Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(lara86 @ 2013 03 30, 18:54)
mokejo normaliai.i rankas gaudavau tiek kiek moteris dirbdamos tam darbe biggrin.gif

Cia kelintais metais pas mus uz nedarbinguma 100% mokejo?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 30, 19:24)

tiktai nemokejo 100% bet vidurkis geras buvo wink.gif mano biletenis ir alga skyres nedaug.o dekretui vidurkis taippat buvo geras.as nezinau ka ir kaip skaiciuoja nesigilinu.kai didele imone niekada nesuprasi pagal ka skaiciuoja algas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lara86: 30 kovo 2013 - 21:11
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 30, 20:24)

Tam tikrais atvejais už biuletenį mokama ir 100proc.
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2013 04 01, 16:47)
Tam tikrais atvejais už biuletenį mokama ir 100proc.

O gal galėtumėt plačiau parašyti, jei jau prakalbom apie tai? 4u.gif Būtų visai naudinga apsišviest, nes aš kiek žinau iš bendro išsilavinimo, tai 100% už nedarbingumą moka valstybės pareigūnams (bet ne sodra), o sodra moka asmenims, nedarbingiems dėl audinių, ląstelių ar organų paėmimo transplantacijai donorystės tikslu.
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2013 04 01, 18:22)
O gal galėtumėt plačiau parašyti, jei jau prakalbom apie tai?  4u.gif  Būtų visai naudinga apsišviest, nes aš kiek žinau iš bendro išsilavinimo, tai 100% už nedarbingumą moka valstybės pareigūnams (bet ne sodra), o sodra moka asmenims, nedarbingiems dėl audinių, ląstelių ar organų paėmimo transplantacijai donorystės tikslu.

Ir dėl tų, ir dėl traumos darbe, bei pakeliui į darbą , ar iš darbo.
Atsakyti
QUOTE(lara86 @ 2013 03 30, 20:42)
tiktai nemokejo 100% bet vidurkis  geras buvo wink.gif mano biletenis ir alga skyres nedaug.o dekretui vidurkis taippat buvo geras.as nezinau ka ir kaip skaiciuoja nesigilinu.kai didele imone niekada nesuprasi pagal ka skaiciuoja algas smile.gif

na mano imone kurioje dirbu irgi didele, bet zinau kaip skaiciuoja mano alga biggrin.gif
bet mes cia ne apie tai smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2013 04 01, 18:32)
Ir dėl tų, ir dėl traumos darbe, bei pakeliui į darbą , ar iš darbo.

Tai siuo atveju jaui moka darbdavys,o ne sodra.Neveltui juk darbdavys praso,kad nesakytumes,kad trauma gaunate darbe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *AMRI*: 01 balandžio 2013 - 20:29
QUOTE(*AMRI* @ 2013 04 01, 21:28)
Tai siuo atveju jaui moka darbdavys,o ne sodra.Neveltui juk darbdavys praso,kad nesakytumes,kad trauma gaunate darbe.

Sodra moka, pernai vyras buvo susižalojęs darbe. O darbdavys prašo nesakyt, nes tenka aiškintis įvykio aplinkybes su inspekcijom, krūva popierių, tyrimas ir pan., labai daug valachitos. O darbdavys ir dreba, kad nekliūtų per kepurę, jei pvz susižalojo dėl jo nesudarytų saugių sąlygų.

Persiprašau už offtopinimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ragany: 01 balandžio 2013 - 21:57
Sveikos,

Gal galite paaiškinti, nes jau visai galva susisuko.
1. Dirbu dviejuose darbuose, atlyginimas pastovus. NGA prasideda balandžio 18 d. Jei į dekretą išeisiu nuo gegužės 1 d. ar mano pašalpa nuo to nukentės ar skaičiavimas bus toks pats?
2. Ar galiu vienoje darbovietėje į dekretą išeiti laiku (04.18 d.), o kitoje nuo 05.01? Spėju, kad ne...
3. Vyras dirba įmonėje ir verčiasi veikla pagal pažymą. Tai to mėnesio tėvystės atostogų išmoką skaičiuos pagal abu darbus ar tik pagal įmonėje gaunamą atlyginimą?
4. Tas pats klausimas ir dėl tėvystės pašalpos skaičiavimo antraisiais VPA metais.

Iš anksto dėkui už atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(Geltonazuvis @ 2013 04 02, 14:51)
Sveikos,

Gal galite paaiškinti, nes jau visai galva susisuko.
1. Dirbu dviejuose darbuose, atlyginimas pastovus. NGA prasideda balandžio 18 d. Jei į dekretą išeisiu nuo gegužės 1 d. ar mano pašalpa nuo to nukentės ar skaičiavimas bus toks pats?
2. Ar galiu vienoje darbovietėje į dekretą išeiti laiku (04.18 d.), o kitoje nuo 05.01? Spėju, kad ne...
3. Vyras dirba įmonėje ir verčiasi veikla pagal pažymą. Tai to mėnesio tėvystės atostogų išmoką skaičiuos pagal abu darbus ar tik pagal įmonėje gaunamą atlyginimą?
4. Tas pats klausimas ir dėl tėvystės pašalpos skaičiavimo antraisiais VPA metais.

Iš anksto dėkui už atsakymus.

1. Jeigu i NGA einat balandi,tai skaiciuos pasalpa is 2012.03.01-2013.02.28 laikotarpio,jeigu i NGA eisit geguzes menesi,tai skaiciuos is 2012.04.01-2013.03.31 laikotarpio.
2. Galit,tik pasalpa gausit kazkur jau po gimdimo,nes negali skaiciuoti pasalpos kol vienam darbe dirbsit.
3. Jeigu pagal patenta dirba,tai is tu pajamu neskaiciuos,o tik is darbo pagal sutarti.
4. Tas pats,jeigu tai patentas,tai tos pajamos neieina.
Atsakyti
Labas vakaras,

i NGA eiti mane isleidzia birzelio 3 d., tai pasalpa skaiciuos is 2012-05-01 iki 2013-04-31 laikotarpio. Susipainiojau su tuo privalomu 12 men. stazu, ji reikia iki birzelio 3 d. tureti? Ar iki balandzio men. (paskutinio pasalpos skaiciavimo termino menesio)?
Atsakyti
QUOTE(vik_vik @ 2013 04 02, 16:51)
Labas vakaras,

i NGA eiti mane isleidzia birzelio 3 d., tai pasalpa skaiciuos is 2012-05-01 iki 2013-04-31 laikotarpio. Susipainiojau su tuo privalomu 12 men. stazu, ji reikia iki birzelio 3 d. tureti? Ar iki balandzio men. (paskutinio pasalpos skaiciavimo termino menesio)?

Iki dekreto pradzios geriausiai,bet siaip tai gali buti ir su pertraukom tas stazas.
Atsakyti