Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(D*L*K @ 2013 03 28, 10:35)
Atostogu metu nedarbinguma?? Nesuprantu tikslo...tai imkite nedarbinguma tuomet pries kasmetines, arba po ju.. O pinigeliai nukentetu, nes skaiciuos Jums vidurki pajamu paskutiniu 12kos menesiu, tad nedarbingumas kazkiek sumazintu ta vidurki. Geriausias variantas mano skaiciavimais - imt kasmetines, o pries pat dekreta - nedarbinguma (kad neieitu i vidurki)

nu tai vistiek įeis, prieš dekretą jei ims biuletenį, tai tas mėnuo juk skaičiuosis į VPA ax.gif
Atsakyti
Atostogu metu nedarbinguma?? Nesuprantu tikslo...tai imkite nedarbinguma tuomet pries kasmetines, arba po ju.. O pinigeliai nukentetu, nes skaiciuos Jums vidurki pajamu paskutiniu 12kos menesiu, tad nedarbingumas kazkiek sumazintu ta vidurki. Geriausias variantas mano skaiciavimais - imt kasmetines, o pries pat dekreta - nedarbinguma (kad neieitu i vidurki)

DirBu fizini darba ir nelabai noreciau iki paskutines dienos su pilvu tampytis.O atostogu turesiu 2 savaites,tai tikslas tas,kad jei per atostogas pasiimi nedarbinduma,tai tiek dienu prasitesia atostogos.Tai noreciau jau iki dekretiniu 1 men.nedirbti.Juolab,kad pirmas nestumas man buvo sunkus.
Atsakyti

Nedarbingumas tikrai sumazins ismokas. O nedarbingumas, kad ir pries pat dekreta vis vien sumazins ismokas, nes ieis i VPA skaiciavima.
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2013 03 28, 11:48)
DirBu fizini darba ir nelabai noreciau iki paskutines dienos su pilvu tampytis.O atostogu turesiu 2 savaites,tai tikslas tas,kad jei per atostogas pasiimi nedarbinduma,tai tiek dienu prasitesia atostogos.Tai noreciau jau iki dekretiniu 1 men.nedirbti.Juolab,kad pirmas nestumas man buvo sunkus.

vienu metu jūs galite būti arba ant biuletenio arba atostogose, jei atostogų metu jums išpuola nedarbingumas, tai tos dienos tiesiog prisipliusuoja kaip neišnaudotos atostogos, kurias jūs galite panaudoti iškart, t.y. prasitęsiant nedarbingumą, arba panaudoti vėliau pagal pageidavimą. Žiūrint kokios jūsų pajamos ir kaip stipriai pasijaus, ne taip juk sunku ir pasiskaičiuoti tas pajamas, už nedarbingumą kaip mokama yra nurodyta sodros puslapyje, jei imsit 2 savaites nedarbingumo, tai nebus kažkokio ženklaus sumažėjimo paėmus 12 mėn. vidurkį, na bet tokiu atveju manau svarbiau nėštumą saugoti, negu skaičiuoti kiek čia susitaupys, manau ir aš taip daryčiau jūsų vietoje smile.gif Dar galite bandyti tartis su gydytoja kuo įmanoma anksčiau, kad į dekretą išleistų, na bet čia jau max savaitę sutaupyt eitų turbūt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2013 03 28, 11:50)
nu tai vistiek įeis, prieš dekretą jei ims biuletenį, tai tas mėnuo juk skaičiuosis į VPA  ax.gif

Paskutinis menuo pries dekreta jau neieina i NGA ir VPA skaiciavimus
Papildyta:
QUOTE(*AMRI* @ 2013 03 28, 12:48)

Tai tuomet, jei labai aktualus pinigeliu klausimas, imkite pradziai kasmetines, o paskutiniji menesi - nedarbinguma bent porai savaiciu ir bandykite derinti, kad del darbo salygu i dekreta 28sav iseit..arba visa paskutini menesi nedarbinguma...nes kaip minejau, i pasalpas jis jau nebesiskaiciuos

Pavyzdžiui, asmenims, įgijusiems teisę į pašalpą 2012 m. rugsėjo mėn., kompensuojamasis uždarbis apskaičiuojamas iš laikotarpiu nuo 2011-08-01 iki 2012-07-31 gautų draudžiamųjų pajamų.
tas pats ir su NGA
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 03 28, 12:31)

kaip tai nesiskaičiuoja? juk VPA skaičiuojasi, nes teisę į VPA įgyja mama jau po gimdymo, po tų 126 dienų, tai kaip jis gali neįeiti g.gif
Atsakyti
O kur galeciau pasiskambnti ir suzinoti konkreciai? I sodra paskambinus man atsakytu ar kur kitur pasiskambinti?
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2013 03 28, 13:02)
kaip tai nesiskaičiuoja? juk VPA skaičiuojasi, nes teisę į VPA įgyja mama jau po gimdymo, po tų 126 dienų, tai kaip jis gali neįeiti  g.gif

Jūs teisi, tikrai skaičiuojasi. Gi VPA ir NGA nesiskaičiuoja iš tų pačių mėn., VPA skaičiavimams pasislenka per kelis mėn. gi wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 03 28, 12:31)
Papildyta:

Tikrai ieina i VPA. 100 proc.
As biletenyje nuo nestumo pradzios jau 6'ta menesi tai jau vos ne mintinai zinau kas ir kaip priklauso. O 2 savaites nedarbingumo zinoma, kad nenumazins labai ismokos, cia man gerokai sumazes, nes gal 5 menesius buvau biletenyje.

Atsakyti
nezinau,as visa nestuma sedejau ant biletenio ir tikrai finasai nenukentejo
Atsakyti
QUOTE(lara86 @ 2013 03 28, 14:35)
nezinau,as visa nestuma sedejau ant biletenio ir tikrai finasai nenukentejo

Tai gal jusu alga gerokai virsijo lubas.
Nes i GNA ir VPA tikrai isiskaiciuoja ir biletenis o jis yra mazesnis nei alga.
Atsakyti
Taip, teisingai, atsiprasau, i NGA nesiskaiciuoja, i VPA jau skaiciuosis. Bet jei mastot apie pora savaiciu, daug itakos tikrai netures. Pasiskaiciuokite pati mazdaug vidurki pagal atlynima.
Už dvi pirmąsias kalendorines laikinojo nedarbingumo dienas, sutampančias su darbuotojo darbo grafiku, moka darbdavys. Ši pašalpa negali būti mažesnė negu 80 procentų ir ne didesnė kaip 100 procentų pašalpos gavėjo vidutinio darbo užmokesčio
nuo trečiosios laikinojo nedarbingumo dienos iki septintosios (imtinai) – 40 procentų, nuo aštuntosios laikinojo nedarbingumo dienos – 80 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio;
Nesunku tuos procentukus sumesti ir paziureti, kas gausis 4u.gif nereiks niekur skambinti
Atsakyti