Nelabai turiu skaityti atgal, VPA baigiasi kita savaite, jei prasitesciau metems ir tarkim pastociau antra karta vaikui (antram) priklausytu pasalpa?
QUOTE(De Zavu @ 2013 03 25, 14:09)
Nelabai turiu skaityti atgal, VPA baigiasi kita savaite, jei prasitesciau metems ir tarkim pastociau antra karta vaikui (antram) priklausytu pasalpa?
Taip.jei iki antro dekreto negrįšite į darbą, apskaičiuos kaip pirmajam
Pas mane terminuota darbo sutartis. Klausimas ar galima prasitesti 3 metus? ir ar ar tikrai priklausytu dekretines antram vaikuciui kai gimtu ?
Turiu keleta klausimu:
1) Mano nestumo ir gimdymo atostogos yra nuo 2012 m. gruodzio 30 . Vaikas gime 2013 m. kovo 6 d., nors terminas buvo kovo 9 d. Nuo kada tureciau iseiti i vaiko auginimo atostogas?
2)Per kiek laiko ir kokius dokumentus turiu pateikti Sodrai, kad butu mokami pinigeliai uz vaiko auginimo atostogas?
)Ar reikia darbovietej parasyti prasyma del isejimo i vaiko auginimo atostogas. Kada tai reiktu padaryti?
Labai aciu is anksto uz atsakymus!
1) Mano nestumo ir gimdymo atostogos yra nuo 2012 m. gruodzio 30 . Vaikas gime 2013 m. kovo 6 d., nors terminas buvo kovo 9 d. Nuo kada tureciau iseiti i vaiko auginimo atostogas?
2)Per kiek laiko ir kokius dokumentus turiu pateikti Sodrai, kad butu mokami pinigeliai uz vaiko auginimo atostogas?
)Ar reikia darbovietej parasyti prasyma del isejimo i vaiko auginimo atostogas. Kada tai reiktu padaryti?
QUOTE(De Zavu @ 2013 03 25, 18:07)
Pas mane terminuota darbo sutartis. Klausimas ar galima prasitesti 3 metus? ir ar ar tikrai priklausytu dekretines antram vaikuciui kai gimtu ?
Turetu buti galima pratesti, net jei sutartis terminuota, taciau negaliu tvirtinti 100tu procentu
esu parasius vaiko auginimo atostogoms prasyma iki 3 metu (dar pagal sena tvarka isejau), vaikui suejo 2 metukai ir man pasiule kita darba, ruosiuosi eit dirbt, tai iskilo klausimas, ar turiu iseit is pirmos darbovietes kur siuo metu esu vaiko auginimo atostogose, ar galiu darbintis i kita, o ankstesnej dar likt vaiko auginimo atostogose?
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 24, 22:49)
Parasykit tik atsakima cia.
pasiskambinau, teoriškai tai galima, nors konsultantė kelis kartus perklausė, kaip čia tik pagimdžius eičiau dirbti visgi dar yra laikas, kai gulima ligoninėj, tai nežinau, kaip šitas laikas vertinamas bet tokiu atveju NGA pinigėlius gaučiau tik jau pasibaigus NGA, nes kol abi įmonės, kuriose dirbu nepateiks formų į Sodrą, tol nepaskaičiuojami ir neišmokami pinigai. Taigi, ta įmonė, kurioje tarkim neišeinama NGA, šią formą pateikti galės tik pasibaigus NGA su įrašu, kad darbuotojas per tą laiką dirbo ir gavo pajamas.
QUOTE(Kite @ 2013 03 26, 14:32)
esu parasius vaiko auginimo atostogoms prasyma iki 3 metu (dar pagal sena tvarka isejau), vaikui suejo 2 metukai ir man pasiule kita darba, ruosiuosi eit dirbt, tai iskilo klausimas, ar turiu iseit is pirmos darbovietes kur siuo metu esu vaiko auginimo atostogose, ar galiu darbintis i kita, o ankstesnej dar likt vaiko auginimo atostogose?
tikrai neprivalot išeiti, tiesiog tai būtų jūsų antraeilės pareigos. Tik suėjus 3 m., jau turėtumėt daryti sprendimą.
Papildyta:
QUOTE(jurgitelex @ 2013 03 25, 19:42)
Turiu keleta klausimu:
1) vaiko auginimo atostogos prasideda tada, kai baigiasi NGA (pagal gydytojo išrašytą pažymą), tikėtina,kad tai bus 56 d. po termino (126 d. nuo išėjimo į dekretą), bet čia pas gydytoją pasiklauskit arba per Sodros sistemą pasižiūrėkit
2) kreiptis reikia vėliausiai per 6 mėn nuo NGA pabaigos. bet kuo vėliau kreipsitės, tuo vėliau pinigėlius išmokės.
Darbovietei reikia prašymą rašyti sekančią dieną po NGA pabaigos
Darbovietei reikia prašymą rašyti sekančią dieną po NGA pabaigos
[/quote]
jus neklaidinkit zmogaus, darbovietei prasyma rasyti reikia veliausiai paskutine NGA diena,nes kita diena darboviete siuncia duomenys i sodra. nes kita diena skaitosi VPA
QUOTE(Nivea @ 2013 03 26, 14:27)
tikrai neprivalot išeiti, tiesiog tai būtų jūsų antraeilės pareigos. Tik suėjus 3 m., jau turėtumėt daryti sprendimą.
be tai priklausomai kokiais krūviais gal dirbi? jei ten buvo pilnas etatas ir naujam darbe pilnas, tai bendro sumoj 2 etatai, kai galima maximaliai dirbti tik 1,5 ar aš ne taip mąstau?
kažkas klausė dėl terminuotos darbo sutarties, o kada tas terminas baigiasi? iš darbo jus gali atleisti kai terminas baigiasi, jei nepristatėtė į darbą pažymos, kad laukiatės, tai gali atleisti bet kada, o jei pristatėt, tai teisės atleisti neturėjo iki tol kol po gimdymo sueina mėnesis ar du tiksliai negaliu pasakyti. bet 3 metus jei terminas baigiasi anksčiau tai jūs likti neturit teisės, jeigu darbdavys nenorėtų jūsų palikti
Gal kas galetu pasakyti ar nukentetu dekretiniu ir vaiko prieziuros atostogu pinigeliai jei pries dekreta iseiciau kasmetiniu atostogu ir ju metu pasiimciau nedarbingumo pazymejima(kad prasitestu atostogos)?
QUOTE(*AMRI* @ 2013 03 28, 11:03)
Gal kas galetu pasakyti ar nukentetu dekretiniu ir vaiko prieziuros atostogu pinigeliai jei pries dekreta iseiciau kasmetiniu atostogu ir ju metu pasiimciau nedarbingumo pazymejima(kad prasitestu atostogos)?
Atostogu metu nedarbinguma?? Nesuprantu tikslo...tai imkite nedarbinguma tuomet pries kasmetines, arba po ju.. O pinigeliai nukentetu, nes skaiciuos Jums vidurki pajamu paskutiniu 12kos menesiu, tad nedarbingumas kazkiek sumazintu ta vidurki. Geriausias variantas mano skaiciavimais - imt kasmetines, o pries pat dekreta - nedarbinguma (kad neieitu i vidurki)