Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Sveikos, norejau paklaust.. dabar esu VPA antrus metus, jos baigias liepos 12, bet laukiuos antro vaikiuko, kuris turetu gimt spalio pabaigoj. kaip man skiaciuos pinigelius uz antra vaikiuka? gal reiktu prasitest VPA iki kol vaikui sueis 3 metukai?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 23, 07:57)
Kasmetines atostogos kaupiasi kol buvot NGA.
"170 straipsnis. Darbo stažas kasmetinėms atostogoms gauti

1. Į darbo metus, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, įskaitoma:

1) faktiškai dirbtas laikas;

2) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir visas darbo užmokestis arba jo dalis;

3) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir mokama stipendija arba kitos išmokos, išskyrus laiką, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis treji metai;

4) laikas, kurį darbuotojas gavo ligos arba motinystės pašalpą;

5) mokamos kasmetinės atostogos;

6) nemokamos atostogos iki keturiolikos kalendorinių dienų;

7) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų invalidams;

8) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų asmenims, slaugantiems invalidą;

9) priverstinės pravaikštos laikas darbuotojui, grąžintam į ankstesnį darbą;

10) teisėto streiko laikas;

11) kiti įstatymų nustatyti laikotarpiai."

http://www3.lrs.lt/p...amp;Condition2=

ačiū labai...o sakykit už 2007 metų gimusios mergytės atsiimt dar priklausytų atostogas kai buvau dekrete?
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2013 03 23, 17:21)
ačiū labai...o sakykit už 2007 metų gimusios mergytės atsiimt dar priklausytų atostogas kai buvau dekrete?

Jeigu tam paciam darbe vis dirbat ir ju neisnaudojot,tai aisku galima.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 23, 16:36)
Jeigu tam paciam darbe vis dirbat ir ju neisnaudojot,tai aisku galima.

taip dirbu 20 metų toj pačioj įstaigoj, tai kaip supratau už abi panas išeis 280 dienų nes komplikuoti gimdymai buvo, tai kažin kiek čia tų dienų išeis atostogų? ir už jas mokėti įstaiga turi ar ne?
Atsakyti
QUOTE(PJ:) @ 2013 03 23, 17:05)
Sveikos, norejau paklaust.. dabar esu VPA antrus metus, jos baigias liepos 12, bet laukiuos antro vaikiuko, kuris turetu gimt spalio pabaigoj. kaip man skiaciuos pinigelius uz antra vaikiuka? gal reiktu prasitest VPA iki kol vaikui sueis 3 metukai?

Skaiciuos taip pat, kaip ir pirmam vaikuciui. Ir taip, jei pirmo vaiko VPA baigias anksciau, nei prasides antro NGA, tada taip - reiktu pratest iki 3 metuku. Siaip jusu klausimas gan placiai isgvildentas per pora psl atgal, pasiskaitinekit, gal dar ka idomaus pamatysit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2013 03 23, 17:38)
taip dirbu 20 metų toj pačioj įstaigoj, tai kaip supratau už abi panas išeis 280 dienų nes komplikuoti gimdymai buvo, tai kažin kiek čia tų dienų išeis atostogų? ir už jas mokėti įstaiga turi ar ne?

Iseis kazkur tai 9*2=18 dienu bet jie ieina i tuos isdirbtus metus,t.y jeigu jus grizot i darba ir isnaudojot atostogas,tai isnaudojot ir pirmo vaiko kur buvo sukaupta uz NGA.,turi jus isleisti i atostogas ir moketi atostoginius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 23 kovo 2013 - 17:18
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 23, 17:17)
Iseis kazkur tai 9*2=18 dienu bet jie ieina i tuos isdirbtus metus,t.y jeigu jus grizot i darba ir isnaudojot atostogas,tai isnaudojot ir pirmo vaiko kur buvo sukaupta uz NGA.,turi jus isleisti i atostogas ir moketi atostoginius.

vat neatsimenu kaip buvo su pirma dukra, bet su šita tai dar negryžau, nes rašius prašymą iki 3 metų, tai už šitą turėtų priklausyt, nes gryšiu kovo gale...o aš tas 9 tarkim dienas galiu prisidėt prie savo kitų atostogų kai išeisiu po 6 mėnesių tarkim...ar iš kart reikia eit atostogų kai vaikui sueis 3 metai ir toliau atostogaut tas 9 dienas?
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2013 03 23, 18:45)
vat neatsimenu kaip buvo su pirma dukra, bet su šita tai dar negryžau, nes rašius prašymą iki 3 metų, tai už šitą turėtų priklausyt, nes gryšiu kovo gale...o aš tas 9 tarkim dienas galiu prisidėt prie savo kitų atostogų kai išeisiu po 6 mėnesių tarkim...ar iš kart reikia eit atostogų kai vaikui sueis 3 metai ir toliau atostogaut tas 9 dienas?

išatostogauti galite kada norite, tikrai niekas prievarta neišvarys jūsų atostogauti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 22, 12:13)
1) Galima,bet is dekreto tada atimines jusu alga.
"Motinystės pašalpa mokama įvertinus pašalpos gavėjo draudžiamąsias pajamas, t.y. jeigu apdraustasis motinystės pašalpos gavimo laikotarpiu turi pajamų, nuo kurių skaičiuojamos ligos ir motinystės socialinio draudimo įmokos, ir jų dydis mažesnis už motinystės pašalpą, jam mokamas šios pašalpos ir jo atitinkamą mėnesį turėtų draudžiamųjų pajamų skirtumas. "

ar tikrai galima NGA pasiimti tik vienoje iš dviejų darboviečių? g.gif Jūs čia cituojat apie motinystės pašalpą. NGA yra tas pats kaip biuletenis, o biuletenio tai negalima pasiimti tik vienoj darbovietėj g.gif aš būčiau linkusi manyti, kad arba imi visose darbovietėse, arba nei vienoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nivea: 24 kovo 2013 - 16:55
QUOTE(Nivea @ 2013 03 24, 17:54)
išatostogauti galite kada norite, tikrai niekas prievarta neišvarys jūsų atostogauti  4u.gif
Papildyta:

ar tikrai galima NGA pasiimti tik vienoje iš dviejų darboviečių?  g.gif  Jūs čia cituojat apie motinystės pašalpą. NGA yra tas pats kaip biuletenis, o biuletenio tai negalima pasiimti tik vienoj darbovietėj  g.gif  aš būčiau linkusi manyti, kad arba imi visose darbovietėse, arba nei vienoje.

Bunant NGA gaunama motinystes pasalpa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 24, 18:33)
Bunant NGA gaunama motinystes pasalpa  smile.gif

na, reikės rytoj pasiskambint į Sodrą. Būtų gerai, jei taip galėtų, išspręstų man problemą, nes planavau samdyt žmogų vietoj savęs NGA laikotarpiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nivea: 24 kovo 2013 - 19:48
QUOTE(Nivea @ 2013 03 24, 20:43)
na, reikės rytoj pasiskambint į Sodrą.  Būtų gerai, jei taip galėtų, išspręstų man problemą, nes planavau samdyt žmogų vietoj savęs NGA laikotarpiu.

Parasykit tik atsakima cia.
Atsakyti
QUOTE(Nivea @ 2013 03 24, 20:43)
na, reikės rytoj pasiskambint į Sodrą.  Būtų gerai, jei taip galėtų, išspręstų man problemą, nes planavau samdyt žmogų vietoj savęs NGA laikotarpiu.

As kiek domejausi, tai i NGA eiti reikia arba nei vienoje darbovieteje, arba visose (nes kaip ir minejote, tai yra tam tikros formos biuletenis, jo elektronine forma bus siunciama ir matoma visiems darbdaviams), o NGA pasalpa skaiciuojama bus is visu pajamu vidurkio, t.y. visose darbovietese gaunamu pajamu
Atsakyti