Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(devuška @ 2013 03 22, 16:28)
Ačiū labai už atsakymą, bet aš niekaip nesuprantu šito sakinio, na, nė per kur...ir kas ten kur turi eiti atostogauti......

kai pagimdysite, ir baigsis jusu nestumo ir gimdymo atostogos, tetis gali eiti vaiko auginimo atostogu ir gauti 70% savo pajamu, nevirshijant valstybes nustatyutu lubu. pirmus metus ir 40% antrus metus.
Atsakyti
A. Na dar ne faktas, kad kai baigsis atostogos man pavyks susirasti darbą, o jeigu aš nedirbsiu, tada tegu jau geriau tėvas tegu dirba ir parneša 100% algos. Ir dar plius ne faktas kad išvis kartu gyvensim ir jis neturės mokėti alimentų.
Atsakyti
QUOTE(devuška @ 2013 03 22, 15:28)
taip, aš neturiu iš ko komunalkes susimokėt, visiškai jokių atliekamų pajamų. Tai kaip suprantu kadangi man iki gimdymų lieka jau mažiau negu pusė metų, tai ne kažką ten ir išmokės per dekretines...?

gautumet bet kokiu atveju kazkiek daugiau, negu kad visiskai niekur nedirbusi mama. tik klausimas, ar atsipirktu tai, ka reikes sumoketi sodrai (jeigu busit fiktyviai idarbinta, tai uz jus gi darbdavys nemokes mokesciu, kam jam nuostoliai). jeigu dirbtumet nefiktyviai, turbut finansiskai apsimoketu labiau, bet klausimas, kokia butu jusu alga ir ar verta plesytis nestumo metu, kad paskui per VPA gautumet koki 100litu daugiau per menesi..

siaip yra kazkur internete skaiciuokle VPA ismoku, galit idomumo delei pabandyt ten pasiskaiciuot
Atsakyti
Sveiki, norėjau paklausti, kaip palankiau finansiškai daryti mano atveju:
Šiuo metu esu vaiko priežiūros atostogose, gaunu tą 40% papašalpą nes jau antri metai (vaikui 2 metukai sueis rugpjūčio 6 d.). Kitas vaikelis turėtų gimti rugsėjo 14 d. Kaip suprantu, aš galiu išeiti antrojo vaiko NGA ir gauti pašalpą, t.y. man mokės 40% pirmojo vaiko ir pridės už NGA iki 100%.
1. Ar antram vaikui ims vidurkį tokį patį kaip pirmam (jis man būtų be abejo palankesnis). Nerimauju, nes antraisiais vaiko priežiūros atostogų metais esu gavusi iš darbo nepanaudotų atostoginių komensaciją, nes nutraukiau vieną darbo sutartį, ar Sodra nesutraktuos taip, lyg būčiau dirbusi, nes gavau pajamų iš darbdavio atostogų metu?
2. Už kurį laikotarpį ims vidurkį, kai pasibaigus antrojo vaiko NGA, einant antrojo vaiko priežiūros atostogų? Būtų baisiai nenaudinga, jeigu imtų paskutinius 12 mėnesius, todėl svarstau, gal reikia NGA neiti,o iš karto VPA?

Būčiau dėkinga jei kas žinot ir pakomentuotumėt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Frange @ 2013 03 22, 20:10)
Sveiki, norėjau paklausti, kaip palankiau finansiškai daryti mano atveju:
Šiuo metu esu vaiko priežiūros atostogose, gaunu tą 40% papašalpą nes jau antri metai (vaikui 2 metukai sueis rugpjūčio 6 d.). Kitas vaikelis turėtų gimti rugsėjo 14 d. Kaip suprantu, aš galiu išeiti antrojo vaiko NGA ir gauti pašalpą, t.y. man mokės 40% pirmojo vaiko ir pridės už NGA iki 100%.
1. Ar antram vaikui ims vidurkį tokį patį kaip pirmam (jis man būtų be abejo palankesnis). Nerimauju, nes antraisiais vaiko priežiūros atostogų metais esu gavusi iš darbo nepanaudotų atostoginių komensaciją, nes nutraukiau vieną darbo sutartį, ar Sodra nesutraktuos taip, lyg būčiau dirbusi, nes gavau pajamų iš darbdavio atostogų metu?
2. Už kurį laikotarpį ims vidurkį, kai pasibaigus antrojo vaiko NGA, einant antrojo vaiko priežiūros atostogų? Būtų baisiai nenaudinga, jeigu imtų paskutinius 12 mėnesius, todėl svarstau, gal reikia NGA neiti,o iš karto VPA?

Būčiau dėkinga jei kas žinot ir pakomentuotumėt  4u.gif

Taip,antram vaikui skaiciuos viska is to DU kaip ir pirmam.Antrais metais galima gaudineti bet kokias pajamas.
Atsakyti
nežinau ar čia pataikiau, bet noriu paklaust tokio dalyko...auginau dukrą kol sueis 3 metai (tai bus kovo gale), ar per tuos 3 metus ką buvau išėjusi vaiko priežiūros atostogų nepriklauso dar eilinės atostogos...kažkur, kažkada esu skaičius kad ar 14 dienų priklausytų, bet gal klystu...jei gausiu atsakymą norėčiau įstatymo nuorodos...ačiū...
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2013 03 23, 02:20)
nežinau ar čia pataikiau, bet noriu paklaust tokio dalyko...auginau dukrą kol sueis 3 metai (tai bus kovo gale), ar per tuos 3 metus ką buvau išėjusi vaiko priežiūros atostogų nepriklauso dar eilinės atostogos...kažkur, kažkada esu skaičius kad ar 14 dienų priklausytų, bet gal klystu...jei gausiu atsakymą norėčiau įstatymo nuorodos...ačiū...

Kasmetines atostogos kaupiasi kol buvot NGA.
"170 straipsnis. Darbo stažas kasmetinėms atostogoms gauti

1. Į darbo metus, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, įskaitoma:

1) faktiškai dirbtas laikas;

2) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir visas darbo užmokestis arba jo dalis;

3) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir mokama stipendija arba kitos išmokos, išskyrus laiką, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis treji metai;

4) laikas, kurį darbuotojas gavo ligos arba motinystės pašalpą;

5) mokamos kasmetinės atostogos;

6) nemokamos atostogos iki keturiolikos kalendorinių dienų;

7) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų invalidams;

8) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų asmenims, slaugantiems invalidą;

9) priverstinės pravaikštos laikas darbuotojui, grąžintam į ankstesnį darbą;

10) teisėto streiko laikas;

11) kiti įstatymų nustatyti laikotarpiai."

http://www3.lrs.lt/p...amp;Condition2=
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 23 kovo 2013 - 07:58
smile.gif Jei aš išeičiau NGA, ar galėčiau gauti nedarbingumo pažymėjimą,susijusį su suaugusio ligonio slauga( kalbu apie atvejį,jei kartu su vyru važiuoti į sanatoriją.t.y vyrui priklauso sanatorinis gydymas kartą į metus).
Atsakyti
QUOTE(salve regina @ 2013 03 23, 11:47)
smile.gif Jei aš išeičiau NGA, ar galėčiau gauti nedarbingumo pažymėjimą,susijusį su suaugusio ligonio slauga( kalbu apie atvejį,jei kartu su vyru važiuoti į sanatoriją.t.y vyrui priklauso sanatorinis gydymas kartą į metus).

Tai jus ir busit biliuteni,nes NGA yra biliutenis,antro tikrai negautumete smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 23, 11:01)
Tai jus ir busit biliuteni,nes NGA yra biliutenis,antro tikrai negautumete smile.gif

Aisku.Zodziu, galimybe lydet MB i sanatorija butu( jei tuom laiku butu siuntimas i sanatorija).Bet jei jis ims VPA,tai ir taip vaziavimas be kliuciu. wub.gif
Atsakyti
Sveikos norejau pasiklausti jusu, kaip yra, nes girdejau tokia naujiena.
Man gimdyti geguzes 5 diena. klausimas - kaip man mokes motinystes atostogas, tuos dvejus metus is kurio laiko skaiciuos g.gif
Ar yra tikimybe, kad skaiciuos pagal pirmo vaiko gimima (2007 06 27) tas motinystes atostogas g.gif , va pazystamai tarp vaiku ir panasus skirtumas, ir jai paskaiciavo g.gif
Atsakyti
QUOTE(snail @ 2013 03 23, 16:05)
Sveikos norejau pasiklausti jusu, kaip yra, nes girdejau tokia naujiena.
Man gimdyti geguzes 5 diena. klausimas - kaip man mokes motinystes atostogas, tuos dvejus metus is kurio laiko skaiciuos  g.gif
Ar yra tikimybe, kad skaiciuos pagal pirmo vaiko gimima (2007 06 27) tas motinystes atostogas  g.gif , va pazystamai tarp vaiku ir panasus skirtumas, ir jai paskaiciavo  g.gif

Jums skaiciuos is paskutiniu 12 men,NGA einat kovo menesi,tai 2012.03.01-2013.02.28,VPA skaiciuos is 2012.06.01-2013.05.31 laikotarpio.Is pirmo vaiko DU neskaiciuos,nes jau praejo daug laiko nuo atostogu pasibaigimo.Ir neieina nei vienas diena is ankstesniu atostogu i dabartiniu atostogu skaiciavima.
Atsakyti