Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2013 03 18, 19:25)
neieškokit subinėj sliekų biggrin.gif puikiausiai fotkinu portretus su 50-tuku ant FF ir vargo nematau.. 50-tukas tikrai vadinamas portretiniu objektyvu. Be abejonės, yra skirtumas ant ff ar ant crop'o uždėtas...bet nuo to jis netampa nebeportretiniu biggrin.gif ar nebetinkamu portretams.

kam sakyt - 50-tukas neportretinis ir taškas... - baisiai kategoriškai... nors jei žmogus galvoja, kad nenufotkins niekaip gero portreto su 50-tuku, tai tegu ir nefotkina biggrin.gif aš tai fotkinau ir fotkinsiu biggrin.gif

Nu ir psio, perkuos 50 1.4G ir uzteks man blust biggrin.gif.
Aciu ax.gif
Atsakyti
5ND dirbtinis apšvietimas

lemputė
user posted image

auto
user posted image

rankinis
user posted image

na, pati netikrinau, nes dar visai nemoku su PS, bet bandysiu ir aš jei šitas netiks... mano akys jau raibuliuoja... doh.gif

4u.gif
Atsakyti
Aciu Zirze 4u.gif
Pabandziau, Miraval, jei gerai supratau, tai nera balta unsure.gif Balciausia yra ant stalo, prie bliudelio, turbut nuo lempos atsisviecia toj vietoj g.gif
Sbo, uzskaityciau, nors daug visokiu seseliu ir atspalviu, bet yra vietu tikrai arti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2013 03 18, 18:59)
Aciu Zirze 4u.gif
Pabandziau, Miraval, jei gerai supratau, tai nera balta unsure.gif Balciausia yra ant stalo, prie bliudelio, turbut nuo lempos atsisviecia toj vietoj g.gif
Sbo, uzskaityciau, nors daug visokiu seseliu ir atspalviu, bet yra vietu tikrai arti smile.gif

oi, pati irgi pabandžiau, tai jei gerai supratau ir tinkamai darau - matau klaidas...
einu taisyt! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
sbo čiut geltonuoja, ties centru dar galima sakyt kad balta bet kraštuose nea

Miraval neužskaitau, geltonuoja
Atsakyti
QUOTE(Vilnis @ 2013 03 18, 14:53)
Aš ir būčiau taip pagalvojus, jei ne jo pačio komentaras po nuotraukomis... Dvejonės ir kankino, ar čia menas, ar žmogaus būsenos išraiška. Na bet geriau "klaidingas pavojaus signalas", nei abejingumas ir tyla.

Šaunuolė tu. Gerai, kad tokių žmonių yra. Aš vis laukiu, kad kas nors parašytų, jog viskas gerai tam vaikinukui. Jei dar tik foto būtų, tai tikrai visaip galėtum galvoti, bet tas komentaras... belieka tikėtis, kad tai tik nevykęs pokštas. Arba pagalbos šauksmas - ir kad pagalba laiku atėjo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2013 03 18, 17:46)
As sakau, naudoju ant ff 50mm ir super. Dar geriau nei ant cropo, su juo sunkiau tilpdavau namie, o dabar visur telpu smile.gif

Ar mes apie tilpimą namuose, ar apie universalumą, ar apie portretus kalbam? biggrin.gif Čia skirtingi dalykai smile.gif

Aišku man tai vienodai, bet 50-ukas tikrai ne portretinis, netgi labiau platus. Bėdos nėr jei fotografuosi, bet ne apie tai mes. Taip, taip, jis perkamas dėl pigumo, universalumo, tilpimo ( biggrin.gif ) bet šiaip portretams geriausia kokie 80-120 mm ax.gif Nu maždaug, aš ne teoretikė. Čia ff, cropams vėl kitaip.

Aha, Jūržole, aš irgi susižavėjau Vilnimi, žmogus va gyvena svetur, o taip pasistengė. Pagarba
Papildyta:
Na, va pacituosiu truputį iš efoto.lt
http://www.efoto.lt/...askas_portretas

Pabaigoje reikia užsiminti apie objektyvą ir jo židinio nuotolį, nes būtent jis sukuria visus iškraipymus. Juos mes bandome išmoningai panaudoti. Kiekvienas, turintis fotoaparatą su keičiama optika, žino, kad plačiakampiai objektyvai ištempia perspektyvą, o teleobjektyvai suspaudžia. Taip pat žino, jog žmones reikia fotografuoti naudojantis teleobjektyvais todėl, kad... kažkas kažkada taip yra pasakęs, tačiau visko kaltininkas F=3a dažniausiai lieka nepaminėtas.
Paprastai žmogaus akis gali pastebėti skirtumą tarp objekto ir jo atvaizdo proporcijų, kai skirtumas sudaro daugiau nei 1 procentą. Tam, kad būtų galima pavaizduoti žmogų be pastebimų iškraipymų, buvo paskaičiuotas minėtasis F=3a.
Išvertus į lietuvių kalbą tai skamba taip: židinio nuotolis lygus trys kart ilgoji kadro kraštinė. Pvz.: fotografuojame su juosta, kurios kadras 24 x 36 mm, taigi 3*36 = 108 mm. Būtent tokio židinio nuotolio objektyvo mums reikia. Tačiau tada mes neturėsime galimybės koreguoti veido ir žaisti su perspektyva.

Nu tai 85-ukas, 100- ukas kaip tik pagal šį šaltinį.
Čiai šiaip savišvietai, kas nori pataupyt ir nori universalumo, aišku, kad gerai 50-ukas ir ypač šviesus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo.: 18 kovo 2013 - 19:42
QUOTE(Abo. @ 2013 03 18, 20:37)
Ar mes apie tilpimą namuose, ar apie universalumą, ar apie portretus kalbam? biggrin.gif Čia skirtingi dalykai  smile.gif

Aišku man tai vienodai, bet 50-ukas tikrai ne portretinis, netgi labiau platus. Bėdos nėr jei fotografuosi, bet ne apie tai mes.  Taip, taip, jis perkamas dėl pigumo, universalumo, tilpimo ( biggrin.gif ) bet šiaip portretams geriausia kokie 80-120 mm  ax.gif Nu maždaug, aš ne teoretikė. Čia ff, cropams vėl kitaip.

Apie viska kalbam biggrin.gif .
Man reik pirmo objektyvo, su kuriuo sugebeciau issiverst net vestuvese cool.gif .
Bandysiu laime pirkt nebandzius.
Kol bludau del siuntimosi is Amerikos fotika, tai pasirodo perkant per imone ir susigrazinant pvm 21% gaunasi visai gerai thumbup.gif ir zinok tu zmogus tokius dalykus neturint patirties tame, gerai kad issiaiskinau biggrin.gif .
Gal kas norit laimet fotosesija tongue.gif :
(i lietuviskas raides nekreipkit demesio, kopinau i photoscap'a normaliai uzrasa, bet deja uzdejus dingo visos nosines, taskiukai, biski negrazu, bet ka jau dabar unsure.gif )
http://www.facebook....8...e=1
Atsakyti
Paveluotai ikeliu savaitgalio temai (fotografavau savaitgali, niu bet niekaip nespejau anksciau ikelt doh.gif ).

"Ramus savaitgalio uzsiemimas" smile.gif kazkodel man norejosi tokio pilkumo su rukeliu ax.gif

user posted image

dar keletas cia flickr
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2013 03 18, 17:46)
Miraval, SBO abiem uzskaitau. Niekas neatkreipe demesio nuo vakar i ND, tad nelaukiam dar dvieju balsu, nebegaiskit laiko ir padarykit siandien dirbtiniam.

Kiek dar liko vargstanciu su ND?

Kaip supratau, reikes perdaryti... smile.gif

QUOTE(kristalines @ 2013 03 18, 17:51)
o jei niekas neužskaito ir nereaguoja, ar nebuvo ale "taisyklės", kad reikėtų perdaryti, nes kažkas ne taip? smile.gif

Na as vis delto nesutikciau, kad jei kazkas netinka, tai tiesiog nereaguojama... Is kur man zinoti, ar nemato, ar nenori tikrint, ar dar kazkas. Visgi manau reik ivertint, pakomentuot, blogai-gerai. Jei blogai, parasyti "maciau, bet blogai". Ir aisku, visad norisi zinoti, kas blogai, juk tam ir mokomes, esame cia tam, todel ir ND darome, cia be pykcio 4u.gif

QUOTE(Yvette @ 2013 03 18, 18:00)
Man nelabai svarbu kaip buvo, nes as patikrinau ar ND geri. Ir jei visiems pabodo tikrinti, yra idomesniu pokalbiu ar foto komentavimu, nereiskia, kad merginas turim siusti ND perdaryti. Nes mums taip patogiau - neuzskaityti.

Siuo atveju naujokes teisios, pabambedamos kartais, kad niekas nekreipia demesio. As vakar neuzskaitinejau nes per telefona ziurejau o paskui pavargusi i lova kritau. Iki siandienos nesiteike niekais nei taip nei ne brukstelti, nors pokalbiai vyksta.
Miraval, kelk dabar  biggrin.gif  As siandien ragana, tai uzstoti galiu jei gausi kategoriska ne  biggrin.gif

thumbup.gif

QUOTE(vienintelė @ 2013 03 18, 20:10)
sbo čiut geltonuoja, ties centru dar galima sakyt kad balta bet kraštuose nea

Miraval neužskaitau, geltonuoja

O geltonuoja visose trijose? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 03 18, 15:28)
Na tegul pasisako tos, kurios naudoja ant ff, gal mano akys ne taip rodo mirksiukas.gif  man ant cropo tai 50 tinka biggrin.gif

QUOTE(ich @ 2013 03 18, 15:46)
As sakau, naudoju ant ff 50mm ir super. Dar geriau nei ant cropo, su juo sunkiau tilpdavau namie, o dabar visur telpu smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ich parase ka as norejau as taip pat su 50mm net namie telpu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Cia gerai pasitikrint kadrus, nereik nieko siustis ir instaliuotis, tik deja, mano fotikui nera doh.gif

http://www.camerashuttercount.com/

Jei kam reikia canon D600 naudoto nepilnus metus, 1300lt., kreipkites smile.gif
Atsakyti