Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(Suprem @ 2013 03 18, 17:28)
Na tegul pasisako tos, kurios naudoja ant ff, gal mano akys ne taip rodo mirksiukas.gif  man ant cropo tai 50 tinka biggrin.gif

Tai pasisakiau ką tik. Portretinis geriausiu atveju 85, gali tą pigų imt, aš jau jai sakiau, bet vis čia drumsčia vandenį biggrin.gif O fotografuoti galima su kuo nori, aš ir su 50-uku fotografuoju portretus, bet tai nereiškia, kad tai gerai. Pilna info apie portretus, nesunku pasidomėti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2013 03 18, 17:34)
cia tik ant FF "netinkamas"? o kodel tuomet 50tukas vadinamas portretiniu jeigu jau toks netinkamas? g.gif

Kas jį vadina portretiniu?
Zirze, a tau dar pasakot tuos dalykus reikia? biggrin.gif Ant tavo tinka, fotografuok. Ant ff nelabai.
Papildyta:
QUOTE(Suprem @ 2013 03 18, 17:11)
Kaip suprantu merginos naudoja 50kus ant ff ir sekmingai smile.gif Tik jei jie 50+20, tai kaip namie isitekti tai mistika man g.gif

O kam namie tektis. Pasaulis didelis ir platus wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo.: 18 kovo 2013 - 17:38
QUOTE(Suprem @ 2013 03 18, 18:28)
Na tegul pasisako tos, kurios naudoja ant ff, gal mano akys ne taip rodo mirksiukas.gif  man ant cropo tai 50 tinka biggrin.gif

As sakau, naudoju ant ff 50mm ir super. Dar geriau nei ant cropo, su juo sunkiau tilpdavau namie, o dabar visur telpu smile.gif

Jei man kas pasakys kur PS ieskot tos pipetes as tikrinsiu, bet gi nesusigaudau doh.gif ir googlinau, bet nieko neradau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Abo. @ 2013 03 18, 18:21)
Ką reiškia sėkmingai smile.gif Potretams netinkamas 50-ukas ir taškas, o naudot galima, kad ir 18 mm biggrin.gif

biggrin.gif

QUOTE(Suprem @ 2013 03 18, 18:28)

Ant cropo ir man buvo gerai 50-ukas portretams, nes jis jau nebe 50-ukas lotuliukas.gif

QUOTE(Zirzė @ 2013 03 18, 18:34)
cia tik ant FF "netinkamas"? o kodel tuomet 50tukas vadinamas portretiniu jeigu jau toks netinkamas? g.gif

Isvis priskaiciau, kad portretams geriausia virs 100 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2013 03 18, 18:46)

Jei man kas pasakys kur PS ieskot tos pipetes as tikrinsiu, bet gi nesusigaudau doh.gif ir googlinau, bet nieko neradau doh.gif

siandien ar ryt vakare brukstelsiu tau kaip tikrinti. Robobebras karteli paaiskino mum moterytem bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2013 03 18, 19:04)
siandien ar ryt vakare brukstelsiu tau kaip tikrinti. Robobebras karteli paaiskino mum moterytem  bigsmile.gif

aciu 4u.gif nes seniau uzskaitydavau, o kitos patikrinusios sakydavo ne, ne, ne, blogai doh.gif tai nebesikisu biggrin.gif

Atsakyti
kam tikrint reikia su pipete atsiliepkit patikrinsiu?
aš portretams naudoju ir 35mm ir 50mm ir 85mm atsižvelgiu į erdve ir mano poreikius, tai kad nereikia lialia tas tinkams tam ar anam, toks vaizdas nusipirksi 85mm tai daugaiu neiko kitko negalėsi fotografuot tik portretus, daug objekyvų tinka viskam, reik tiesiog žinot kaip ji naudot. O portetams siūlo nuo 50mm nes jie mažiausiia iškraipo, o ir kuo daugiau mm tuo labaiu išplauna fona, o bet tačiau, net macro objektyvai labai mėgstami portretams. O kas kam tinka tas tą ir naudoja, kiekvieno poreikiai juk skirtingi
Atsakyti
QUOTE(Abo. @ 2013 03 18, 18:41)

Kas jį vadina portretiniu?
Zirze, a tau dar pasakot tuos dalykus reikia? biggrin.gif  Ant tavo tinka, fotografuok. Ant ff nelabai.

nu blyn lotuliukas.gif visi cia 50tuka vadindavo portretiniu lotuliukas.gif tai as ir klausiu ar cia tik ant ff neportretinis ar mano pasenusios zinios biggrin.gif
Atsakyti
neieškokit subinėj sliekų biggrin.gif puikiausiai fotkinu portretus su 50-tuku ant FF ir vargo nematau.. 50-tukas tikrai vadinamas portretiniu objektyvu. Be abejonės, yra skirtumas ant ff ar ant crop'o uždėtas...bet nuo to jis netampa nebeportretiniu biggrin.gif ar nebetinkamu portretams.

kam sakyt - 50-tukas neportretinis ir taškas... - baisiai kategoriškai... nors jei žmogus galvoja, kad nenufotkins niekaip gero portreto su 50-tuku, tai tegu ir nefotkina biggrin.gif aš tai fotkinau ir fotkinsiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 18 kovo 2013 - 18:32
Ai, mačiau, kad diskutavot. Nuėjau pažiūrėti foto. Šiaip, tie kas nori išeiti iš šio pasaulio, nesiskelbia..
Na tikiuosi, vaikinui viskas ok. O tuo pačiu džiaugiuosi, kad prieš porą ar tris metus niekas iš mane pažinojusių neinformavo mano giminių ar draugų... Nes ir aš turėjau foto su tam tikra gaidele. Bet tai buvo tik foto ir nieko daugiau. Negaliu pasakyti, kad savotiška maištavimo fazė, bet kažkas panašaus. Tai vat, kūryba nebūtinai turi pozityviai veikti, gali ir neigiamai. Svarbu paliečia, nepalieka abejingų. Dabar nekalbu apie tas foto, bet tiesiog apskritai.
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2013 03 18, 19:08)
aciu 4u.gif nes seniau uzskaitydavau, o kitos patikrinusios sakydavo ne, ne, ne, blogai doh.gif tai nebesikisu biggrin.gif

atsidarai nuotrauka. Pasirenki kairinej irankiu juostoje (3cias nuo apacios) - set foreground color. Atsivercia spalvu lentele. Ir kursorius pavirsta i pipete. Spusteli ant baltos spalvos - ir ziuri ka rodo skaiciukai. R/G/B - turi rodyti beveik vienodus skaiciukus netoli 255. t.y. 254 ar 253 ir pan smile.gif kuo arciausiai 255 - tuo spalva yra baltesne. Jeigu visi trys skaiciukai rodo po 255 - yra tikimybe, kad isdegusi vieta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 18 kovo 2013 - 18:43
QUOTE(Yvette @ 2013 03 18, 18:25)
Ai, mačiau, kad diskutavot. Nuėjau pažiūrėti foto. Šiaip, tie kas nori išeiti iš šio pasaulio, nesiskelbia..
Na tikiuosi, vaikinui viskas ok. O tuo pačiu džiaugiuosi, kad prieš porą ar tris metus niekas iš mane pažinojusių neinformavo mano giminių ar draugų... Nes ir aš turėjau foto su tam tikra gaidele. Bet tai buvo tik foto ir nieko daugiau. Negaliu pasakyti, kad savotiška maištavimo fazė, bet kažkas panašaus.  Tai vat, kūryba nebūtinai turi pozityviai veikti, gali ir neigiamai. Svarbu paliečia, nepalieka abejingų. Dabar nekalbu apie tas foto, bet tiesiog apskritai.

drinks_cheers.gif

bet vis tiek gerai, kad atsirado neabejingų..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 03 18, 18:32)
atsidarai nuotrauka. Pasirenki kairinej irankiu juostoje (3cias nuo apacios)  - set foreground color. Atsivercia spalvu lentele. Ir kursorius pavirsta i pipete. Spusteli ant baltos spalvos - ir ziuri ka rodo skaiciukai. R/G/B - turi rodyti vienodus skaiciukus netoli 255. t.y. 254 ar 253 ir pan smile.gif kuo arciausiai 255 - tuo spalva yra baltesne. Jeigu visi trys skaiciukai rodo po 255 - yra tikimybe, kad isdegusi vieta smile.gif

biški pataisysiu tongue.gif 255 visose spalvose yra visiškai balta spalva, kuri neturi jokios spalvinės informacijos todėl nuotraukose vadinama išdegimu, turi būt arti 255 ir tarp visų spalvu galima nežymi paklaida -+5
Atsakyti