Eiiiii, ilgasis svaitgalis baigiasi, tai nieks net jokios virtuvikės nesusimontavo? Kaip neįdomu...
O tos kurios jau turi tai išvis kokios juodai plėmuotos Jau net nebeateina, nieko bloga nepapasakoja
sveikos atejau su klausimu - ka daryti su riebalais aptaskytom plyteliu siulem? Susidejom virtuvej plyteles, pasistatem laikinai kaitlente..ir jau po pirmo kepimo pastebejau, kad nusitaskavo siules gal yra kokia iseitis? Baldu dar nera.
QUOTE(Mindija @ 2013 03 11, 23:43)
Eiiiii, ilgasis svaitgalis baigiasi, tai nieks net jokios virtuvikės nesusimontavo? Kaip neįdomu...
O tos kurios jau turi tai išvis kokios juodai plėmuotos Jau net nebeateina, nieko bloga nepapasakoja
et, tikrai, savaitgalis baigėsi, o kur naujos virtuvės?/?/
Jau išdiskutuota apie plautuves, orkaites, kaitlentes, furnitūrą, nedaug liko
Kiekvienam geriausia tai, ką jis turi pats (dažniausiai).
Mano virtuvės TOP 3:
1. Akmens masės plautuvė Franke (juoda).
2. Orkaitė su pirolize (AEG).
3. Tylaus uždarymo stalčiai Hettich.
Bottom3 (taip sakant 3 nelabai vykę, arba kurių antrąkart nedaryčiau):
1. Matinio stiklo viršutinės durelės.
2. Spintelės ne iki lubų (tik visokiems birių produktų indams ir dulkėms kaupt).
3. Rankenėlės. Daugiau jų išvis nedaryčiau (geriau įfrezuojamos arba nuo paspaudimo).
Prie minusų dar pridėčiau savo nerūdijančio plieno indų džiovyklą, kuri sėkmingai rūdija , o prie pliusų dar įvardinčiau ir įmontuojamą šaldytuvą ir HPL sienelę (vietoj plytelių). Ir jokių plytelių tarpų nereik valyt, visas paviršius lygus, lengva priežiūra
QUOTE(2 Spurgytes @ 2013 03 12, 11:31)
Mano virtuvės TOP 3:
2. Spintelės ne iki lubų (tik visokiems birių produktų indams ir dulkėms kaupt).
3. Rankenėlės. Daugiau jų išvis nedaryčiau (geriau įfrezuojamos arba nuo paspaudimo).
Prie minusų dar pridėčiau savo nerūdijančio plieno indų džiovyklą, kuri sėkmingai rūdija , o prie pliusų dar įvardinčiau ir įmontuojamą šaldytuvą ir HPL sienelę (vietoj plytelių). Ir jokių plytelių tarpų nereik valyt, visas paviršius lygus, lengva priežiūra
Kiek iš karto naudingos info
QUOTE(aiduke @ 2013 03 12, 12:48)
Kiek iš karto naudingos info
visos apie savo virtuve taip galetu papasakoti
as jau issisaugojau prie patarimu apie virtuve
QUOTE(slyva @ 2013 03 12, 13:44)
visos apie savo virtuve taip galetu papasakoti
Man mano virtuveje patinka
akmenes mases kriaukle su padekliuku
Hansgrohe maisytuvas
aukstos virsutines spinteles, jei butu iki lubu butu dar geriau
Nepatinka
kampine kriaukle, plauti indus patogu, o sudeti i indus i dziovykle ne
plyteles, kita karta manau pasirinksiu stikla, o grindys bus parketas ar laminatas
QUOTE(2 Spurgytes @ 2013 03 12, 12:31)
Mano virtuvės TOP 3:
išties naudinga informacija
Gal kam įdomu bus - mano dabartinė virtuvė: iš kairės į dešinę- spintutė vynui 15cm, stalčių blokas 90cm, plautuvės spintutė su šiukšliadėže 60cm, palei kitą sieną kampinė spintelė 45cm, indaplovė 45cm, įmontuojamos orkaitė ir kaitlentė 60cm, stalčių blokas 45cm, šaldytuvo spinta; viršuje - 2 žemos spintutės, pakeliamom durim, aukštesnė kampinė spintutė, palei kitą sieną aukštesnė spintutė 45cm ir likusioj erdvėj centre gartraukis, o virš jo lentyna.
1. Patogus spintučių išdėstymas - vakare indus susitvarkau vienoj vietoj stovėdama, nes viskas, kas reikalinga ištiestos rankos atstumu
2. Orkaitė su pirolize
3. Gera fasado spalva ir faktūra -nesimato nučiupinėjimų (gal kada išmoksiu ir įkelsiu foto..., faktūrą, ar kaip pavadint paviršiausgrublėtumą, galima gal įžvelgti čia: http://www.nabukas.l...lekcija/Ausrine , tik spalva pas mane kitokia)
Dar patinka ištraukiama šiukšlinė, kuri sustūmus uždengiama dangčiu, be abejo - blum
Bottom:
1. Per mažas atstumas nuo stalviršio prie stalo (šviestuvai lubose per arti išvesti)
2. Spintelės ne iki lubų ir lentyna ties gartraukiu (kaip jau minėjo 2 Spurgytes, dulkių kaupykla, o lentyna visiškai nereikalingas dalykas- visokiom bezdeluškėm sudėt ir dulkėt )
3.Ir akmens masės plautuvė Franke (juoda)...
Dar viena nesamonė yra padaryta- tokia lentynėlė a la vynui 15cm pločio gale stalviršio, daryta tam, kad stalviršis nebūtų trumpesnis iš ilgio nei pakabinamos spintelės. Nu visiškai nenaudojamas dalykas, ne dėl to, kad vyno negertumėm , o tiesiog labai nepatogus. Geriau jau rankšluoščių kabyklą būčiau pasidarius prie kriauklės.
As dedu pliusa:
Kriauklei. Daugelio nuomone,kampe kriaukle nepatogu,tai pas mane ji butent gerokai kampe uzgrusta,bet man anei jokio nepatogumo.
Blizgiems dazytiems mdf spinteliu fasadams-valosi lengvai.
Ifrezuotoms apatiniu stalciu rankenelems.
Minusai:
hpl sienele tarp apatiniu ir virsutiniu sieneliu,atrodo labai griozdiskai,kita karta rinkciausi stikla.
Ta pacia proga klausimas tiems,kas tokia sienele turejo ir lupo lauk-ar tai sudetinga? Nemaciau,kaip ja ten klijavo,jauciu gabalais teks lupti,o jau audziu tokia minti
Kriauklei. Daugelio nuomone,kampe kriaukle nepatogu,tai pas mane ji butent gerokai kampe uzgrusta,bet man anei jokio nepatogumo.
Blizgiems dazytiems mdf spinteliu fasadams-valosi lengvai.
Ifrezuotoms apatiniu stalciu rankenelems.
Minusai:
hpl sienele tarp apatiniu ir virsutiniu sieneliu,atrodo labai griozdiskai,kita karta rinkciausi stikla.
Ta pacia proga klausimas tiems,kas tokia sienele turejo ir lupo lauk-ar tai sudetinga? Nemaciau,kaip ja ten klijavo,jauciu gabalais teks lupti,o jau audziu tokia minti
1. Patogus spintučių išdėstymas - vakare indus susitvarkau vienoj vietoj stovėdama, nes viskas, kas reikalinga ištiestos rankos atstumu
2. Orkaitė su pirolize
3. Gera fasado spalva ir faktūra -nesimato nučiupinėjimų (gal kada išmoksiu ir įkelsiu foto..., faktūrą, ar kaip pavadint paviršiausgrublėtumą, galima gal įžvelgti čia: http://www.nabukas.l...lekcija/Ausrine , tik spalva pas mane kitokia)
Dar patinka ištraukiama šiukšlinė, kuri sustūmus uždengiama dangčiu, be abejo blum
Man irgi - tokią ir turiu
Bottom:
1. Per mažas atstumas nuo stalviršio prie stalo (šviestuvai lubose per arti išvesti)
2. Spintelės ne iki lubų ir lentyna ties gartraukiu (kaip jau minėjo 2 Spurgytes, dulkių kaupykla, o lentyna visiškai nereikalingas dalykas- visokiom bezdeluškėm sudėt ir dulkėt )
Tie patys dalykai vienam gerai, kitam - ne. Bet turbūt tik todėl, kad patirtis skirtinga. Aš plautuve džiaugiuosi, o Jums nelabai pasisekė..
Smagu skaityt, kaip visos aiškiai ir konkrečiai parašo apie savo virtuvių didžiausius privalumus ir trūkumus - ji tikrai pravers planuojančioms naujas virtuves!
Papildyta:
QUOTE(lietinga @ 2013 03 12, 16:06)
Minusai:
Na va, gal paprasčiausiai spalva nepatinka? Pvz pas mane tokia kiek panaši į sendintą metalą, tai ji tokia pakankamai ir marga, tai ir vaizdo duoda, ir tikrai nenuobodi. Beje, stiklą daug sudėtingiau prižiūrėt, ten kiekvienas lašelis matysis...
Pas mane HPL sienelė prisukta su varžtukais, tai teks juos atsukt ir nuimt staljuostę (jei tokia yra). Nebent baldininkai kitaip tvirtino.
Tiesa, kalbant apie rankenėles: dabar, kai mano jauniausios toks amžius, kai reikia viską atidarinėti ir daryti savo tvarką, labai džiaugiuosi, kad rankenėlės yra prisukamos, taip pat sėkmingai, reikalui esant, ir nusukamos, o ne frezuotos ar išvis be jų - pasnaudimo principu. Jei būtų šitie variantai, reikėtų viską užklijuoti
Aišku, ne visiems tai aktualu, bet gal pravers tokia informacija
QUOTE(Juodai @ 2013 03 12, 15:31)
Tiesa, kalbant apie rankenėles: dabar, kai mano jauniausios toks amžius, kai reikia viską atidarinėti ir daryti savo tvarką, labai džiaugiuosi, kad rankenėlės yra prisukamos, taip pat sėkmingai, reikalui esant, ir nusukamos, o ne frezuotos ar išvis be jų - pasnaudimo principu. Jei būtų šitie variantai, reikėtų viską užklijuoti
Dabar pagalvojau,kad mano stalciai nera taip lengvai atitraukiami,nes nera siauri,o ir prikrauti kaip turi but. Maziukas vaikas kazin,ar taip lengvai atitrauktu
QUOTE(Juodai @ 2013 03 12, 16:01)
išties naudinga informacija
Gal kam įdomu bus - mano dabartinė virtuvė: iš kairės į dešinę- spintutė vynui 15cm, stalčių blokas 90cm, plautuvės spintutė su šiukšliadėže 60cm, palei kitą sieną kampinė spintelė 45cm, indaplovė 45cm, įmontuojamos orkaitė ir kaitlentė 60cm, stalčių blokas 45cm, šaldytuvo spinta; viršuje - 2 žemos spintutės, pakeliamom durim, aukštesnė kampinė spintutė, palei kitą sieną aukštesnė spintutė 45cm ir likusioj erdvėj centre gartraukis, o virš jo lentyna.
2. Orkaitė su pirolize
Dar patinka ištraukiama šiukšlinė, kuri sustūmus uždengiama dangčiu, be abejo - blum
Bottom:
Dar viena nesamonė yra padaryta- tokia lentynėlė a la vynui 15cm pločio gale stalviršio, daryta tam, kad stalviršis nebūtų trumpesnis iš ilgio nei pakabinamos spintelės. Nu visiškai nenaudojamas dalykas, ne dėl to, kad vyno negertumėm , o tiesiog labai nepatogus. Geriau jau rankšluoščių kabyklą būčiau pasidarius prie kriauklės.
spalva tokia:
prie dirbtinio apšvietimo
prie natūralaus apšvietimo