QUOTE(valkata @ 2013 12 02, 18:08)
Jei jūs galite parodyti fotografus, pas kuriuos nėra vestuvinio konvejerio - man bus labai įdomu pažiūrėti jų darbus.
Aš labai atsargiai vertinčiau pasakymą apie konvejerį. Tam yra kelios priežastys. Visų pirma, tie fotografai, kurie daugiausia fotografuoja tame pačiame mieste, vyksta į tas pačias vietas ir visus stato ant to pačio kurpaliaus, t.y. tos pačios pozos, tiek patys siužetai, tik veidai skirtingi. O jei rūbus nuomojasi iš to paties salono, tuomet ir dar daugiau vienodų dalykų. Tada čia konvejeris. Ne vieną tokį esu matęs ir man šlykštu žiūrėti. Nuotraukų vertimas į juodai-baltą - elementarus saturation nustumimas į kairę ir valio, turime juodai-baltą foto, kuri šlykšti dėl savo pilkumo. Arba į albumą sudedamos foto, kuriose 5 vienodos fotkės iš tos pačios situacijos, tik skirtingi tonai užmesti.
Dar vienas dalykas - atrenki nuotraukas, konvejeriu sumeti turimus efektus ir volia, turi iškeptą albumą.
Aš džiaugiuosi, kad vis daugiau fotografų turi savo asmeninius retušuotojus, kuriuos išmoko tvarkyti nuotraukas pagal savo stilių. Čia nebelieka konvejerio. Nebent retušuotojas išsidirbinėja ir padaro ant greitųjų. Nors rimtas fotografas tą greit pastebėtų ir atleistų tokį darbuotoją.
Spėju, kad čia visa diskusija vyko apie tai, kad retušuojant naudojamas konvejeris. Taip gali būti labai dažnai, jei fotografas turi ne tik savaitgalinius užsakymus, bet ir nuolatinį darbą. Vadinasi jis tikrai negali nuotraukų sutvarkyti taip, kad būtų gražu į jas žiūrėti (aš visada pirmoje vietoje vertinu techninį atlikimą, ar nėra broko, nėra išdegusių vietų, juodų dėmių, kurios nieko nesako), kad būtų nuoseklumas ir mintis. Jei viską darai vienas, tada jau gaunasi "kuo greičiau, tuo geriau", ypač jei pinigai jau sumokėti.
Dėl "Žavi foto", tai nekomentuosiu, nes turiu bendrų interesų su juo.
Babičius man yra vienas geriausių Lietuvoje. Jei pasigaunate vieną ar kitą foto ir sakote, kad kad čia yra brokas ar kažkas netvarkoje, siūlau pasigauti kitas 90% foto iš kiekvieno jo albumo ir pasakyti kas jose yra blogai.
O teko matyti Viktor Morozov nuotraukas, kuriose labai daug neatleistino broko. Ir tos nuotraukos publikuojamos viešai. Visiškai neturiu nieko prieš jį, nei kitus fotografus, bet atiduoti išplaukusias, klaikaus baltos spalvos balanso foto - negalima. Net ir menu tada jas pavadinti negalima. Nors gali būti skirtingi prioritetai - ar svarbiau akimirka, bet techninis brokas, ar svarbu tvarkinga nuotrauka, bet praleista akimirka.
Aš visada už teiginių ir argumentų svarumą. Jei kažkas parašo, kad tai yra pigus fotošopas nuotraukose, tai norėčiau, kad komentuojantysis pateiktų savo darbą, kuriame jis parodytų kaip reikia tvarkyti nuotraukas. Manau, kad reiktų teisingai pasverti palyginimus, jei lyginame nuotraukas to, kuris kainuoja 1kLt ir to, kuris dirba už 8kLt (bei pateikia kainą atitinkantį produktą), tai tada sutinku, kad to už 1kLt, nuotraukų apdirbimas gali būti lėkštas ir paikas.