Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių fotografai

Iš kur pas Jus tiek piktumo,mieli žmonės? smile.gif Ar Jus čia ruduo taip veikia ar šiaip nuolat viskuo nepatenkinti esat? smile.gif Dabar suprantu kodėl įžymus žmonės neskaito komentarų apie save internete biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif O šiaip tai ačiū,bet gailėtis manęs nereikia, esu laiminga ir patenkinta gyvenimu ir blogoms emocijoms nepasiduodu smile.gif Siūlau ir Jums visiems labiau džiaugtis gyvenimu ir daugiau nuoširdžiai šypsotis,o ne šaipytis iš aplinkinių smile.gif
O dėl nusimanymo fotografijoje smile.gif Esu su šiokiu tokiu meniniu išsilavinimu,tai apie vienokį ar kitokį meną suprantu ir turiu savo skonį bei nuomonę smile.gif Pati savo reikmėms dirbu su paprastomis nuotraukų redagavimo, braižybos ir maketavimo programomis, tad tokius dalykus kaip sepija, juoda-balta ar fono suliejimas moku ir aš padaryti biggrin.gif Tad nemanau,kad tai yra didelis profesionalumas už kurį reiktų prašyti 2000lt smile.gif) ( o tuose nuotraukose už 2000 litų tik tai ir buvo padaryta ) smile.gif Dar reikia mokėti ir tinkamą kadrą padaryti,kurį paskui galėtum koreguoti su kompiuterinėmis programomis smile.gif

Papildyta:

Aš tikrai nesakau,kad visų profesionalų nuotraukos nevertos dėmesio. Tikrai daug yra tokių,kurių nuotraukos nuostabios,bet jau kaip minėjau,mes savo biudžete neesame numatę tiek lėšų,kad fotografui skirtume 1000, 2000 ar 3000 litų, o tokie fotografai kainuoja pinigus. Bet iš patirties matau,kad galima rasti puikų fotografą ir už mažesnę kainą, todėl mes ir stengiamės tokį surasti. Ar tai nuodėmė? Juk mes nebandome kažko apvogti, o tiesiog ieškome palankaus sprendimo abiems pusėms smile.gif
Atsakyti
Bet čia gerą melodramą užvedėt prieš miegą... smile.gif
Diskusija apie dalykus (skonis, grožis), kuriuos visi supranta skirtingai - clap_1.gif
Atsakyti
Čia tik norėta įsitikinti, kad ieškotojų viltys atitinka realijas, nes tokie deimančiukai yra daug retesni nei norėtųsi, nes nei skonis, nei žinios, nei gebėjimai, nei patirtis neparduodami kartu su veidrodiniu aparatu ir neįgyjami per savaitę, mėnesį ar metus; sepiją (asmeniškai nepatinka man ta sepijos spalva, geriau tonuoti kitaip) ar juodai baltą padaryt gali iš esmės bet kas (todėl ir ateina daug naujų „viską galinčių“, „mokančių“), tik bėda, kad bet kaip, kaip ir bet kaip paspausti aparato mygtuką.

Kai gausit rezultatą, jei pasiseks - pasidžiaukit ir pagirkit savo fotografą kitoms, jei ne - patarkit būsimoms nuotakoms iš savo patirties.

QUOTE(jurguttee @ 2013 09 16, 22:11)
Aš tikrai nesakau,kad visų profesionalų nuotraukos nevertos dėmesio. Tikrai daug yra tokių,kurių nuotraukos nuostabios,bet jau kaip minėjau,mes savo biudžete neesame numatę tiek lėšų,kad fotografui skirtume 1000, 2000 ar 3000 litų, o tokie fotografai kainuoja pinigus. Bet iš patirties matau,kad galima rasti puikų fotografą ir už mažesnę kainą, todėl mes ir stengiamės tokį surasti. Ar tai nuodėmė? Juk mes nebandome kažko apvogti, o tiesiog ieškome palankaus sprendimo abiems pusėms smile.gif

Atsakyti
Na,Lukai, melodramą čia sukėlė fotografai, kurie jaučiasi apmėtyti akmenimis smile.gif Bet kaip minėjau, pavyzdžius daviau iš realių įvykių,tad ir kalbėjau tik apie tuos,o ne anaiptol apie visus fotografus mėgėjus ( kad jie visi fotografuoja puikiai ) ar profesionalus ( kad jie visi dirba prastai,tik lupa pinigus ) smile.gif Na bet to ir reikėjo tikėtis,juk čia fotografų forumas,reikėjo kažkur kitur rašyti savo žinutę biggrin.gif
Na o šiaip tai geros darbo dienos visiems ir daugiau optimizmo gyvenime biggrin.gif

Ačiū už išsakytas nuomones, pasipiktinimus ir atsiprašau,jei ką įžeidžiau, bet visai to nesiekiau smile.gif Bet supratau,kad pagalbos ir supratimo ko ieškau čia nerasiu smile.gif

Atsakyti
QUOTE(jurguttee @ 2013 09 16, 22:11)
Pati savo reikmėms dirbu su paprastomis nuotraukų redagavimo, braižybos ir maketavimo programomis, tad tokius dalykus kaip sepija, juoda-balta ar fono suliejimas moku ir aš padaryti biggrin.gif Tad nemanau,kad tai yra didelis profesionalumas už kurį reiktų prašyti 2000lt smile.gif)

Na šitoj vietoj nesusilaikysiu, bet fonas liejamas tikrai ne programomis biggrin.gif , nebent pas pradinukus kurie neturi geros technikos ar atrado fotošopo linksmybes.
Atsakyti
As nesuprantu, kodel visos stebisi, nes jurguttee daug ir teisybes pasake.
Dauguma geru fotografu nuo kazko pradejo. T.y. nemokamai fotografavo kaimynus, draugus. Uz nedidele kaina siule savo paslaugas, o gerejant paslaugu kokybei, didejo ir kaina. O "kylanciu" tobulejanciu jaunu fotografu tikrai yra, tik reikia juos atrasti. Del to kreipesi pagalbos i mus, i ieskancias, galincias padeti. O isgirdo tik pasipiktinima, kad negali isleisti daug pinigu.
As taip pat ieskojau, pati negalejau tam pinigu, bet ir tam buvo riba, tad be galo dziaugiuosi, kad musu fotografai pateisino kainos ir kokybes santyki. Aciu jiems.

Dar noreciau pabrezti, kad dauguma dusauja vartydamos Scinisko nuotraukas, tik kazkodel ne visos galim sau leisti uz darba sumoketi 10 000lt. Nors svente TIK karta gyvenime.
Tad pagalvokit apie tai, nes kitoms ir 1 000lt yra daug.
Atsakyti
QUOTE(Elise @ 2013 09 17, 08:43)
As nesuprantu, kodel visos stebisi, nes jurguttee daug ir teisybes pasake.
Dauguma geru fotografu nuo kazko pradejo. T.y. nemokamai fotografavo kaimynus, draugus. Uz nedidele kaina siule savo paslaugas, o gerejant paslaugu kokybei, didejo ir kaina. O "kylanciu" tobulejanciu jaunu fotografu tikrai yra, tik reikia juos atrasti. Del to kreipesi pagalbos i mus, i ieskancias, galincias padeti. O isgirdo tik pasipiktinima, kad negali isleisti daug pinigu.
As taip pat ieskojau, pati negalejau tam pinigu, bet ir tam buvo riba, tad be galo dziaugiuosi, kad musu fotografai pateisino kainos ir kokybes santyki. Aciu jiems.

Dar noreciau pabrezti, kad dauguma dusauja vartydamos Scinisko nuotraukas, tik kazkodel ne visos galim sau leisti uz darba sumoketi 10 000lt. Nors svente TIK karta gyvenime.
Tad pagalvokit apie tai, nes kitoms ir 1 000lt yra daug.

Niekas ir nepyktų, jei autorė suprastų, kad už darbą turi būti atitinkamai ir atlyginta. O čia norima žmogaus, kuris gerai fotografuotų už grašius. Bent jau skaitant pasisakymus susidaro toks įspūdis. Nes kuklias vestuves kiekvienas vis kitaip įsivaizduoja. Kartais limuzinas kainuoja tiek, kiek vidutinis fotografas. Arba prisikuriama nerealių svajonių. Tikrai galima rasti gerai fotografuojančių už nedidelę sumą. Jei tai jiems 1-2 vestuvės. Tuomet kaina iš karto kyla iki 1 - 1,5 tūkst. Bet koks gerai fotografuojantis "mėgėjas" vestuvių fotografuoti neis, nes labai gerai supranta, koks tai darbas. Visą fotografavimo laiką esi maksimalioje įtampoje, negali nė minutės atsipalaiduoti. Po to grįžti toooks išsunktas, kad sunku pasakyti. Nufotografavus ~ 1 tūks. kadrų reikia dar atrinkti ir sukoreguoti. Esu paskaičiavusi, kad prie kiekvienos nuotraukos reikia sugaišti mažiausiai 5 minutes, o jei nuotraukų du trys šimtai tai 16 valandų mažiausiai gaunasi.
Visiškai suprantama, kai vestuvės yra kuklios ir nesinori leisti tūkstančių fotografui. Galima paprastai paklausti gal kas pažįsta žmonių kurie nebrangiai nufotografuotų vestuves. Nes dabar autorė mėto akmenukus į profesionalų daržą, logiška, kad gauna atgal.
Atsakyti
sorry, kad nutrauksiu jusu diskusijas 4u.gif biggrin.gif

bet gal kas zinote fotografus ka nors panasaus i fotopastele bei fotoperla? aciu! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mmkafe @ 2013 09 17, 11:05)
Nufotografavus ~ 1 tūks. kadrų reikia dar atrinkti ir sukoreguoti.

Nu kur jau, nenumažinkit smile.gif nežinau kas tiek mažai parsineša smile.gif
Papildyta:
Jau sužinojau, kad parsineša ir mažiau biggrin.gif Atsiprašom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Abo. @ 2013 09 17, 12:44)
Nu kur jau, nenumažinkit smile.gif nežinau kas tiek mažai parsineša smile.gif
Papildyta:
Jau sužinojau, kad parsineša ir mažiau biggrin.gif Atsiprašom biggrin.gif

Čia skaičiai minimalistiniai smile.gif
Atsakyti
1000 kadrų minimalistiškai?
Jei pompastiškos vestuvės.
Jei vestuvės kuklios, tai ir 1000 nesiekia.
O man geriausiai patinka, kai nori įgyvendinti idėją, jaunieji nesupranta, ir sako "tai pafotošopinsi".
Po šito pasakymo kažkaip dažnai noris viską trenkt ir važiuot namo.
Atsakyti
QUOTE(FotografasLukas @ 2013 09 17, 14:30)
1000 kadrų minimalistiškai?
Jei pompastiškos vestuvės.
Jei vestuvės kuklios, tai ir 1000 nesiekia.
O man geriausiai patinka, kai nori įgyvendinti idėją, jaunieji nesupranta, ir sako "tai pafotošopinsi".
Po šito pasakymo kažkaip dažnai noris viską trenkt ir važiuot namo.

Jo, šitas geras lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Bet šiaip aš skaičiavau darant serijas. Šiaip pastebėjimas - kuo geresnis fotografas, tuo mažiau kadrų jis daro. Todėl tavo pasakyme nemažai tiesos yra.
Atsakyti