Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių fotografai

QUOTE(Kašmyras @ 2013 08 08, 19:02)
Nors vestuvės dar negreitai, bet ruošiamės labai atsakingai, ypač, kai pamatėm mano grupiokės vestuvines nuotraukas  doh.gif Juos fotografavo Andrej Černenko, mokėjo už visą dieną (nuo pasiruošimo, kaip suprantu, pabaigos iki vidurnakčio) beveik 3000Lt, nors pačios vestuvės tikrai nenormaliai brangiai kainavo ir pagailėjo: tikrai labai nekokios nuotraukos, visur pozuojama. Nors nuotaka ir simpatiška mergina, abu moka pozuoti, bet abu visur nenatūraliai atrodo, idėjos nuvalkiotos, visos iš to paties fotografo puslapio, nėra jausmo, emocijos, atrodo, fotografuota tik tam, kad reikia. Bet nežinau, ar čia tik fotografo kaltė. Ir nors kiekvienas gyvena taip, kaip jam patinka, bet mes išsigandom  biggrin.gif Kolkas ieškom tik ketvirta diena, peržiūrėjom viską, ką išmetė google, kolkas nebuvom wed.lt ir pan. portaluose, bet mūsų atsirinktų fotografų topas kolkas yra pilnas:
http://k-foto.lt/paslaugos/
www.vestuviuakimirka.lt
www.mantaspra.com
gj-vestuviufotografas.lt
www.fotopasaka.lt
santuokafoto.lt
fotografuokis.lt
fotonovele.lt
nuotrauka.lt
linasfoto.lt
adamas.lt
Gediminas Latvis
okto.lt
Tadas Končius
Fotojura.lt
Fotoperlas
Miros foto
Pykšt.lt
Maži stebuklai
Fotoplunksna
Vita Tamoliūnė
Čia ne pagal eiliškumą. Norim šviesių, pozityvių, energingų nuotraukų nuo pasiruošimo iki puotos pradžios už maždaug 3000 Lt. Fotoknyga, fotofilmas, atspausdintos nuotraukos mums tikrai nebūtina, nebūtina ir kad jų būtų 300 ar 400. geriau kokybė nei kiekybė. Galbūt norėtume priešvestuvinės fotosesijos, bet neaišku, ar spėtume susisukti, nes gyvename užsienyje. Taaad gal kas ką galite ką pasakyti apie šiuos fotografus?smile.gif Tikiuosi neužsipulsite manęs dėl to kaip vienas ar kitas fotografuoja, nes žiūriu čia labai populiaru nuvertinti fotografus verysad.gif

Atsakyti
Sveikos, norėjau pacituoti, bet gavosi tik nukopijuoti tongue.gif
Apie šiame saraše paminetus fotografus nieko negaliu pasakyti, bet galiu pasiūlyti tikrai puikų, be galo kūrybingą ir patikrintą fotografą Vaidą Garlą. Mano pačios vestuves fotografavo, vėliau tapo mūsų šeimos fotografu per svarbesnes mums šventes. Prieš porą mėnesių dalyvavau giminaitės vestuvėse, pamačiusi jų įamžintas romantiškas akimirkas, likau sužavėta. Tiesiog nesuprantu iš kur žmogus tiek visokių idėju turi... Jis tikras savo darbo žinovas! Galit pačios pasidairyti jo svetainėje (vgfoto.lt) ir susidaryti savo nuomonę. Linkiu sėkmės renkantis geriausią jums fotografą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tukituk: 16 rugpjūčio 2013 - 22:26
QUOTE(FotografasLukas @ 2013 08 09, 00:14)
O žadat daug skirt nuotraukom, jei į Viktorą dairotės.
Tik prie ko čia tas juokas, tai nelabai suprantu, nes nuskambėjo kaip įžeidimas jiems visiems wink.gif

Cia buvo pasijuokimas is saves, tikrai ne is fotografu ar panasiai.. tongue.gif

Aciu visiems pasisakiusiems cia ir asmeninese zinutese, uzsisakeme Victor Morozov, nors vestuves dar labai toli, bet prizadu parasyti atsiliepimus biggrin.gif

sekmes visoms busimoms nuotakoms fotografu paieskose biggrin.gif
Atsakyti
Mūsų vestuves fotografavo Gediminas Kudirka 4u.gif www.kudirka.lt Jau kai ieškojome fotografo, tiksliai žinojau, ko noriu ir iš daugybės peržiūrėtų nuotraukų, praktiškai vienas iš nedaugelio, kuris daro tokias nuotraukas, kokios aš įsivaizduoju, kad turi būti vestuvinės foto. Labai patiko tai, kad gali pasiūlyti tiek gerai pagautas reportažines foto, tiek nuostabiai gražiai padaro fotosesijos nuotraukas. Taip pat fotografuoja su tikrai gera aparatūra, taigi nuotraukų kokybė labai aukšta smile.gif Galiu drąsiai rekomenduoti, tačiau nuotraukos toks jau dalykas, kad būtinai reikia pasirinkti tokį fotografą, koks atitinka Jūsų pačių įsivaizdavimą, kaip turi atrodyti ir kokių norite vestuvių foto. Nes pvz. man kai kurie išgirti fotografai ir jų nuotraukos yra tokios, kokias gavusi iš savo vestuvių jaučiu apsižliumbčiau, kitiems, manau, Kudirkos stilius gali nepatikti, nes sakys per mažai meno ar pan. Mes likome labai patenkinti, taigi jei esate dar paieškose, užsukite į jo tinklalapį, pasižiūrėkite 4u.gif Ir kaina labai padori, ne pigiausia, bet ir ne 3 tūkst. (atsiprašau, bet tiek vien už fotografą tikrai nemokėčiau, gi vestuvėse dar krūva kitų išlaidų būna, netgi taupant sąskaita kosminė gaunasi..).
Sėkmės ieškančioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elizad @ 2013 08 23, 18:58)
Mūsų vestuves fotografavo Gediminas Kudirka 4u.gif www.kudirka.lt Jau kai ieškojome fotografo, tiksliai žinojau, ko noriu ir iš daugybės peržiūrėtų nuotraukų, praktiškai vienas iš nedaugelio, kuris daro tokias nuotraukas, kokios aš įsivaizduoju, kad turi būti vestuvinės foto. Labai patiko tai, kad gali pasiūlyti tiek gerai pagautas reportažines foto, tiek nuostabiai gražiai padaro fotosesijos nuotraukas. Taip pat fotografuoja su tikrai gera aparatūra, taigi nuotraukų kokybė labai aukšta smile.gif Galiu drąsiai rekomenduoti, tačiau nuotraukos toks jau dalykas, kad būtinai reikia pasirinkti tokį fotografą, koks atitinka Jūsų pačių įsivaizdavimą, kaip turi atrodyti ir kokių norite vestuvių foto. Nes pvz. man kai kurie išgirti fotografai ir jų nuotraukos yra tokios, kokias gavusi iš savo vestuvių jaučiu apsižliumbčiau, kitiems, manau, Kudirkos stilius gali nepatikti, nes sakys per mažai meno ar pan. Mes likome labai patenkinti, taigi jei esate dar paieškose, užsukite į jo tinklalapį, pasižiūrėkite 4u.gif Ir kaina labai padori, ne pigiausia, bet ir ne 3 tūkst. (atsiprašau, bet tiek vien už fotografą tikrai nemokėčiau, gi vestuvėse dar krūva kitų išlaidų būna, netgi taupant sąskaita kosminė gaunasi..).
Sėkmės ieškančioms 4u.gif

o gal gali išduoti, kokia ta kaina ir ką už ją gauni?
Atsakyti
QUOTE(Miglionka @ 2013 08 24, 09:39)
o gal gali išduoti, kokia ta kaina ir ką už ją gauni?

Šio fotografo puslapyje yra kainų skaičiuoklė, kur pagal tai, ko norima gauti, paskaičiuoja kainą 4u.gif Mes mokėjome 1,9 tūkst. + 100 Lt kurui (fotografas iš Panevėžio, o vestuvės prie Vilniaus buvo). Už tai gavome 552 visiškai sutvarkytas foto (peržiūrai ir spausdinimui). Fotografavimas skaitėsi visą dieną iki vidurnakčio. Tiesa pasisekė, kad užsakėme fotografą dar praeitais metais, nors vestuvės buvo šiemet, tai ir kainą gavome dar praeitų metų, šiais metais lyg ir pabrangę keliais šimtais, jei neklystų. Taigi konkrečią kainą, jei įdomu, parodys skaičiuoklė, ten galima visko prisirinkti ir kuriam laikui, ir keli fotografai, kad būtų (nes gali atvykti netgi trise), ir jei norima trumpo vaizdo įrašo, pvz ceremonijos, ar fotoalbumo. Aišku, kuo daugiau nori, tuo brangiau viskas atsieina 4u.gif
Atsakyti
Labutis mergaites smile.gif

Skaitau,kad ieskote profesionaliu ir geru fotografu?- tai galiu drasiai rekomenduoti http://melynastigras.com/ 4u.gif

Musu vestuves vyko geguzes 25d. Oras istiesu buvo tragiskas, visa diena istisai lyjo, lyjo ir dar karta lijo... na ka, bet kaip gavome nuotraukas, tai as buvau netekus zado.
Istiesu tai zmones kurie ziuriu , orientuojasi ir domisi kiekviena Jusu sventes detale. Viskas apgalvota, viskas skoninga smile.gif .Per musu svete tiek lijo lietus, kad mes jau pradejome bijoti del ju techikos, bet ant tiek zmones atsidave darbui, klientams, kad padamere viska, nes nuotrauko tobulos.
Apskritai sie zmones labai silti, labai malonus, nuosirdus, as asmeniskai jauciaus per vestuves lyg buciau juos senai pazinojus, visiskai nebijojau objektyvo ir jauciausi atsipalaidavusi smile.gif, o tai labai svarbu manau kiekvieniems jauniesiems.

Kas nori, kokybisku nuotrauku, geru ideju, silto bendravimo ir jausties pries objektyva nauraliai, siltai, jaukiai, rekomenduojam : www.melynastigras.com 4u.gif

P.s, Mes jau planuojam kitas fotosesijas pas juos, likome begalo patenkinti ju darbais! 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katytea: 24 rugpjūčio 2013 - 23:21
Mes savo vestuvių fotografe pasirinkome Kristiną Malinauskienę iš Kauno (http://www.kristinamalinauskiene.lt/?splash=1), kadangi vyras jau buvo matęs jos darbus. Esame labai patenkinti tiek vestuvinės, tiek ir priešvestuvinės fotosesijos rezultatais. Ypač sužavėjo abiejų fotosesijų fotofilmai smile.gif Svečiai su didžiuliu džiausgmu vestuvių metu valgydami tortą stebėjo priešvestuvinės fotosesijos metu Klaipėdoje darytas ir į fotofilmą sumontuotas nuotraukas. Tikrai labai rekomenduojame Kristiną ne tik kaip profesionalią fotografę, bet ir kaip labai komunikabilų, šiltą ir mielą žmogų, su kuriuo praleistos net ir ilgiausios valandos tikrai neprailgsta.
Atsakyti
Aš galiu drąsiai rekomenduoti mūsų fotografus www.gyvos.fotografijos.com Aurelijų Tumulevičių ir Neringą Keraitienę. Dar iš vestuvių matėme tik kelias foto bet jos man nuostabios ir priešvestuvinė fotosesija labai patiko, be to apskritai super fotografai kaip žmonės dirba ne tiek kaip už pinigus bet iš širdies, dėl pačių nuotraukų. Man labai patinka jų visos foto, stilius, jausmas, idėjos. Na žinoma visų skoniai skirtingi, bet aš juos pasirinkusi vetsuvių fotografais nė kiek nesigailiu. Galiu tik būti amžinai dėkinga už jų darbą, su nekantrumu lauksiu visų foto ir žinau, kad ateityje dar į juos būtinai kreipsimės.
Atsakyti
Sveikos,

jungiuosi ir aš prie šios temos, planuojame savo didžiąją šventę. Fotografo klausimas man taip pat labai aktualus g.gif . Fotografų gausa internete apsuko galva, nutariau pasižvalgyti ir čia, tikėdamasi surasti daugiau nuomonių apie vieną ar kitą fotografą.
Smagu, kad radau gražų atsiliepimą apie fotografo V. Garlos darbus, nes iš gausos mano peržiūrėtų svetainių kažkaip jo labiausiai užkliuvo.
Gal dar kam teko jo paslaugomis naudotis? Būtų idomu išgirsti Jūsų nuomonę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svaja23: 26 rugpjūčio 2013 - 17:43
Sveikos, merginos, na, prisiskaičiau tuzinus diskusijų šia tema. Fotografas - man pats didžiausias galvos skausmas, tikrai noriu jį išsirinkti labai atsakingai ir neprašauti.

Peržiūrėjome visus wed.lt fotografus, taip pat ir tuos, kurie fotografuoja vestuves, tačiau ten nebuvo pasiskelbę. Jų tikra galybė. Susidarėme mums labiausiai patikusių exel variantą su jų pliusais, minusais ir t.t. Noriu pabrėžti, kad kaina ir kas įeina į paketą mums nebuvo kriterijus. Svarbiausia - dienos darbas ir gautas rezultatas, o ne fotoknygos/fotovideo ir kiti bonusai.

Padariau kelias išvadas. Nežinau, gal jums pasirodysiu senamadiška (nors man 22-eji), tačiau man tikrai įdomi Jūsų nuomonė ir argumentai, kuriais remiantis renkantės fotografus.

Tarkim, kol kas vertiname fotografus tik pagal tai, ką jie parodę viešojoje erdvėje. Kai kurių fotografų puslapy/bloge/fb sukurtas tik vienas folderis "weddings" su keliomis nuotraukomis, kur iš vienų vestuvių viena (max. dvi) nuotraukos įdėtos. Tas pats galioja ir tiems, kurie jauniesiems sukuria atskirus aplankus, bet įkelia po kelias (dažniausia ~ 10 foto). Turėkime galvoje, kad tai, ką fotografas dedą į internetą yra kaip jį reprezentuojantis prekinis ženklas - jis rodo tik tas foto, kurios jam gavosi geriausiai ir atrodo gražiausios. Taigi, tose foto fotografas iš tiesų atskleidžia labai daug: (1) savo stilių - ar jis mėgsta fotografuoti reportažiškai, ar daugiau pozuojant, ar yra įsimylėjęs detales, ar mėgsta plačius horizontus/pastatus/sienas. Kartais būna ir mišrių variantų, tačiau visada vienas domintuoja, taigi neabejotinai fotografas ir akcentuosis į savo vyraujantį stilių, tai yra, jei jis mėgsta detales, tai ir sulauksime nuotraukų, kur vyrauja puokštytės, batukai, altoriaus kryžiai ir stalo kortelės, bet ne mes. (2) fotografo požiūrį į žmogų. Galite sakyti, kad požiūris atsiskleidžia bendravimo metu, taip, iš dalies, tačiau įdėmiau pažiūrėję į nuotraukas, tikrai pastebėsite, kad yra tokių fotografų, kuriems ant tiek nesvarbus žmogus, kad net į savo puslapius - reprezentuojančią erdvę - įdeda nuotraukas, kurios lyg iš pirmo žvilgsnio atrodo tvarkingos ir gražios, tačiau atkreipus dėmesį nesunkiai pastebėti, kad ŽMOGUS išėjęs blogai. Pabrėžiu, kad "išėjęs blogai", o ne šiaip "negražus", nes visi čia nėra gražuoliai ir modeliai, tačiau, kai tiesiogine ta žodžio prasme žmogus prisimerkęs ar fotografuota iš tokio kampo, kad pagurklis matosi ar susivėlę plaukai netvarkingai užkritę ant veido - tai jau labai aiškiai ir parodo, kad nusišvilpt jam, kaip TU atrodai toje nuotraukoje, svarbu, bendras vaizdas sudaro gerą įspūdį. Ir tikrai siūlyčiau nenurašyti viso to, kad neva žmogus negražus - pats kaltas, neišlauši nieko. Taip, gal ir neišgausi stebuklo, bet vestuvių fotografo pareiga yra bent jau TVARKINGAI ir NEGĖDINGAI nufotografuoti jaunuosius. Aš nekalbu apie aukštus kriterijus, kai apskritai nė viena foto neįtinka, aš šneku apie paprastą tvarkingumą ir estetiškumą. (3) Darbas su fotogredaguojančiomis programomis ir to darbo stilius. Kokios spalvos, šviesa vyrauja - natūralios, pastelinės, šiltintos, šviesintos, juoda/balta. Mano (ne fotografo) nuomone, žaidimas su spalvomis (kai akivaizdžiai matosi, kad dėtas pastelinis ar paryškinimo filtrai) atskleidžia neprofesionalumą, nesugebėjimą tvarkingai nufotografuoti ir viso to dangstymą po šitais efektais, kurie sukuria lyg ir tvarkingos - a la meniškos foto įvaizdį, bet jūs pagalvokit, kaip atrodys ta visa spalvų gama vestuvių foto albume. Manau, kad labai nesižiūrės. Čia norėčiau pateikti pvz. visiems žinomų fotografų, kurie, mano nuomone, su spalomis tvarkosi labai gerai (V. Morozov, A. Babičius), priešingai nei pvz., kokia fotopastelė, kurią mes iškart atmetėme (ir ne tik dėl spalvų!), vėliau atsitiktinai sužinojome jų kainas, tai tikrai prajuokino toks kainos ir kokybės santykis. biggrin.gif (4) Ir apibendrinant - fotografo estetikos ir grožio suvokimą. Tai atskeidžia bendras įspūdis, kuris lieka peržiūrėjus nuotraukas. Žinoma, prie to visada prisideda ir jaunųjų bei apskritai pačių vestuvių stilius, tačiau ir fotografas atskleis tuos dalykus, kurie jam atrodo gražūs - verti įamžinimo. Taigi, jei ir mūsų grožio suvokimas prasilenkia su fotografo grožio samprata - toks įspūdis ir bus gavus nuotraukas.

Tarkime, nuotraukos lyg ir būtų neblogos, atitiktų tavo viziją, tačiau greitai pastebi, jog nuotraukos daugiau demonstruoja "menininko" meninius sugebėjimus užgaudyti horizontą, įspūdingą dangų ar pastatą, o kamputyje stovi du nuasmeninti jaunieji, kurių dažnai net veidų nesimato, geriausiu atveju - vėjo pagautas jaunosios veliumas. Na, graži ta nuotrauka, bet ar tokias mes įsivaizduojame savo vestuvių nuotraukas? Taip, jos tiktų įdėti į žurnalą ar į kokį reklaminį bukletą apie vestuves, bet ar tiktų į mūsų asmeninį vestuvių albumą, tokį, kurį vėliau norės vartyti vaikai, tikėdamiesi pamatysi gražius savo tėvų veidus vestuvių dieną? Tikrai nesakau, kad tokios nuotraukos blogos ir smagu būtų panašią turėti, bet jei fotografo toks stilius - fotografuoti menines plačiaformates nuotraukas su smulkiais nuasmenintais žmonėmis, ar turėtume rinktis tokį žmogų vestuvių fotografu - pačiai asmeniškiausiai šventei, kur norisi, kad visa ko centre (taip pat ir nuotraukų) būtum TU ir JIS.
Tas pats galioja detalėms. Negyvus objektus fotografuoti labai lengva, jie visada "gražiai išeis". Na ir super - tuo galima lengvai "užkimšti" sutartą nuotraukų skaičių. Aš pati vestuvėse skirsiu daug dėmesio dekorui taip pat ir savo aprangos atributams ir OK, jei bus kelios detalių nuotraukos, bet, kai peržiūrėjus meninkų albumus pamatai, kad didžioji dalis, ką jie galėjo po vestuvių papublikuoti internete, yra ant medžio pakabinta obuolys ar padėti nuotakos bateliai, tai man iškart pasidaro viskas aišku apie fotografą. Jau nekalbu apie tas nuotraukas, kai nufotografuoja jaunosios KOJAS su bateliais ar rankose laikomą puokštę. Man iškart pasidaro pikta. Neturės tokios nuotraukos jokios išliekamosios vertės po daug metų nei mums, nei mūsų vaikams. Tiesiog dabar tokia fotografavimo mada - akcentuotis į detales, kurioms mes skiriame ne mažai dėmesio ir pinigų, bet ne dėl pačių detalių mes juos sureikšminame, o dėl to, kaip MES ir MŪSŲ ŠVENTĖ atrodys su tomis detalėmis. Tai kodėl nenufotografavus jaunosios, kuri laiko puokštę, o ne puokštę jaunosios rankose?

Kaip ir minėjau, po metų kelių (ir net mūsų vaikams ar anūkams), vartant vestuvių nuotraukas, tikrai ne kraštovaizdžius ir ne gėlytes norėsis matyti, o gražius jaunus laimingus MŪSŲ veidus. Manau, kad būtent tai ir turėtų dominuoti fotografo galerijose - ŽMONĖS. Žinoma, nebus visos nuotraukos vien detalių/portretinės/reportažinės, tačiau vyraujanti fotografo tendencija, manau, matysis ir mūsų vestuvių nuotraukose.

Taigi, daug prirašiau, galėčiau kalbėti ir kalbėt, šiuo metu po visų paieškų savo galutiniame variante turėjome apie 5 fotografus, bet iš jų vienas ryškiausiai atitinkantis mūsų kriterijus (žinoma, tikrai ne tobulas, tokių neradome), o ką pasirinksime, dar žiūrėsime.

Labai norėčiau išgirsti jūsų pastebėjimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nitro: 27 rugpjūčio 2013 - 12:19
tiek čia ir tų pastebėjimu, visiškai su jumis sutinku
Atsakyti