Sveikos kepejeles,
as ir zadu po keliu sav kepti torta, tad dabar bandau issiaiskinti visus niuansus, kurie man iskyla,kad poto nebutu fiasko,kai niekas nesigaus...
jus man paaiskinkit.pries dengiant torta mase,ji reikia aptepti pvz sviestiniu kremu,kuris darosi: 2 dalys sviesto ir 1 dalis kondensuoto pieno. tai cia pvz 200g sviesto ir 100g kondensuoto? taip suprantu? ir jie kad issiplaktu turi buti abu kamb temp. ar ne? ir kiek mazdaug reik tokio kremuko torto islyginimui,jei tortas bus 30cm+26cm?
dekui is anksto
Man dar labai skanus Rimami tortas su mascarpone Tortas su bananais ir mascarpone suriu
QUOTE(šarūnė @ 2013 03 19, 12:48)
o mums nepatiko, kepiau nesenai, tiesiog ne musu skonio jisai valgomas , skanus, bet antra syki nedarysiu
Lape snape, jei kose, gal per daug sulaistote biskvitus ir jie istyzta? dar gal kremo mazesni kieki dekit ant biskvito ir pacius biskvitus storesnius darykit.
cia tik mano pamastymai, kurie nezinau ar teisingi yra
cia tik mano pamastymai, kurie nezinau ar teisingi yra
as tai cia nelabai ir matau tos koses jus gal megstat labiau ''tvirtesnius'' biskvitus,o sis gal purus,todel labiau''susilieja'' su kremais.reiketu arba maziau sulieti arba kepti kitokius biskvitus
Sveikos kepėjos. Aš planuoju išsikepti tortą "varškinis gaivumėlis". Naudosiu rafaelo biskvitą ir varškės/grietinėlės/želė pertepimą. Tačiau ankstesnėse temose paskaičiau, kad šis pertepimas bus skanesnis jei dar bus įdėti ir konservuotį persikai. Tai dabar iškilo klausimas kur geriau tuos persikus dėti:
*ar galiu juos supjausčiusi įmaišyti į kremą? (ar nesuskystės kremas nuo to)
** ar juos gabaliukais dėti ant biskvito ir po kremą ant viršaus? (tokiu atveju gal nebereikia biskvito sulaistyti, nes nuo persikų juk vis tiek sulčių atsiras?)
*ar galiu juos supjausčiusi įmaišyti į kremą? (ar nesuskystės kremas nuo to)
** ar juos gabaliukais dėti ant biskvito ir po kremą ant viršaus? (tokiu atveju gal nebereikia biskvito sulaistyti, nes nuo persikų juk vis tiek sulčių atsiras?)
QUOTE(punkis @ 2013 03 20, 10:00)
Sveikos kepėjos. Aš planuoju išsikepti tortą "varškinis gaivumėlis". Naudosiu rafaelo biskvitą ir varškės/grietinėlės/želė pertepimą. Tačiau ankstesnėse temose paskaičiau, kad šis pertepimas bus skanesnis jei dar bus įdėti ir konservuotį persikai. Tai dabar iškilo klausimas kur geriau tuos persikus dėti:
*ar galiu juos supjausčiusi įmaišyti į kremą? (ar nesuskystės kremas nuo to)
** ar juos gabaliukais dėti ant biskvito ir po kremą ant viršaus? (tokiu atveju gal nebereikia biskvito sulaistyti, nes nuo persikų juk vis tiek sulčių atsiras?)
*ar galiu juos supjausčiusi įmaišyti į kremą? (ar nesuskystės kremas nuo to)
** ar juos gabaliukais dėti ant biskvito ir po kremą ant viršaus? (tokiu atveju gal nebereikia biskvito sulaistyti, nes nuo persikų juk vis tiek sulčių atsiras?)
aš maišau į kremą, nieko neatsitinka
QUOTE(lape snape* @ 2013 03 19, 18:11)
labukas, merginos kai padaryti pertepima kad atskiri butu sluoksniai? kaip pirktiniuose tortuose. kodel man tokia kose gaunasi?
nes pirktiniuose tortuose visur prideta zelatinos todel jie standus, o man tai ir neskanus vien del to naminio torto skanumas yra minkstume, kai tirpsta burnoje... kose neturi gautis, nebent suliejat labai daug?
aciu visom uz patarimus pabandysiu maziau laistyt biskvitus. nes man tiesiog fobijas, kad tortas bus per sausas
Papildyta:
gal galetumete pasidalinti kremo proporcijomis?
Papildyta:
QUOTE(punkis @ 2013 03 20, 10:00)
Sveikos kepėjos. Aš planuoju išsikepti tortą "varškinis gaivumėlis". Naudosiu rafaelo biskvitą ir varškės/grietinėlės/želė pertepimą.
gal galetumete pasidalinti kremo proporcijomis?
gal galetumete pasidalinti kremo proporcijomis?
[/quote]
aš darysiu pagal šį receptą
http://manomanija.bl...gaivumelis.html
[/quote]
aš darysiu pagal šį receptą
http://manomanija.bl...gaivumelis.html