Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

Sveikos kepejeles,
as ir zadu po keliu sav kepti torta, tad dabar bandau issiaiskinti visus niuansus, kurie man iskyla,kad poto nebutu fiasko,kai niekas nesigaus...
jus man paaiskinkit.pries dengiant torta mase,ji reikia aptepti pvz sviestiniu kremu,kuris darosi: 2 dalys sviesto ir 1 dalis kondensuoto pieno. tai cia pvz 200g sviesto ir 100g kondensuoto? taip suprantu? ir jie kad issiplaktu turi buti abu kamb temp. ar ne? ir kiek mazdaug reik tokio kremuko torto islyginimui,jei tortas bus 30cm+26cm?
dekui is anksto 4u.gif
Atsakyti
Man dar labai skanus Rimami tortas su mascarpone Tortas su bananais ir mascarpone suriu
Atsakyti
QUOTE(šarūnė @ 2013 03 19, 12:48)
Su maskarpone dieviškas yra tortas Tiramisu

o mums nepatiko, kepiau nesenai, tiesiog ne musu skonio jisai biggrin.gif valgomas , skanus, bet antra syki nedarysiu ax.gif
Atsakyti
labukas, merginos kai padaryti pertepima kad atskiri butu sluoksniai? kaip pirktiniuose tortuose. kodel man tokia kose gaunasi?user posted image
Atsakyti
Lape snape, jei kose, gal per daug sulaistote biskvitus ir jie istyzta? dar gal kremo mazesni kieki dekit ant biskvito ir pacius biskvitus storesnius darykit.
cia tik mano pamastymai, kurie nezinau ar teisingi yra blush2.gif
Atsakyti
as tai cia nelabai ir matau tos koses g.gif jus gal megstat labiau ''tvirtesnius'' biskvitus,o sis gal purus,todel labiau''susilieja'' su kremais.reiketu arba maziau sulieti arba kepti kitokius biskvitus
Atsakyti
Sveikos kepėjos. Aš planuoju išsikepti tortą "varškinis gaivumėlis". Naudosiu rafaelo biskvitą ir varškės/grietinėlės/želė pertepimą. Tačiau ankstesnėse temose paskaičiau, kad šis pertepimas bus skanesnis jei dar bus įdėti ir konservuotį persikai. Tai dabar iškilo klausimas kur geriau tuos persikus dėti:
*ar galiu juos supjausčiusi įmaišyti į kremą? (ar nesuskystės kremas nuo to)
** ar juos gabaliukais dėti ant biskvito ir po kremą ant viršaus? (tokiu atveju gal nebereikia biskvito sulaistyti, nes nuo persikų juk vis tiek sulčių atsiras?)
Atsakyti
QUOTE(punkis @ 2013 03 20, 10:00)
Sveikos kepėjos. Aš planuoju išsikepti tortą "varškinis gaivumėlis". Naudosiu rafaelo biskvitą ir varškės/grietinėlės/želė pertepimą. Tačiau ankstesnėse temose paskaičiau, kad šis pertepimas bus skanesnis jei dar bus įdėti ir konservuotį persikai. Tai dabar iškilo klausimas kur geriau tuos persikus dėti:
*ar galiu juos supjausčiusi  įmaišyti į kremą? (ar nesuskystės kremas nuo to)
** ar juos gabaliukais dėti ant biskvito ir po kremą ant viršaus? (tokiu atveju gal nebereikia biskvito sulaistyti, nes nuo persikų juk vis tiek sulčių atsiras?)

aš maišau į kremą, nieko neatsitinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lape snape* @ 2013 03 19, 18:11)
labukas, merginos kai padaryti pertepima kad atskiri butu sluoksniai? kaip pirktiniuose tortuose. kodel man tokia kose gaunasi?

nes pirktiniuose tortuose visur prideta zelatinos todel jie standus, o man tai ir neskanus vien del to schmoll.gif naminio torto skanumas yra minkstume, kai tirpsta burnoje... kose neturi gautis, nebent suliejat labai daug? g.gif
Atsakyti
aciu visom uz patarimus smile.gif pabandysiu maziau laistyt biskvitus. nes man tiesiog fobijas, kad tortas bus per sausas biggrin.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(punkis @ 2013 03 20, 10:00)
Sveikos kepėjos. Aš planuoju išsikepti tortą "varškinis gaivumėlis". Naudosiu rafaelo biskvitą ir varškės/grietinėlės/želė pertepimą.

gal galetumete pasidalinti kremo proporcijomis? 4u.gif
Atsakyti
gal galetumete pasidalinti kremo proporcijomis? 4u.gif
[/quote]


aš darysiu pagal šį receptą
http://manomanija.bl...gaivumelis.html
Atsakyti
Renkuosi sokoladini torta vaiko gimtadieniui is siu sokoladine pagunda, turtingas kavos, svelni naktis, juodas miskas. Kuri parekomenduotumet?
Sokoladine pagunda radau tik biskvitu recepta, o kok kremas jam tiktu? Aciu
Atsakyti