Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(ramune.v @ 2013 03 13, 23:44)
*smile.gif bet yra tokiu (ypac vyrai ir vaikai) kur suniamnioja iki paskutinio ir dar labai noriai smile.gif

**Bet... juk lietuviai nori SKANIAI, GRAZIAI, DAUG IR PIGIAI biggrin.gif

* darau Meain masę su gliukoze, visi, kas valgo, sako, kad ta masė labai labai skani.
** drinks_cheers.gif ir tas papjauna. Svarbiausia, kad labiausiai išsidirbinėja, tie, kurie, atrodo, turi pinigėlių rolleyes.gif Dariau grožio salono gimtadieniui tortą- žirkles, patys išsirinko medaus biskvitinį, o paskui girdėjau atsiliepimus, kad skonis parduotuvinio buvo, be to, šitiek nevalgomos masės, už kurią jie sumokėjo blink.gif

Bet aš ne apie tai. Labai reikia patarimo!
Nori žmonės labai gaivaus torto (želės, aišku, netinka). Lyg kažkur kažkada ragavę su mandarinais, vynuogėm ir t.t. Savo kaime konservuotų mandarinų nerandu. Gal kas žino, matė tortą su paprastais mandarinais, vynuogėm ar kažką panašaus (koks turi būt jo kremo paruošimas, kad nepaskystų?). Kokių vaisių skoniai tarpusavy nesipjaus? Iš anksto labai dėkoju už bet kokius patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(šarūnė @ 2013 03 14, 09:08)
Nori žmonės labai gaivaus torto (želės, aišku, netinka). Lyg kažkur kažkada ragavę su mandarinais, vynuogėm ir t.t. Savo kaime konservuotų mandarinų nerandu. Gal kas žino, matė tortą su paprastais mandarinais, vynuogėm ar kažką panašaus (koks turi būt jo kremo paruošimas, kad nepaskystų?). Kokių vaisių skoniai tarpusavy nesipjaus? Iš anksto labai dėkoju už bet kokius patarimus  4u.gif

uzmaciau neseniai Sonatinos viena torta su mandarinais (ten man rodos paprasti mandarinai, ta prasme ne koncervuoti naudojami), nebandziau, tai nzn kiek jis ten gaivus, is to ka ji pati rase, tai lyg saldokas gali but unsure.gif unsure.gif
mandarinu tortas marakesas
Atsakyti
Ačiū, šitą jau vakar apžiūrinėjau, gundausi blush2.gif
Dar galvoju apie mandarinų- fantos.
Arba tiesiog mąstau- jeigu kepčiau pvz., rafaelo biskvitą, padaryčiau maskarponės- grietinėlės arba grietinėlės- sviesto- kondensuoto pieno kremą ir pridėliočiau mandarinų. Nepaskys ten man viskas? Kaip mandarinus paruošt? Nulupt odeles? Kiek jų gali reikėti vienam tortui? Ir svarbiausia- ar bus skanu?
Atsakyti
planuoju kepti Ferrero Rocher torčiuką, bet senus atsiliepimus perskaičius, susidariau įspūdį, kad jis ne koks unsure.gif ar tikrai jis toks šiaip sau ir neskanus? g.gif
Atsakyti
irmulia, aš kepiau man kaip šokoladinių tortų mėgėjai labai patiko, nepaisant , kad riešutus nelabai mėgstu tortuose, tik biskvitus dėjau kitus, dar papildomai laisčiau romu.
Atsakyti
likta, o kokius biskvitus parekomenduotum šiam torčiukui kepti ? 4u.gif pagal kokį receptą? jau net vyrui užrodžiau, tai sakė valgys, tad ir nesinori marmalo pagaminti , kad vien į šiukšlinę keliautų biggrin.gif
Atsakyti
irmulia, aš šokoladinius biskvitus kepiau pagal šį
http://www.beatosvir...-birthday-cake/
Tokie sviestiniai biskvitai yra žymiai sodresnio skonio, na ne visai bulkos.
O gal kokį turite išbandytą patinkantį biskvito receptą, tai ir naudokite.
Ir dar dedant vaflius, kad jie išliktų traškūs, aš sumaišiau su tirpintu juoduoju šokoladu.
Jeigu atvirai, senokai nebesilaikau griežtai kažkokio torto receptūros, iš vienur biskvitas, iš kitur kremas
Atsakyti
taigi, kad tortų nekepu visai, bet maga išbandyti nors vieną kartą mirksiukas.gif esu kepusi avokadinį su aguonomis, ten biskvitas man labi patiko thumbup.gif bet jis ir kitoks truputį mirksiukas.gif

ačiū už nuorodą, bandysim bigsmile.gif
Atsakyti
irmulia, sėkmės, laukiam atsiliepimų
Jūsų visi kepiniai išskirtiniai, tikrai neprastesni už tortus tongue.gif
Atsakyti
Praejusi savaitgali kepiau Ferrero Rocher torta. Tik i ta grietineles krema vietoj sokolado dejau Nutella (nes niekaip nesigauna man sokolado su grietinele sujungti, kad vientisas kremas butu, vis su mazulyciais sokolado gabaliukais doh.gif ). Labai skanus tortas buvo thumbup.gif Tik pjaustesi prastai. Tas riesutu-vafliu-Nutellos sluoksnis tvirtokas gavosi, biskvitai ir Nutellos musas minksti, o dar peilis prastas, tai susispaude, susimale (ne pati pjausciau), bet skonis viska atpirko wub.gif
Atsakyti
QUOTE(šarūnė @ 2013 03 14, 10:50)
Arba tiesiog mąstau-

niu as darau sokoladini/mascapones su apelsinais.
tai jei panasiai darant- kaip ir sakot rafaelo biskvita, pertepimas grietineles+mascarpones+apelsinu sultys+zelatinos vos vos ir t.t. o ant biskvito pjaustyti apelsinus arba delioti mandarinus. Manau tikrai skanu smile.gif
arba galima daryti krema pagal si apelsinu sufle
arba paprasta jogurtinis su vaisiais ar pvz. saldytom vysniom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(šarūnė @ 2013 03 14, 09:08)
Bet aš ne apie tai. Labai reikia patarimo!

Nezinau ar jie gaivus, bet yra su svieziais vaisiais:
Vaisinis tortas
Tortas su jogurtiniu kremu ir vaisiais
Atsakyti