QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 03 12, 16:16)
Merginos gal parekomenduosit kuris tortas nelabai riebus, mama megsta sviesaus biskvito lengus torciukus... perziurejau sarasiuka tai uzstrigo rafaelo, be nemegstam kokoso mes..
as irgi galvoju jogurtinis geriausias pasirinkimas, mes darem praeita savaite persikini, beproto skanus ir labai lengvas, gaivus torciukas
QUOTE(Zurbiukas @ 2013 03 12, 09:58)
aciu didelis, pasidariau vakar cukrines gelytes, nafig kai paragavau, nusprendziau nebedengti torto, neisivaizduoju kaip zmones valgo tuos tortus su cukrinem masem dengtus, jezau kaip man neskanu fee, o dabar ta mase tokia ant bangos....
Ne viska butina valgyti... cukrine mase puosia torta.. o ja galima ir ismesti, kaip nuo dovanos dovanu popieriu ismetam...
Papildyta:
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 03 12, 15:16)
Merginos gal parekomenduosit kuris tortas nelabai riebus, mama megsta sviesaus biskvito lengus torciukus... perziurejau sarasiuka tai uzstrigo rafaelo, be nemegstam kokoso mes..
Nemegstat kokoso - tai ne jums tas tortas o del riebumo, jis normalaus riebumo. Ne ka riebesnis kaip jogurtinis, ar mascarpones surio. I jogurtini dazniausiai irgi dedasi grietinele.
QUOTE(Zurbiukas @ 2013 03 12, 09:58)
aciu didelis, pasidariau vakar cukrines gelytes, nafig kai paragavau, nusprendziau nebedengti torto, neisivaizduoju kaip zmones valgo tuos tortus su cukrinem masem dengtus, jezau kaip man neskanu fee, o dabar ta mase tokia ant bangos....
ne visi ją valgo
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 03 12, 15:16)
Merginos gal parekomenduosit kuris tortas nelabai riebus, mama megsta sviesaus biskvito lengus torciukus... perziurejau sarasiuka tai uzstrigo rafaelo, be nemegstam kokoso mes..
jogurtinis su persikais, AJ-receptų bloge pažiūrėkit
Aciu mergaites bandysiu meistraut kazka..
cia siaip smalsumui biski nesupratau su single ir dable kremu prie rafaelo..
ta prasme vienas kiekis sviesto ir kiekiai grietineles??
cia siaip smalsumui biski nesupratau su single ir dable kremu prie rafaelo..
ta prasme vienas kiekis sviesto ir kiekiai grietineles??
na taip ne visi viska valgo, bet kai pagalvoji moka zmones dideliu spinigus uz svori kuri paskui ismeta i siuksliu dee, tai geriau siek tiek kuklesnis, nors ir be tu masiu merginos matau turi sugebejimu papuosia puikiai
Zubriuk, saldainiu dezute irgi ismetate, bet maloniau, kai ji grazi, o ir mokate toli grazu ne tik uz saldainiu svori
Galvojau galvojau sugalvojau taip: Rafaelo biskvitas + jogurtinis kremas is AJ + vienas sluoksnis rafaelo kremos.. kazin nesigaus fiasko?
Turiu klausimu:
Rafaelo biskvitui kaip perskaiciau uztenka 15g kepimo milteliu?
Jei kepsiu viena biskvita ir pjaustysiu, kiek mazdaug laiko kepti ikaitintoj orkaitej, nes recepte lakstu kepimas nurodytas?
Rafaelo kremas, kas tas tirstiklis?? Gal be jo apseiti galima? Arba kur ieskoti Maximoj?
Jogurtinis kremas: kazkaip baisu, kad neiskystu, zadu naudoti persikus tai ar tinka Smilgos persiku jogurtas su persiku gabaliukais, ar geriau naturalaus?
aciu
Turiu klausimu:
Rafaelo biskvitui kaip perskaiciau uztenka 15g kepimo milteliu?
Jei kepsiu viena biskvita ir pjaustysiu, kiek mazdaug laiko kepti ikaitintoj orkaitej, nes recepte lakstu kepimas nurodytas?
Rafaelo kremas, kas tas tirstiklis?? Gal be jo apseiti galima? Arba kur ieskoti Maximoj?
Jogurtinis kremas: kazkaip baisu, kad neiskystu, zadu naudoti persikus tai ar tinka Smilgos persiku jogurtas su persiku gabaliukais, ar geriau naturalaus?
aciu
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 03 12, 22:46)
cia siaip smalsumui biski nesupratau su single ir dable kremu prie rafaelo..
as kadangi ne LT gyvenu, tai cia grietineles ne pagal riebumo procentus skirstomos, bet i single (liesesne) ir double (riebesne). tai, kad nebutu labai riebu kaip viena mergaite patare maisiau puse tokios ir puse tokios.
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 03 13, 14:54)
Galvojau galvojau sugalvojau taip: Rafaelo biskvitas + jogurtinis kremas is AJ + vienas sluoksnis rafaelo kremos.. kazin nesigaus fiasko?
Rafaelo biskvitui kaip perskaiciau uztenka 15g kepimo milteliu?
Jei kepsiu viena biskvita ir pjaustysiu, kiek mazdaug laiko kepti ikaitintoj orkaitej, nes recepte lakstu kepimas nurodytas?
Rafaelo kremas, kas tas tirstiklis?? Gal be jo apseiti galima? Arba kur ieskoti Maximoj?
Jogurtinis kremas: kazkaip baisu, kad neiskystu, zadu naudoti persikus tai ar tinka Smilgos persiku jogurtas su persiku gabaliukais, ar geriau naturalaus?
Rafaelo biskvitui kaip perskaiciau uztenka 15g kepimo milteliu?
Jei kepsiu viena biskvita ir pjaustysiu, kiek mazdaug laiko kepti ikaitintoj orkaitej, nes recepte lakstu kepimas nurodytas?
Rafaelo kremas, kas tas tirstiklis?? Gal be jo apseiti galima? Arba kur ieskoti Maximoj?
Jogurtinis kremas: kazkaip baisu, kad neiskystu, zadu naudoti persikus tai ar tinka Smilgos persiku jogurtas su persiku gabaliukais, ar geriau naturalaus?
apskritai tai tas Rafaelo kremas nera sunkus, ta prasme jis nuodemingas kaloriju prasme, nes dedasi ir sviestas ir grietinele, bet valgant to sviestiskumo nesijaucia, toks labai maloniai lengvas tortas gaunasi.
uztenka
as visa vienu kartu kepiau 190 laipsniu apie 35min
as jau visas kamantinejau del to standiklio/tirstiklio, kaip ir patare merginos dariau be jos ir viskas puikiai gaunasi.
nesu tikra apie kuri jogurtini kalbi, gal ten zelatina dedasi?
Sveikos, atejau ir as su klausimu.
issikepiau meducio lakstus. Visada pertepu plakta grietinele su truputi citrinos ir cukrum. Koks dar tiktu lengvas pertepimas?
radau meduciui toki krema: vandens vonelej ismaisom piena, kaiusinius, miltus. ir sudedam i bendra mase istirpinta margarina cukraus pudra, citrinos zieveles. Kremas gal ir nieko, bet jis nesusitingo, toks keistas..... aciu
issikepiau meducio lakstus. Visada pertepu plakta grietinele su truputi citrinos ir cukrum. Koks dar tiktu lengvas pertepimas?
radau meduciui toki krema: vandens vonelej ismaisom piena, kaiusinius, miltus. ir sudedam i bendra mase istirpinta margarina cukraus pudra, citrinos zieveles. Kremas gal ir nieko, bet jis nesusitingo, toks keistas..... aciu
QUOTE(Zurbiukas @ 2013 03 13, 09:47)
na taip ne visi viska valgo, bet kai pagalvoji moka zmones dideliu spinigus uz svori kuri paskui ismeta i siuksliu dee, tai geriau siek tiek kuklesnis, nors ir be tu masiu merginos matau turi sugebejimu papuosia puikiai
čia jau kiekvieno žmogaus pasirinkimas
QUOTE(Zurbiukas @ 2013 03 11, 21:00)
niu va kokia saunuole o as siandien pirma karta panamdziau cukrines geletys pasidaryti, kazkaip siek tiek nusivyliau maistiniais dazais, nes spalvos tai tokios be rysio, o gelytes tai puse velnio gavosi kita karta manau geriau pasiseks
apie puosima yra kita temute, cia apie kepima diskutuojam
jei mase daret pirma syk tai gal dar ir nepagavot savo skonio as i pastilaza dedu 2 arbatinius saukt. citrinos rugsteles, ji man nebuna saldi visai pati jau dazniausiai nebevalgau jos ir valgantiems visad sakau kad gali palikti, draugai visi ta jau zino bet yra tokiu (ypac vyrai ir vaikai) kur suniamnioja iki paskutinio ir dar labai noriai
del dazu...ziurint kokius naudojot, siaip geliniu dazu ryskiai isgauti sunku tik juoda ir raudona, kitos +/- gaunasi tikrai grazios.
Papildyta:
QUOTE(dziugena @ 2013 03 13, 12:54)
Zubriuk, saldainiu dezute irgi ismetate, bet maloniau, kai ji grazi, o ir mokate toli grazu ne tik uz saldainiu svori
butent, tikrai kur gauti sauja saldainuku supiltu i celofanini maisiuka o kur i grazia dezute Bet... juk lietuviai nori SKANIAI, GRAZIAI, DAUG IR PIGIAI
Labiausiai man patinka kai nori NET 1kg tortuko (dar aisku kokio su mascarpone ir braskem dabartiniu metu ) su didziausiu traukinuku 3 meskiais, bantu ir vardo raidem ant kaladeliu (o vardas is 9 raidziu ) ir po to stebisi kaip tu cia nesutinki arba dar geras - pageidaujamas 1.5kg dviaukstis tortas ir ant antro auksto kedukai