Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

Paskutini karta darydama pastilaza dengimui apsiziurejau, kad turiu tik tikro medaus, tai dejau naturalu, tik dvigubai maziau nei reikejo dirbtinio pagal recepta. ir alieju imaisiau is karto (ne paskutini). Gavosi labai gerai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rakelė @ 2013 05 31, 17:26)
pasidekit torta ant gero padeklo, o po paciu tortu pasikiskit maisiuku arba kepimo popieriaus, tada padeklas liks svarus. pries baigiant puosti, ar apliejus sokoladu popieriu istrauksit ir bus svaru  mirksiukas.gif

Labai ačiū už atsakymą smile.gif bet esu bandžiusi kažkada ir taip daryti, tačiau paskui buvo baisu tą kepimo popierių iš po torto judinti, jis toks trapus atrodo biggrin.gif Gal reiks kitąkart su maišiukais pabandyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rakelė @ 2013 06 03, 07:17)
tuo trapumu manau, nes kiek dariau su tikru, vis budavo trapi, neelastinga mase, o kai padariau su dirbtiniu, gaunas dabar visad puikiai.  smile.gif


aciu uz paaiskinima, pirksim dirbtini medu smile.gif 4u.gif gal cia ir beda buvo g.gif
Atsakyti
Sveikos kepejeles,esu jusu tylioji gerbeja 4u.gif norejau paklausti kieno rekomenduotumet ir gal duotumet man nuoroda rafaelo ir juodojo misko recepta.Buciau labai dekinga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Simona82 @ 2013 06 03, 17:41)
Sveikos kepejeles,esu jusu tylioji gerbeja 4u.gif norejau paklausti kieno rekomenduotumet ir gal duotumet man nuoroda rafaelo ir juodojo misko recepta.Buciau labai dekinga mirksiukas.gif


Ziurekite pirma temos zinute 4u.gif

Kepejeles, kaip gelbejat tortukus nuo karsciu? Bijau, kad nebutu patize siuo metu laiku. Gal reiketu i kremus kokios zelatinos ar standiklio deti? 4u.gif
Atsakyti
taigi sutepi ir į šaldytuvą, ką ten gelbėt??? niekad nieko nemakliavoju... reikia tinkamai elgti su tortu ir tiek, nereikia laikyti ilgai ant stalo pasidėjus... gėlių gi niekas nelaiko nemerktų, žino, kad nuvys, taip ir su tortu, nereikia grožėtis kiaurą dieną ant stalo... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2013 06 04, 11:10)
taigi sutepi ir į šaldytuvą, ką ten gelbėt??? niekad nieko nemakliavoju... reikia tinkamai elgti su tortu ir tiek, nereikia laikyti ilgai ant stalo pasidėjus... gėlių gi niekas nelaiko nemerktų, žino, kad nuvys, taip ir su tortu, nereikia grožėtis kiaurą dieną ant stalo... smile.gif


drinks_cheers.gif Tai jau tikrai, kokio grietineles kremo jokio standikliai ir zelatinos neisgelbes, jei pusdieni prastoves ne saldytuve doh.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakyma:)
Atsakyti
Sveiki, turiu klausimą. Radau receptą kur įeina 5 kiaušiniai. Po to komentaras, kad iš to pačio recepto tik mažesnį kiekį galima iškepti:
"biskvitas tik iš 3 kiaušinių (t. y. originalaus recepto proporcijas daliname iš 5 ir dauginame iš 3)"
Kad kiaušinių sumažėjo suprantu. O tuomet visus likusius produktus taip skaičiuoti? Tarkim 100g miltų originale, o čia reikėtų 100*5/3? Ir kiek čia gaunas pusė recepto?
blush2.gif

Ir dar sakykite, ar karamelinis ganašas tinka pertepimui? Noriu daryti vieną sluoksnį su šokoladiniu ganašu kitą su karameliniu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Linele*: 04 birželio 2013 - 15:23
QUOTE(*Linele* @ 2013 06 04, 14:43)
Sveiki, turiu klausimą. Radau receptą kur įeina 5 kiaušiniai. Po to komentaras, kad iš to pačio recepto tik mažesnį kiekį galima iškepti:
"biskvitas tik iš 3 kiaušinių (t. y. originalaus recepto proporcijas daliname iš 5 ir dauginame iš 3)"
Kad kiaušinių sumažėjo suprantu. O tuomet visus likusius produktus taip skaičiuoti? Tarkim 100g miltų originale, o čia reikėtų 100*5/3? Ir kiek čia gaunas pusė recepto? 
blush2.gif

Ir dar sakykite, ar karamelinis ganašas tinka pertepimui? Noriu daryti vieną sluoksnį su šokoladiniu ganašu kitą su karameliniu  g.gif


Imat ingredientus, dalinat iš 5 ir dauginat iš 3. 100/5*3=60 4u.gif

Karamelinis ganašas labai tinka pertepimui, aš jį visada darau vienam sluoksniui karameliniui - šokoladiniui tortui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nima*** @ 2013 06 04, 17:35)
Imat ingredientus, dalinat iš 5 ir dauginat iš 3. 100/5*3=60  4u.gif

Karamelinis ganašas labai tinka pertepimui, aš jį visada darau vienam sluoksniui karameliniui - šokoladiniui tortui smile.gif

O, tai dėkui.
O kokiom proporcijom imat grietinėlę ir rududu. Nes puošimų tik receptą radau tai 420 grietinėlės ir 2/3 rududu. Pertepimo vienam sluoksniui tikrai tiek nereikia. Gal trečdalio užteks g.gif
O kokius be karamelinio darote sluoksnius šokoladiniam karameliniam tortui?
Atsakyti
turiu likusiu nemazai tryniu, ka pasiulyttumet pasidaryt unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rakelė: 05 birželio 2013 - 21:47