Paskutini karta darydama pastilaza dengimui apsiziurejau, kad turiu tik tikro medaus, tai dejau naturalu, tik dvigubai maziau nei reikejo dirbtinio pagal recepta. ir alieju imaisiau is karto (ne paskutini). Gavosi labai gerai.
QUOTE(Rakelė @ 2013 05 31, 17:26)
pasidekit torta ant gero padeklo, o po paciu tortu pasikiskit maisiuku arba kepimo popieriaus, tada padeklas liks svarus. pries baigiant puosti, ar apliejus sokoladu popieriu istrauksit ir bus svaru
Labai ačiū už atsakymą bet esu bandžiusi kažkada ir taip daryti, tačiau paskui buvo baisu tą kepimo popierių iš po torto judinti, jis toks trapus atrodo Gal reiks kitąkart su maišiukais pabandyti
QUOTE(Rakelė @ 2013 06 03, 07:17)
tuo trapumu manau, nes kiek dariau su tikru, vis budavo trapi, neelastinga mase, o kai padariau su dirbtiniu, gaunas dabar visad puikiai.
aciu uz paaiskinima, pirksim dirbtini medu gal cia ir beda buvo
QUOTE(Simona82 @ 2013 06 03, 17:41)
Sveikos kepejeles,esu jusu tylioji gerbeja norejau paklausti kieno rekomenduotumet ir gal duotumet man nuoroda rafaelo ir juodojo misko recepta.Buciau labai dekinga
Ziurekite pirma temos zinute
Kepejeles, kaip gelbejat tortukus nuo karsciu? Bijau, kad nebutu patize siuo metu laiku. Gal reiketu i kremus kokios zelatinos ar standiklio deti?
taigi sutepi ir į šaldytuvą, ką ten gelbėt??? niekad nieko nemakliavoju... reikia tinkamai elgti su tortu ir tiek, nereikia laikyti ilgai ant stalo pasidėjus... gėlių gi niekas nelaiko nemerktų, žino, kad nuvys, taip ir su tortu, nereikia grožėtis kiaurą dieną ant stalo...
QUOTE(Olesta @ 2013 06 04, 11:10)
taigi sutepi ir į šaldytuvą, ką ten gelbėt??? niekad nieko nemakliavoju... reikia tinkamai elgti su tortu ir tiek, nereikia laikyti ilgai ant stalo pasidėjus... gėlių gi niekas nelaiko nemerktų, žino, kad nuvys, taip ir su tortu, nereikia grožėtis kiaurą dieną ant stalo...
Tai jau tikrai, kokio grietineles kremo jokio standikliai ir zelatinos neisgelbes, jei pusdieni prastoves ne saldytuve
Aciu uz atsakyma:)
Sveiki, turiu klausimą. Radau receptą kur įeina 5 kiaušiniai. Po to komentaras, kad iš to pačio recepto tik mažesnį kiekį galima iškepti:
"biskvitas tik iš 3 kiaušinių (t. y. originalaus recepto proporcijas daliname iš 5 ir dauginame iš 3)"
Kad kiaušinių sumažėjo suprantu. O tuomet visus likusius produktus taip skaičiuoti? Tarkim 100g miltų originale, o čia reikėtų 100*5/3? Ir kiek čia gaunas pusė recepto?
Ir dar sakykite, ar karamelinis ganašas tinka pertepimui? Noriu daryti vieną sluoksnį su šokoladiniu ganašu kitą su karameliniu
"biskvitas tik iš 3 kiaušinių (t. y. originalaus recepto proporcijas daliname iš 5 ir dauginame iš 3)"
Kad kiaušinių sumažėjo suprantu. O tuomet visus likusius produktus taip skaičiuoti? Tarkim 100g miltų originale, o čia reikėtų 100*5/3? Ir kiek čia gaunas pusė recepto?
Ir dar sakykite, ar karamelinis ganašas tinka pertepimui? Noriu daryti vieną sluoksnį su šokoladiniu ganašu kitą su karameliniu
QUOTE(*Linele* @ 2013 06 04, 14:43)
Sveiki, turiu klausimą. Radau receptą kur įeina 5 kiaušiniai. Po to komentaras, kad iš to pačio recepto tik mažesnį kiekį galima iškepti:
"biskvitas tik iš 3 kiaušinių (t. y. originalaus recepto proporcijas daliname iš 5 ir dauginame iš 3)"
Kad kiaušinių sumažėjo suprantu. O tuomet visus likusius produktus taip skaičiuoti? Tarkim 100g miltų originale, o čia reikėtų 100*5/3? Ir kiek čia gaunas pusė recepto?
Ir dar sakykite, ar karamelinis ganašas tinka pertepimui? Noriu daryti vieną sluoksnį su šokoladiniu ganašu kitą su karameliniu
"biskvitas tik iš 3 kiaušinių (t. y. originalaus recepto proporcijas daliname iš 5 ir dauginame iš 3)"
Kad kiaušinių sumažėjo suprantu. O tuomet visus likusius produktus taip skaičiuoti? Tarkim 100g miltų originale, o čia reikėtų 100*5/3? Ir kiek čia gaunas pusė recepto?
Ir dar sakykite, ar karamelinis ganašas tinka pertepimui? Noriu daryti vieną sluoksnį su šokoladiniu ganašu kitą su karameliniu
Imat ingredientus, dalinat iš 5 ir dauginat iš 3. 100/5*3=60
Karamelinis ganašas labai tinka pertepimui, aš jį visada darau vienam sluoksniui karameliniui - šokoladiniui tortui
QUOTE(Nima*** @ 2013 06 04, 17:35)
Imat ingredientus, dalinat iš 5 ir dauginat iš 3. 100/5*3=60
Karamelinis ganašas labai tinka pertepimui, aš jį visada darau vienam sluoksniui karameliniui - šokoladiniui tortui
Karamelinis ganašas labai tinka pertepimui, aš jį visada darau vienam sluoksniui karameliniui - šokoladiniui tortui
O, tai dėkui.
O kokiom proporcijom imat grietinėlę ir rududu. Nes puošimų tik receptą radau tai 420 grietinėlės ir 2/3 rududu. Pertepimo vienam sluoksniui tikrai tiek nereikia. Gal trečdalio užteks
O kokius be karamelinio darote sluoksnius šokoladiniam karameliniam tortui?
turiu likusiu nemazai tryniu, ka pasiulyttumet pasidaryt