Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(p Raganyte @ 2013 05 31, 13:02)
Aciu! O kokiais kiekiais?  4u.gif

Čia iš cipciuko medučio vienas patobulintas variantas, turiu iššsisaugojus komentarą:
nu, žinokit, kremas laaabai pasiteisino (pati pirmą kartą pabandžiau damaišyti plaktos grietinėlės ), tortas gaivus, sluoksniai stooori, tortas tikrai nesausas, o pats grietinininis kremas "lengvesnis" dėl plaktos grietinėlės.
"
Kremą dariau tokį:
700-750 ml grietinės
450 ml grietinėlės (išplakti)
30 g želatinos,
citrinos žievelės,
cukrus, citrinos sultys ar rūgštelė pagal skonį.

Želatiną išbrinkinti, po to ištirpinti. Grietinėlę išplakti su šiek tiek cukraus. T. p. išplakti grietinę, kiek paplakus sudėti žieveles, įspausti citrinos sulčių dar įbėriau cukraus - dar paplakti. Po to į grietinę, plakant mikseriu, supilti ištirpintą želatiną (šitoj vietoj svarbu kad grietinė nebūtų labai šalta, kad nesutrauktų želatinos - aš trumpam indą su kremu įstačiau į bliudą su šiltu vandeniu - kad kiek aprimtų). Po to sudėti apie trečdalį plaktos grietinėlės atsargiai išmaišyti, po to sudėti likusią dalį grietinėlės ir t. p. atsargiai išmaišyti. Jei paragavus mažai cukraus - galima įberti cukraus pudros ir lengvai permaišyti. Kadangi grietinėlė šalta - kremas akimirksniu pradeda stingti, nedėjau net į šaldytuvą - iškarto pertepinėjau tortą. Šio kiekio kremo užtenka 6 lakštams pertepti (aš sutepiau 5 labai gausiai tame tarpe ir viršų ir šonus gausiai).
"


Aš pati asmeniškai viską darau iš akies, būna kad šiek tiek daugiau grietinės nei grietinėlės dedu, būna, kad po lygiai abiejų, būna, kad grietinės dvigubai daugiau nei grietinėlės. Bet faktas, kad grietinė žymiai pagyvina šį kremą. O jei dar rūgščios uogos (vyšnios, braškės, juodieji serbentai), tai pirščiukus apsilaižyti galima biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, sakykit o butu gerai, jei padaryciau jogurtini torta siandien, o valgytume sekmadieni?
Atsakyti
QUOTE(*Linele* @ 2013 05 31, 17:31)
Čia iš cipciuko medučio vienas patobulintas variantas, turiu iššsisaugojus komentarą:
nu, žinokit, kremas laaabai pasiteisino (pati pirmą kartą pabandžiau damaišyti plaktos grietinėlės  ), tortas gaivus, sluoksniai stooori, tortas tikrai nesausas, o pats grietinininis kremas "lengvesnis" dėl plaktos grietinėlės.
"
Kremą dariau tokį:
700-750 ml grietinės
450 ml grietinėlės (išplakti)
30 g želatinos,
citrinos žievelės,
cukrus, citrinos sultys ar rūgštelė pagal skonį.

Želatiną išbrinkinti, po to ištirpinti. Grietinėlę išplakti su šiek tiek cukraus. T. p. išplakti grietinę, kiek paplakus sudėti žieveles, įspausti citrinos sulčių dar įbėriau cukraus - dar paplakti. Po to į grietinę, plakant mikseriu, supilti ištirpintą želatiną (šitoj vietoj svarbu kad grietinė nebūtų labai šalta, kad nesutrauktų želatinos - aš trumpam indą su kremu įstačiau į bliudą su šiltu vandeniu - kad kiek aprimtų). Po to sudėti apie trečdalį plaktos grietinėlės atsargiai išmaišyti, po to sudėti likusią dalį grietinėlės ir t. p. atsargiai išmaišyti. Jei paragavus mažai cukraus - galima įberti cukraus pudros ir lengvai permaišyti. Kadangi grietinėlė šalta - kremas akimirksniu pradeda stingti, nedėjau net į šaldytuvą - iškarto pertepinėjau tortą. Šio kiekio kremo užtenka 6 lakštams pertepti (aš sutepiau 5 labai gausiai tame tarpe ir viršų ir šonus gausiai).
"


Aš pati asmeniškai viską darau iš akies, būna kad šiek tiek daugiau grietinės nei grietinėlės dedu, būna, kad po lygiai abiejų, būna, kad grietinės dvigubai daugiau nei grietinėlės. Bet faktas, kad grietinė žymiai pagyvina šį kremą. O jei dar rūgščios uogos (vyšnios, braškės, juodieji serbentai), tai pirščiukus apsilaižyti galima biggrin.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
sveikos,

o yra skirtumas kad i dengimo mase dedamas tikras medus, vietoje dirbtinio?

kodel dengimo mase kartais nori kaip trukineti, skilineti ax.gif per dau krakmolo? ar kita beda, pvz tikras medus blush2.gif

dariau pagal si recepta kelis kartus ir askutinius 2 kartus mase tokia linkusi skilineti buvo g.gif

60 mil vandens,
1 saukstas toks nei nuprauktas nei su kalneliu zelatinos ( bet tos D ortek ar kaip ji, nu zodziu balta ne geltona )
3 sauksta dirbtinio medaus
500 g cukraus pudros
120 g krakmolo
keli sauksta aliejaus
Atsakyti
skirtumas yra, pati tuo isitikinau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(egzotikaa @ 2013 06 01, 22:39)
sveikos,

o yra skirtumas kad i dengimo mase dedamas tikras medus, vietoje dirbtinio?

kodel dengimo mase kartais nori kaip trukineti, skilineti  ax.gif per dau krakmolo? ar kita beda, pvz tikras medus blush2.gif

dariau pagal si recepta kelis kartus ir askutinius 2 kartus mase tokia linkusi skilineti buvo  g.gif

60 mil vandens,
1 saukstas toks nei nuprauktas nei su kalneliu zelatinos ( bet tos D ortek ar kaip ji, nu zodziu balta ne geltona  )
3 sauksta dirbtinio medaus
500 g cukraus pudros
120 g krakmolo
keli sauksta aliejaus

As dar citrinos rugsties dedu , nes per saldu. Mase gaunasi skani , bet man irgi labai trupa. Is tokios sugebejau tik figureles ant pagaliuku pagamint , torto uzdengti nepavyko .
Atsakyti
Kita sekmadieni bus dukrytes antrasis gimtadienis, issirinkau du tortus - Rafaelo darysiu vaikuciams, o suaugusiems- Turtinga kavos torta. Siandien dariau pabandymui kavos torta, gavosi liuks su kai kuriais pakoregavimais thumbup.gif I karamelini krema sudejau 3/4 rududu ant 250 sviesto ir tai man pasirode truputi per saldu, kita kart desiu tik puse, ir i ji sudejau kapotus graikiskus riesutus. O sokoladini kavos krema dariau du kartus, pirma kart dariau kaip recepte- i grietinele su sokoladu dejau kelis saukstus atskiestos kavos ir... sutrauke, suzliugo doh.gif Gerai kad nesudejau ant biskvito . Kita grietinele plakiau su sauksteliu tirpios kavos granuliu ir po to pyliau sokolada, gavosi nerealaus skonio kavos sokoladinis kremas thumbup.gif Stovi dabar saldytuve . Galvoju kuom ji padengti, buciau dekinga uz patarimus 4u.gif Jeigu as ji dengciau iskociota marcipanine mase ar reikia ji pirmiausia aptepti kremu? blush2.gif Seimyna nekantriai laukia paragavimo bet niekam neleidziu pjauti iki kol nepapuosiu, nes noriu pasipraktikuoti kitam kartui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(northstar @ 2013 06 02, 12:17)
Kita sekmadieni bus dukrytes antrasis gimtadienis, issirinkau du tortus - Rafaelo darysiu vaikuciams, o suaugusiems- Turtinga kavos torta. Siandien dariau pabandymui kavos torta, gavosi liuks su kai kuriais pakoregavimais  thumbup.gif I karamelini krema sudejau 3/4 rududu ant 250 sviesto ir tai man pasirode truputi per saldu, kita kart desiu tik puse, ir i ji sudejau kapotus graikiskus riesutus. O sokoladini kavos krema dariau du kartus, pirma kart dariau kaip recepte- i grietinele su sokoladu dejau kelis saukstus atskiestos kavos ir... sutrauke, suzliugo  doh.gif Gerai kad nesudejau ant biskvito . Kita grietinele plakiau su sauksteliu tirpios kavos granuliu ir po to pyliau sokolada, gavosi nerealaus skonio kavos sokoladinis kremas  thumbup.gif Stovi dabar saldytuve . Galvoju kuom ji padengti, buciau dekinga uz patarimus  4u.gif Jeigu as ji dengciau iskociota marcipanine mase ar reikia ji pirmiausia aptepti kremu? blush2.gif Seimyna nekantriai laukia paragavimo bet niekam neleidziu pjauti iki kol nepapuosiu, nes noriu pasipraktikuoti kitam kartui  ax.gif


i grietineles krema ir nesideda padaryta kava, tik tirpios kavos miltukai, o i sviestini karamelini-pilasi jau padaryta kava, tik as pilu ne toki kieki, o kokie 3-4 saukstai vandens ar jau padaryta kava ir kokie 5 sauksteliai arbatiniai ktirpios kavos miltuku (nors dazniausiai is akie pasidarau tikrai laaabai stiprios kavos 3-4saukstus ir juos supilu i jau paruosta karamelini).
pries dengiant reik aptepti sviestiniu del:
torto lygumo ir kad nepersisviestu biskvitai/kremai per mase
del to kad nesiliestu su kremais (nebent jie sviestiniai)
kad mase prie torto priliptu.
Atsakyti
QUOTE(Rakelė @ 2013 06 01, 20:48)
skirtumas yra, pati tuo isitikinau  mirksiukas.gif


o kuom pasireiskia skirtumas naudojant tikra ir dirbtini medu?
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2013 06 02, 21:22)
i grietineles krema ir nesideda padaryta kava, tik tirpios kavos miltukai, o i sviestini karamelini-pilasi jau padaryta kava, tik as pilu ne toki kieki, o kokie 3-4 saukstai vandens ar jau padaryta kava ir kokie 5 sauksteliai arbatiniai ktirpios kavos miltuku (nors dazniausiai is akie pasidarau tikrai laaabai stiprios kavos 3-4saukstus ir juos supilu i jau paruosta karamelini).
pries dengiant reik aptepti sviestiniu del:
torto lygumo ir kad nepersisviestu biskvitai/kremai per mase
del to kad nesiliestu su kremais (nebent jie sviestiniai)
kad mase prie torto priliptu.


Labai dekoju uz patarimus 4u.gif Papuosiau grietinele maisyta su kakao ir romo esencija, gavosi lyg ir neblogai, dar uzdejau marcipanine rozyte, laukiu vyro is darbo sugriztant kad ivertintu ax.gif Kita kart reikes bandyti puosti su mase, si kart dar pabijojau, bet to uzdengus ji mase juk galima puosti tik irgi figurelem ir ornamentais padarytais is mases. Dar vienas klausimas ax.gif Norint ant mases priklijuoti raides ar koki kita plokscia ornamenta kuo ji priklijuoti ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 05 29, 22:11)
be varskes,be uogu/vaisiu.karsciui patvariausi butu pvz snikers,turtingas kavos,napaleonas,koksnors sokoladinis...

o kaip pvz marinuoti persikai (maskarpone su persikais) g.gif ? Napoleonas butu saunu,bet as visada dedu 2 sluoksnius juoduju serbentu ( zalius issuktus maisau su uogiene,kad gautusi saldrugstis pertepimas ),tad tas sluoksnis irgi gali pastovejes duoti rugima... doh.gif o visi butent vasarai praso kuo gaivesniu tortu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umedyte: 03 birželio 2013 - 08:58
QUOTE(egzotikaa @ 2013 06 02, 22:09)
o kuom pasireiskia skirtumas naudojant tikra ir dirbtini medu?

tuo trapumu manau, nes kiek dariau su tikru, vis budavo trapi, neelastinga mase, o kai padariau su dirbtiniu, gaunas dabar visad puikiai. smile.gif
Atsakyti