QUOTE(p Raganyte @ 2013 05 31, 13:02)
Aciu! O kokiais kiekiais?
Čia iš cipciuko medučio vienas patobulintas variantas, turiu iššsisaugojus komentarą:
nu, žinokit, kremas laaabai pasiteisino (pati pirmą kartą pabandžiau damaišyti plaktos grietinėlės ), tortas gaivus, sluoksniai stooori, tortas tikrai nesausas, o pats grietinininis kremas "lengvesnis" dėl plaktos grietinėlės.
"
Kremą dariau tokį:
700-750 ml grietinės
450 ml grietinėlės (išplakti)
30 g želatinos,
citrinos žievelės,
cukrus, citrinos sultys ar rūgštelė pagal skonį.
Želatiną išbrinkinti, po to ištirpinti. Grietinėlę išplakti su šiek tiek cukraus. T. p. išplakti grietinę, kiek paplakus sudėti žieveles, įspausti citrinos sulčių dar įbėriau cukraus - dar paplakti. Po to į grietinę, plakant mikseriu, supilti ištirpintą želatiną (šitoj vietoj svarbu kad grietinė nebūtų labai šalta, kad nesutrauktų želatinos - aš trumpam indą su kremu įstačiau į bliudą su šiltu vandeniu - kad kiek aprimtų). Po to sudėti apie trečdalį plaktos grietinėlės atsargiai išmaišyti, po to sudėti likusią dalį grietinėlės ir t. p. atsargiai išmaišyti. Jei paragavus mažai cukraus - galima įberti cukraus pudros ir lengvai permaišyti. Kadangi grietinėlė šalta - kremas akimirksniu pradeda stingti, nedėjau net į šaldytuvą - iškarto pertepinėjau tortą. Šio kiekio kremo užtenka 6 lakštams pertepti (aš sutepiau 5 labai gausiai tame tarpe ir viršų ir šonus gausiai)."
Aš pati asmeniškai viską darau iš akies, būna kad šiek tiek daugiau grietinės nei grietinėlės dedu, būna, kad po lygiai abiejų, būna, kad grietinės dvigubai daugiau nei grietinėlės. Bet faktas, kad grietinė žymiai pagyvina šį kremą. O jei dar rūgščios uogos (vyšnios, braškės, juodieji serbentai), tai pirščiukus apsilaižyti galima