Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

Merginos,kokius tortus vestuvems patartumet daryti vasara ? na ,kad bestovedami ilgiau ant stalo ir dar karstyje,nepasileistu,neisbegtu,nesurugtu? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umedyte: 29 gegužės 2013 - 14:54
QUOTE(umedyte @ 2013 05 29, 15:53)
Merginos,kokius tortus vestuvems patartumet daryti vasara ? na ,kad bestovedami ilgiau ant stalo ir dar karstyje,nepasileistu,neisbegtu,nesurugtu? ax.gif

be varskes,be uogu/vaisiu.karsciui patvariausi butu pvz snikers,turtingas kavos,napaleonas,koksnors sokoladinis...
Atsakyti
sveikos, merginos!
bandau trupiausiu ir greiciausiu keliu isekoti konditeres Klaipedoje. reikia torto. gal ka pazystate, o gal galetumete nukreipti tiksliau kur cia SM isekoti konditeriu. dekoju!
Atsakyti
Labas rytas smile.gif Kaip padaryti plaktos grietineles krema TRUPUTI GAIVESNI?
Plakta grietinele+ cukraus pudra + citrinos rugstele = nu vis tiek gaivesnio noretusi. 4u.gif
Aciu is anksto. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2013 05 31, 11:47)
Plakta grietinele+ cukraus pudra + citrinos rugstele = nu vis tiek gaivesnio noretusi.  4u.gif
Aciu is anksto.  4u.gif

žėlė gabaliukai?
Atsakyti
Man tai grietinėlės kremą atgaivina šviežios ar šaldytos uogos, dar konservuoti vaisiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 05 31, 12:52)

žėlė gabaliukai?

QUOTE(AIRA @ 2013 05 31, 12:57)
Man tai grietinėlės kremą atgaivina šviežios ar šaldytos uogos, dar konservuoti vaisiai 4u.gif

Aciu labai uz idejas! As noreciau PATI KREMA paskaninti. smile.gif Niu vis tiek jis man toks kaip riebokos baltos putos burnoje pasaldintos ir parukstintos..
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2013 05 31, 10:47)
Plakta grietinele+ cukraus pudra + citrinos rugstele = nu vis tiek gaivesnio noretusi.  4u.gif
Aciu is anksto.  4u.gif

Man labai patinka grietinėlė+grietinė. Grietinė suteikia rūgštelės ir gaivumo. Tik į grietinę pilu želatinos, prieš sumaišant su grietinėle
Atsakyti
QUOTE(*Linele* @ 2013 05 31, 13:57)
Man labai patinka grietinėlė+grietinė. Grietinė suteikia rūgštelės ir gaivumo. Tik į grietinę pilu želatinos, prieš sumaišant su grietinėle

Aciu! O kokiais kiekiais? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2013 05 31, 11:47)
Aciu is anksto.  4u.gif

As pilu citrinos sultis ir ant pirmo biskvito sluoksnio suguldau vaisiu girezinelius , gaunasi tikrai gaivus . Eina kiviai, kriauses , bananas. Bet manau tiks ir braskes , vysnios, persikai .

Vakar nesiau i mokykla tortus , vienas buvo puostas sokolado- azuro tvorelia. Na tokia iskilusia per kokius 2-3 cm . Tai pastovejo 2 val, per oficialia dali , o kai jau reikejo pjauti nulinko tvorele nuo karscio , vakar labai karsta ir tvanku buvo.

Ar jums nenutinka taip . Kad tvorele kiek lankstesne butu dejau dali konditerinio sokolado , dali Karunos juodo.
Kita syki planuoju geriau is anksto pasigaminti atskiras gelytes ir jomis is sonu puosti, nes su juosta sudetinga , jei tortas labai didelio skresmens. Kol lieji viena juostos gala , kitas jau beveik sustingsta.
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 05 29, 10:09)
darau torta mokyklai

neisu ji ant grazaus padeklo aptraukto dovanu popieriumi .

kaip man ji perkelti is formos ? forma dr.ortken .

Man irgi čia amžinas klausimas, kaip gražiai perkelti tortą nuo darbinio pagrindo/padėklo ant tortinės.

QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 05 29, 10:51)
jei man reik kur vežtis tai iškart darau lėkštėj ar tortinėj.
dedu į ją formą be dugno ir surinkinėju tortą.

O kaip darote tada, kai nuėmus žiedą, pavyzdžiui, aptepinėjate tortą kremu ar šokolado glajumi? Vis tiek tas paviršius idealiai švarus nelieka. Bent jau man nepavyksta jo tokiu išlaikyti ax.gif
Atsakyti
pasidekit torta ant gero padeklo, o po paciu tortu pasikiskit maisiuku arba kepimo popieriaus, tada padeklas liks svarus. pries baigiant puosti, ar apliejus sokoladu popieriu istrauksit ir bus svaru mirksiukas.gif
Atsakyti