Patarkit prašau kokio diametro reikia kepti Cipciuko medučio lakštus 3kg tortui? Arba bent jau orientuotis į kokį diametrą/
QUOTE(padraika22 @ 2013 05 26, 12:36)
o kitur radau, kad dėl to jog baltymą dedam prieš miltus daug kam sukrenta biskvitas mat sunku suberti miltus nesuplukus baltymų. tai kaip patartumėte padaryti? ar į trynius pirma miltus suberti o paskui baltymus atsargiai įmaišyti ar visdėlto žiūrėti į receptą ir miltus dėti pabaigoje?
aš visada dedu miltus paskutinius, kai jau būna išplakti tryniai ir baltymai. Miltus reikia sijoti ir po to atsargiai su šaukštu išmaišyti. Man niekada nesukrito, išskyrus vieną kartą, bet tada tešlą po miltų sudėjimo maišiau su mikseriu.
QUOTE(agente25 @ 2013 05 27, 11:20)
O jeigu aliuminej? Noriu pirkti forma tortui knyga ten neatsisega sonai:) kaip atsegamoj apvalioj as kepu su popieriu viskas gaunasi liuks, o kazkada kepiau be popieriaus tai gavosi kaip blynas:)
Mano manymu beprasmiškas pinigų leidimas, tokiam tortui tikrai nereikalinga forma
QUOTE(*Linele* @ 2013 05 27, 11:24)
Patarkit prašau kokio diametro reikia kepti Cipciuko medučio lakštus 3kg tortui? Arba bent jau orientuotis į kokį diametrą/
Orientaciniai diametras būtų apie 25 cm, lakštų skaičius 9-10. Aš pertepu tik grietinės kremu
QUOTE(punkis @ 2013 05 27, 11:41)
aš visada dedu miltus paskutinius, kai jau būna išplakti tryniai ir baltymai. Miltus reikia sijoti ir po to atsargiai su šaukštu išmaišyti. Man niekada nesukrito, išskyrus vieną kartą, bet tada tešlą po miltų sudėjimo maišiau su mikseriu.
labai ačiū
QUOTE(agente25 @ 2013 05 27, 11:20)
O jeigu aliuminej? Noriu pirkti forma tortui knyga ten neatsisega sonai:) kaip atsegamoj apvalioj as kepu su popieriu viskas gaunasi liuks, o kazkada kepiau be popieriaus tai gavosi kaip blynas:)
na as kepu atsegamoj tiek aliuminej, tiek tefloninej formoj,tai niekad nededu popieriaus....patepu sviestuku ir bent jau rafaelo biskvitas (populiariausias) arba tas pats paprasciausias (kiek kiausiniu,po tiek saukstu cukraus ir miltu) visada iskepa ir issiima kuo puikiausiai...jei gavosi kaip blynas tai nemanau jog del to,kad nebuvo popieriaus ..o vat del tos pailgos neatsegamos formos,tai gal tikrai tiesciau popieriu ,kad butu patogu isimti
QUOTE(likta @ 2013 05 27, 11:49)
Orientaciniai diametras būtų apie 25 cm, lakštų skaičius 9-10. Aš pertepu tik grietinės kremu
Dėkui už info Aš maišau per pusę grietinės ir grietinėlės,dedu dar uogų, žele, tai matyt truputį pamažės biskvitinių sluoksnių ,nes svoris prisidės. Bet orientuosiuos bent jau į tokį diametrą
Kokio riebumo grietinę naudojat. Aš visad perku 30%, bet šiandien radau senuose failuose info, kad 40 reikia, nes ji daugiau padidėja plakant, ir svoris mažesnis
Gal pasakysite kodėl kepant biksvitą jis sukrenta, iškyla gražiai, bet į pabagą kepimo subliūkšta Kas ne taip įdomu
Oi man kazkaip siandien nepasiseke tik viens du ir perplakiau grietinele.
O turejo but Rafaelo tortui pertipimas.
Plaku su uzdaru plakikliu tai nevisada gerai pamatau ar Jau
O turejo but Rafaelo tortui pertipimas.
Plaku su uzdaru plakikliu tai nevisada gerai pamatau ar Jau
QUOTE(*Linele* @ 2013 05 27, 17:00)
Dėkui už info Aš maišau per pusę grietinės ir grietinėlės,dedu dar uogų, žele, tai matyt truputį pamažės biskvitinių sluoksnių ,nes svoris prisidės. Bet orientuosiuos bent jau į tokį diametrą
Kokio riebumo grietinę naudojat. Aš visad perku 30%, bet šiandien radau senuose failuose info, kad 40 reikia, nes ji daugiau padidėja plakant, ir svoris mažesnis
Kokio riebumo grietinę naudojat. Aš visad perku 30%, bet šiandien radau senuose failuose info, kad 40 reikia, nes ji daugiau padidėja plakant, ir svoris mažesnis
Isbandziau ir as si krema : grietine su grietinele . Toks puresnis siektiek.
O blynai man per stori , per sunkus gavosi . Gaminau Kirbes biskvita medaus tortui.
Man nesiseka supjaustyti jo plonai.
Kita syki geriau kepsiu po viena plona .
QUOTE(jolitamaria @ 2013 05 27, 21:48)
Isbandziau ir as si krema : grietine su grietinele . Toks puresnis siektiek.
O blynai man per stori , per sunkus gavosi . Gaminau Kirbes biskvita medaus tortui.
Man nesiseka supjaustyti jo plonai.
Kita syki geriau kepsiu po viena plona .
O blynai man per stori , per sunkus gavosi . Gaminau Kirbes biskvita medaus tortui.
Man nesiseka supjaustyti jo plonai.
Kita syki geriau kepsiu po viena plona .
Aš cipciuko kepu medutį, tai lakštus išsikočioji plonyčius plonyčius, kepa po kelias minutes. Po to sutepues lakštai prisigėrę kremo truputį paburksta, paminkštėja. Skanumėlis.
Man grietinė patinka dėl rūgštumo, toks gaivesnis, lengvesnis tortas gaunas. Turiu komentarą kur deda grietinės beveik dvigubai nei grietinėlės 700-750g grietinės, 450 grietinėlės normai
QUOTE(*Linele* @ 2013 05 27, 17:00)
Dėkui už info Aš maišau per pusę grietinės ir grietinėlės,dedu dar uogų, žele, tai matyt truputį pamažės biskvitinių sluoksnių ,nes svoris prisidės. Bet orientuosiuos bent jau į tokį diametrą
Kokio riebumo grietinę naudojat. Aš visad perku 30%, bet šiandien radau senuose failuose info, kad 40 reikia, nes ji daugiau padidėja plakant, ir svoris mažesnis
Kokio riebumo grietinę naudojat. Aš visad perku 30%, bet šiandien radau senuose failuose info, kad 40 reikia, nes ji daugiau padidėja plakant, ir svoris mažesnis
Visada naudoju tik 30%, į ją dedu tik cukrų ir citrinos sultis, niekada neplaku, tik išmaišau, kad ištirptų cukrus, vienam sluoksniui kremo dedu apie 120-150 gr. grietinės. Lakštus kočioju labai plonai, jie būna beveik permatomi.
Štai pjūvis, tik labai prastos kokybės nuotrauka, dėta džiovintos vyšnios ar spanguolės
QUOTE(kotri_ @ 2013 05 27, 17:14)
Gal pasakysite kodėl kepant biksvitą jis sukrenta, iškyla gražiai, bet į pabagą kepimo subliūkšta Kas ne taip įdomu
nedakepi arba miltu mazai