Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

Patarkit prašau kokio diametro reikia kepti Cipciuko medučio lakštus 3kg tortui? Arba bent jau orientuotis į kokį diametrą/
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2013 05 26, 12:36)
o kitur radau, kad dėl to jog baltymą dedam prieš miltus  daug kam sukrenta biskvitas mat sunku suberti miltus nesuplukus baltymų. tai kaip patartumėte padaryti? ar į trynius pirma miltus suberti o paskui baltymus atsargiai įmaišyti ar visdėlto žiūrėti į receptą ir miltus dėti pabaigoje?


aš visada dedu miltus paskutinius, kai jau būna išplakti tryniai ir baltymai. Miltus reikia sijoti ir po to atsargiai su šaukštu išmaišyti. Man niekada nesukrito, išskyrus vieną kartą, bet tada tešlą po miltų sudėjimo maišiau su mikseriu.
Atsakyti
QUOTE(agente25 @ 2013 05 27, 11:20)
O jeigu aliuminej? Noriu pirkti forma tortui knyga ten neatsisega sonai:) kaip atsegamoj apvalioj as kepu su popieriu viskas gaunasi liuks, o kazkada kepiau be popieriaus tai gavosi kaip blynas:)

Mano manymu beprasmiškas pinigų leidimas, tokiam tortui tikrai nereikalinga forma


QUOTE(*Linele* @ 2013 05 27, 11:24)
Patarkit  prašau kokio diametro reikia kepti  Cipciuko medučio lakštus 3kg tortui? Arba bent jau orientuotis į kokį diametrą/


Orientaciniai diametras būtų apie 25 cm, lakštų skaičius 9-10. Aš pertepu tik grietinės kremu
Atsakyti
QUOTE(punkis @ 2013 05 27, 11:41)
aš visada dedu miltus paskutinius, kai jau būna išplakti tryniai ir baltymai. Miltus reikia sijoti ir po to atsargiai su šaukštu išmaišyti. Man niekada nesukrito, išskyrus vieną kartą, bet tada tešlą po miltų sudėjimo maišiau su mikseriu.

labai ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agente25 @ 2013 05 27, 11:20)
O jeigu aliuminej? Noriu pirkti forma tortui knyga ten neatsisega sonai:) kaip atsegamoj apvalioj as kepu su popieriu viskas gaunasi liuks, o kazkada kepiau be popieriaus tai gavosi kaip blynas:)

na as kepu atsegamoj tiek aliuminej, tiek tefloninej formoj,tai niekad nededu popieriaus....patepu sviestuku ir bent jau rafaelo biskvitas (populiariausias) arba tas pats paprasciausias (kiek kiausiniu,po tiek saukstu cukraus ir miltu) visada iskepa ir issiima kuo puikiausiai...jei gavosi kaip blynas tai nemanau jog del to,kad nebuvo popieriaus ax.gif ..o vat del tos pailgos neatsegamos formos,tai gal tikrai tiesciau popieriu ,kad butu patogu isimti ax.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umedyte: 27 gegužės 2013 - 15:54
QUOTE(likta @ 2013 05 27, 11:49)
Orientaciniai diametras būtų apie 25 cm, lakštų skaičius 9-10. Aš pertepu tik grietinės kremu

Dėkui už info 4u.gif Aš maišau per pusę grietinės ir grietinėlės,dedu dar uogų, žele, tai matyt truputį pamažės biskvitinių sluoksnių ,nes svoris prisidės. Bet orientuosiuos bent jau į tokį diametrą smile.gif

Kokio riebumo grietinę naudojat. Aš visad perku 30%, bet šiandien radau senuose failuose info, kad 40 reikia, nes ji daugiau padidėja plakant, ir svoris mažesnis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Linele*: 27 gegužės 2013 - 16:24
Gal pasakysite kodėl kepant biksvitą jis sukrenta, iškyla gražiai, bet į pabagą kepimo subliūkšta verysad.gif Kas ne taip įdomu g.gif
Atsakyti
Oi man kazkaip siandien nepasiseke tik viens du ir perplakiau grietinele. sad.gif

O turejo but Rafaelo tortui pertipimas.


Plaku su uzdaru plakikliu tai nevisada gerai pamatau ar Jau
Atsakyti
QUOTE(*Linele* @ 2013 05 27, 17:00)
Dėkui už info  4u.gif  Aš maišau per pusę grietinės ir grietinėlės,dedu dar uogų, žele, tai matyt truputį pamažės biskvitinių sluoksnių ,nes svoris prisidės. Bet orientuosiuos bent jau į tokį diametrą  smile.gif

Kokio riebumo grietinę naudojat. Aš visad perku 30%, bet šiandien radau senuose failuose info, kad 40 reikia, nes ji daugiau padidėja plakant, ir svoris mažesnis  g.gif



Isbandziau ir as si krema : grietine su grietinele . Toks puresnis siektiek.

O blynai man per stori , per sunkus gavosi . Gaminau Kirbes biskvita medaus tortui.

Man nesiseka supjaustyti jo plonai.
Kita syki geriau kepsiu po viena plona .
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 05 27, 21:48)
Isbandziau ir as si krema : grietine su grietinele .  Toks puresnis siektiek.

O blynai man per stori , per sunkus gavosi . Gaminau Kirbes biskvita medaus tortui.

Man nesiseka supjaustyti jo plonai.
Kita syki geriau kepsiu po viena plona .

Aš cipciuko kepu medutį, tai lakštus išsikočioji plonyčius plonyčius, kepa po kelias minutes. Po to sutepues lakštai prisigėrę kremo truputį paburksta, paminkštėja. Skanumėlis. wink.gif

Man grietinė patinka dėl rūgštumo, toks gaivesnis, lengvesnis tortas gaunas. Turiu komentarą kur deda grietinės beveik dvigubai nei grietinėlės 700-750g grietinės, 450 grietinėlės normai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Linele*: 27 gegužės 2013 - 22:03
QUOTE(*Linele* @ 2013 05 27, 17:00)
Dėkui už info  4u.gif  Aš maišau per pusę grietinės ir grietinėlės,dedu dar uogų, žele, tai matyt truputį pamažės biskvitinių sluoksnių ,nes svoris prisidės. Bet orientuosiuos bent jau į tokį diametrą  smile.gif

Kokio riebumo grietinę naudojat. Aš visad perku 30%, bet šiandien radau senuose failuose info, kad 40 reikia, nes ji daugiau padidėja plakant, ir svoris mažesnis  g.gif

Visada naudoju tik 30%, į ją dedu tik cukrų ir citrinos sultis, niekada neplaku, tik išmaišau, kad ištirptų cukrus, vienam sluoksniui kremo dedu apie 120-150 gr. grietinės. Lakštus kočioju labai plonai, jie būna beveik permatomi.
Štai pjūvis, tik labai prastos kokybės nuotrauka, dėta džiovintos vyšnios ar spanguolės
user posted image
Atsakyti
QUOTE(kotri_ @ 2013 05 27, 17:14)
Gal pasakysite kodėl kepant biksvitą jis sukrenta, iškyla gražiai, bet į pabagą kepimo subliūkšta verysad.gif Kas ne taip įdomu g.gif

nedakepi arba miltu mazai unsure.gif
Atsakyti