kepu Rafaelo
labai grazus biskvitai gaunasi , be jokiu kepuriu .
1.klausimas ? kada sutepineti ? turbut geriau kazkiek palaikyti ,kad subrestu ,padziutu ?
2.kur dedate ir laikote iskeptus blynus . as sudejau ant bambukiniu kilimeliu , noriu ,kad oras is visu pusiu patektu .
3. ar traukiat is formos tikiskeptus ar gali ten atvesti ?
QUOTE(jolitamaria @ 2013 05 24, 12:38)
kepu Rafaelo
labai grazus biskvitai gaunasi , be jokiu kepuriu .
1.klausimas ? kada sutepineti ? turbut geriau kazkiek palaikyti ,kad subrestu ,padziutu ?
2.kur dedate ir laikote iskeptus blynus . as sudejau ant bambukiniu kilimeliu , noriu ,kad oras is visu pusiu patektu .
3. ar traukiat is formos tikiskeptus ar gali ten atvesti ?
labai grazus biskvitai gaunasi , be jokiu kepuriu .
1.klausimas ? kada sutepineti ? turbut geriau kazkiek palaikyti ,kad subrestu ,padziutu ?
2.kur dedate ir laikote iskeptus blynus . as sudejau ant bambukiniu kilimeliu , noriu ,kad oras is visu pusiu patektu .
3. ar traukiat is formos tikiskeptus ar gali ten atvesti ?
1. Sutepineju sekancia diena arba ta pacia,kai visai atvesta.
2. Laikau ant lentynos leksteje
3.Atvesinu pilnai formoje.
aciu uz atsakymus ,
uzduosiu nauju klausimu
gaminu kelis tortus vienu metu ,o firmu neturiu daug.
kuriuos tortus suteptus nebutina laikyt formoj > ar visus rektu /
gaminu medaus - jam tai tirkai reik nes viskas teka , ruosiant su giretine .
o gaminant Rafaelo ar ji butina ?
uzduosiu nauju klausimu
gaminu kelis tortus vienu metu ,o firmu neturiu daug.
kuriuos tortus suteptus nebutina laikyt formoj > ar visus rektu /
gaminu medaus - jam tai tirkai reik nes viskas teka , ruosiant su giretine .
o gaminant Rafaelo ar ji butina ?
QUOTE(jolitamaria @ 2013 05 24, 20:28)
gaminu kelis tortus vienu metu ,o firmu neturiu daug.
kuriuos tortus suteptus nebutina laikyt formoj > ar visus rektu /
gaminu medaus - jam tai tirkai reik nes viskas teka , ruosiant su giretine .
o gaminant Rafaelo ar ji butina ?
kuriuos tortus suteptus nebutina laikyt formoj > ar visus rektu /
gaminu medaus - jam tai tirkai reik nes viskas teka , ruosiant su giretine .
o gaminant Rafaelo ar ji butina ?
i formas statau tik tokius,i kuriu sudeti ieina jogurtiniai ir panasaus tipo,skysti kremai.rafaelo tikrai nereikia formos jei viska gerai padarot
O kur perkat zemes riesutus , kad butu nesudyti ?
Nes parduotuvese randu tik kepintus-sudytus . Tas pats su pistacijomis .
ir dar
Ar randate Filo teslos Lietuvoj pirkti ? mano megstamiausi saldumynai su ja . Atsivezu tik is uzsienio lauktuviu,o taip norisi ir paciai pasigaminti.
Nes parduotuvese randu tik kepintus-sudytus . Tas pats su pistacijomis .
ir dar
Ar randate Filo teslos Lietuvoj pirkti ? mano megstamiausi saldumynai su ja . Atsivezu tik is uzsienio lauktuviu,o taip norisi ir paciai pasigaminti.
QUOTE(jolitamaria @ 2013 05 26, 05:32)
O kur perkat zemes riesutus , kad butu nesudyti ?
Nes parduotuvese randu tik kepintus-sudytus . Tas pats su pistacijomis .
ir dar
Ar randate Filo teslos Lietuvoj pirkti ? mano megstamiausi saldumynai su ja . Atsivezu tik is uzsienio lauktuviu,o taip norisi ir paciai pasigaminti.
Nes parduotuvese randu tik kepintus-sudytus . Tas pats su pistacijomis .
ir dar
Ar randate Filo teslos Lietuvoj pirkti ? mano megstamiausi saldumynai su ja . Atsivezu tik is uzsienio lauktuviu,o taip norisi ir paciai pasigaminti.
Pistacijų nesūdytų esu pirkusi Iki, manau rasit ir Maximoj, o Filo tešlos tikrai yra Iki.
Sėkmės paieškose
jei receptas torto biskvitui pateiktas skardai 20cm o aš turiu 24cm. tai kiek procentų daugiau visko dėti, kad gautūsi normalus? ir dar, jei neturiu kepimo popieriaus, kaip pasielgti, kad neprikibtų? gal ištepti formą riebalais?
dar klausimas. įdedu citatą iš to, kaip recepto:
Trynius išplakame su cukrumi, palaipsniui supilame vandenį, viską plakame apie 2-3 min., kol ištirps cukrus. Baltymus išplakame gerai iki standumo (baltymų paviršius turi būti lygus, blizgantis, ne porėtas!, masė turi nekristi iš apversto indo). Baltymus po kelis šaukštus dedame į trynius ir labai atsargiai maišome, kad nesukristų. Persijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, beriame į kiaušinių masę, viską gerai ir labai atsargiai išmaišome - tešla turi išlikti puri.
o kitur radau, kad dėl to jog baltymą dedam prieš miltus daug kam sukrenta biskvitas mat sunku suberti miltus nesuplukus baltymų. tai kaip patartumėte padaryti? ar į trynius pirma miltus suberti o paskui baltymus atsargiai įmaišyti ar visdėlto žiūrėti į receptą ir miltus dėti pabaigoje?
dar klausimas. įdedu citatą iš to, kaip recepto:
Trynius išplakame su cukrumi, palaipsniui supilame vandenį, viską plakame apie 2-3 min., kol ištirps cukrus. Baltymus išplakame gerai iki standumo (baltymų paviršius turi būti lygus, blizgantis, ne porėtas!, masė turi nekristi iš apversto indo). Baltymus po kelis šaukštus dedame į trynius ir labai atsargiai maišome, kad nesukristų. Persijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, beriame į kiaušinių masę, viską gerai ir labai atsargiai išmaišome - tešla turi išlikti puri.
o kitur radau, kad dėl to jog baltymą dedam prieš miltus daug kam sukrenta biskvitas mat sunku suberti miltus nesuplukus baltymų. tai kaip patartumėte padaryti? ar į trynius pirma miltus suberti o paskui baltymus atsargiai įmaišyti ar visdėlto žiūrėti į receptą ir miltus dėti pabaigoje?
QUOTE(jolitamaria @ 2013 05 26, 05:32)
O kur perkat zemes riesutus , kad butu nesudyti ?
Nes parduotuvese randu tik kepintus-sudytus . Tas pats su pistacijomis .
Nes parduotuvese randu tik kepintus-sudytus . Tas pats su pistacijomis .
Paskutini karta nekepintus ir nesudytus radau Rimi, bet buvo su luobele.
O Norfoj visada randu sveriamus be luobeles, nekepintus ir nesudytus.
Filo tesla Prismoj, Iki buna, manau atidziau paieskojus ir didelej Maximoj turetu buti arba kokioj specializuotoj parduotuvej.
QUOTE(Renata123 @ 2013 05 26, 23:20)
Paskutini karta nekepintus ir nesudytus radau Rimi, bet buvo su luobele.
O Norfoj visada randu sveriamus be luobeles, nekepintus ir nesudytus.
Filo tesla Prismoj, Iki buna, manau atidziau paieskojus ir didelej Maximoj turetu buti arba kokioj specializuotoj parduotuvej.
O Norfoj visada randu sveriamus be luobeles, nekepintus ir nesudytus.
Filo tesla Prismoj, Iki buna, manau atidziau paieskojus ir didelej Maximoj turetu buti arba kokioj specializuotoj parduotuvej.
Aciu
QUOTE(agente25 @ 2013 05 26, 17:46)
mane irgi domina kaip kepti biskvita be kepimo popieriaus?
Jei reikia kepti atsegomoje formoje,tai skarda istepu tiesiog sviestuku ar kepiniu margarinu ir viskas buna ciki,issiima gerai.Jei reikia biskvito didelio, pvz.vyniotiniui, tai butinai i ta didele skarda tiesiu kepimo pop ir tada ji irgi istepu taip pat.