Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(Rakelė @ 2013 05 16, 22:28)
daryk mano Grafa slyvuka receptas cia zemiau pavaziavus
alkoholy gali ir nemirkyt wink.gif

Aciu 4u.gif
Bet jau buvau pardeje ir nusipirkau grietine doh.gif maisysiu mascarpone su grietine slyvom graikiskais riesutais ir klevu sirupu,tikiuosi bus skanu. Bet tai stovejau ziurejau pardeje i grietinele ir vistiek grietine paimiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Stelo @ 2013 05 17, 19:15)
Aciu  4u.gif
Bet jau buvau pardeje ir nusipirkau grietine doh.gif  maisysiu mascarpone su grietine slyvom graikiskais riesutais ir klevu sirupu,tikiuosi bus skanu. Bet tai stovejau ziurejau pardeje i grietinele ir vistiek grietine paimiau doh.gif

nu vistiek bus skanu smile.gif tik grynas klevu sirupas girdejau nesuteikia tokio skonio kaip tas pakaitinis smile.gif

Gal kuri pasidalintu kepamu cake popsu receptu blush2.gif
Nusipirkau keptuve, bet ten kur pridetas receptas tai praso tu kylanciu miltu, bet as ju neperku. Kazi kiek kepimo milteliu det tokiu atveju g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 05 17, 10:44)
tokiu laiku parduotuvės jau dirba smile.gif

Dėt gali, bet aš su tortais niekada neeksperimentuoju  blush2.gif 



dirbt tai dirba, bet ką tik iš pardės ir dar su mažu klecku doh.gif

QUOTE(Renata123 @ 2013 05 17, 15:48)
Manau, drasiai galite keisti.
Pvz.: "snikerse" naudojama tik gesinta soda, 1 arb. saukstelis. 4u.gif



Na bet kokiu atveju, dariau su soda nesulaukus atsakymo. Iškilo ne taip gražiai kaip su kepimo milteliais, matyt būsiu numažinus. Bet iškilt iškilo. Kaip sau visai gerai, niekas ir nepastebėjo.

Ačiū, kas atsiliepėt į pagalbos šauksmą 4u.gif
Atsakyti
SODA ar kepimo milteliai !

http://www.priekavos...imo-milteliu-2/


http://www.15min.lt/...liai-727-326113
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 18 gegužės 2013 - 17:23
SOS!!! help.gif

Reikia skubaus patarimo! Dabar plaku karamelini ganasa (p/g Olesta), kur i kaitinama grietinele Rududu dedamas. Ir... jis man neissiplaka! Ka daryt? unsure.gif Turiu puosti tortuka ir vakare ji sveciams vezti. doh.gif
Gal kokio zelatino ideti?

Viska dariau tiksliai p/g recepta. I kaitinama grietinele pridejau Rududu, dariau is vakaro ir tik dabar isemiau is saldytuvo. Reiskia ganasas jau gerai atsaldytas ir neissiplaka, visai skystas nera, bet formos nelaiko, dzibuku nelaikys! unsure.gif
Atsakyti
musėt tokiu atveju dadėčiau sviesto g.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2013 05 19, 18:41)
musėt tokiu atveju dadėčiau sviesto  g.gif

Aciu! mirksiukas.gif Bet nesulaukus atsakymo, pridejau zelatino, kai pradejo stingt, tada puosiau. Aisku, skonis su zelatinu, gal kazkiek skirsis, bet svarbu, kad galejau aptept ir dzibuot.

Ar jums kada buvo taip nutike su tuo kremu? Kas galejo itakot? g.gif
Tiesa, dariau ji jau 3 kartus. Pirma karta viskas pavyko puikiai, net minties nekilo, kad gali nesigaut, vezemes torta i svecius. Antra karta dariau torciuka naminiam pasilepinimui, ganasas buvo kaip pertepimas, tai jis man tada irgi negerai issiplake, bet torto pertepimui tiko, niekur nebego, bet dzibuot manau irgi negaleciau. O siandien, trecias kartas, is vis, buvo baisiausias, kazkiek sutirstejo, bet apie torto aptepima ir puosima kalbos negalejo buti.

Sitas kremas, mums, laaabai patinka! Bet pradejau jo bijot, o jei ir sekanti karta neissiplaks? unsure.gif Ar grietinele reikia stipriai ikaitint? Kiek pamenu, pirma karta, buvau ikaitinus zymiai stipriau, dabar maziau. Rududu dejau dar i besikaitinancia grietinele ir su plakimo sluotele viska maisiau, kol istirpo. Saldytuve kremas buna per nakti, netgi apie para.
Kai pradedat plakti krema, tai kokiu greiciu pradedat: nuo leciausio iki greiciausio, ar is karto greiciausia ijungiat? O gal itakos turejo, tai jog, kuriam puode kaitinau (t.y. metalinis ar aliumininis), su tokiu ir dejau i saldytuva ir po to jame ir plakiau? Ir dar dangciu uzdengiau. Tai gal tas dangtis kazkiek aprasojo ir i krema pateko vandens laseliu? g.gif Nors visus 3 kartus dariau taip pat ir pirma karta viskas pavyko kuo puikiausiai.

Aciu uz patarimus! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 19 gegužės 2013 - 21:16
Aš buvau neapžiūrėjusi ir grietinėlę liesesnę nusipirkusi ganašui.
tai irgi nesiplakė doh.gif
Atsakyti
Liesa tai taip, neissiplaks. As pirkau Zemaitijos 35 ar 36%. 1,5 didelio indelio isplakiau pertepimui, o 1,5 did. indelio panaudojau ganasui ir sis neissiplake.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 19 gegužės 2013 - 21:59
Vakar ir as plakiau grietinele - tragedija kazkokia, nesiplake, nors tu ka doh.gif Itariu, kad gal del ausktos temperaturos virtuveje (buvo apie +27)...
Atsakyti
grietinėlę reikia beveik užsivirinti, tada jinai truputį sutirštėja...pirmi burbulai kunkuliavimo pasirodo, tada dedam rududu, man gaudavosi, dabar senai nedarius jau, nebuvo poreikio
Atsakyti
Laba, ruošiuosi daryti tortą kriaušinį karamelinį, bet ten tik du pertepimai(trys biskvitai), o aš noriu daryti iš keturių biskvitų, su trimis pertepimais, kokius pertepimus 2 daryti, o kokį vieną.Kaip būtų skaniau.Ačiū smile.gif
Atsakyti