QUOTE(Olesta @ 2013 05 19, 18:41)
musėt tokiu atveju dadėčiau sviesto
Aciu!
Bet nesulaukus atsakymo, pridejau zelatino, kai pradejo stingt, tada puosiau. Aisku, skonis su zelatinu, gal kazkiek skirsis, bet svarbu, kad galejau aptept ir dzibuot.
Ar jums kada buvo taip nutike su tuo kremu? Kas galejo itakot?
Tiesa, dariau ji jau 3 kartus. Pirma karta viskas pavyko puikiai, net minties nekilo, kad gali nesigaut, vezemes torta i svecius. Antra karta dariau torciuka naminiam pasilepinimui, ganasas buvo kaip pertepimas, tai jis man tada irgi negerai issiplake, bet torto pertepimui tiko, niekur nebego, bet dzibuot manau irgi negaleciau. O siandien, trecias kartas, is vis, buvo baisiausias, kazkiek sutirstejo, bet apie torto aptepima ir puosima kalbos negalejo buti.
Sitas kremas, mums, laaabai patinka! Bet pradejau jo bijot, o jei ir sekanti karta neissiplaks?
Ar grietinele reikia stipriai ikaitint? Kiek pamenu, pirma karta, buvau ikaitinus zymiai stipriau, dabar maziau. Rududu dejau dar i besikaitinancia grietinele ir su plakimo sluotele viska maisiau, kol istirpo. Saldytuve kremas buna per nakti, netgi apie para.
Kai pradedat plakti krema, tai kokiu greiciu pradedat: nuo leciausio iki greiciausio, ar is karto greiciausia ijungiat? O gal itakos turejo, tai jog, kuriam puode kaitinau (t.y. metalinis ar aliumininis), su tokiu ir dejau i saldytuva ir po to jame ir plakiau? Ir dar dangciu uzdengiau. Tai gal tas dangtis kazkiek aprasojo ir i krema pateko vandens laseliu?
Nors visus 3 kartus dariau taip pat ir pirma karta viskas pavyko kuo puikiausiai.
Aciu uz patarimus!