Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(Blykstė @ 2013 05 14, 12:44)
Sveikos. Vaiko gimtadieniui darželyje žadu kepti Medaus tortą. Esu jau ne vieną kartą jį kepusi. Gal kas esate su vaisiais kepusi Medaus tortą? Ar skanu būtų su konservuotais persikais ar ananasais?


matyt skonio reikalas. man nepatiktų.
va, tepiau su juod. serbentų uogiene sluoksnį tai buvo gardu man.
o persikai, ananasai, žele neduoda jokio ryškesnio skonio ir taip kiek nuobodoko skonio tortui.
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2013 05 14, 11:44)
Sveikos. Vaiko gimtadieniui darželyje žadu kepti Medaus tortą. Esu jau ne vieną kartą jį kepusi. Gal kas esate su vaisiais kepusi Medaus tortą? Ar skanu būtų su konservuotais persikais ar ananasais?

Kepu su juodais serbentais,braškėmis, vyšniomis (kas priduoda rūgštelės ir daro tortą gaivesnį) ir visada pridedu dar žele gabaliukų.
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2013 05 14, 11:44)
Sveikos. Vaiko gimtadieniui darželyje žadu kepti Medaus tortą. Esu jau ne vieną kartą jį kepusi. Gal kas esate su vaisiais kepusi Medaus tortą? Ar skanu būtų su konservuotais persikais ar ananasais?

Ananasai tikrai puikiai tinka - ne karta dariau. Tik kremo reikia kiek daugiau deti arba labai smulkiai ananasus supjaustyt, kad kremo sluoksnis butu lygus.
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2013 05 14, 16:01)
Ananasai tikrai puikiai tinka - ne karta dariau. Tik kremo reikia kiek daugiau deti arba labai smulkiai ananasus supjaustyt, kad kremo sluoksnis butu lygus.

oj, kaip man nepatinka ananasai torte verysad.gif siaubas koks, dariau kelis kart, nes turejau tas skarbonkes, tai nekam nepatiko, butent ananasai, na valgomi jie ,bet neskanu, lig siaudu prideta, na jie turi tokia struktura doh.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes, valgiau tiesiog nerealu tortuka, jei neklystu tai Rimami keptas kriausinis-karamelinis, niekaip negaliu surasti sio torto recepto. Gal kas galetumet pasidalinti sio torto receptu, nes labai noriu pabandyti savo seimynai iskepti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Trupinys @ 2013 05 14, 23:28)
Sveikos, mamytes, valgiau tiesiog nerealu tortuka, jei neklystu tai Rimami keptas kriausinis-karamelinis, niekaip negaliu surasti sio torto recepto. Gal kas galetumet pasidalinti sio torto receptu, nes labai noriu pabandyti savo seimynai iskepti smile.gif


radau tokį, nežinau ar šutą ragavote


"KRIAUŠINIS - KARAMELINIS TORTAS
(24 cm skardai)

Biskvitas
(Pauksciu pieno torto)
3 kiaušiniai
1/3 st. cukraus
1/3 st. miltų.
Iškepti biskvitą, tam kiaušinius išplakti su cukrumi, po to atsargiai įmaišyti miltus. Kepti 180° temperatūroje ~15 min. Pilnai ataušinti ir perpjauti į du lakštus.

Kremas
(pagal sokoladini torta su kriausemis)
14 g želatinos
460 g konservuotų arba 600 g šviežių kriaušių
125 ml pieno
150 g Rududu
500 ml riebios grietinėlės
3 šaukštai cukraus pudros
2 v. š. romo
2 v. š. abrikosų džemo

Kremui želatiną užmerkti šaltame vandenyje. Konservuotas kriaušes nuvarvinti, šviežias nuplauti, nulupti, išimti vidurį ir supjaustyti 2 cm gabaliukais. Galima kriaušes apšlakstyti citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
Pieną pakaitinti. Rududu deti nedideliais gabaliukais ir ištirpinti karštame piene. Želatiną nuspausti ir ištirpinti piene su Rududu. Ataušinti. Kai tik masė pradės stingti, išplakti grietinėlę ir įmaišyti į Rududu masę.
Į kremą sudėti supjaustytas kriaušes. Apatinį bikvitą ištepti abrikosų džemu.
Dalį kremo dėti ant apatinio biskvito sluoksnio. Ant viršaus išdėlioti Rududu gabaliukus, 0,5 arbatinio šaukštelio dydžio. Vėl dėti kremą. Išlyginti paviršių. Viršutinį biskvitą sulaistyti romu ir patepti abrikosų džemu. Apversti ir uždėti ant kremo. Tortą padėti 4 valandoms į šaldytuvą.
Puošimui labai tinka šokoladinis glajus arba šokoladiniai trupiniai."
Atsakyti
Laba diena, noreciau patarimo ax.gif
Pribrendo reikalas isbandyti cukr. pudr. dengiamaja mase... darysiu torta futbolo kamuoli...tik niekur negavau juodu dazu... (turiu melynu, raudonu ir zaliu maistiniu dazu) ka galiu sugalvot?
Gal pasidaryti sokoladine mase pvz, kaip naudojam rozelem... na, su medumi ar kazka panasaus... kokia tiktu lipdymui g.gif ir jei dar ideciau maistiniu melynu+zaliu dazu... gal dar ir raudonu tongue.gif supilciau visus kokius tik turiu lotuliukas.gif (na, prie dazu pridetoje paleteje raso, jog sumaisius melyna ir zalia isgaunama tamsiai melyna, o melyna+raudona=violetine... mastau, gal tos spalvos sokolada siek tiek patamsintu... ir priarteciau prie juodos unsure.gif ne?...
Siandien bandysiu paeksperimentuoti, paziuresiu kas gausis... o ka galetumete patarti jus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 05 14, 18:48)
oj, kaip man nepatinka ananasai torte verysad.gif  siaubas koks, dariau kelis kart, nes turejau tas skarbonkes, tai nekam nepatiko, butent ananasai, na valgomi jie ,bet neskanu, lig siaudu prideta, na jie turi tokia struktura doh.gif


as kazkaip irgi nesugalvociau deti ananaso.. ne nebent ant virsaus puosimui smile.gif O persikai meduty visai gerai. daznai dedu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 05 15, 18:15)

radau tokį, nežinau ar šutą ragavote


"KRIAUŠINIS - KARAMELINIS TORTAS
(24 cm skardai)

Biskvitas
(Pauksciu pieno torto)
3 kiaušiniai
1/3 st. cukraus
1/3 st. miltų.
Iškepti biskvitą, tam kiaušinius išplakti su cukrumi, po to atsargiai įmaišyti miltus. Kepti 180° temperatūroje ~15 min. Pilnai ataušinti ir perpjauti į du lakštus.

Kremas
(pagal sokoladini torta su kriausemis)
14 g želatinos
460 g konservuotų arba 600 g šviežių kriaušių
125 ml pieno
150 g Rududu
500 ml riebios grietinėlės
3 šaukštai cukraus pudros
2 v. š. romo
2 v. š. abrikosų džemo

Kremui želatiną užmerkti šaltame vandenyje. Konservuotas kriaušes nuvarvinti, šviežias nuplauti, nulupti, išimti vidurį ir supjaustyti 2 cm gabaliukais. Galima kriaušes apšlakstyti citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
Pieną pakaitinti. Rududu deti nedideliais gabaliukais ir ištirpinti karštame piene. Želatiną nuspausti ir ištirpinti piene su Rududu. Ataušinti. Kai tik masė pradės stingti, išplakti grietinėlę ir įmaišyti į Rududu masę.
Į kremą sudėti supjaustytas kriaušes. Apatinį bikvitą ištepti abrikosų džemu.
Dalį kremo dėti ant apatinio biskvito sluoksnio. Ant viršaus išdėlioti Rududu gabaliukus, 0,5 arbatinio šaukštelio dydžio. Vėl dėti kremą. Išlyginti paviršių. Viršutinį biskvitą sulaistyti romu ir patepti abrikosų džemu. Apversti ir uždėti ant kremo. Tortą padėti 4 valandoms į šaldytuvą.
Puošimui labai tinka šokoladinis glajus arba šokoladiniai trupiniai."




Kaz kas panasaus tik be abrikosu dzemo, jis be galo gaivus su koncervuotomis kriausemis ir su karameles gabaliukai ir kaip ne keista visiskai nesaldus.
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 05 14, 17:48)
oj, kaip man nepatinka ananasai torte verysad.gif  siaubas koks, dariau kelis kart, nes turejau tas skarbonkes, tai nekam nepatiko, butent ananasai, na valgomi jie ,bet neskanu, lig siaudu prideta, na jie turi tokia struktura doh.gif

Del skoniu nesigincijama smile.gif Kas nemegsta, tas ir nededa. Man, pvz, neskanios kriauses konservuotos, bet daug kas deda i tortus. Kiek zmoniu, tiek ir skoniu.
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 05 14, 17:48)
oj, kaip man nepatinka ananasai torte verysad.gif

Vat man šitas reikalas irgi niekur nedera drinks_cheers.gif

QUOTE(Trupinys @ 2013 05 15, 11:15)
Kaz kas panasaus tik be abrikosu dzemo, jis be galo gaivus su koncervuotomis kriausemis ir su karameles gabaliukai ir kaip ne keista visiskai nesaldus.

Tai gal šitas Olestos
Kriaušinis - karamelinis tortas

Jums reikės Jūsų mėgstamo balto biskvito:

21 cm skersmeniui aš imu :
3 kiaušinius
138 g cukraus
150 g miltų
38 g aliejaus
nubrauktą šaukštelį kepimo miltelių

pertepimui:
420 g grietinėlės
3 šaukštai cukraus
žiupsnnelis citrinos rūgštelės
0,5 indelio Rududu
nedidelė skardinė kriaušių

sulaistymui kriaušių sirupas su citrinos sultimis pagal skonį

sutepimas: biskvitas, sulaistymas, plonai grietinėle patepu, išdėlioju kriaušes pjaustytas griežinėliais, užtepu grietinėle, uždedu antrą biskvitą, sulaistau, vėl plonai patepu grietinėle, išdėlioju rududu gabaliukus, užtepu likusia grietinėle...
biskvito paruošimas kaip Rafaelo tortui, tik išskaičiuota ant trijų kiaušinių...
didesniam biskvitui, reikia atitinkamai daugiau kremo .
Atsakyti
Gal kvailas klausimas, bet, o kaip tie rududu gabaliukai pasidaro?
Atsakyti