Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(munyt @ 2013 03 07, 19:46)
man ir vel problemos su issirinktais tortais  doh.gif

ji jau is tu riebiuju skirta butent plakimui. kazin koks sancas, kad laikytu be standikliu  g.gif

Tikrai laikys, as maisau double su single jei be vaisiu tortas, nes double isplakus ji labai kieta ir labai riebi, o riebumas bent pas mus 47.5%
Atsakyti
Sveikos kepijeles. ruosiuosi vaiko gimtadieniui kepti torta ir pirma karta puosti figurelemis. klausimai
1) Ar galima aptepus torta plakta grietinele ji apdengti iskociota marshmallov mase?
2) ar niekas nenuslys, nesuketes virsus ir lengvai pjaustysis. mat is sios mases pagaminus pvz gelytes, pastovejus jos kietos, kietos.
3) apdengus torta marshmallow mase, nesugadinsiu jai ant virsaus puosiu ( grybukais is marshmallow mases, zolyte is plaktos grietineles / be ar su zelatina geriau/ ir skaicius is marcipanines arba cukraus mases.
4) ar aptepus torta plakta grietinele, nesugadinsiu jai tiesiai ant virsaus apdengsiu ji marcipanine mase.?
5) ar ant apdengto torto marcipanine mase galima deti puosimo elementus pagamintus is tos pacios marcipanines mases. cukraus mases. marshmalllow mases ir plaktos geietineles.aciu labai, labai.
Atsakyti
QUOTE(lituke-sypsenele @ 2013 03 08, 14:34)
Sveikos kepijeles.

1. Nežinau dėl šitos masės, bet visom kitom ant grietinėlės dengt negalima. Geriausiai dengti bet kokia mase tortą prieš tai aptepus sviestiniu kremu.
2. Nenuslys, nesukietės.
3. Nesugadinsit. Tik dėl grietinėlės abejoju.
4. Žiūrėkit 1 atsakymą, dėl marcipaninės irgi nieko nežinau.
5. Galima. Tik dėl plaktos grietinėlės abejoju.

Dalinuosi dar vienu išbandytu tortuku- turėtų patikt kietesnių, sausesnių tortų mėgėjams. Receptas iš "Moters savaitgalio priedas. Velykų patiekalai" 2005 m. Kovas.

Meduolinis tortas su riešutais

Tešlai: 4 kiaušinių, pusės stiklinės cukraus, 50 g medaus, 50 g sviesto, arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, 250 g miltų, 50 g lazdynų riešutų, 1.5 šaukštelio prieskonių.
Kremui: 300 g grietinėlės, 300 g cukraus, 100 g sviesto, pakelio vanilinio cukraus.
Puošti: 150 g lazdynų riešutų, 50 g spanguolių, džiovintų vaisių.

Iš tešlai skirtų produktų paruošti minkštą meduolinę tešlą (tiesiog pakaitinau medų su sviestu, ištirpdžiau jame cukrų, sudėjau meduolių prieskonius, kepimo miltelius, įplakiau kiaušinius, miltus ir galiausiai riešutus (naudojau graikiškus)). Ją supilti į sviestu išteptą torto formą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie pusę valandos. Iškepusį meduolį atvėsinti, supjaustyti į keturis lakštus (aš pjoviau į tris), suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti parą (neturėjau tiek laiko, todėl sutepiau iš karto). Kremui grietinėlę virti su cukrumi nuolat maišant, kol masė taps grietinės tirštumo. Tuomet ją atšaldyti, sudėti sviestą ir išplakti iki purumo. Šiuo kremu pertepti meduolinius lakštus, torto šonus bei viršų (aš dar palaisčiau lakštus parūgštintu vandeniu). Tortą apibarstyti stambiai kapotais riešutais (turėjau griliažo bei sausainių trupinukų- puikiai tiko). Viršų puošti plakta grietinėle, spanguolėmis, džiovintais vaisiais.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šarūnė: 08 kovo 2013 - 16:57
QUOTE(lituke-sypsenele @ 2013 03 08, 15:34)

didzioji dalis kaip ir atsakyta. Is jusu klausimu svarbus vienas atsakymas-
GRIETINELE IR MASES NEDRAUGAUJA! grietineles kremas tirpins mase.
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2013 03 08, 18:13)
didzioji dalis kaip ir atsakyta. Is jusu klausimu svarbus vienas atsakymas-
GRIETINELE IR MASES NEDRAUGAUJA! grietineles kremas tirpins mase.



Aciu jums labai uz atsakymus.....
meduti iskept sekasi, bet va su puosimu.... pirma kart puosiu vaiko gimtadieniui.... aciu jums labai.
Atsakyti
SOS !!! Gal atsirastu, kas padarytu torta karieta sekmadieniui 4 metu mergaitei, buvom uzsisake pries pusantro men, bet atsitiko nelaime musu torto gamintojai ir likom be issvajoto torto, labai, labai prasau, gal atsirastu norinciu.

Mes Vilnieciai, mokeciau 50 lt/kg tel 868947 666
Atsakyti
Sveikos,

Iš karto atsiprašau, jei jau klausimas kartojasi šimtąjį kartą, tikrai neskaičiau paskutinių temų paskutiniu metu. Esu skaitinėjusi prieš kelis metus ir šiandien darau jau tortą iš atminties. Bet visgi iškilo klausimas - ar galiu dengti MMG tiesiai ant varškės/grietinėlės pertepimo ar visgi geriau aptepti tortą sviestiniu kremu, nes kiek pamenu ant grietinėlės tai nnegalima dengti, o kaip ant mišrios varškės/grietinėlės? Ačiū labai atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice*tea @ 2013 03 09, 14:13)
Bet visgi iškilo klausimas

Nebūtina skaityt visų temų, jūs keliom žinutėm aukščiau paskaitykit mirksiukas.gif
Negalima, būtina aptepti sviestiniu.
Atsakyti
QUOTE(šarūnė @ 2013 03 09, 15:43)
Nebūtina skaityt visų temų, jūs keliom žinutėm aukščiau paskaitykit  mirksiukas.gif
Negalima, būtina aptepti sviestiniu.


Ačiū, mačiau kas viršuj parašyta, tiesiog galvojau kaip su maišyta su varške mase.. Na bet viskas aišku, einu daryt sviestinio 4u.gif
Atsakyti
Merginos, o išdžiovintus morengus galima belekiek laikyti?
Atsakyti
QUOTE(redds @ 2013 03 07, 13:42)
Sveikos,gal zinot ar yra skirtumas koki inda naudoti,ar plasmasini ar metalini,plakant baltymus ir siaip maisant tesla?Ar nera skirtumo?Kiek per tv rodo, tai naudoja metalinius indus g.gif ,galvoju gal tai itakoja,akd baltymai neisiplaka g.gif



nezinau ir as tarp ju skirtumo, pati asmeniskai visada plaku plastmasiniuose dubeneliuose 4u.gif visada viskas gerai issiplaka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Zurbiukas @ 2013 03 09, 21:46)
nezinau ir as tarp ju skirtumo, pati asmeniskai visada plaku plastmasiniuose dubeneliuose 4u.gif  visada viskas gerai issiplaka ax.gif

O as visada visus kremus plaku stikliniame 1 litro talpos matavimo inde.Tokie storo stiklo su rankena (pyrex arba arcuisine).Lietuvoje taip pat maximoje maciau.Buna ivairiu dydziu,bet plakimui labai gerai litrinis. smile.gif
Atsakyti