QUOTE(lituke-sypsenele @ 2013 03 08, 14:34)
1. Nežinau dėl šitos masės, bet visom kitom ant grietinėlės dengt negalima. Geriausiai dengti bet kokia mase tortą prieš tai aptepus sviestiniu kremu.
2. Nenuslys, nesukietės.
3. Nesugadinsit. Tik dėl grietinėlės abejoju.
4. Žiūrėkit 1 atsakymą, dėl marcipaninės irgi nieko nežinau.
5. Galima. Tik dėl plaktos grietinėlės abejoju.
Dalinuosi dar vienu išbandytu tortuku- turėtų patikt kietesnių, sausesnių tortų mėgėjams. Receptas iš "Moters savaitgalio priedas. Velykų patiekalai" 2005 m. Kovas.
Meduolinis tortas su riešutais
Tešlai: 4 kiaušinių, pusės stiklinės cukraus, 50 g medaus, 50 g sviesto, arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, 250 g miltų, 50 g lazdynų riešutų, 1.5 šaukštelio prieskonių.
Kremui: 300 g grietinėlės, 300 g cukraus, 100 g sviesto, pakelio vanilinio cukraus.
Puošti: 150 g lazdynų riešutų, 50 g spanguolių, džiovintų vaisių.
Iš tešlai skirtų produktų paruošti minkštą meduolinę tešlą (tiesiog pakaitinau medų su sviestu, ištirpdžiau jame cukrų, sudėjau meduolių prieskonius, kepimo miltelius, įplakiau kiaušinius, miltus ir galiausiai riešutus (naudojau graikiškus)). Ją supilti į sviestu išteptą torto formą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie pusę valandos. Iškepusį meduolį atvėsinti, supjaustyti į keturis lakštus (aš pjoviau į tris), suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti parą (neturėjau tiek laiko, todėl sutepiau iš karto). Kremui grietinėlę virti su cukrumi nuolat maišant, kol masė taps grietinės tirštumo. Tuomet ją atšaldyti, sudėti sviestą ir išplakti iki purumo. Šiuo kremu pertepti meduolinius lakštus, torto šonus bei viršų (aš dar palaisčiau lakštus parūgštintu vandeniu). Tortą apibarstyti stambiai kapotais riešutais (turėjau griliažo bei sausainių trupinukų- puikiai tiko). Viršų puošti plakta grietinėle, spanguolėmis, džiovintais vaisiais.