Ar būtų galima Kriaušiniame karameliniame torte pakeisti kriaušes pvz.persikais? Nesu tikra, kad savo kaime rasiu konservuotų kriaušių... . Be abejo, tada jau nebebus Kriaušinis karamelinis, bet visgi...
Ačiū už atsakymą
QUOTE(Aujusa @ 2013 04 28, 22:07)
Ar būtų galima Kriaušiniame karameliniame torte pakeisti kriaušes pvz.persikais? Nesu tikra, kad savo kaime rasiu konservuotų kriaušių... . Be abejo, tada jau nebebus Kriaušinis karamelinis, bet visgi...
Ačiū už atsakymą
Ačiū už atsakymą
galima.man netgi su persikais skaniau
QUOTE(Cosette @ 2013 04 27, 19:06)
Pabandykit pertepti karameliniu kremu:
400 g grietinės
150 g grietinėlės (36 proc.)
1 indelis rududu arba virto kondensuoto pieno
Viską kartu supilti ir gerai išplakti.
Turiu klausimėlį dėl morengų: esu skaičiusi, kad norint, jog morengai nesuminkštėtų nuo kremo, juo reikia aptepti šokoladu, tačiau šį patarimą išbandžius savo kailiu pastebėjau, kad morengai kaip tik nuo to suminkštėjo. Kažin ką ne taip dariau? Šokoladas lyg nebuvo labai karštas
Beje, gal kuri galėtų parašyti šokoladinio glaisto receptą, kuriuo apliejus tortą, glajus būtų minkštas ir elastingas, o ne lūžus?
Beje, gal kuri galėtų parašyti šokoladinio glaisto receptą, kuriuo apliejus tortą, glajus būtų minkštas ir elastingas, o ne lūžus?
QUOTE(Märchen @ 2013 04 29, 12:35)
Turiu klausimėlį dėl morengų: esu skaičiusi, kad norint, jog morengai nesuminkštėtų nuo kremo, juo reikia aptepti šokoladu, tačiau šį patarimą išbandžius savo kailiu pastebėjau, kad morengai kaip tik nuo to suminkštėjo. Kažin ką ne taip dariau? Šokoladas lyg nebuvo labai karštas
Beje, gal kuri galėtų parašyti šokoladinio glaisto receptą, kuriuo apliejus tortą, glajus būtų minkštas ir elastingas, o ne lūžus?
Beje, gal kuri galėtų parašyti šokoladinio glaisto receptą, kuriuo apliejus tortą, glajus būtų minkštas ir elastingas, o ne lūžus?
prasom http://www.supermama...?...&p=50105011
QUOTE(amorosa @ 2013 04 28, 16:20)
Buvo nepakankamai atsaldyta grietinele Gerai atsaldytos ir noredamas iki sviesto nedaplaksi
ghmm.. ta prasme per silta grietinele, nes buvau specialiai isemusi kokioms 3 val, kad pasiektu kambario temperatura, nes maisyt su sokoladu zadejau.. bijojau, kad gabaliukai nesigautu?
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 04 29, 20:03)
ghmm.. ta prasme per silta grietinele, nes buvau specialiai isemusi kokioms 3 val, kad pasiektu kambario temperatura, nes maisyt su sokoladu zadejau.. bijojau, kad gabaliukai nesigautu?
va cia ir beda, plaket neatsaldyta. Norint greiciauir gerai isplakti reikia palaikyti saldytuve ar saldiklyje (tik neperdaug) ir tada plakti. Be to plakant aukstam ir siauram inde daug greiciau susiplaka ir labai lengva perplakti, nes nevienodai pasiskirsto plakama grietinele.
QUOTE(ramune.v @ 2013 04 29, 19:16)
va cia ir beda, plaket neatsaldyta. Norint greiciauir gerai isplakti reikia palaikyti saldytuve ar saldiklyje (tik neperdaug) ir tada plakti. Be to plakant aukstam ir siauram inde daug greiciau susiplaka ir labai lengva perplakti, nes nevienodai pasiskirsto plakama grietinele.
niu aciu kita kart sitos klaidos nekartosim, nes visada plakdavau tik istraukta is saldyvo, o sikart kazkodel kitaip sumasciau..
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 04 29, 20:33)
Dėkui, bet tarp visų išbandytų glajaus receptų buvo ir šis, ir vis tiek man gaunasi lūžus
QUOTE(meilikatyte @ 2013 04 27, 19:03)
Gal butu galima gaut receptuka Maskarpone su persikaislabai populerus matau,bet niekur nerandu recepto labai dekinga busiu
as ir buciau dekinga kuris pats einamiausias?
mergytės gi dėkit grietinėlės indelį, mascarponės mažiuką indelį, jogurto 3-3,5 % riebumo iki norimos konsistencijos, pagal skonį cukraus, jei jogurto norit daugiau, tai tada pagal masės kiekį apsiskaičiuokit, kiek reikia želatinos dadėti ir viskas...
panašiai darau:
420 grietinėlės
4 šaukštai cukraus
žiupsnelis citrinos rūgštelės
250 g mascarponės
jei be želatinos tai apie 1/2 indelio riebaus persikinio jogurto
jei daugiau norisi jogurtinio nei riebaus, tai tada dedu daugiau jogurto, bet tada litrui masės dapilu 20 g želatinos tirpintos vandeny... na ir aišku persikai, va Jums ir tortas, biskvitus norit rudus, norit baltus, pagal skonį
panašiai darau:
420 grietinėlės
4 šaukštai cukraus
žiupsnelis citrinos rūgštelės
250 g mascarponės
jei be želatinos tai apie 1/2 indelio riebaus persikinio jogurto
jei daugiau norisi jogurtinio nei riebaus, tai tada dedu daugiau jogurto, bet tada litrui masės dapilu 20 g želatinos tirpintos vandeny... na ir aišku persikai, va Jums ir tortas, biskvitus norit rudus, norit baltus, pagal skonį
QUOTE(Olesta @ 2013 04 30, 11:25)
mergytės gi dėkit grietinėlės indelį, mascarponės mažiuką indelį, jogurto 3-3,5 % riebumo iki norimos konsistencijos, pagal skonį cukraus, jei jogurto norit daugiau, tai tada pagal masės kiekį apsiskaičiuokit, kiek reikia želatinos dadėti ir viskas...
panašiai darau:
420 grietinėlės
4 šaukštai cukraus
žiupsnelis citrinos rūgštelės
250 g mascarponės
jei be želatinos tai apie 1/2 indelio riebaus persikinio jogurto
jei daugiau norisi jogurtinio nei riebaus, tai tada dedu daugiau jogurto, bet tada litrui masės dapilu 20 g želatinos tirpintos vandeny... na ir aišku persikai, va Jums ir tortas, biskvitus norit rudus, norit baltus, pagal skonį
panašiai darau:
420 grietinėlės
4 šaukštai cukraus
žiupsnelis citrinos rūgštelės
250 g mascarponės
jei be želatinos tai apie 1/2 indelio riebaus persikinio jogurto
jei daugiau norisi jogurtinio nei riebaus, tai tada dedu daugiau jogurto, bet tada litrui masės dapilu 20 g želatinos tirpintos vandeny... na ir aišku persikai, va Jums ir tortas, biskvitus norit rudus, norit baltus, pagal skonį
Labai aciu ir tikriausiai torte su maskarpone biskvitas turetu buti supjaustytas kuo ploniau,nes esme butent siame kreme??