Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

Sveikos, nezinau tokio pyrago nei torto, gal kas pagelbetu ir zino kazka panasaus arba pagal sudeti yra kitokiu pavadinimu uzvadintasis minejo pavadinima lyg "Vakaras"ir , Plungej pirkdavo. Kiek atsimena i sudeti is skonio lyg kaip napoleono lakstai, karamelinis kremas su graikiniais ir lazdyno riesutais.
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2013 04 24, 17:40)
as atskirai suplaku grietinele ir atskirai rududu o tik tada sujungiu 4u.gif
Nes  karta neisplakiau Rududu, tai tokiais gabaliukais ir liko .

Padariau taip, tai šis pertepimas vidurinis iš trijų. Tai dabar čiuožia tas sluoksnis ir bėga per kraštus pertepimas nestipriai, bet pakankamai unsure.gif Dar šaldytuve truputi apsiramina, bet tik išimu iš šaldytuvo ir vėl kriokliai per šonus. Kaip gelbėti tortą? O gal aptepus sviestiniu kremu nepramuš? Ar geriau tada perdaryti tą sluoksnį g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Linele*: 25 balandžio 2013 - 22:36
Sveikos 4u.gif

Zentas uzsiprase citrininio torto, gal kuri turit ideju, nes nerandu nieko ax.gif
Atsakyti
Gal butu galima gaut receptuka Maskarpone su persikaislabai populerus matau,bet niekur nerandu recepto smile.gif labai dekinga busiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2013 04 26, 22:47)
Sveikos 4u.gif

Zentas uzsiprase citrininio torto, gal kuri turit ideju, nes nerandu nieko ax.gif

as jam sita pyraga iskepciau... geriau nei tortas wub.gif wub.gif
http://beatulia.blog...rubinstein.html
Atsakyti
Sveikos,

noriu paklausti dėl medaus torto. Darysiu jį dukros gimtadieniui, nes noriu padaryt Barbės sijoną, tai kad geriau būtų padaryt formą, rinkausi šį (lakštai jau iškepti smile.gif). Bet MB labiausiai patinka Snickers, Tiramisu... Todėl galvoju kaip tą medaus tortą pagerint, kad būtų toks "turtingesnis" skonis g.gif
Jeigu įdėčiau į kas antrą sluoksnį kepintų smulkintų lazdyno riešutų? Įdomu ar tie riešutai grietinėlėje (ar grietinėje) jaustųsi? g.gif biggrin.gif Ar juos galima tik į sviestinius kremus dėt?
O gal į grietinėlę dar įmaišyti mascarponės?

Ir dar: visada medaus tortą tepdavau su grietinėle, bet draugė pasiūlė daryt su grietine, nes geriau persigeria blynai. Įdomu koks skirtumas tarp jų? unsure.gif

Ačiū, laukiu atsakymo, nes ryt jau sutepinėju. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2013 04 27, 19:06)
Sveikos,

noriu paklausti dėl medaus torto. Darysiu jį dukros gimtadieniui, nes noriu padaryt Barbės sijoną, tai kad geriau būtų padaryt formą, rinkausi šį (lakštai jau iškepti smile.gif). Bet MB labiausiai patinka Snickers, Tiramisu... Todėl galvoju kaip tą medaus tortą pagerint, kad būtų toks "turtingesnis" skonis  g.gif
Jeigu įdėčiau į kas antrą sluoksnį kepintų smulkintų lazdyno riešutų? Įdomu ar tie riešutai grietinėlėje (ar grietinėje) jaustųsi?  g.gif  biggrin.gif Ar juos galima tik į sviestinius kremus dėt?
O gal į grietinėlę dar įmaišyti mascarponės?

Ir dar: visada medaus tortą tepdavau su grietinėle, bet draugė pasiūlė daryt su grietine, nes geriau persigeria blynai. Įdomu koks skirtumas tarp jų?  unsure.gif

Ačiū, laukiu atsakymo, nes ryt jau sutepinėju.  4u.gif

Nežinau kokį jūs medutį kepėt, bet aš visada kepu Cipciuko medutį, ir pertepimus darau grietinėlę su grietine. Man fantastiškas skonis ir visi kas ragauja labai giria skonį, gaivų, rūgštelėjusį.
O pertepimą darau pagal tokį komentarą (čia produktai Cipciuko medučio pilnai normai, bet galima pagal save proporcijas pasidaryt):
"Kremą dariau tokį:
700-750 ml grietinės
450 ml grietinėlės (išplakti)
30 g želatinos,
citrinos žievelės,
cukrus, citrinos sultys ar rūgštelė pagal skonį.

Želatiną išbrinkinti, po to ištirpinti. Grietinėlę išplakti su šiek tiek cukraus. T. p. išplakti grietinę, kiek paplakus sudėti žieveles, įspausti citrinos sulčių dar įbėriau cukraus - dar paplakti. Po to į grietinę, plakant mikseriu, supilti ištirpintą želatiną (šitoj vietoj svarbu kad grietinė nebūtų labai šalta, kad nesutrauktų želatinos - aš trumpam indą su kremu įstačiau į bliudą su šiltu vandeniu - kad kiek aprimtų). Po to sudėti apie trečdalį plaktos grietinėlės atsargiai išmaišyti, po to sudėti likusią dalį grietinėlės ir t. p. atsargiai išmaišyti. Jei paragavus mažai cukraus - galima įberti cukraus pudros ir lengvai permaišyti. Kadangi grietinėlė šalta - kremas akimirksniu pradeda stingti, nedėjau net į šaldytuvą - iškarto pertepinėjau tortą. Šio kiekio kremo užtenka 6 lakštams pertepti (aš sutepiau 5 labai gausiai tame tarpe ir viršų ir šonus gausiai)."

Į pertepimų masę viename sluoksnyje dedu šaldytas (aišku atšildžius) uogas, ypač skanu su j.serbentais, braškėm, kituose sluoksniuose dedu tokio pat skonio kaip uogos žele gabaliukus. Tik šis tortas pats skaniausias minimum po kokių 2 dienų, kada viskas susigeria, tortas pasidaro šlapias ir purus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Linele*: 27 balandžio 2013 - 19:56
O man si karta baisiai nesiseke kepti Turtinga kavos torta, bet finale skonis gavosi pasakiskas!

Is tamsaus biskvito isejo tik vienas sluoksnis, kitus du biskvitus idejau sviesius is rafaelo! Tai to sokolado ir kavos buvo visai neperdaug, pagyvino torta ir labai skanu!

Beja pirma karta sugebejau gritienele iki sviesto daplakti biggrin.gif nesuprantu kaip cia taip ivyko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 04 28, 12:04)
Beja pirma karta sugebejau gritienele iki sviesto daplakti biggrin.gif nesuprantu kaip cia taip ivyko biggrin.gif



Buvo nepakankamai atsaldyta grietinele 4u.gif Gerai atsaldytos ir noredamas iki sviesto nedaplaksi drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveiki,
gal pagelbitumet ir padetumet mums su mama mes kepam savo sventem tortukus,bet nezinom kaip padaryti virsu doh.gif jus kazkoki mase iskociojete ir uzdedate,kad taip lygai grazai iseina.. blush2.gif
niekur nerandam gal kas pagelbetu ir padetu mums verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(bernadeta274 @ 2013 04 28, 16:27)
sveiki,
gal pagelbitumet ir padetumet mums su mama mes kepam savo sventem tortukus,bet nezinom kaip padaryti virsu doh.gif jus kazkoki mase iskociojete ir uzdedate,kad taip lygai grazai iseina.. blush2.gif
niekur nerandam gal kas pagelbetu ir padetu mums verysad.gif

Yra dvi temos, cia viska galit rasti, netgi step-by-step:
http://www.supermama...howtopic=378104
http://www.supermama...howtopic=914049
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2013 04 28, 18:35)

aciu paskaitinesiu mirksiukas.gif
Atsakyti