Sveikos, nezinau tokio pyrago nei torto, gal kas pagelbetu ir zino kazka panasaus arba pagal sudeti yra kitokiu pavadinimu uzvadintasis minejo pavadinima lyg "Vakaras"ir , Plungej pirkdavo. Kiek atsimena i sudeti is skonio lyg kaip napoleono lakstai, karamelinis kremas su graikiniais ir lazdyno riesutais.
QUOTE(Ulitka @ 2013 04 24, 17:40)
as atskirai suplaku grietinele ir atskirai rududu o tik tada sujungiu
Nes karta neisplakiau Rududu, tai tokiais gabaliukais ir liko .
Nes karta neisplakiau Rududu, tai tokiais gabaliukais ir liko .
Padariau taip, tai šis pertepimas vidurinis iš trijų. Tai dabar čiuožia tas sluoksnis ir bėga per kraštus pertepimas nestipriai, bet pakankamai Dar šaldytuve truputi apsiramina, bet tik išimu iš šaldytuvo ir vėl kriokliai per šonus. Kaip gelbėti tortą? O gal aptepus sviestiniu kremu nepramuš? Ar geriau tada perdaryti tą sluoksnį
Sveikos
Zentas uzsiprase citrininio torto, gal kuri turit ideju, nes nerandu nieko
Zentas uzsiprase citrininio torto, gal kuri turit ideju, nes nerandu nieko
Gal butu galima gaut receptuka Maskarpone su persikaislabai populerus matau,bet niekur nerandu recepto labai dekinga busiu
QUOTE(JustDi @ 2013 04 26, 22:47)
Sveikos
Zentas uzsiprase citrininio torto, gal kuri turit ideju, nes nerandu nieko
Zentas uzsiprase citrininio torto, gal kuri turit ideju, nes nerandu nieko
as jam sita pyraga iskepciau... geriau nei tortas
http://beatulia.blog...rubinstein.html
Sveikos,
noriu paklausti dėl medaus torto. Darysiu jį dukros gimtadieniui, nes noriu padaryt Barbės sijoną, tai kad geriau būtų padaryt formą, rinkausi šį (lakštai jau iškepti ). Bet MB labiausiai patinka Snickers, Tiramisu... Todėl galvoju kaip tą medaus tortą pagerint, kad būtų toks "turtingesnis" skonis
Jeigu įdėčiau į kas antrą sluoksnį kepintų smulkintų lazdyno riešutų? Įdomu ar tie riešutai grietinėlėje (ar grietinėje) jaustųsi? Ar juos galima tik į sviestinius kremus dėt?
O gal į grietinėlę dar įmaišyti mascarponės?
Ir dar: visada medaus tortą tepdavau su grietinėle, bet draugė pasiūlė daryt su grietine, nes geriau persigeria blynai. Įdomu koks skirtumas tarp jų?
Ačiū, laukiu atsakymo, nes ryt jau sutepinėju.
noriu paklausti dėl medaus torto. Darysiu jį dukros gimtadieniui, nes noriu padaryt Barbės sijoną, tai kad geriau būtų padaryt formą, rinkausi šį (lakštai jau iškepti ). Bet MB labiausiai patinka Snickers, Tiramisu... Todėl galvoju kaip tą medaus tortą pagerint, kad būtų toks "turtingesnis" skonis
Jeigu įdėčiau į kas antrą sluoksnį kepintų smulkintų lazdyno riešutų? Įdomu ar tie riešutai grietinėlėje (ar grietinėje) jaustųsi? Ar juos galima tik į sviestinius kremus dėt?
O gal į grietinėlę dar įmaišyti mascarponės?
Ir dar: visada medaus tortą tepdavau su grietinėle, bet draugė pasiūlė daryt su grietine, nes geriau persigeria blynai. Įdomu koks skirtumas tarp jų?
Ačiū, laukiu atsakymo, nes ryt jau sutepinėju.
QUOTE(Cosette @ 2013 04 27, 19:06)
Sveikos,
noriu paklausti dėl medaus torto. Darysiu jį dukros gimtadieniui, nes noriu padaryt Barbės sijoną, tai kad geriau būtų padaryt formą, rinkausi šį (lakštai jau iškepti ). Bet MB labiausiai patinka Snickers, Tiramisu... Todėl galvoju kaip tą medaus tortą pagerint, kad būtų toks "turtingesnis" skonis
Jeigu įdėčiau į kas antrą sluoksnį kepintų smulkintų lazdyno riešutų? Įdomu ar tie riešutai grietinėlėje (ar grietinėje) jaustųsi? Ar juos galima tik į sviestinius kremus dėt?
O gal į grietinėlę dar įmaišyti mascarponės?
Ir dar: visada medaus tortą tepdavau su grietinėle, bet draugė pasiūlė daryt su grietine, nes geriau persigeria blynai. Įdomu koks skirtumas tarp jų?
Ačiū, laukiu atsakymo, nes ryt jau sutepinėju.
noriu paklausti dėl medaus torto. Darysiu jį dukros gimtadieniui, nes noriu padaryt Barbės sijoną, tai kad geriau būtų padaryt formą, rinkausi šį (lakštai jau iškepti ). Bet MB labiausiai patinka Snickers, Tiramisu... Todėl galvoju kaip tą medaus tortą pagerint, kad būtų toks "turtingesnis" skonis
Jeigu įdėčiau į kas antrą sluoksnį kepintų smulkintų lazdyno riešutų? Įdomu ar tie riešutai grietinėlėje (ar grietinėje) jaustųsi? Ar juos galima tik į sviestinius kremus dėt?
O gal į grietinėlę dar įmaišyti mascarponės?
Ir dar: visada medaus tortą tepdavau su grietinėle, bet draugė pasiūlė daryt su grietine, nes geriau persigeria blynai. Įdomu koks skirtumas tarp jų?
Ačiū, laukiu atsakymo, nes ryt jau sutepinėju.
Nežinau kokį jūs medutį kepėt, bet aš visada kepu Cipciuko medutį, ir pertepimus darau grietinėlę su grietine. Man fantastiškas skonis ir visi kas ragauja labai giria skonį, gaivų, rūgštelėjusį.
O pertepimą darau pagal tokį komentarą (čia produktai Cipciuko medučio pilnai normai, bet galima pagal save proporcijas pasidaryt):
"Kremą dariau tokį:
700-750 ml grietinės
450 ml grietinėlės (išplakti)
30 g želatinos,
citrinos žievelės,
cukrus, citrinos sultys ar rūgštelė pagal skonį.
Želatiną išbrinkinti, po to ištirpinti. Grietinėlę išplakti su šiek tiek cukraus. T. p. išplakti grietinę, kiek paplakus sudėti žieveles, įspausti citrinos sulčių dar įbėriau cukraus - dar paplakti. Po to į grietinę, plakant mikseriu, supilti ištirpintą želatiną (šitoj vietoj svarbu kad grietinė nebūtų labai šalta, kad nesutrauktų želatinos - aš trumpam indą su kremu įstačiau į bliudą su šiltu vandeniu - kad kiek aprimtų). Po to sudėti apie trečdalį plaktos grietinėlės atsargiai išmaišyti, po to sudėti likusią dalį grietinėlės ir t. p. atsargiai išmaišyti. Jei paragavus mažai cukraus - galima įberti cukraus pudros ir lengvai permaišyti. Kadangi grietinėlė šalta - kremas akimirksniu pradeda stingti, nedėjau net į šaldytuvą - iškarto pertepinėjau tortą. Šio kiekio kremo užtenka 6 lakštams pertepti (aš sutepiau 5 labai gausiai tame tarpe ir viršų ir šonus gausiai)."
Į pertepimų masę viename sluoksnyje dedu šaldytas (aišku atšildžius) uogas, ypač skanu su j.serbentais, braškėm, kituose sluoksniuose dedu tokio pat skonio kaip uogos žele gabaliukus. Tik šis tortas pats skaniausias minimum po kokių 2 dienų, kada viskas susigeria, tortas pasidaro šlapias ir purus
O man si karta baisiai nesiseke kepti Turtinga kavos torta, bet finale skonis gavosi pasakiskas!
Is tamsaus biskvito isejo tik vienas sluoksnis, kitus du biskvitus idejau sviesius is rafaelo! Tai to sokolado ir kavos buvo visai neperdaug, pagyvino torta ir labai skanu!
Beja pirma karta sugebejau gritienele iki sviesto daplakti nesuprantu kaip cia taip ivyko
Is tamsaus biskvito isejo tik vienas sluoksnis, kitus du biskvitus idejau sviesius is rafaelo! Tai to sokolado ir kavos buvo visai neperdaug, pagyvino torta ir labai skanu!
Beja pirma karta sugebejau gritienele iki sviesto daplakti nesuprantu kaip cia taip ivyko
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 04 28, 12:04)
Beja pirma karta sugebejau gritienele iki sviesto daplakti nesuprantu kaip cia taip ivyko
Buvo nepakankamai atsaldyta grietinele Gerai atsaldytos ir noredamas iki sviesto nedaplaksi
sveiki,
gal pagelbitumet ir padetumet mums su mama mes kepam savo sventem tortukus,bet nezinom kaip padaryti virsu doh.gif jus kazkoki mase iskociojete ir uzdedate,kad taip lygai grazai iseina.. blush2.gif
niekur nerandam gal kas pagelbetu ir padetu mums verysad.gif
gal pagelbitumet ir padetumet mums su mama mes kepam savo sventem tortukus,bet nezinom kaip padaryti virsu doh.gif jus kazkoki mase iskociojete ir uzdedate,kad taip lygai grazai iseina.. blush2.gif
niekur nerandam gal kas pagelbetu ir padetu mums verysad.gif
QUOTE(bernadeta274 @ 2013 04 28, 16:27)
sveiki,
gal pagelbitumet ir padetumet mums su mama mes kepam savo sventem tortukus,bet nezinom kaip padaryti virsu doh.gif jus kazkoki mase iskociojete ir uzdedate,kad taip lygai grazai iseina.. blush2.gif
niekur nerandam gal kas pagelbetu ir padetu mums verysad.gif
gal pagelbitumet ir padetumet mums su mama mes kepam savo sventem tortukus,bet nezinom kaip padaryti virsu doh.gif jus kazkoki mase iskociojete ir uzdedate,kad taip lygai grazai iseina.. blush2.gif
niekur nerandam gal kas pagelbetu ir padetu mums verysad.gif
Yra dvi temos, cia viska galit rasti, netgi step-by-step:
http://www.supermama...howtopic=378104
http://www.supermama...howtopic=914049
QUOTE(Renata123 @ 2013 04 28, 18:35)
Yra dvi temos, cia viska galit rasti, netgi step-by-step:
http://www.supermama...howtopic=378104
http://www.supermama...howtopic=914049
http://www.supermama...howtopic=378104
http://www.supermama...howtopic=914049
aciu paskaitinesiu