Sveikos kepejos. gal gali kuri nors padeti labai labai svarbiu man klausimu Kaip is pastiliazo padaryti tokio grozio bijuna? Labai labai lauksiu nurodymu, Youtubej ieskojau ir neradau tokio butent kaip sitoj nuotraukoj. labai dekinga busiu kas pagelbes
Laba visoms kepejelems, visai neseniai prisiziurejusi cia visokiu gardumynu, pradejau ir as kepti tortukus. Dabar noriu iskepti bananini tortuka vyro gimtadieniui. Noreciau jusu paklausti ar reikia pries puosiant beze kremu ji islyginti sviestiniu kremu? Atsiprasau jei kartojuosi
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 04 10, 10:30)
aš nelyginu prieš puošiant šlapia beze
nenuvaziuoja slapia beze nuo grietineles pertepimo?
QUOTE(diva3 @ 2013 04 10, 10:37)
nenuvaziuoja slapia beze nuo grietineles pertepimo?
Man niekada dar nenuvažiavo
QUOTE(diva3 @ 2013 04 10, 11:37)
nenuvaziuoja slapia beze nuo grietineles pertepimo?
kad sonai ar virsus nebuna grietinele aptepti pas mane
Mergaites, dar klausimelis, kas yra citrinois rugstele - tai granules sausos ar jas reikia istirpdyti vandenuke? O gal kazkas kitas
QUOTE(diva3 @ 2013 04 11, 13:48)
Mergaites, dar klausimelis, kas yra citrinois rugstele - tai granules sausos ar jas reikia istirpdyti vandenuke? O gal kazkas kitas
jei recepte neparašyta,kad tirpdyt vandenį vadinasi to daryt ir nereikia.
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 04 11, 12:52)
ACIU!
nei nezinau ar buvo toks receptas cia idetas ar ne, bet netycia ji uztikau youtube, labai sugunde ir mane isbandyti ir va rezutatu likau suzaveta todel dalinuosi sio dangiskai lengvo, puraus ir nepakartojamo gaivumo tortuko receptu pasigamina greit, savikaia nedidele bet skonis tikrai vertas demesio
Bostono kreminis tortas
Biskvitui
4 kiausiniai
125 gr. miltu
1 a.s. kepimo milteliu
150 gr cukraus
3 s. citrinos sulciu
Kremui
500 ml. pieno
2 kiausiniai
100 gr. cukraus
2 s. kukuruzu krakmolo
vanilinio cukraus
Kiausinius su cukrumi isplakti iki baltumo, kol mase padvigubes, miltus su kepimo milteliais isijoti i kiausiniu mase, pilti citrinos sultis ir viska ranka lengvai ismaisyti. Kepti 175 temp. 30 min. As naudojau 24 cm forma bet galima ir mazesne tada tortas bus aukstesnis. Kai iskeps atausinti ir perpjauti i 3 dalis
Kol kepa biskvitas ruosiam krema. Piena pilame i puoda ir kaitiname iki virimo, bet neuzverdam. Didesniam dubenyje isplakam kiausinius su krakmolu ir cukrumi ( su rankine sluotele). I sia mase is leto pilam verdanti piena ir maisom, tada vel viska perpilam i puoda, dedam ant virykles ir nuolat maisant kaitinam kol sutirstes viskas, tai gana neilgai. Karsta krema supilam i dubeni ir uzdengiam maiseliu ar plevele, kad austant nesusidarytu plevele.
Biskvito lakstus sutepam kremu, taigi krema reikia padalinti 2 dalis, nes virsutinio laksto netepam, ji apliesim sokoladu.
As dariau torta vakare, nakti palaikiau saldytuve o ryte apliejau sokoladu. Lakstu niekuom laistyt nereikia, jie ir taip gaunasi tikrai ne sausi.
Patiko kad ner jokiu riebalu siam torte
skanaus kas gaminsit as ji isirasiau i savo favoritu sarasiuka
Bostono kreminis tortas
Biskvitui
4 kiausiniai
125 gr. miltu
1 a.s. kepimo milteliu
150 gr cukraus
3 s. citrinos sulciu
Kremui
500 ml. pieno
2 kiausiniai
100 gr. cukraus
2 s. kukuruzu krakmolo
vanilinio cukraus
Kiausinius su cukrumi isplakti iki baltumo, kol mase padvigubes, miltus su kepimo milteliais isijoti i kiausiniu mase, pilti citrinos sultis ir viska ranka lengvai ismaisyti. Kepti 175 temp. 30 min. As naudojau 24 cm forma bet galima ir mazesne tada tortas bus aukstesnis. Kai iskeps atausinti ir perpjauti i 3 dalis
Kol kepa biskvitas ruosiam krema. Piena pilame i puoda ir kaitiname iki virimo, bet neuzverdam. Didesniam dubenyje isplakam kiausinius su krakmolu ir cukrumi ( su rankine sluotele). I sia mase is leto pilam verdanti piena ir maisom, tada vel viska perpilam i puoda, dedam ant virykles ir nuolat maisant kaitinam kol sutirstes viskas, tai gana neilgai. Karsta krema supilam i dubeni ir uzdengiam maiseliu ar plevele, kad austant nesusidarytu plevele.
Biskvito lakstus sutepam kremu, taigi krema reikia padalinti 2 dalis, nes virsutinio laksto netepam, ji apliesim sokoladu.
As dariau torta vakare, nakti palaikiau saldytuve o ryte apliejau sokoladu. Lakstu niekuom laistyt nereikia, jie ir taip gaunasi tikrai ne sausi.
Patiko kad ner jokiu riebalu siam torte
skanaus kas gaminsit as ji isirasiau i savo favoritu sarasiuka
Labas vakaras, sūnaus gimtadieniui turiu iškept tortą - mašiną. kaip padaryt mašiną jau susiradau, tik kilo klausimas, kokį tortą kept, kad laikytųsi forma gerai - gal yra kokie, kurie labiau tinkami tokiam reikalui?
kadangi vaiko gimtadienis, tai norėtųsi kažko su varške, vaisiais ir pan. ar varškinis kremas nebus per minkštas?
kadangi vaiko gimtadienis, tai norėtųsi kažko su varške, vaisiais ir pan. ar varškinis kremas nebus per minkštas?
QUOTE(largoconfuoco @ 2013 04 13, 21:30)
Labas vakaras, sūnaus gimtadieniui turiu iškept tortą - mašiną. kaip padaryt mašiną jau susiradau, tik kilo klausimas, kokį tortą kept, kad laikytųsi forma gerai - gal yra kokie, kurie labiau tinkami tokiam reikalui?
kadangi vaiko gimtadienis, tai norėtųsi kažko su varške, vaisiais ir pan. ar varškinis kremas nebus per minkštas?
kadangi vaiko gimtadienis, tai norėtųsi kažko su varške, vaisiais ir pan. ar varškinis kremas nebus per minkštas?
siaip ypac pirma kart formuojant ir jei dar puosit pastilazu tai parankiau imti tvirtesni tortai kaip medutis, snikers, kavos ir pan. jei vaikams tai imciau meduti
jei puosit ne pastilazu, kremu, beziuku ar pan. - paprasciau. Igudus aisku dengiami ir isformuoti mikstuciai tortukai kaip varskes ar jogurtiniai, nors manau visad maloniau ta daryti su tvirtu tortuku