Laba diena,
artėja anytos jubiliejus, norėčiau iškepti JOS Napoleoną, bet... Ji pertepimą darydavo iš marmaladinių ( žele) saldainių.. Gal kuri žinot, tokį ar panašų pertepimą. Pačios anytos paklausti neišeina- moteris po insulto nelabai ką atsimena..
Sveikos,gal zinot ar yra skirtumas koki inda naudoti,ar plasmasini ar metalini,plakant baltymus ir siaip maisant tesla?Ar nera skirtumo?Kiek per tv rodo, tai naudoja metalinius indus ,galvoju gal tai itakoja,akd baltymai neisiplaka
QUOTE(redds @ 2013 03 07, 12:42)
Sveikos,gal zinot ar yra skirtumas koki inda naudoti,ar plasmasini ar metalini,plakant baltymus ir siaip maisant tesla?Ar nera skirtumo?Kiek per tv rodo, tai naudoja metalinius indus ,galvoju gal tai itakoja,akd baltymai neisiplaka
del indu nesu tikra, metaliniuose neplaku nes tiesiog ju tokio dydzio ir formos neturiu, kad man tiktu. bet del neisisplakimo, tai kiek zinau baltymai bijo riebalu, del to reikia isistikint, kad plakimui naudojami indai ir mikserio galvutes yra labai gerai isplautos, nelike riebalu pedsaku ir pan.
Sveikutes, kepejeles
reiktu skubios pabalbos. siandien zadu puosti torta pastilazo gelytemis, mazdaug tokia ideja
esu jau is vakaro sutepusi ir islyginusi torta sviestas+kondensuotas pienas. tad klausimas, kaip butu tvirciau/patikimiau: ar tas gelytes tiesiai lipdyti ant kremo, ar visgi dengti pastilazu ir tada klijuoti prie jo ir kuom geriau klijuoti, nes bijau, kad vezant torta tos gelytes tiesiog nubyres i apacia?
reiktu skubios pabalbos. siandien zadu puosti torta pastilazo gelytemis, mazdaug tokia ideja
esu jau is vakaro sutepusi ir islyginusi torta sviestas+kondensuotas pienas. tad klausimas, kaip butu tvirciau/patikimiau: ar tas gelytes tiesiai lipdyti ant kremo, ar visgi dengti pastilazu ir tada klijuoti prie jo ir kuom geriau klijuoti, nes bijau, kad vezant torta tos gelytes tiesiog nubyres i apacia?
QUOTE(astraemi @ 2013 03 07, 15:50)
esu jau is vakaro sutepusi ir islyginusi torta sviestas+kondensuotas pienas. tad klausimas, kaip butu tvirciau/patikimiau: ar tas gelytes tiesiai lipdyti ant kremo, ar visgi dengti pastilazu ir tada klijuoti prie jo ir kuom geriau klijuoti, nes bijau, kad vezant torta tos gelytes tiesiog nubyres i apacia?
to reiktu klausti papuosimu temoje, nes cia kepimo subtilybes, greiciau ir daugiau pagalbos gautumet
galit ir ant kremo, tik kad nebutu tiesiai is saldytuvo nes nelips, bet taip nelabai skanu juk ten paprastas sviestinis. Galit aptepti sokoladine glazura ir ant jos deti gelytes (kaip tik ta ruosiuosi daryti pati greitu laiku nes nenoriu mases, o proga paprasta), galite dengti pastilazu ir iskart turetu gerai klijuotis paprastu vandenuku (jei gelytes is sviezio pastilazo) jei jos jau sudziuve arba tortas su pastilazu pastovejes klijuokit aisingu, ar tirpintu pastilazu.
man ir vel problemos su issirinktais tortais
ar esat kas bandziusios kept Rafaelo torta be grietineles standikliu/tirstikliu? Niekur nerandu pas save jo nusipirkt, o grietinele tai ta "double cream" naudociau, nesu tikra koks cia tas procentinis riebumo atitikmuo lietuviskai, bet ji jau is tu riebiuju skirta butent plakimui. kazin koks sancas, kad laikytu be standikliu
ar esat kas bandziusios kept Rafaelo torta be grietineles standikliu/tirstikliu? Niekur nerandu pas save jo nusipirkt, o grietinele tai ta "double cream" naudociau, nesu tikra koks cia tas procentinis riebumo atitikmuo lietuviskai, bet ji jau is tu riebiuju skirta butent plakimui. kazin koks sancas, kad laikytu be standikliu
QUOTE(munyt @ 2013 03 07, 21:46)
man ir vel problemos su issirinktais tortais
ar esat kas bandziusios kept Rafaelo torta be grietineles standikliu/tirstikliu? Niekur nerandu pas save jo nusipirkt, o grietinele tai ta "double cream" naudociau, nesu tikra koks cia tas procentinis riebumo atitikmuo lietuviskai, bet ji jau is tu riebiuju skirta butent plakimui. kazin koks sancas, kad laikytu be standikliu
ar esat kas bandziusios kept Rafaelo torta be grietineles standikliu/tirstikliu? Niekur nerandu pas save jo nusipirkt, o grietinele tai ta "double cream" naudociau, nesu tikra koks cia tas procentinis riebumo atitikmuo lietuviskai, bet ji jau is tu riebiuju skirta butent plakimui. kazin koks sancas, kad laikytu be standikliu
nezinau kaip jusiske, bet LT visad plaku olakama grietinele be jokiu standikliu, tik 420g. grietineles+du saukstai cukraus ir vos citrinos rug. - issiplaka ir laiko puikiausiai.
QUOTE(ramune.v @ 2013 03 07, 21:26)
nezinau kaip jusiske, bet LT visad plaku olakama grietinele be jokiu standikliu, tik 420g. grietineles+du saukstai cukraus ir vos citrinos rug. - issiplaka ir laiko puikiausiai.
aciu bandysiu tada daryt be tu standikliu, as ju siaip irgi niekada nenaudodavau, bet bandant nauja recepta nesinorejo labai eksperimentuot..
QUOTE(astraemi @ 2013 03 07, 22:40)
aciu ramune.v uz patarima. nebedariau dengimo mases, bet is jos prisidariau gelyciu, tai laukiu kol sudzius. tik klausimas, ar RAFAELO tortui sokoladinis glajus tiks? nebus per nelyg klampu? ir koki geriau daryti?
o kaip gali netikti? pvz balto sokolado arba is vis, jei prisidaret gelyciu ir norit kazka panasaus i ta foto ideta, taigi apsitepat likusiu kremuku visa torta, sonuose suklijuojat gelytes, bet tada butinai pamiskyti i sokolada, kad prikibtu, o virsu ir likuti sonu pvz kokoso drozlem
QUOTE(astraemi @ 2013 03 07, 23:53)
turiu tik juodojo sokolado, ar jis tinka rafaelo torui? siandien reiktu bent aplieti, nes ryt jau atiduoti reikia
aisku galima