Man atrodo tiktu jis i surio tortus (kur philadelfia ir panasus suriai naudojas)
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 03 27, 22:19)
kaip maskarpone? tada tiramisu
as is tikro nelabai issivaizduoju nesu nei maskarpones ragavus nei sito.. tai ar jie panasus neisivaizduoju.. del to ir klausiu, sakau mazu zinot!
QUOTE(etoile @ 2013 03 27, 17:57)
Laba diena merginos,
Gal galetu kuri nors patarti, koks gaivus tortukas butu tinkamas dar valgyti po keturiu stovejimo dienu?
Man reikia ji sutepti ketvirtad...o valgys tik sekmad vakare.....
Kaip del maskarpones +grietineles+jogurto ?
Arba varskinis gaivumelis?
Labai rizikuoju surauginti?
Laba dekoju uz pagalba
Gal galetu kuri nors patarti, koks gaivus tortukas butu tinkamas dar valgyti po keturiu stovejimo dienu?
Man reikia ji sutepti ketvirtad...o valgys tik sekmad vakare.....
Kaip del maskarpones +grietineles+jogurto ?
Arba varskinis gaivumelis?
Labai rizikuoju surauginti?
Laba dekoju uz pagalba
va,ir mane toks pat klausimas kankina tik as jau apsiprendusi kepti jogurtini su konserv. persikais ir termiskai apdorotomis sald.vysniomis,bet kazkaip baugu tiek ilgai laikyti,gal kuri patartu?
QUOTE(Pintikė @ 2013 03 27, 22:40)
va,ir mane toks pat klausimas kankina tik as jau apsiprendusi kepti jogurtini su konserv. persikais ir termiskai apdorotomis sald.vysniomis,bet kazkaip baugu tiek ilgai laikyti,gal kuri patartu?
as neperseniausiai kepiau jogurtini su persikais, ir su sluosksniu rafaelo kremo
biskvitus iskepiau 5dieni ryte, sutepiau 5dieni vakare.. Valgem 6dieni, pabaigem valgyt 2dieni, jokio sugedimo skonio nepajutau.
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 03 27, 23:15)
tai ar patarsite koki pertepima su situo daiktu
pirkau kaip uz varske, o ziuriu cia suris.. tai galvoju kokiam cia tortui ji panaudojus!
pirkau kaip uz varske, o ziuriu cia suris.. tai galvoju kokiam cia tortui ji panaudojus!
na nesu stipri labai lenku kalboje, bet kiek mano akis mato cia tiesiog vaniline varskes mase, saldit, kaip musu saldus sureliai u vanilinu/ Kur jus matot , kad cia suris? tieisog varskes surelis su vanilinu parasyta.
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 03 27, 22:15)
tai ar patarsite koki pertepima su situo daiktu
pirkau kaip uz varske, o ziuriu cia suris.. tai galvoju kokiam cia tortui ji panaudojus!
pirkau kaip uz varske, o ziuriu cia suris.. tai galvoju kokiam cia tortui ji panaudojus!
Čia ir yra varškė, tik pertrinta,labai skanus varškėsn pyragas su ja, varškės apkepas beje ji būna iš karto su vanile.
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 03 27, 22:36)
as is tikro nelabai issivaizduoju nesu nei maskarpones ragavus nei sito.. tai ar jie panasus neisivaizduoju.. del to ir klausiu, sakau mazu zinot!
Visai skonis nepanasus i maskarpones suri. Galit naudot i bet kuri recepta vietoj varskes (ir kremui, ir kepimui tinka, ir siaip kokiam sluoksniuotui desertui).
Nors ir cia. .
QUOTE(deim@n@ @ 2013 03 22, 10:09)
Nepamenu ar cia Asseni, senokai turiu jau receptuka issisaugojus, bet niekaip jam neprisiruosiu receptukas sitas:
Vyšnių karamelės tortas
kepam Rafaello torto biskvitą su kakava:
3 kiaušiniai
138 g cukraus
100 g miltų
38 g kakavos
39 g aliejaus
šaukštas vanilinio cukraus
1 a.š Dr.Oetker kepimo miltelių
kiaušinius iki purumo išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakant supilame aliejų, sumažiname mikserio greitį iki minimalaus ir sijodami po truputį sum,aišytus miltus, kepimo miltelius ir kakavą, plakame iki vientisos masės. Kepame 190 laipsnių temperatūroje 21 cm skardoje 35-40 min. pagal savo orkaites....
Kremui: 420 g grietinėlės, 3 šaukštai cukraus, citrinos rūgštelės pagal skonį, sauja kita vyšnių (dėjau namines konservuotas), pora šaukštų Rududu
grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštele...surenkame tortą...
biskvitas+ sulaistymas (vyšnių sultis skiestos virintu vandeniu)+grietinėlė + vyšnios+biskvitas+grietinėlė+gabaliukais pamėtytas rududu, vienam gabaliukui ėmiau iki pusės arbatinio šaukštelio Rududu ir primėčiau ant grietinėlės, ir vėl aptepiau grietinėlės likučiu....papuošimas savo nuožiūra....
atsiliepimas: tortas iš gaivesnių, švelnaus skonio, antrą dieną po pagaminimo buvo skanus, trečią labai skanus ir tirpo burnoje, maniškiams labai patiko...
Vyšnių karamelės tortas
kepam Rafaello torto biskvitą su kakava:
3 kiaušiniai
138 g cukraus
100 g miltų
38 g kakavos
39 g aliejaus
šaukštas vanilinio cukraus
1 a.š Dr.Oetker kepimo miltelių
kiaušinius iki purumo išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakant supilame aliejų, sumažiname mikserio greitį iki minimalaus ir sijodami po truputį sum,aišytus miltus, kepimo miltelius ir kakavą, plakame iki vientisos masės. Kepame 190 laipsnių temperatūroje 21 cm skardoje 35-40 min. pagal savo orkaites....
Kremui: 420 g grietinėlės, 3 šaukštai cukraus, citrinos rūgštelės pagal skonį, sauja kita vyšnių (dėjau namines konservuotas), pora šaukštų Rududu
grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštele...surenkame tortą...
biskvitas+ sulaistymas (vyšnių sultis skiestos virintu vandeniu)+grietinėlė + vyšnios+biskvitas+grietinėlė+gabaliukais pamėtytas rududu, vienam gabaliukui ėmiau iki pusės arbatinio šaukštelio Rududu ir primėčiau ant grietinėlės, ir vėl aptepiau grietinėlės likučiu....papuošimas savo nuožiūra....
atsiliepimas: tortas iš gaivesnių, švelnaus skonio, antrą dieną po pagaminimo buvo skanus, trečią labai skanus ir tirpo burnoje, maniškiams labai patiko...
Labai skaniai atrodo, reikes ir man pabandyti
Sveikos,
noriu paklausti kai matuojate tarkim 1 a.š kepimo miltelių, drsukos ar kt. kaip skaičiuojamas tas šaukštelis ar su kaupu ar nubrauktas turi būti?
Ir dar dėl želatinos. Kiek reikia užpilti ant želatinos vandens kai brinkini, nes nuo vandens kiekio irgi priklauso koks želatinos tūris po to bus
noriu paklausti kai matuojate tarkim 1 a.š kepimo miltelių, drsukos ar kt. kaip skaičiuojamas tas šaukštelis ar su kaupu ar nubrauktas turi būti?
Ir dar dėl želatinos. Kiek reikia užpilti ant želatinos vandens kai brinkini, nes nuo vandens kiekio irgi priklauso koks želatinos tūris po to bus
QUOTE(*Linele* @ 2013 03 28, 09:49)
Sveikos,
noriu paklausti kai matuojate tarkim 1 a.š kepimo miltelių, drsukos ar kt. kaip skaičiuojamas tas šaukštelis ar su kaupu ar nubrauktas turi būti?
Ir dar dėl želatinos. Kiek reikia užpilti ant želatinos vandens kai brinkini, nes nuo vandens kiekio irgi priklauso koks želatinos tūris po to bus
noriu paklausti kai matuojate tarkim 1 a.š kepimo miltelių, drsukos ar kt. kaip skaičiuojamas tas šaukštelis ar su kaupu ar nubrauktas turi būti?
Ir dar dėl želatinos. Kiek reikia užpilti ant želatinos vandens kai brinkini, nes nuo vandens kiekio irgi priklauso koks želatinos tūris po to bus
aš nubraukiu, nes ir taip tas šaukštelis nelygus šaukšteliui
dėl želatinos, visada žiūriu nurodymus ant jos pakelio.
QUOTE(*Linele* @ 2013 03 28, 10:49)
Sveikos,
noriu paklausti kai matuojate tarkim 1 a.š kepimo miltelių, drsukos ar kt. kaip skaičiuojamas tas šaukštelis ar su kaupu ar nubrauktas turi būti?
Ir dar dėl želatinos. Kiek reikia užpilti ant želatinos vandens kai brinkini, nes nuo vandens kiekio irgi priklauso koks želatinos tūris po to bus
noriu paklausti kai matuojate tarkim 1 a.š kepimo miltelių, drsukos ar kt. kaip skaičiuojamas tas šaukštelis ar su kaupu ar nubrauktas turi būti?
Ir dar dėl želatinos. Kiek reikia užpilti ant želatinos vandens kai brinkini, nes nuo vandens kiekio irgi priklauso koks želatinos tūris po to bus
dabar tie sauksteliai ne visi 5 ml, vieni didesni, kiti mazesni. geriausia naudoti specialius matavimo saukstelius, kurie yra tiksliai sumatuoti 5, 15, 50 ir t.t. jie tikrai nekainuoja daug, o pravercia tikrai
as zelatina brinkinu x4 vandens. jei 5 ml zelatinos - 20 ml vandens