Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

Sveikutes va tame ir reikalas kad kiek esu ragavus jogurtiniu tortu nepamenu kad jis butu apdengtas sviestiniu kremu pries puosiant beze tarkim ar kitaip g.gif
Atsakyti
QUOTE(NiuniaX @ 2013 03 25, 20:44)
Sveikutes va tame ir reikalas kad kiek esu ragavus jogurtiniu tortu nepamenu kad jis butu apdengtas sviestiniu kremu  pries puosiant beze tarkim ar kitaip  g.gif

Beze tikrai nedraugauja su grietinele, o juo labiau su kremais kuriuose yra zelatinos...as gamindama jogurtini visada naudojuos kazkurios forumietes patarimu ir esu jai labai dekinga... tiesiog issikepu lakstelius gerokai mazesnius nei man reikia torto skersmens, o likusia dali teslos iskepu kaip vyniotiniui (iskepusi susuku), tuomet imu didesne forma apjuosiu jos krastus is vidaus tuo susuktu biskvitu, ant dugno dedu mazo skersmens biskvituka, dedu kremo, vel biskvitukas ir t.t. susitepa tortukas, kuris sustinges buna lygiais biskvitiniais sonais, kuriuos tereikia vos matomai patept sviestiniu ir vsio...net nesijaucia tada jo 4u.gif nezinau ar tik tinkamai paaiskinau blush2.gif
Atsakyti
gabijux na tikrai idomus variantas esme supratau dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gabijux @ 2013 03 25, 21:08)
Beze tikrai nedraugauja su grietinele, o juo labiau su kremais kuriuose yra zelatinos...as gamindama jogurtini visada naudojuos kazkurios forumietes patarimu ir esu jai labai dekinga... tiesiog issikepu lakstelius gerokai mazesnius nei man reikia torto skersmens, o likusia dali teslos iskepu kaip vyniotiniui (iskepusi susuku), tuomet imu didesne forma apjuosiu jos krastus is vidaus tuo susuktu biskvitu, ant dugno dedu mazo skersmens biskvituka, dedu kremo, vel biskvitukas ir t.t. susitepa tortukas, kuris sustinges buna lygiais biskvitiniais sonais, kuriuos tereikia vos matomai patept sviestiniu ir vsio...net nesijaucia tada jo  4u.gif  nezinau ar tik tinkamai paaiskinau  blush2.gif

as si varianta isbandysiu sia savaite thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
labai ieskau sokoladinio kremo tortui recepto. Kazkada esu valgiusi Cili sokoladini pyraga, tai ten buvo sluoksnis tokio skanaus sokoladinio kremo. Kremas ypatingas tuo (bent jau man), kad i ji buvo ideta kazko traskaus (kazkas panasu i fafliu trupinius). Bandziau pati patrupinti vafliuku, bet nieko neisejo, jie atsileido ir traskumo neliko sad.gif Gal kuri nors galit uzrodyti receptuka? 4u.gif
Atsakyti
Kepaiu Graikiniu riesutu torta,skonis pasakiskas bet graikiniai riesutai kurie yra dedami ant torto virsaus apvolioti lyditame cukruje-griliaze,uzdeti ant grietineles kremo pradeda tirpti,ka darau netaip. Nuotraukoje tai graziai atrodo gal ten virsus apteptas sviestiniu kremu? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(gabijux @ 2013 03 25, 20:08)
Beze tikrai nedraugauja su grietinele, o juo labiau su kremais kuriuose yra zelatinos...as gamindama jogurtini visada naudojuos kazkurios forumietes patarimu ir esu jai labai dekinga... tiesiog issikepu lakstelius gerokai mazesnius nei man reikia torto skersmens, o likusia dali teslos iskepu kaip vyniotiniui (iskepusi susuku), tuomet imu didesne forma apjuosiu jos krastus is vidaus tuo susuktu biskvitu, ant dugno dedu mazo skersmens biskvituka, dedu kremo, vel biskvitukas ir t.t. susitepa tortukas, kuris sustinges buna lygiais biskvitiniais sonais, kuriuos tereikia vos matomai patept sviestiniu ir vsio...net nesijaucia tada jo  4u.gif  nezinau ar tik tinkamai paaiskinau  blush2.gif

Dariau torta su grietinele, puosiau sapia beze, visi sonai buvo aptepti grietinele tik be zelatinos, papuosimai laikesi kuo puikiausiai... ax.gif
Atsakyti
Rizikuoti galima, neaptepant sviestiniu, gali nenučiuožti, o jeigu nučiuož schmoll.gif
Esu išbandžiusi šį variantą, tai man beze šiek tiek pasileidžia
Atsakyti
QUOTE(gabijux @ 2013 03 25, 21:08)
Beze tikrai nedraugauja su grietinele, o juo labiau su kremais kuriuose yra zelatinos...as gamindama jogurtini visada naudojuos kazkurios forumietes patarimu ir esu jai labai dekinga... tiesiog issikepu lakstelius gerokai mazesnius nei man reikia torto skersmens, o likusia dali teslos iskepu kaip vyniotiniui (iskepusi susuku), tuomet imu didesne forma apjuosiu jos krastus is vidaus tuo susuktu biskvitu, ant dugno dedu mazo skersmens biskvituka, dedu kremo, vel biskvitukas ir t.t. susitepa tortukas, kuris sustinges buna lygiais biskvitiniais sonais, kuriuos tereikia vos matomai patept sviestiniu ir vsio...net nesijaucia tada jo  4u.gif  nezinau ar tik tinkamai paaiskinau  blush2.gif

daugumoj kepyklu taip daro 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gabijux @ 2013 03 25, 20:08)
Beze tikrai nedraugauja su grietinele, o juo labiau su kremais kuriuose yra zelatinos...as gamindama jogurtini visada naudojuos kazkurios forumietes patarimu ir esu jai labai dekinga... tiesiog issikepu lakstelius gerokai mazesnius nei man reikia torto skersmens, o likusia dali teslos iskepu kaip vyniotiniui (iskepusi susuku), tuomet imu didesne forma apjuosiu jos krastus is vidaus tuo susuktu biskvitu, ant dugno dedu mazo skersmens biskvituka, dedu kremo, vel biskvitukas ir t.t. susitepa tortukas, kuris sustinges buna lygiais biskvitiniais sonais, kuriuos tereikia vos matomai patept sviestiniu ir vsio...net nesijaucia tada jo  4u.gif  nezinau ar tik tinkamai paaiskinau  blush2.gif

Jej grietineleje nera zelatinos (nesu bandziusi su zelatina!) Tai nieko netepu jokiu sviestiniu kremu, pries slapia BEZE , jokiu !!! dariau jau apie 10 tortuku, ta savo bananini su grietinele, ir jokiu papildomai isliginimo nedarau, pati isbandziau, tai 100% garantoju, slapiai BEZE, nieko neatsitinka !!!
Tik , kad nesvestu biskvitai is po beze, tai su tapacia beze isliginu tortuka, kad virsuja ir sonai buna aptepti beze, ir tada jau dzibuoju su beze ka noriu smile.gif
VIENINTELIS patarimas, kai kremu sutepinesite torta (grietinele be zelatinos), nedatepkyte iki pat krasto, kad ligtu tarpukas iki 1cm, tos tarpus papildys vieliau beze, ir jokie nuciozimai 100% nebaisus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 26 kovo 2013 - 14:55
Sveikutes, pasitikslinimui slapia beze tai cia ta kur ant garu reik daryti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2009 11 09, 23:55)
IR VĖL APIE BEZĘ (Cipciuko komentarai)
Visų baubas ir siaubas ....... biggrin.gif ,

Vienam dideliam ( XL  , XXL ) kiaušinio balymui  imkite : ne daugiau kaip 100 g. cukraus ( ne pudros ) , vėliau galėsite padidinti , kai iprasite prie jos .

Cukrų užpilame vandeniu , kad virš cukraus jo būtų 1 mm. ( galite užpilti ir daugiau , tiesiog jis jums virs dauk ilgiau ) ir verdame ant stipriausios ugnies ( pas mane elektrinė plytelė ) jei pas jus dujos , primažinkite , bet ne iki silniausios liepsnos , jis turi smarkiai kunkuliuoti .

Plakabe baltymus mikseriu iki labai standžiū putų , įlipkite prieš plakimo galą citrinos rūgštelės ( pagak savo skonį ) galite įlašinti norimų kvapų , tinka ir uzbonėlyje ( riebūs )  ir piliulėje ( spiritiniai )  ....indas kuriame juos plakate turi būti sausas ir neriebaluotas . Jei atskiriant trynį nuo balymo į baltymą pateko trynio , baltymų gerai neišplaksite , imkite kitą kiaušinį .

Stebime cukrų ....visas ant jo užpiltas vanduo turi išgaruoti , jis pradės sunkiai kunkuliuoti , lyg sulėtintai , tai vadinama karamele , 10 išgaravimo laipsnis , jei jis nedavirs iki to laipsnio , jūs neišplaksite beze , ji tys , nelaikys formos ......jis netgi gali čiut pagelsti , negu nedavirti .

Pasiruoškite dubenį su šaltu vandeniu , galite įmesti ledukų , į jį statysime , baltymus , kuriuose bus supiltas sirupas .

Kai cukrus išvirs iki reikiamo laipsnio čiumpame jį ir plona srovele pilame į išplaktus baltymus , į tą vietą kur sukasi mikserio šluotelės .

Kai supylsite sirupą , puodą ar dubenį su beze statote į šaltą vandenį ir plakate iki tol , kol ji atvės , apytiksliai 5 min. ....jei sirupas bus nedavirtas , galite plakti ir visą dieną , tai neišgelbės , beze nelaikys formos ....tokia beze pasmerkta išmetimui .

Viskas ....ji gatava , dedate į konditerinį maišelį su norimu antgaliuku ir puoškite  tortą .....geriau puošti iš karto , nes pastovėjusi ji kartais pavandenyja , ir nebeatgauna savo standumo .

Mano patarimai :...........geriau mažinkite cukraus kiekį iki 90 - 80 gramų , nei didinkite jį .....bent gausite tvirtas putas , nei tystantį bezą ( jei nepasiseks , galėsite išsidžiovinti morengiukų ) .
Indą bezui imkite metalinį , jis greičiau traukia šaltį ir beze jums greičiau atšals , taip nenuvarginsite mikserio .
Aš beze plaku su dviem mikseriais , vienu iki statymo į vandenį , kitu iki pabaigos .
Būtų gerai , turėti stipresnio galingumo mikserį .

Ir pagrindinė taisyklė ....beze nemėgsta drėgmės ( vandens , lietaus balkone , kremų į kurių sudėtį įeina želatina , žele , plikytų kremų ) , ji draugauja su sviestiniais kremais , tinka plakta grietinėlė , bet stenkitės nedatepti jos iki torto kraštų , tą ertmę užpildys beze , kuriuo aptepsite tortą , jei naudojate drėgną kremą , aptepkite tortą sviestiniu kremu , tada drąsiai galėsite puošti beze .

Beze ant aptepto torto kiek pastovėjusi , truputi apdžiūna , vos vos , tai reiškiasi ji gerai pavyko .

Nenusiminkite jei ji jums nesigavo iš pirmo karto , bandykite ją įveikti , tai puikus ir puošnus kremas papuošimams .

Sėkmės  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif .

Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų



O PASIRODO, KAD IR GERAJAI BEZE TINKA GRIETINELE !!! NE TIK SLAPIAJAI mirksiukas.gif
cipciukas puosia tortukus labai senai, apie 30 metu, tai patirtis jau yra!!!
o as su slapia beze dengiau apie 10 tortuku, tai delto 100% garantuoju, nes pirma karta dariau su sviestiniu aptepimu, bijojau rizikoti, bet tas sviestinis visa skoni sugadino, nors tepu as ji labai plonai, tai dabar drasiai sakau kad nereikia, tepti sviestiniu !
na pagalvojus, gal nubego pas kitas mergaites tik delto, kad beze buvo NEdaplakta g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 26 kovo 2013 - 15:22