merginos reik pagalbos, darysiu torta kuriame butinai turi buti uogienes, kazkada rasau, o dabar atejo tas lakas. Turiu tokia minti : rafaelo biskvitus , sulaistymas uogiene ir sufle. Ka manote? kas geriau tiktu?pvz brukniu uogiene ir obuoliu sufle? ar braskiu uogiene ir balto sokolado sufle? Ir dar sokolado sufle tai esu darius, na kai darau sokoladine simfonija berods, o gal neteisingai vadinu ten gal labiau musas buvo, o kaip padaryti toki dakta is obuoliu, gal kuri dare?
Sveikos kepejeles,sugalvijau kepti sampanini torta,bet nerandu niekur pirkti pudingo kurio nereikia virti.Gal jus kur matete,nes nei maximoje nei rimi nera.
Lietuvoje nėra šio pudingo
QUOTE(pradedancioji mamyte @ 2013 03 24, 17:46)
Sveikos kepejeles,sugalvijau kepti sampanini torta,bet nerandu niekur pirkti pudingo kurio nereikia virti.Gal jus kur matete,nes nei maximoje nei rimi nera.
dariau su paprastu pudingu ir viskas buvo gerai:)
Sveikutes, turiu toki klausimuka jei as gaminsiu jogurtini tortuka ar galinma ji dengti grietinele ir puosti beze? Ka patartumet nesinori riebiu aptepimu naudot
Sakykit, o kaip riešutus ne paversti griliažu, o karamelizuoti? Kažkodėl griliažiniai man visad gaunasi, o norėtųs karamelinio prieskonio gal kvailą klausimą uždaviau
QUOTE(Zurbiukas @ 2013 03 23, 10:17)
cia gal ne i tema bet tame puslapyje tas padarytas tortas tai ka as zinau.... kalbu apie isvaizda, toki biskvita as asmeniskai dalinciau jau i 4 dalis, o cia tept lept bet kaip....
Na, aš dalinau biskvitą į tris dalis, nes dengiau mase, todėl viršaus netepiau kremu. Sulaistymo ten daug, bet jo tikrai reikia. Torto skonis mums labai liuksiškas. O jei gaminčiau tik naminiam valgymui, tai lygiai taip pat tik sutepčiau ir valgyčiau- man patys skaniausi tortai be jokių sviestinių, masių ar bezė
QUOTE(NiuniaX @ 2013 03 24, 21:19)
Sveikutes, turiu toki klausimuka jei as gaminsiu jogurtini tortuka ar galinma ji dengti grietinele ir puosti beze? Ka patartumet nesinori riebiu aptepimu naudot
o kam ji dar tepti grietinele jei puosit beze?
jei kalbat apie slapia beze tai as vistik platesnius kremo sluoksnius (ypac slapius ar kur daugiau zelatinos, vaisiu/uogu) aptepu kad ir plonyciu sviestinio kremo sluoksneliu, kad beziukas nenuciuoztu.
QUOTE(Renata123 @ 2013 03 21, 19:20)
Stai ka turiu prikonspektavus:
PVZ.: Recepte produktai duoti apvaliai 24 cm diametro formai. Reikia sužinot, kiek visko reiks 26 cm.
y(tai, ką reikia gauti-kiek to produkto reiks 26 cm)=x(recepte duotas produkto kiekis 24 cm)*26²/24²
Jusu atveju tik reikes skaiciukus pakeist.
PVZ.: Recepte produktai duoti apvaliai 24 cm diametro formai. Reikia sužinot, kiek visko reiks 26 cm.
y(tai, ką reikia gauti-kiek to produkto reiks 26 cm)=x(recepte duotas produkto kiekis 24 cm)*26²/24²
Jusu atveju tik reikes skaiciukus pakeist.
aciu labai:)
QUOTE(MO @ 2013 03 24, 22:46)
Sakykit, o kaip riešutus ne paversti griliažu, o karamelizuoti? Kažkodėl griliažiniai man visad gaunasi, o norėtųs karamelinio prieskonio gal kvailą klausimą uždaviau
t.y. aplipę per dideliu karameliniu sluoksniu? gal per mažai riešutų naudoji cukraus atžvilgiu ? esu bandžiusi su šlakeliu grietinėlės , tada riešutukai gaunasi kiek minkštesni plonu karameliniu sluoksniu, ( .t.y. be kieto storo sluoksnio ), ir vos vos limpa bet iš ties skanu
Labukas)
Pirma kart kepsiu Snikers torta .
Is siu produktu gaunasi 4 biskvitai??
Ar reikia padvigubinti norma???
Karameliniai biskvitai:
2 kiaušiniai (1,5)
2 stiklinės miltų (1 ir 1/3 stiklinės)
1 stiklinė cukraus (2/3 stiklinės)
0,5 skardinės virto kondensuoto pieno "Rududu" (1/4 skardinės)
1 stiklinės grietines (2/3 stiklinės)
1 a.š. gesintos sodos (2/3 a.š.)
Ir kiek cm kep. forma naudojate??
Aciu
Pirma kart kepsiu Snikers torta .
Is siu produktu gaunasi 4 biskvitai??
Ar reikia padvigubinti norma???
Karameliniai biskvitai:
2 kiaušiniai (1,5)
2 stiklinės miltų (1 ir 1/3 stiklinės)
1 stiklinė cukraus (2/3 stiklinės)
0,5 skardinės virto kondensuoto pieno "Rududu" (1/4 skardinės)
1 stiklinės grietines (2/3 stiklinės)
1 a.š. gesintos sodos (2/3 a.š.)
Ir kiek cm kep. forma naudojate??
Aciu
Ulitka, kiek pamenu sis tortas yra skirtas 24cm formai.
As kepu jei 30cm, tai imu dviguba norma. Jei kepu 26cm, kepu is 1.5 normos.
bet taip kepu as biskvitus kepu per du kartus. puse teslos kepu vienu kartu, tada perpjaunu i dvi dalis, ir poto likusia puse teslos ir vel pjaunu i dvi dalis.
As kepu jei 30cm, tai imu dviguba norma. Jei kepu 26cm, kepu is 1.5 normos.
bet taip kepu as biskvitus kepu per du kartus. puse teslos kepu vienu kartu, tada perpjaunu i dvi dalis, ir poto likusia puse teslos ir vel pjaunu i dvi dalis.