QUOTE(Pintikė @ 2013 03 21, 23:22)
cia tas kur pagal Asseni? man tai labai skanus,nors as nemegeja sokoladiniu tortu,bet jis toks saldziarugstis ,slapias,biskvitai labai skanus.tik patarciau pjauti biskvitus ploniau tada buna skaniau,t.y.pagal duota norma ir ismatavimus perpjaunu taip,kad man dar biskvito virsus atlieka,ne visai i 2 dalis,bet galima sakyti i 2 su puse,aisku, is tos puses nieko nebepadarysit,suvalgysit prie kavos
Nepamenu ar cia Asseni, senokai turiu jau receptuka issisaugojus, bet niekaip jam neprisiruosiu
receptukas sitas:
Vyšnių karamelės tortas
kepam Rafaello torto biskvitą su kakava:
3 kiaušiniai
138 g cukraus
100 g miltų
38 g kakavos
39 g aliejaus
šaukštas vanilinio cukraus
1 a.š Dr.Oetker kepimo miltelių
kiaušinius iki purumo išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakant supilame aliejų, sumažiname mikserio greitį iki minimalaus ir sijodami po truputį sum,aišytus miltus, kepimo miltelius ir kakavą, plakame iki vientisos masės. Kepame 190 laipsnių temperatūroje 21 cm skardoje 35-40 min. pagal savo orkaites....
Kremui: 420 g grietinėlės, 3 šaukštai cukraus, citrinos rūgštelės pagal skonį, sauja kita vyšnių (dėjau namines konservuotas), pora šaukštų Rududu
grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštele...surenkame tortą...
biskvitas+ sulaistymas (vyšnių sultis skiestos virintu vandeniu)+grietinėlė + vyšnios+biskvitas+grietinėlė+gabaliukais pamėtytas rududu, vienam gabaliukui ėmiau iki pusės arbatinio šaukštelio Rududu ir primėčiau ant grietinėlės, ir vėl aptepiau grietinėlės likučiu....papuošimas savo nuožiūra....
atsiliepimas: tortas iš gaivesnių, švelnaus skonio, antrą dieną po pagaminimo buvo skanus, trečią labai skanus ir tirpo burnoje, maniškiams labai patiko...