Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(deim@n@ @ 2013 03 21, 14:34)
Sveikos 4u.gif
gal esat kuri kepusi "Vysnini karamelini " torta, sakykit ar vertas demesio... g.gif norisi kazko naujo, bet kai turi kelis favoritus tai labai sunku save nuteikti kitam biggrin.gif

cia tas kur pagal Asseni? man tai labai skanus,nors as nemegeja sokoladiniu tortu,bet jis toks saldziarugstis ,slapias,biskvitai labai skanus.tik patarciau pjauti biskvitus ploniau tada buna skaniau,t.y.pagal duota norma ir ismatavimus perpjaunu taip,kad man dar biskvito virsus atlieka,ne visai i 2 dalis,bet galima sakyti i 2 su puse,aisku, is tos puses nieko nebepadarysit,suvalgysit prie kavos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pintikė @ 2013 03 21, 23:22)
cia tas kur pagal Asseni? man tai labai skanus,nors as nemegeja sokoladiniu tortu,bet jis toks saldziarugstis ,slapias,biskvitai labai skanus.tik patarciau pjauti biskvitus ploniau tada buna skaniau,t.y.pagal duota norma ir ismatavimus perpjaunu taip,kad man dar biskvito virsus atlieka,ne visai i 2 dalis,bet galima sakyti i 2 su puse,aisku, is tos puses nieko nebepadarysit,suvalgysit prie kavos  mirksiukas.gif

Nepamenu ar cia Asseni, senokai turiu jau receptuka issisaugojus, bet niekaip jam neprisiruosiu biggrin.gif receptukas sitas:

Vyšnių karamelės tortas

kepam Rafaello torto biskvitą su kakava:

3 kiaušiniai
138 g cukraus
100 g miltų
38 g kakavos
39 g aliejaus
šaukštas vanilinio cukraus
1 a.š Dr.Oetker kepimo miltelių

kiaušinius iki purumo išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakant supilame aliejų, sumažiname mikserio greitį iki minimalaus ir sijodami po truputį sum,aišytus miltus, kepimo miltelius ir kakavą, plakame iki vientisos masės. Kepame 190 laipsnių temperatūroje 21 cm skardoje 35-40 min. pagal savo orkaites....

Kremui: 420 g grietinėlės, 3 šaukštai cukraus, citrinos rūgštelės pagal skonį, sauja kita vyšnių (dėjau namines konservuotas), pora šaukštų Rududu

grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštele...surenkame tortą...

biskvitas+ sulaistymas (vyšnių sultis skiestos virintu vandeniu)+grietinėlė + vyšnios+biskvitas+grietinėlė+gabaliukais pamėtytas rududu, vienam gabaliukui ėmiau iki pusės arbatinio šaukštelio Rududu ir primėčiau ant grietinėlės, ir vėl aptepiau grietinėlės likučiu....papuošimas savo nuožiūra....

atsiliepimas: tortas iš gaivesnių, švelnaus skonio, antrą dieną po pagaminimo buvo skanus, trečią labai skanus ir tirpo burnoje, maniškiams labai patiko...

Atsakyti
QUOTE(šarūnė @ 2013 03 19, 13:48)
Su maskarpone dieviškas yra tortas Tiramisu

cia gal ne i tema bet tame puslapyje tas padarytas tortas tai ka as zinau.... kalbu apie isvaizda, toki biskvita as asmeniskai dalinciau jau i 4 dalis, o cia tept lept bet kaip.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zurbiukas @ 2013 03 23, 10:17)
cia gal ne i tema bet tame puslapyje tas padarytas tortas tai ka as zinau.... kalbu apie isvaizda, toki biskvita as asmeniskai dalinciau jau i 4 dalis, o cia tept lept bet kaip.... 4u.gif

pritariu del isvaizdos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zurbiukas @ 2013 03 23, 11:17)

ne visad ploni biskvitai yra geriau nei stori, ypac jei biskvitas pasosi daugiau sulaistymo, ar jei jis nera "bulka". Mano manymu svarbu ne storis o proporcijos-jei bisvito storis toks pat kaip pertepimo tada viskas ok smile.gif (nekalbu apie tokius tortus kur kremo turi buti zyyymiai daugiau ar kur tik vienas jo sluoksnis.)
Atsakyti
Sveikos, nežinau, kur dar ieškoti, o atskiros temos kurti nenoriu..

--------------------

! 
Primenu, kad skelbimai ir paieškos yra draudžiama.

moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 23 kovo 2013 - 17:46
QUOTE(ramune.v @ 2013 03 23, 16:52)
ne visad ploni biskvitai yra geriau nei stori, ypac jei biskvitas pasosi daugiau sulaistymo, ar jei jis nera "bulka". Mano manymu svarbu ne storis o proporcijos-jei bisvito storis toks pat kaip pertepimo tada viskas ok smile.gif (nekalbu apie tokius tortus kur kremo turi buti zyyymiai daugiau ar kur tik vienas jo sluoksnis.)

nu bet nesakykite toks tortas is 2 biskvito daliu atrodo tikrai baisiai, kreivas sleivas ir t.t. kur valgote torta graziai padaryta o cia kaip sumesta ant biskvito tai ne noras tokio nekyla ragaut 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zurbiukas @ 2013 03 23, 19:00)
nu bet nesakykite toks tortas is 2 biskvito daliu atrodo tikrai baisiai, kreivas sleivas ir t.t. kur valgote torta graziai padaryta o cia kaip sumesta ant biskvito tai ne noras tokio nekyla ragaut  4u.gif

O jus kas nors vercia ji valgyti ar gaminti?

Na pasigamino autore torciuka/pyraga naminiam vartojimui, jai patiko, pasidalino receptu. Gal dar kam nors patiks, gal kas nors pagal save pasikoreguos (padalins biskvita i daugiau daliu, kazko nuo saves ides, kazko neides). Beje, visada atsiras tokiu, kuriems ar vaizdas, ar skonis nepatiks, ar nesigaus pagal duota recepta.
Atsakyti
QUOTE(gummy bear @ 2013 03 23, 22:02)
O jus kas nors vercia ji valgyti ar gaminti?

Na pasigamino autore torciuka/pyraga naminiam vartojimui, jai patiko, pasidalino receptu. Gal dar kam nors patiks, gal kas nors pagal save pasikoreguos (padalins biskvita i daugiau daliu, kazko nuo saves ides, kazko neides). Beje, visada atsiras tokiu, kuriems ar vaizdas, ar skonis nepatiks, ar nesigaus pagal duota recepta.

drinks_cheers.gif
o man ten visai skaniai atrodo, ypac kai zinau skoni jo rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutes na manau cia ne vieta peikimam ir panasiai kam skanu tas daro o kam ne ne ir viskas kam cia viesai aptarinet ne ta tema cia visai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(deim@n@ @ 2013 03 22, 09:09)
Nepamenu ar cia Asseni, senokai turiu jau receptuka issisaugojus, bet niekaip jam neprisiruosiu biggrin.gif receptukas sitas:

Vyšnių karamelės tortas

oi,ne,tada ne sitas,deja,sito nebandziau
Atsakyti
laba vakareli,

norejau paklaust ar esat kas bandziusios kept torta "Slavianka"? radau as ji besmirinedama vienoje is ankstesniu tortu temu, labai jau idomus kremas man pasirode, as kai chalvos megeja tai knieti isbandyt ax.gif
Atsakyti