Įkraunama...
Įkraunama...

Jaunų Mamų Buveinė (III tema)

sveikatytes visiems sergantiems 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Krempudra @ 2013 03 13, 14:40)

kristinuke, o ka su spinatais darai?

Maniškis špinatus valgo su bulve ir šiek tiek morkos bei mėsa dažniausiai. Kai kada špinatų pridedu prie kitų daržovių. Kaip kada koks miksas. Jau ne kartą esu girdėjusi iš aplinkinių pajuokavimą - gal špinatų valgo, kad toks stiprus, nors ir nežino, kad mūsų meniu esama ir tokio reikalo bigsmile.gif Taip, taip, kaip Papajus mano vaikas biggrin.gif Bepigu jam prisitraukimus ant stalo daryti ar savo šokliuką stumdyti. Pasižiūrim viens į kitą su mb - kas bus toliau? Iki 8 mėnesių buvo gerutis meškiukas, o dabar toks padauža, toks išdykęs doh.gif Dar skundžiausi gydytojai, kad vartytis nenori, tai dabar su kaupu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
d'ville nu kosmaras tikrai, kad ligos jusu nepaleidzi doh.gif , bet tikiuosi cia toks paskutinis kartas ir mazyle nebesirgs o tik augs ir dziugins tevelius, sveiktatytes jums, laikykites 4u.gif
Pasislepusi, kad tik zinotum kaip as tave suprantu mano uosviai gyvena kaime 100 km nuo Klaipedos, lankomes retokai, bet kai atvaziuojam ir tevai ir visos tetos bega prie vaiko is karto atima ir nesasi, tik nespejam i kiema ivaziuoti pribega prie masinos ir isnesa vaika as tik daiktus speju paimti ir is paskos doh.gif Si sestadieni kaip stik zadam vaziuoti i kaima, nes 3 menesius nebuvome blush2.gif tai jau irgi spaudzia ko cia neatvaziuojam ir dar reikia likti su nakvine veztis visus vaiko daiktus, vezima ir t.t. kai leliukas mazas tai man ziauriai sunku doh.gif Bet nieko nepadarisi juk vyro tevai, bandau kaz kaip taikytis.
Mergaites norejau jusu paklasuti mano mazius pradejo labai stipriai sukti galvyte i skirtingas puses kai ji migdau, bet jau taip stipriai ir greitai kol nusiramina pats ir uzmiega, anksciau lyg tais to nebuvo nu nepastebejau, ar cia gali buti susije su vitaminu D?
Atsakyti
kristinuke, o spinatus paverdi ar zalius dedi?

QUOTE(Sangria023 @ 2013 03 13, 16:21)
Mergaites norejau jusu paklasuti mano mazius pradejo labai stipriai sukti galvyte i skirtingas puses kai ji migdau, bet jau taip stipriai ir greitai kol nusiramina pats ir uzmiega, anksciau lyg tais to nebuvo nu nepastebejau, ar cia gali buti susije su vitaminu D?


ta prasme trankyti galva i visas puses? g.gif vit.D gali buti viena is hipoteziu. vieni is perdozavimo pozymiu - neramumas, galvos prakaitavimas. maniskiai irgi taip muistydavosi ir su galva i salis blaskydavosi. sakau, gal ta galva labai kaisdavo ir prakaituodavo ir jie ieskodavo, kaip ta galva vesiau padeti g.gif bet jei muistosi, tai gali juk buti ir kad miego dar nelabai nori, kartais ir pervarge vaikai labai muistosi, gal dar kokie dantys mirksiukas.gif zodziu, cia gali buti ir vit.D, ir tikrai nebutinai jis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Krempudra @ 2013 03 13, 17:29)
kristinuke, o spinatus paverdi ar zalius dedi?
ta prasme trankyti galva i visas puses?  g.gif vit.D gali buti viena is hipoteziu. vieni is perdozavimo pozymiu - neramumas, galvos prakaitavimas. maniskiai irgi taip muistydavosi ir su galva i salis blaskydavosi. sakau, gal ta galva labai kaisdavo ir prakaituodavo ir jie ieskodavo, kaip ta galva vesiau padeti  g.gif bet jei muistosi, tai gali juk buti ir kad miego dar nelabai nori, kartais ir pervarge vaikai labai muistosi, gal dar kokie dantys  mirksiukas.gif zodziu, cia gali buti ir vit.D, ir tikrai nebutinai jis  mirksiukas.gif

Kaip cia teisingai issireiskus kai paguldau ir pradedu migdyti tada pradeda grinai i desine i kaire guledamas suktineti galva, nu siaip galvyte nebuna isprakaituota, siaip pas mus namuose labai silta dar sauleta puse tai kartai buna kakta dregnoka, tai pasidare neramu kad gali buti del vitamino d. Jauciu kai eisim i TA 8 menesiu prasysiu kad ir mum padarytu tyrimus geriau tiksliai zinoti.
Aciu tau uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,mergaites,

net nezinau,ka pasakyt..gal nebent tai,kad nebejuokinga..

Pasislepusi teisingai nusake esme,dekui tau. Maze nustojo valgyt,veme vaistus,todel pagulde. Yra bronchitas,nuo siaubingos slogos ausu uzdegimas ir kolkas neaisku,ar puline angina,kaip sake pradzioj,ar mononukleoze(yra toks biesas). Gaunam antibu,vel inhaliacijos,hormonai,dar kitokiu vaistu, siandien jau lyg geresne situacija,lyginant su vakar..nors kai uzsikosi,pirmas impulsas tik bekt ir rekt pasiciupus. Ai,dar kaspiniuka turim galvoj-kateteri,vel tik reanimacijos seses sugebejo istatyt. Kol vietines bande pacios,as laukiau uz duru. Mb palatoj..sake pro stikla mate procesa:( viena pabado,kita,vel apsikeicia..vienzo.
Rytoj gal ateis paseliu is gerkles ir akytes atsakymai,meldziuos,kad nebutu ko baisaus. Ir siaip..praeita savaite anyta pateko i avarija,masina i lauza,o jai tik sumusimai ir galva siek tiek prakirsta. Mes namie sedint vel sitaip apsirgom..kazkoks juodas dryzis,ar ka? Jau bijau net skustis dar kuom,tik kad baigtus viskas sekmingai.
Ech,vaikas per kosuli ir sloga net pamiegot normaliai negali..va mb uzsiima su ja,bo man nuo nuolatinio snargliu traukimo jau galva plysta.

Beje,galiu pasidziaugti tuom,kad ped.tada turbut blogai pasvere. Nes cia su keliom skirt.svarstyklem rodo 8kg. Negalejo gi per savaite sirgdama ir prastai valgydama priaugt 400g.

Dar klausiau jusu,kaip del trecio maitinimo-ka duodat,ar ta pacia kose kaip ryte? Man panasu,kad ji jau ir vakare uzvalgytu,galvoju,ar jau galima duot ko,ar kazkiek laiko turi praeit nuo primaitinimo pradzios?

Tai tiek ziniu is musu.. Dekui,kad rupinates,paskaitau ir apie jusu dziaugsmus ir bedelius,bet su situo tel.para uztrukciau,kol ka pakomentuot speciau:-) beje,saugokites ir pacios,nes sake,kad nauja gripo ir virusu banga ateina,per va tris d.visa ligonine uzsipilde.
Ai,dar pabaigai papasakosiu nugirsta sesiu pokalbi:"ta moteri su 2men.kudikiu tai paleisim"-"kodel?"-"ji gi atvaziavo,nes vaiko kakas geltonas pasidare,supanikavo,o viskas tai gerai,jis gi mp valgo,normalu taip". Gi jos lauke,kol vaikis pakakins ir ejo tyrinet:-)prisiminiau,kaip patys pradzioj pampi pasieme nakti to gerojo psl.ieskojom,kad paziet,ar gerai viskas. Matyt,ji apie sita psl.nezinojo:-)bukit sveikuciai!
Atsakyti
D;ville. sveikit greiciau 4u.gif
Atsakyti
Labas,
QUOTE(d'ville @ 2013 03 13, 20:21)
Sveikos,mergaites,

net nezinau,ka pasakyt..gal nebent tai,kad nebejuokinga..

d'ville kaip baisu:console: Net sunku skaityti apie tavo mazosios savijauta verysad.gif Linkiu kuo greiciau issikapstyti is tu ligeliu ir, kad daugiau jos nebegriztu 4u.gif Stipriai spaudziu kumstukus uz jus.

O siaip visoms kam priklauso su menesiukais 4u.gif nors truputi ir paveluotai blush2.gif

Taip pat po 4u.gif kristinuke ir Faustina uz ligeles.

QUOTE(kristinuke @ 2013 03 13, 17:12)
Pasižiūrim viens į kitą su mb - kas bus toliau? Iki 8 mėnesių buvo gerutis meškiukas, o dabar toks padauža, toks išdykęs doh.gif Dar skundžiausi gydytojai, kad vartytis nenori, tai dabar su kaupu mirksiukas.gif

Stipruolis biggrin.gif Tikrai spinatai padeda. O as kazkaip nesugalvojau ju prisisaldyti blush2.gif

QUOTE(*Gyte* @ 2013 03 13, 12:03)
Na tikiuosi kad vyras gerai tuos karnizus pritvirtino, bet kaip ir rase Kristinuke, kai leidau su jomis daryti ka nori, pasidare neidomu  biggrin.gif as ir bandau sakyti, akd negalima, kad ne ne ne, bet ji atsisuka, paziuri savo didelem akim, dar kartais man liezuvi parodo ir vel daro savo  smile.gif matau kad sunkus laukia auklejimas, jau kai ko isigeidzia tai truks plis turi pasiekti.

Panasi situacija ir pas mus. Lyg ir supranta, kad sakai ne ne, negalima, bet ji tik juokas ima. Ismoko siurblio laida istraukt is rozetes, tai, kad ir kiek kartu sakyciau, kad negalima, vis tiek lupa isikirtes, ziuri i akis ir lupa. Arba su vaikstyne privaziaves prie veidrodzio koridoriuje, bando ji nulupti. Kai pasakai, kad negalima, tai tik rankos i virsu ir juokiasi doh.gif Bus ka veikti kol isauklesim...

Buvau truputuka dingusi, tai vakar tik viska perskaiciau, bet jau rasyti nepajegiau. Turejom labai smagu savaitgali biggrin.gif MB pagaliau siek tiek atitruko nuo darbu, tai buvom nuvaziave aplankyti jo giminaiciu 2 men mergytes, o po to pora dienu jo brolio sodyboje prabuvom. Labai smagiai praleidom laika ir mazasis gana puikiai elgesi ir jautesi.
Aciu visoms uz atsakymus i mano klausimus. Smagu, kad jusu vaikuciai pazaidzia vieni. Musiskis zaist zaidzia, bet reikia salia buti ir ant ranku labai prasosi. Jei tik nueinu, tuoj zirzia ir iesko manes. Jau kartais save kaltinu, kad kazka darau negerai ir vaika nesavarankiska auginu blush2.gif

Mes ciuzinuka taip pat kokosini-grikini turim. Miega ant jo nuo pirmu savaiciu, bet atrodo,kad viskas gerai. Pritariu Gytei, kad cia daug reklamos. O nuo kada reikia versti grikine puse i virsu?

Gal trumpai tiek. Tegul buna sveiki jusu mazyliai ir jus pacios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pasislepusi @ 2013 03 13, 12:42)
Demetraola, as suprantu, kad is sono atrodau idiote, gailinti savo vaiko.


Is sono tikrai taip neatrodai, tik reikia suprast ir senelius, ir bandyt jiems paaiskint kas tau atrodo negerai. Ir zinoma kai jie serga ar dar kazkas, jie turi apie tai perspet isanksto.

D'ville sveiktos Jums 4u.gif

Kamelija man sake kad reikia keist kai sukaks 6men, bet as pati dar neapkeiciau g.gif

Krempudra kokie saunuoliai drakosos, tiek suvalgo. Greit ir jie darys viska, ir visi dantukai prades list smile.gif , viskam savo laikas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Demetraola: 13 kovo 2013 - 22:58
D'ville laikykites, tikrai kaz koks juodas periodas uzejo, bet po juodo visada buna baltas, tikiu, kad mazyle greitai pasveiks ir daugiau jokiu ligu schmoll.gif mes su jumis, sveiktatytes tavo zuikei 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Graži diena - pretekstas gerai nuotaikai smile.gif Mano vaikis nuo pat ryto vieno krykštavimo, tai net nebandau kol kas migdyti.
Gavom vitamino d atsakymus: 37,19 ng/ml (norma 30-100). Taip kad viskas mums gerai, tris savaites negerdami priartėjome prie apatinės ribos. O gėrėme prieš tai 5-6lašiukus.

QUOTE(Sangria023 @ 2013 03 13, 18:21)
Sveikos mamytes 4u.gif
spaudzia ko cia neatvaziuojam ir dar reikia likti su nakvine veztis visus vaiko daiktus, vezima ir t.t. kai leliukas mazas tai man ziauriai sunku doh.gif Bet nieko nepadarisi juk vyro tevai, bandau kaz kaip taikytis.
Mergaites norejau jusu paklasuti mano mazius pradejo labai stipriai sukti galvyte i skirtingas puses kai ji migdau, bet jau taip stipriai ir greitai kol nusiramina pats ir uzmiega, anksciau lyg tais to nebuvo nu nepastebejau, ar cia gali buti susije su vitaminu D?

O mes, žinok, beveik kas savaitgalį šitaip kaip čigonai. Nėra lengva, bet kai dažniau, tai įpranti.
O dėl tėvų... juk galima pasakyti, kad vaikas nepripratęs, truputį palaukti juk galima. Bent maniškis tai paleisdavo kakarynę, jei jam nepatikdavo, ir visos tetulytės ir pan. suprasdavo, kad ne laiku ir ne vietoj savo dėmesį rodo. O pačiai kažkaip negaila. Tiesa, būna kuriozų, dažniau su svetimais žmonėmis. Pvz. susitinkam laiptinėj net ne mūsų name pažįstamą, tai ji ''pakalbino''vaiką ištraukdama iš burnos žinduką lotuliukas.gif

Buvo laikas, kai maniškis labai galvą sukinėdavo, prastai miegojo... bet tai sutapo su dantų kalimusi, nors tikrosios priežasties tai nežinau.
Papildyta:
QUOTE(Krempudra @ 2013 03 13, 18:29)
kristinuke, o spinatus paverdi ar zalius dedi?


Pačioje pabaigoje įdedu ir vos vos paverdu.
Papildyta:
QUOTE(d'ville @ 2013 03 13, 21:21)
net nezinau,ka pasakyt..

Laikykitės 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif Po šio periodo tikrai turi ateiti šviesus šviesus šviesus laikas ... šimtus kartų šviesesnis nei mums visoms 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Kamelija2 @ 2013 03 14, 00:38)
Lyg ir supranta, kad sakai ne ne, negalima, bet ji tik juokas ima. Ismoko siurblio laida istraukt is rozetes, tai, kad ir kiek kartu sakyciau, kad negalima, vis tiek lupa isikirtes, ziuri i akis ir lupa. Arba su vaikstyne privaziaves prie veidrodzio koridoriuje, bando ji nulupti. Kai pasakai, kad negalima, tai tik rankos i virsu ir juokiasi doh.gif Bus ka veikti kol isauklesim...

Iš tikrųjų pagal auginimo teorijas tai reikėtų pamiršti žodį ne ir visus su priešdėliu ne, kad dar vaikystėje neužmušinėtume vaiko iniciatyvos ir neužaugintume neryžtingo, savim nepasitikinčio. Tačiau aš tos nuomonės, kad viskam reikia saiko. Esu mačiusi vaikų, kurie nežino, ką reiškia ''negalima'', tai man baisu. O dabar nelabai sąmoningai ir maniškis reaguoja į tą NE, bet reaguoja. Tik kaži ar ilgai.

Tiesa, norėjau paklausti, o jūs apdraudę saviškius?
Atsakyti
sveikos

d'ville, sveikite 4u.gif del trecios koses, tai, kiek suprantu, reiketu duoti 2 skirtingas kruopienes ir 1 darzoviene (galbut plius mesa).
bet bent man kol kas trecia kose nelabai iseina ivesti, nes jei ivesiu, gausis, kad maniskiai is viso diena nebevalgys MP arba valgys labai mazai. o nakti jie dar pas mane labai valgo doh.gif o as negaliu uzprogramuoti, kad man MP gamintusi tik nakti, o diena - ne schmoll.gif todel gaunasi, kad diena vis tiek turiu daryti viena rimtesni maitinima MP, kitaip busiu kvadratine, o su nusitraukinejimais dar gumbu prisidarysiu ir bus dar blogiau. todel bent mes kol kas tenkinames dviem kosem, tuo labiau, kad jie per tuos du kartus visai nemazai suvalgo. kaip isivaizduoju, man trecia maitinima iseitu ivesti, jei drakosiukai nakti nebevalgytu arba valgytu labai mazai, o maitinimas MP butu paliktas tik ryte ir vakare.

beje, atrodytu drakosiukai valgo kaip ir ta pati, o va vienam su viduriais viskas normaliai, kitam - pakietejo blink.gif bet siandien pramuse, tai ir as sokau apie pampi pergales soki yahoo.gif ir net musu teciui skambinau pranesti, koks pas mus svarbus ivykis lotuliukas.gif

kristinuke, mes abu drakosiukus apdraude kazkokiu kaupiamuoju gyvybes draudimu. bet pas mus mb sitais dalykais rupinasi, todel negaliu labai pakomentuoti. tik zinau, kad nuo 1 metu amziaus dasides dar draudimas nuo nelaimingu atsitikimu ar kazkaip ten. beje, jus antri is mano pazistamu, kurie daresi vit.D tyrimus ir kuriems parode norma mirksiukas.gif dviem buvo trukumas, o kitiems - virs normos ribos arba perdozavimas doh.gif
Atsakyti