Įkraunama...
Įkraunama...

Grybukai, riešutėliai, voveraitės, cake pops

QUOTE(kaciora* @ 2014 08 20, 09:04)
Merginos, labai prašau pagalbos, turiu iškepti cake popsu penktadieniui, o nesu kepusi. Vakar nusipirkau keptuvę. Sakykit, pagal kokį receptą tikrai turėtų išeiti? Pirmame psl lyg ir neuzmaciau,  temų skaityti laiko neturiu. Ir reikia baltų, tai ištirpinti tiesiog baltą šokoladą? Ačiū labai

ir mane domintu receptelis blush2.gif ir noreciau suzinoti kaip silikonines keptuves ar jos tokios pat geros kaip elektrines ar nelabai ax.gif
Atsakyti
Jei pravers, tai nurasau recepta, kuri gavau su keptuve. Bet kaip ir minejau, klausiu ar yra koks populiariausias?

130 g kamb. temp. sviesto
125 g cukraus pudraus
136 g miltu
1 a. s. kepimo milteliu
2 valg. s. pieno
2 kiausiniai

Sutrinkite sviesta su cukrumi. Sudekite kiausinius. Pamazu sudekite miltus, supilkite piena. Sudekitine tesla i keptuve.
Atsakyti
QUOTE(Rakelė @ 2013 06 25, 21:35)

100gr smulkaus cukraus
100gr savaime kylanciu miltu
100gr margarino
2 vidutinio dydžio kiaušiniai
1/2 a.š vanilės esensijos
(rašo, kad norit minkštesnių pyragaičių galima įdėti šiek tiek kepimo miltelių <neparašyta kiek, bet aš dėjau arbatinį šaukštelį ir manau, kad padauginau, nors mano miltai buvo ne savaime kylantys>)
Eiga:
Išsukti margarina su cukrumi iki purios masės. Po vieną sudėti kiaušinius ir vanilės esensiją. Po truputį berti miltus maišant vidutiniu kombaino greičiu.
Šaukštu dėti masę i keptuvės duobutes ir kepti apie 5 minutes.

Norint šokoladinių cake pops'ų daryti viską pagal pirmą recepta tik vanilės esensiją keisti dviem šaukšteliais gerod kokybės kakavos pudros.


Aš kepu pagal šį receptą, tik dedu sviestą ir kepimo miltelius. Vieno populiariausio recepto nėra, visos bando ir prisitaiko pagal savo skonį. Kepa ir pagal grybukų receptus, Reikia bandyti ir surasti savąjį receptą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AIRA @ 2014 08 20, 09:58)
Aš kepu pagal šį receptą, tik dedu sviestą ir kepimo miltelius. Vieno populiariausio recepto nėra, visos bando ir prisitaiko pagal savo skonį. Kepa ir pagal grybukų receptus, Reikia bandyti ir surasti savąjį receptą 4u.gif


100gr savaime kylanciu miltu
kas čia tokie per miltai? gal kepimo milteliai... bet tada labai daug 100 g.
kur jų pirkt?
Atsakyti
Tokių miltų LT nesu mačiusi schmoll.gif Juos pakeičiau kvietiniais miltais (reikia kiek daugiau nei 100gr), ir įdejau 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.
Atsakyti
QUOTE(Laurutė @ 2014 08 20, 14:06)
100gr savaime kylanciu miltu
kas čia tokie per miltai? gal kepimo milteliai... bet tada labai daug 100 g.
kur jų pirkt?

'''(rašo, kad norit minkštesnių pyragaičių galima įdėti šiek tiek kepimo miltelių <neparašyta kiek, bet aš dėjau arbatinį šaukštelį ir manau, kad padauginau, nors mano miltai buvo ne savaime kylantys>)'''tikrai ne kepimo milteliai,dedu paprastus ax.gif cia kaip galima paciai miltus pasidarythttp://www.zaidimuai...tys-miltai.html,tai manau kepimo milteliai papildomai nebereikalingi mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

perskaičiau temą, dabar krūva klausimų ax.gif

ketinu kepti mažų keksiukų. Bet tie tokie visai mažiukai kur būna. Nusipirkau popierinių indelių, bet dabar supratau, kad pačios formos tokiu mažyčių tai neturiu. doh.gif Tai jei kepsiu tik popierėlyje jie man išgrius? Nes keksų formas turiu jau tik tas didesnes...

- kepti noriu ir cakepopsus, turiu tokia formą:
user posted image
Kiek skaičiau, nemačiau kad kas apie tokią kalbėtų. Arba rankomis formuojat, arba elektrinėj. O tai čia pvz aš sudedu ir tada jau į orkaitę?


- nerandu šioje temoje glajų receptų cakepopsams g.gif Ar naudojate tuos pačius kaip kad grybukams, kur pirmam psl? Bet kaip tada su spalva?
Atsakyti
Tokia turiu forma. Siaip sudet galima kokia skania tesla,svarbu per daug nedet ir kepi kaip keksiuku tesla ar kazkas panasaus. Glajus naudoti tai buna spec sokoladu tirpinamu arba tiesiog galima i sokolada merkt:)
http://www.sirmulis....iukais-lenkija/

bet kazkur gal assorti mačiau kazka panasiai.

Šokoladiniam glajui paruošti reikės:

200 gr. šokolado
50 gr. 82% sviesto

Sviestą su šokoladu ištirpinti garų vonelėje, gerai išmaišyti, spurgytes merkti į glajų. Kai šokoladas sustings galima aplieti baltu šokoladu.
Atsakyti
o dėl mažų keksiukų nepatarsit nieks? g.gif
Atsakyti
Elze, mini keksiukams reikalinga ir mini keksiukų kepimo forma, ne tik popierėliai, kitaip nemanau kad pavyks..
Atsakyti
Dabar gaminu pagal Rakelės receptą:
100gr smulkaus cukraus
100gr savaime kylanciu miltu
100gr margarino
2 vidutinio dydžio kiaušiniai
1/2 a.š vanilės esensijos
(rašo, kad norit minkštesnių pyragaičių galima įdėti šiek tiek kepimo miltelių <neparašyta kiek, bet aš dėjau arbatinį šaukštelį ir manau, kad padauginau, nors mano miltai buvo ne savaime kylantys>)
Eiga:
Išsukti margarina su cukrumi iki purios masės. Po vieną sudėti kiaušinius ir vanilės esensiją. Po truputį berti miltus maišant vidutiniu kombaino greičiu.
Šaukštu dėti masę i keptuvės duobutes ir kepti apie 5 minutes.

Norint šokoladinių cake pops'ų daryti viską pagal pirmą recepta tik vanilės esensiją keisti dviem šaukšteliais gerod kokybės kakavos pudr


tik darau kaip Aira- su sviestu ir paprastais miltais. Bet tai man klausimas, o kiek pasidaro tu pops'u? Nes as pasidariau tesla ir labai mazai atrodo....

ir kitas klausimas- o kokio tirstumo tesla turi buti? Pas mane dabar ji tokia labai tirsta, gal kiek tirsciau nei grietine: paemus ant sauksto ir apvertus ji nenubega, bet nukrenta issitesus taip.
Papildyta:
ir dar keli klausimai ax.gif

- kokioje temperatūroje kepti tuos popsus? Mano forma, kai čia kur aukščiau įdėjus (ne silikonone);

- kai tokiuose receptuose būna parašyta pvz išplakti sviestą su cukrumi, tai kaip jūs darot? tirpdinant sviestą ir tada plakat? ar kambario temperatūros naudojat?
Atsakyti
Elze, man iš šitos normos 2 keptuvės gaunasi, t.y. 24 popsai. Tešla ir turi gautis tiršta. Aš ją dedu į konditerinį maišelį vienkartinį, prakerpu galą ir taip spaudžiu į keptuvę, nes su šaukštu gan sunkokai dedasi ir nevienodai.

Dėl temperatūros negaliu atsakyti, aš kepu elektrinėje keptuvėje. O tešlai sviesto tirpinti nereikia, jis turi būti kambario temperatūros.
Atsakyti