Na, nežinau, kas ten per Beatos pyragas, bet įtariu, kad neiškepei gerai. aš visada tikrinu mediniu pagaliuku, aklai nesivadovauju kepimo laiku, nurodytu recepte. Pagaliukas sukasi, nes tikriausiai nesustingdei šokolado tarp pagaliuko ir popso, kada pagaliuką į popsą įkišai.
o dėl dengimo, tai aš tik su grynu šokoladu dengiu, man taip skaniausia.. nors dengti ir ne taip patogu kaip su kokia glazūra..
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 06 17, 17:06)
Na, nežinau, kas ten per Beatos pyragas, bet įtariu, kad neiškepei gerai. aš visada tikrinu mediniu pagaliuku, aklai nesivadovauju kepimo laiku, nurodytu recepte. Pagaliukas sukasi, nes tikriausiai nesustingdei šokolado tarp pagaliuko ir popso, kada pagaliuką į popsą įkišai.
Ten raso, kad pagaliukas istraukus is pyrago turi buti apsiveles, nes pats pyragas labai slapias. As irgi visada tikrinu pagaliuku... padariau rutuliukus tada idejau pastovet i saldytuva. Issilydziau sokolada su sviestu, mirkiau pagaliuka, kisau i popsa ir vel viska i saldytuva. Pastovejus kokia valanda dengiau visa popsa. Kai.kurie ziuriu tvirtai laikosi. Bet kodel man tas sokoladas toks tirstas? Labai sunku dengti, gal daugiai sviesto det? Ir as naudojaui 72% sokolada, tai kartumas jauciasi. Gsl geriau naudoti ta kur sveriamas buna tokiais lakstais- gabalais?
QUOTE(dianamarc @ 2014 06 16, 13:40)
Aš darau 25g rutuliuką, paskui į sokolada, taigi, kiek viso sveria nezinau, bet pakankamai sunkus
aciu as irgi tokio svorio darau paprastai,bet kai pardavimui dariau,tai dariau 30gr.(pries dengiant sokoladu).
QUOTE(Mrs.B_ @ 2014 06 16, 15:04)
O grietinele riebia imate? Meginsiu daryti pagal Beatos sokoladini pyraga. Ten kaip supratau is vis nereikia jokio kremo...
grietinele dedu kokia turiu,bet visada riebia
neesu kepusi Beatos sokoladinio pyrago popsiukams,bet manau,kad jis ir turi buti toks lyg nedakepes,nes kai formuojasi burbuliukai siaip is trupiniu,tai ir pilama/dedama papildomai kazko (kremas,grietinele,sviestas ir pan.),kad butu dregnesne mase.
kai padarau burbuliukus,juos dedu i saldytuva.istirpinu sokolado gryno (niekuo neskiesta,su niekuo nemaisyta) mazai. tada merkiu pagaliuka i sokolada ir kisu atsargiai,letai i burbuliuko viduri ir mazdaug iki vidurio stumu pagaliuka.tuomet apvertus pagaliuku i virsu/burbuliuku i apacia dedu ant padekliuko/lekstutes.kai padarau visus,dedu vel i saldytuva,kad sokoladas sustingtu ir pagaliukas nesisukinetu.ir vat po to,kai jau sokolada tirpinu dengimui popsiuku,tada dedu riebaliuku i sokolada vis pamaisydama ir stebedama,kad nebutu nei per skysta,nei per tirsta.ir butinai neperkaitinkit sokolado
gal kas daro kitaip,tai tegu pasidalina savo patirtim
QUOTE(okmantes @ 2014 06 18, 12:53)
grietinele dedu kokia turiu,bet visada riebia
kai padarau burbuliukus,juos dedu i saldytuva <...> ir butinai neperkaitinkit sokolado
kai padarau burbuliukus,juos dedu i saldytuva <...> ir butinai neperkaitinkit sokolado
O kaip zinoti, ar sokoladas neperkaito? Jus juos kol mirkote tuo glajumi ji kaitinate ar jau bunate isjungus?
Dar kliuna tas sokolado kartumas glaiste, koki jus naudojate? Dar stovi saldytuve susuktu rutuliuku ir turiu balto sokolado, mastau su juo padaryti
QUOTE(Mrs.B_ @ 2014 06 18, 11:12)
O kaip zinoti, ar sokoladas neperkaito? Jus juos kol mirkote tuo glajumi ji kaitinate ar jau bunate isjungus?
Dar kliuna tas sokolado kartumas glaiste, koki jus naudojate? Dar stovi saldytuve susuktu rutuliuku ir turiu balto sokolado, mastau su juo padaryti
Dar kliuna tas sokolado kartumas glaiste, koki jus naudojate? Dar stovi saldytuve susuktu rutuliuku ir turiu balto sokolado, mastau su juo padaryti
as tirpinu sokolada mikrobangej:ijungiu 20 sekundziu,pamaisau,po to maisau kas 15 sek.kol istirpsta.nezinau ar mokesiu paaiskinti del perkaitimo...tiesiog maisant sokolada indelyje,dugne jis buna lyg sausas,lyg pridziuves ir reikia ji gramdyti su saukstelio galiuku,nuo to atsiranda kieti sokolado trupinukai. jei supratot ka nors
kas del sokolado kartumo,tai,manau,kad jus neesat tamsaus sokolado gerbeja naudokit pieniska arba balta. baltam sokoladui istirpinti reikalinga mazesne temperatura. esu dengus tirpintu marsmelous mase(irgi tirpinau mikrobangej su trupuciu sviesto-vaikams labai patiko,bet jie islieka lipnus), cukraus pudros glaistu(buvo labai bali,bet labai saldu),bet vis tik geriausia sokoladu.tiesiog nebijokit eksperimentuoti ir viskas ateis su praktika
QUOTE(okmantes @ 2014 06 18, 13:23)
as tirpinu sokolada mikrobangej:ijungiu 20 sekundziu,pamaisau,po to maisau kas 15 sek.kol istirpsta.nezinau ar mokesiu paaiskinti del perkaitimo...tiesiog maisant sokolada indelyje,dugne jis buna lyg sausas,lyg pridziuves ir reikia ji gramdyti su saukstelio galiuku,nuo to atsiranda kieti sokolado trupinukai. jei supratot ka nors
kas del sokolado kartumo,tai,manau,kad jus neesat tamsaus sokolado gerbeja naudokit pieniska arba balta. baltam sokoladui istirpinti reikalinga mazesne temperatura. esu dengus tirpintu marsmelous mase(irgi tirpinau mikrobangej su trupuciu sviesto-vaikams labai patiko,bet jie islieka lipnus), cukraus pudros glaistu(buvo labai bali,bet labai saldu),bet vis tik geriausia sokoladu.tiesiog nebijokit eksperimentuoti ir viskas ateis su praktika
kas del sokolado kartumo,tai,manau,kad jus neesat tamsaus sokolado gerbeja naudokit pieniska arba balta. baltam sokoladui istirpinti reikalinga mazesne temperatura. esu dengus tirpintu marsmelous mase(irgi tirpinau mikrobangej su trupuciu sviesto-vaikams labai patiko,bet jie islieka lipnus), cukraus pudros glaistu(buvo labai bali,bet labai saldu),bet vis tik geriausia sokoladu.tiesiog nebijokit eksperimentuoti ir viskas ateis su praktika
Dekui uz i formacija kiek suprantu tai tirpinant balta sokolada i ji nieko imaisyti nereikia? Tamsu sokolada as tai megstu labai, yoac su kava, bet kadangi darysiu vaikam, mastau ar jiem bus skanu...
Aišku, čia skonio reikalas, bet man skaniausia su juodu šokoladu popsiukai. Tas kartumas "atmuša" popsiuko saldumą, viskas labai gerai dera na, dar su pienišku nieko, o su baltu man per saldu..
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 06 18, 17:51)
Aišku, čia skonio reikalas, bet man skaniausia su juodu šokoladu popsiukai. Tas kartumas "atmuša" popsiuko saldumą, viskas labai gerai dera na, dar su pienišku nieko, o su baltu man per saldu..
man su baltu sokoladu irgi nekas, bet va dukrai tai labai patiko, tik tuos ir valge
labas,darbstuoles turiu klausimuka dariau popsiukus pora kartu ir nuleidau rankas del ju skonio... pirma karta dariau is juodo biskvito ir imaisiau rududu su maskarpone ir truputi sviesto ...atrode graziai bet perriebiai ir per saldziai...o antra karta nebedejau sviesto tai skonis geresnis bet daugelis nuo pagaliuku nuslydo... tai va dabar noretusi vel pabandyti tik su silikonine kepimo formele kepti ar su ja grazios formos tie popsai gaunasi ???? ar jau geriau pirkti elektrine keptuve?gal kas patarsit is savo praktikos ka rinktis??? manau jie tikrai butu maziau saldus...
QUOTE(@boruze2@ @ 2014 06 20, 22:21)
manau jie tikrai butu maziau saldus...
As dariau ia Beatos sokoladinio pyrago. Jis gaunasi labai slapias ir maisyti jokio kremo nebereikia lieka tik aoliejimas glajumi. Su juoduoju gabosi kartesni su baltu sokoladu saldesni. Vis gi darau isvada, kad su juodu sokoladu skaniau :-)
QUOTE(Mrs.B_ @ 2014 06 20, 22:37)
As dariau ia Beatos sokoladinio pyrago. Jis gaunasi labai slapias ir maisyti jokio kremo nebereikia lieka tik aoliejimas glajumi. Su juoduoju gabosi kartesni su baltu sokoladu saldesni. Vis gi darau isvada, kad su juodu sokoladu skaniau :-)
labai aciu pasitaikius progai butinai pabandysiu galbut issisuksiu ir be keptuves