Įkraunama...
Įkraunama...

Grybukai, riešutėliai, voveraitės, cake pops

Aš su kvailu klausimu ax.gif ,ar su senovine(ne elektrine) grybukų keptuve galima kepti ant stiklo keraminės viryklės?
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2014 05 14, 10:33)
Aš su kvailu klausimu ax.gif ,ar su senovine(ne elektrine) grybukų keptuve galima kepti ant stiklo keraminės viryklės?

Galima, o kodėl gali būti negalima? Tik nebrūžinkit, atsargiai dėkit ir kepkit. Aš kepiau, ir viskas puikiai. Tiesa, riešutukus, bet keptuvė tai tokia pat. smile.gif
Atsakyti
Aciu,bandysiu smile.gif
Atsakyti
labutis,gal esate kuri uzmaciusi mazesniu grybuku keptuve (zymiai mazesni grybukai uz is rusiskos kepimo formos).Labai jau noretusi isigyti,aciū is anksto uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Irgi yra prašymas. Gal žinot kur galima gauti riešutėlių keptuvę? ax.gif
Ačiū. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bagira814: 20 gegužės 2014 - 13:24
Sveikos,
kepiau šiuos grybukus :Grybukai:
200gr grietinės, 3 kiaušiniai, 150gr margarino, 200gr cukraus, 1 a.š.sodos (nugęsinti citrinos rūgšt. arba actu), 400gr miltų, vanilės
gavosi nuostabaus skonio,bet....minkšti, o aš labiau norėčiau, kad jie būtų kietesni...ką kitą kartą padaryti, kai kepsiu, kad jie būtų kietesni?
Ir gal galite smulkiai aprašyti, su tiksliomis proporcijomis, kap pasidaryti baltą ir šokoladinę glazūrą....
Atsakyti
QUOTE(bagira814 @ 2014 05 20, 14:24)
Irgi yra prašymas. Gal žinot kur galima gauti riešutėlių keptuvę?  ax.gif
Ačiū. smile.gif

turguj arba pagooglinti - keptuvės. Dar senukuose mačiau
Papildyta:
QUOTE(Doviand @ 2014 05 22, 15:52)
Sveikos,
kepiau šiuos grybukus :Grybukai:
200gr grietinės, 3 kiaušiniai, 150gr margarino, 200gr cukraus, 1 a.š.sodos (nugęsinti citrinos rūgšt. arba actu), 400gr miltų, vanilės
gavosi nuostabaus skonio,bet....minkšti, o aš labiau norėčiau, kad jie būtų kietesni...ką kitą kartą padaryti, kai kepsiu, kad jie būtų kietesni?
Ir gal galite smulkiai aprašyti, su tiksliomis proporcijomis, kap pasidaryti baltą ir šokoladinę glazūrą....

Pagal receptą, kurį kepėte, sukietėti turėtų šiek tiek vėliau. Galit dėti daugiau cukraus, jei patinka, ir kiaušinių.
Dėl proporcijų Jums tiksliai nieks nepasakys, manau, nes skiriasi kiaušinių dydžiai, cukraus pudros smulkumas ir pan. Teks daryti bandymų būdu. Kelis kartus išmėginsite ir pajausite, kokio kietumo turi būti.
Šiaip glazūra turi "aptepti" šaukštą, kuriuo maišote - t.y., jį lygiai padengti, kai įmerkiate ir išraukiate.
Nežinau, r aiškiai čia surašiau. Bandykite, ir viskas pavyks
Atsakyti
Trečia diena, kaip iškepti ir vis dar minkšti...
dariau glazūrą, bet nepavyko....gavosi tokia trupanti :1,5 stiklinės cukraus pudros, 1 kiaušinio baltymas ir citrinos rūgštelė. kiek laiko reikia plakti, pas mane gavosi tiršta glazūra, nekrentanti nuo šaukšto, et.... sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Doviand: 23 gegužės 2014 - 06:48
QUOTE(Doviand @ 2014 05 23, 06:48)
dariau glazūrą, bet nepavyko....gavosi tokia trupanti :1,5 stiklinės cukraus pudros, 1 kiaušinio baltymas ir citrinos rūgštelė. kiek laiko reikia plakti, pas mane gavosi tiršta glazūra, nekrentanti nuo šaukšto, et.... sad.gif

Man 1st. uztenka, kartais ir tiek nereikia, buna tokia tistanti. O siaip del teslos galite miltu padaugint. Kuo kietesne tesla yra, tuo tvirtesni iskepe. Eksperimentuokit, sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviand @ 2014 05 23, 08:48)

glazuros nereikia plakti, reikia ja ismaisyti saukstu. kuo ilgiau plakat, tuo daugiau oro patenka i ja, todel ir trupa.
Atsakyti
o baltymą paplakti reikia su mikseriu ar užtektų su šakute? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviand @ 2014 05 23, 07:48)

cukraus pudrą beriu ne visą iš kart, suku šaukštu ir po biškį pridedu.
Mikseriu neplaku, truputį baltymą šakute paplaku pradžioje.
Jei labai kieta, galima citrinos sultimis praskiesti, ar vandenuku.
Atsakyti