QUOTE(Rasskee @ 2013 11 27, 15:48)
Noriu issikepti sventems grybuku, bet keptuves neturiu, ar kuri kepat orkaitej? Koki recepta kepant orkaitej naudoti? Ir kiek laiko jie buna skanus, nesinori pries pat sventes kepti...
Laisviausiai galima grybukus kepti ir be spec keptuves. O iskepti orkaiteje jie tokie tikroviski, grazus, kiekvienas grybas individualybe
.
Teslai :
100 g sviesto arba aliejaus
100 g cukraus
100 g medaus
1 kiausinis
1 kiausinio trynys
1 arb. Saukstelis sodos, truputis citrinos sulciu sodai gesinti
Meduoliu prieskoniai (as dedu truputi gvazdikeliu ir cinamono)
Miltu, kad iseitu pakankamai tvirta minkoma, islaikanti forma tesla
Baltas glajus:
1 kiausinio baltymas
Citrinos sulciu/rugsties
Cukraus pudros
1 sokolado plytele kepurelems
sviesta arba alieju, cukru, medu, prieskonius sumaisome ir pakaitiname, kol mase pradeda bubuliuoti ir tamseti. Didesniame dubenyje imusame viena kiausini ir kiausinio tryni (baltyma atsidedam glajaus gamybai) lengvai suplakame. Cia pilame ir nugesinta soda. I kiausinius pilame siek tiek atvesintus riebalus su cukrum ir medumi. Maisant mase suputoja. Tada dedame miltus, kol tesla nebekimba prie ranku ir kol is jos galima lipdyti. Padarome plokscius blynelius - kepurytes, ir pailgus kotelius. Kepam apie 10-15 min 180 C orkaiteje. Iskeptus atvesiname. Kol vesta darome balta glaju.
Kiausinio baltyma suplakame iki putu, paskui pamazu dedam cukraus pudra ir citrinos sultis. Cia jau reikia ''atmusti'' ranka kiek ko ideti. Bet glajus turi buti pakankamai tirstas. Patirstinti visad galima cukraus pudra, paskystinti - citrinos sultimis.
Grybuku ''surinkimas'': kiekvienoje galvyteje peiliu iskobiam duobute, kotelio gala merkiam i glaju ir istatom i paruosta duobute. padedam ramiai ir laukiam kol glajus suklijuos ''detales''. Va ir turim grybukus
:
O toliau viskas paprasta - kotelius tepam baltai, laukiam kol nudziusta, kepureles tepam sokoladu, laukiam kol nuddziusta ir tada jau galim valgyti. Manau, kad ir savaite sie grybukai laisviausiai gali isstoveti.