Įkraunama...
Įkraunama...

Skarų mezgimas gyvai XI

Pasigirsiu ir aš savaja skara, visoje skaroje įmegzti karoliukai.
Daugiau foto ČIA
user posted image

Atsakyti
Mano lininė neužmirštuolinė AITVARŲ skara

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulėlydis*: 07 birželio 2013 - 08:27
ooo kiek naujienų smile.gif labai dailios visų skarutės. bet nuo Saulėlydžio neužmirštuolinės -net jaučiu kaip lydausi. smile.gif spalva ypatinga smile.gif
Atsakyti
Pirmas blynas blush2.gif

Moonlight Sonata Shawl

Midaros SilkMochair 4 kamuoliukai po 25g, virbalai 3,5mm

daugiau foto ČIA sorry už ne pačia gražiausią fotosesiją - skubėjau atiduoti mamai blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltija2: 07 birželio 2013 - 20:53
Puiki skara thumbup.gif
Nors čia tiek gražuolių primezgusios, kad pritrūktų žodžių komplimentams
Atsakyti
Labai ta baltoji grazi, tas krastelis graziai atrodo.

Merginkos, pasidalinkit, kaip tampot skaras, kad jos igautu ir laikytu grazia forma?.... As kazkaip vargau, kol istampiau savasias. Naujoke esu skaru mezgime, tad igudziu nedaug. Tampiau ant putopolisterolio prismaigstydama smeigtukais, bet kazkaip sunkiai isgauti ta forma. Itempi apatini kampa, tai kazkaip krastai nebeiseina lygai, jei pradedi nuo virsutinio krasto (visa prisismaigstai lygiai) tai tada bangles nesigauna... Kaip jus darot, nuo kur pradedat ir kaip prismaigstot tas skaras? Atleiskit, jei kam pasirodys labai kvailas mano klausimas, tiesiog gal ne taip darau ka nors?...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo villyte: 10 birželio 2013 - 15:30
Villyte, aš tampau kaip tu - ant putų polistirolo. Pirmiausia viršutinę tiesę prismaigstau, paskui stuburą ištempiu. Ir kraštus. Jei reikia, įtempimą koreguoju, kad išgauti teisingą formą. O kartais kraštelį purkšteliu standikliu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2013 06 07, 08:27)
Mano lininė neužmirštuolinė AITVARŲ skara

nuostabi lininukė wub.gif wub.gif
koks linas naudotas - Midaros 2-3gijų?
Atsakyti
QUOTE(busima @ 2013 06 10, 21:26)
nuostabi lininukė  wub.gif  wub.gif
koks linas naudotas - Midaros 2-3gijų?

Ačiū. Plungės (Limagedos) 3-jų gijų
Atsakyti
Pagaliau parodysiu blush2.gif ilgai mezgiau, stai kas gavosi ,aciu man padejusiom 4u.gif 4u.gif 4u.gif user posted image paspaudus turi issididint. Drauge neleido istampyt ir pasieme biggrin.gif taip jai patiko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inesiuuu: 11 birželio 2013 - 08:27
QUOTE(viosim @ 2013 06 10, 14:54)

QUOTE(villyte @ 2013 06 10, 16:25)
Labai ta baltoji grazi, tas krastelis graziai atrodo.

Merginkos, pasidalinkit, kaip tampot skaras, kad jos igautu ir laikytu grazia forma?....

Ačiū!

villyte, aš tampiau ant lovos, gal pusę valandos adatėles perkėlinėjau kol gavosi taip kaip norėjau. pirmiausia išsitempiau centrą ("stuburą"), tada rankomis "išglosčiau" į šonus, po to prismaigčiau viršutinį kraštą iki kampų, tada susidėliojau šonus. o po to žiūrėjau kas ne taip ir koregavau. tiesa centrą ir viršų iš karto šiek tiek mažiau ištempiau nei galėjau, kad šonams liktų, o koregavimo metu jau kai mačiau kad dar galiu padidinti, tada ir padidinau. maniškė dar sudėtingiau šiek tiek buvo, nes prie kaklo ji ne tiesi, o yra specialiai išlinkimas. standiklio nepurškiau, tik kai mirkiau, į vandenį sonett vilnos balzamo įpyliau. šiaip šie siūlai labai dėkingi ištampymui, nes palaikyti "ant adatų" spėjau tik kokias 3val ir teko nuimti, o ištampymas ir kitą dieną niekur nedingo.

dar idėjų ištampymui galima pasieškoti googlėj įvedus "block shawl". man pvz patiko šis variantas: http://www.knittingd...lace-shawl.aspx smile.gif

kraštelis šios skaros labai paprastas (bet rezultatas ir mane nustebino): mezgamos paskutinės 8 eilės iš abieju pusių gerosiomis (na ripsu..) ir "nuleidžiamoji eilė" didesniu virbalu nuleidžiama "picot bind off" būdu. kaip tai daryti parodyta čia http://www.youtube.c...h?v=5JnrWVv0bUI ir dar čia http://www.youtube.c...h?v=pGkhn4Y5v9s aš bent kelis kartus pažiūrėjau filmuką ir viskas gavosi. o tampant ištempiamas kas kelintas spurgelis (pagal mano raštą gavosi kas šeštas) ir gaunasi tokis grožis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltija2: 11 birželio 2013 - 08:46
Labai dekui, merginos smile.gif. Manau ne man vienai si informacija bus naudinga ir reikalinga. Labai graziai tas krastelis atrodo, reikes kada ji isbandyti. O tampyti turbut visoms nera lengva ir isgauti tokia, kokios norima, forma uztrunka nemazai laiko... Na, bet rezultatas viska atperka smile.gif
Atsakyti