QUOTE(Amarcord @ 2013 05 07, 10:07)
Nežinau, man didžiausia blogybė medvilnė intensyviai sportuojant. Pvz., vėjuotą dieną jei bėgioju (ne taip seniai tai dariau su medvilnine maikute ir medvilniniu džemperiu), tai po 5 km abu rūbai jau peršlapę nejuokais. Kol bėgi - nieko, bet einant namo vėjas oi kaip perpučia. Labai lengva peršalti taip. Tas pats minant dviračiu.
Beje, šiaip sintetikos negaliu dėvėti, poliesterinių bliuzelių nepernešu tiesiog.
...bet aš va tuos šortus dviratininkų čiupinėjau išparduotuvėje (vienus tik radau), tai kažkaip nesukėlė pasitikėjimo
pati nusivyliau termo rūbais pirktais neaiškios firmos, tai nepalyginamai kitokie nei dukros spec. čiuožimui... tiesiog sintetika mikropluošto. Tas pats įspūdis ir su dabar čiupinėtais šortais. Sūnui buvau radus futbolo aprangą adidas, bet kažkokio sportinio klubo sumažintą variantą, tai visai kitoks jausmas tos medžiagos, nei tų šortų. Kai nusirengdavo tuos firminius marškinukus kūnas būdavo sausas (nors sušildavo tiek kad plaukai būdavo visiškai šlapi), o su visom kitom drėgnas... be to jin neprasmirsdavo... O sudėtis tokia pat - poliesteris ir tiek. Todėl man labai įtarima kelia visi sportiniai rūbai, fyg suprasi jų kokybę...
Šiaip rimtų medvilninių sportinių rūbų nebūna būtent dėl medvilnės savybės sugerti į save drėgmę
, nors užmačiau maišytų su medvilnės pluoštu.