Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į priekį link įvaikinimo - IV

QUOTE(Ute @ 2013 04 17, 22:51)
Kai įvaikinome dičkę, tai tada teisme buvome "я да ты да мы с тобой". Tik mes dviese ir teisėja su posėdžio sekretore. Jokios tarnybos nesirodė.

Tikrai? blink.gif Aš vaikinausi prieš 7 metus, tai jau tada posėdyje buvo ir VTAT, ir Įvaikinimo tarnybos atstovė. Turėjo būti ir globos namų atstovas, bet neatvyko (tiesiog atsiuntė teismui raštą, kad sutinka, jog aš įvaikinčiau jų globotinę).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pippi: 18 balandžio 2013 - 06:58
GN atstovės nekvietė, nes turėjome laikiną globą ir globą buvo perėmusi mūsų savivaldybė (o vaikas buvo iš kitur). Apie tai niekas net nesvarstė.

Kiek pamenu tarnyba buvo teismui atsiuntusi raštą ir jame įrašiusi, kad į posėdį atstovas neatvyks, o nuomonę išreiškia raštu ir prašo teismo svarstyti jiems nedalyvaujant. Pati to rašto nemačiau, bet teisme skaitė.

O dėl VTAT tai susidarė įspūdis, kad teisėja nusprendė jų nekviesti ir neinformuoti. Kodėl - nežinau, bet man vėliau VTAT sakė, kad jie jokios informacijos/kvietimo apie mūsų teismą nebuvo gavę.

Mūsų teismas buvo prieš dešimt metų.

QUOTE(Pippi @ 2013 04 18, 06:57)
Tikrai?  blink.gif Aš vaikinausi prieš 7 metus, tai jau tada posėdyje buvo ir VTAT, ir Įvaikinimo tarnybos atstovė. Turėjo būti ir globos namų atstovas, bet neatvyko (tiesiog atsiuntė teismui raštą, kad sutinka, jog aš įvaikinčiau jų globotinę).

Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2013 04 17, 22:51)
Smagu dėl Jūsų  4u.gif

Iš kur jos pažįsta? Nes juk teisėjų užsiimančių civilinėmis bylomis labai daug. Ar įvaikinimo bylas tik konkretiems teisėjams duoda, t.y. teisėjai dar kaip nors skirstomi pagal patirtį? (gal ir kvailas klausimas).

Beje, ar teisme buvo Įvaikinimo tarnybos atstovė? VTAT?

Kai įvaikinome dičkę, tai tada teisme buvome "я да ты да мы с тобой". Tik mes dviese ir teisėja su posėdžio sekretore. Jokios tarnybos nesirodė.

Na,gal nepažįsta,bet jei buvo susidūrusios,žino jo nuostatas.Taip buvo mūsų atveju - sakė,šis teisėjas praėjusį kartą patenkino prašymą skubos tvarka..Todėl tikėtina,kad ir mums pasiseks.
Nežinau ,kaip skirsto smile.gif
Buvo ir iš VTAT, ir iš Įvaikinimo,o iš vaikų namų buvo tik raštas,kad neprieštarauja.
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif

Sakykite, o ar dažnai sutinka vaikų teisės skirti tėveliams laikinąją globą ir išleidžia į namus, kol įvyks teismas ir įsigalios jo sprendimas? blush2.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Čia du skirtingi klausimai: ar dažnai skiria laikiną globą ir ar dažnai išleidžia į namus? Turiu keletą pažįstamų neseniai įvaikinusių, tai visi susitarė ir išleido į namus daugiau mažiau nuo tada kai sutiko imti pasiūlytą vaiką (net nelaukiant kol įvyks teismas). Tačiau tikrai ne visais atvejais tai buvo laikina globa.

Mes laikiną globą gavome labai lengvai: užtruko tris su puse dienos (įskaitant mūsų kaip šeimos dokumentų persiuntimą iš vieno miesto į kitą). Man susidaręs įspūdis, kad tai gali labai priklausyti nuo konkretaus VTAT'o.
VTAT'as kuriam priklausė vaikas (mes iš kito miesto) padarė viską kad vaikas nė dienos ilgiau nebūtų GN;

Mūsų atvažiavimo valandai (!) visos reikiamos institucijos (susijusios su laikinos globos tvarkymu) baigiant globos namais (kur buvo vaikas) buvo pastatytos "ant ausų" ir laukė mūsų. Per dvi valandas viskas [ar ne keturios vietos įskaitant GN] buvo apvažiuota, sutvarkyti visi popieriai, globos pašalpa, ir vaikas buvo mūsų rankose su absoliučiai visų su vaiku susijusių dokumentų kopijomis (!).

P.s. Čia galiu palyginti su dičkės situacija kurios dokumentus (bylą) tada leido tik perskaityti, o kai ėmiau prieš kelis metus ieškoti, jau nieko atkapstyti nebepavyko - apskambinau/apvažiavau visur ir niekas neberado nieko, nebežino kur jie dingo.

Atsakyti
Man regis priklauso nuo globos namų. Mums leido pasiimti svečių teisėms pusei metų smile.gif
Atsakyti
Mums miestelio VTAT siūlė su laikina globa imti net nebaigus kursų, o didmiestis griežtai tam nepritarė.
Taigi kažkokios improvizacijos visuose etapuose...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virvytė: 19 balandžio 2013 - 08:27
QUOTE(Virvytė @ 2013 04 19, 08:26)
Mums miestelio VTAT siūlė su laikina globa imti net nebaigus kursų, o didmiestis griežtai tam nepritarė.
Taigi kažkokios improvizacijos visuose etapuose...

Tai jūs jau turit konkretų vaikiuką? Jei kursų dar nebaigę, nesat eilėje g.gif Kaip čia taip?... unsure.gif
Atsakyti
Man rodos, kad globai nėra bendros eilės. Kiekviena savivaldybė tvarkosi savaip (turiu omeny globą).

Centralizuotai tvarkomas tik įvaikinamų vaikų ir įvaikinti norinčių šeimų sąrašas. Čia jau bendra eilė visai Lietuvai.
Atsakyti
Taip, globai nėra eilių.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Ačiū už atsakymus mirksiukas.gif

Mes prašėme, kad skirtų laikinąją globą iki teismo dėl įvaikinimo, bet to miesto VTAT nesutiko. Tai sakė išleis svečių teisėmis, aš manau, jie taip pinigėlius taupo. Bet jie nemąsto, kaip man vaikelius prižiūrėti,jei aš dirbu, o oficialiai vaikų kaip ir neturėsiu (na jei jie pas mane bus svečių teisėmis). Dabar suku galvą, kaip man iš darbo išsisukti, nes atostogų pasiimti dabar negaliu, ne toks darbas... unsure.gif Manau, kad ne visoms VTAT rūpi tie vaikai... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Beila: 20 balandžio 2013 - 17:49
Kiek as prisimenu kad jeigu vaikas turi nuolatine globa tai ja galima atkeisti tik teismo keliu bet jei vakas vaiku namuose turejo laikina globa tai tada savivaldybe per diena gali sutavarkyti visus popierius ir jus vaika is vaiku namu pasiimate su laikina globa.
mano mergyte turejo nuolatine globa tai gavau ja sveciu teisem .
Atsakyti