Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į priekį link įvaikinimo - IV

QUOTE(Karusia @ 2013 10 15, 23:46)
jūs tikrai vartėte keletą bylų skirtinguose globos namuose?

Manot cia siaip maivausi? Vien per paskutinius 1,5 m. teko pavartyti, ir labai atsakingai, ir net ne viena , ir ne dvi. Ir bent jau is triju gn. Ir tik vienoje is ju buvo irasas - "vaiko mociute ir motina turejo protine negalia", visose kitose - labai skurdi info net apie vaiku mamas, apie tevus, senelius dazniausiai aplamai jokios zinios. Kad ir musu mazyles - zinau tik mamos asmens duomenis ir tiek, tevas - riebus bruksnys tiek gimimo liudijime, tiek jos visoje byloje, apie artimiausius gimines jau net nekalbu. Stai ir visa informacija. O tada - spresti jau mums unsure.gif
Atsakyti
Labas merginos 4u.gif 100 metų nerašiau, o kai paskaičiau, kad gliuka labai pasiilgo, nusprendžiau pasidalint ir aš savo reikalais. Priminsiu - mano merginai rugsėjį suėjo 2 metai, pas mus ji nuo 11 mėn.
Prieš pat antrąjį gimtadienį mano mergina pasikeitė vos ne per vieną naktį, pati ilgai negalėjau priprast, toks jausmas, kad kas būtų pakeitęs mano vaiką - iš ramios, klusnios, tvarkingos, puikiai išauklėtos merginos pavirto į padūkusią, be proto judrią, išdykusią, protestuojančią mergičką. Tik kas nors bent truputį nei taip, kaip ji nori - iškart ašaros, kartais tiesiog zirzimas, apsimestinis verkimas, kai nėra ašarų ir pan. dalykai. Tada dar pradėjo eiti į lopšelį, kuriame tiesiog kaifuoja, leidžia sau toliau bandyti auklėtojų ribas ir jų neklausyti smile.gif Tačiau į darželį eina su didžiuliu džiaugsmu nuo pirmos dienos, užteko pasakyt, kad mama ateis pasiimti vakare ir jokių ašarų niekad nebuvo (tik aš apsiašarojau pirmą dieną, kai reikėjo ją palikti kelioms valandoms - maždaug ta serija: mano leliukas užaugo, jai manęs nebe taip reikia) lotuliukas.gif O iš lopšelio parėjus namo, mano panelė rožė pirmom savaitėm, kol vyko adaptacija, visiškai nebesivaldė, nebesuvokė, kur kaip galima elgtis.
Trumpai, aš griežta mama smile.gif Myliu savo vaiką, bet labai labai su protu. Kadangi pati vaikystėje buvau nesvietiškai lepinama, viskas man buvo leidžiama, ribų ir įsipareigojimų nulis, paauglystėj buvo labau sunku suvokt, kad ne viskas būna kaip aš noriu ir dar net iki šiol tenka kovot su tuo išlepusio vaiko sindromu, atsineštu iš vaikystės. Prisiekiau, kad savo dukros taip nežalosiu - mokysiu dalintis, klausyti, susitaikyti su pasekmėm, žinoti bausmes už netinkamą elgesį ir pan. Mano mergina nuo atsiradimo mūsų šeimoj iškart priprato prie ręžimo, pusryčiai, kada atsibunda, o pietūs ir vakarienė visad tuo pačiu metu (išskyrus ypatingus atvejus), miegoti griežtai tuo pačiu metu, valgyti TIK prie stalo, maisto nesinešioti po kambarius, prieš einant valgyti/miegoti/į lauką ir pan. susitvarkyti žaislus, ne savo daiktų nuo stalo neimti (visi mūsų draugai ir artimieji būdavo apšalę, kad mano panelė niekad neklibindavo gėlių, sustatytų ant žemės; neimdavo nuo stalo telefonų, tv pultų, net nebandydavo, nes žinojo - tai ne jos, o mamos) smile.gif Spintelių duris ir stalčiukus pradėjo atidarinėti tik prieš antrąjį gimtadienį, iki tol net nebūdavo įdomu, kas ten ir kaip. Angelas, ne vaikas buvo - kur padėsi, ten ir rasi, o švelnumas, glaustydavos kaip kačiukas, siusdavom, šokdavom kartu, daineles dainuodavom, žaisdavom, ir viena kieme pažaisdavo, užtekdavo man per langą ją stebėti; prie puoduko priprato greit, nuo 1,6 metų be pampersų; apetitas nuostabus, valgė VISKĄ visada, net sotumo jausmo kurį laiką neturėjo; miegojo nuo pirmos dienos kitam kambary nei mes su vyru, nė karto naktį neverkė, jei atsibusdavo, apsiversdavo ant šono ir miegodavo toliau; žiemą susirgo plaučių uždegimu, daugiau nesirgo išvis, sloga gal 2 k yra turėjus (čia viskas iki lopšelio). Iki 2 metų.
O pirmoms savaitėm parėjus iš lopšelio vienos isterijos - mama einam žaisti, jei atsakau, kad suplausiu indus ir paskui ateisiu žaisti (kaip iš tos indų ploviklio reklamos), tai pradeda klykti, griūva ant žemės, cypia, kol prisisioja į kelnes. Tuomet, aš ramiai pasakau, kad eitų prie šaldytuvo į kampą (bausmės vieta mūsų namuose) ir pasėdėtų, išsiverktų, o kai nusiramins, galės ateiti ir mes pasikalbėsim. Šitą "pasėdėk kol nusiraminsi" metodą taikom nuo maždaug 1,6 metų, labai gerai veikia, ašaros nudžiūva vos tik atsisėda į kampą. Tai va, nenukrypstant, įvardinu visus jos "ne, nenoriu, nedarysiu, dabar ir čia arba bliausiu ", suprastėjusį apetitą, netvarkingumą, grubumą ir kartais net agresyvumą ir pan. kaip 3 metų krizę ar tiesiog charakterio formavimąsi atsiskiriant nuo tėvų. Bendradarbės mergaitė perėjo lygiai tą patį. Gliuka, tavo panelė irgi per tą patį eina, taip kad čia viskas normalu. Nuo to ne lengviau, aišku. Tai čia jos pokyčiai, kurie ne taip džiugina.
O šiaip mergina mano be proto savarankiška, pati pavalgo, kažkiek jau pati rengiasi, kalba ji pas mane daug ir aiškiai. Yra labai protinga ir tiek daug supranta, kad pačiai kartais keista, kaip tokia mažutė gali tiek išmąstyti. Pamaiva ne tas žodis, viską mėgdžioja, prijuokina su savo vaikiška logika: anądien pasodinau ant tualeto ir klausiu vyro: ar šiko šiandien? O mano panelė atsako: nešiko nešiko... lotuliukas.gif Dabar ypatingai stebiu, ką kalbu smile.gif
Jau mąstom apie antrą vaikiuką, labai noriu dar vienos mergytės, o ir mūsų mergaitei sesutės reiktų. Pavasarį planuojam vėl judinti dokumentus, ko visai nepasiilgau ir viską visiškai pamiršus esu.
Išsiplėčiau, kaip visada blush2.gif
Atsakyti
su šikimu tai man labiausiai vieta patiko biggrin.gif šiaip tai skaitau ir viskas kaip apie mano Mažių, tik kad mūsiškis nuo 1,5 metų su mumis, tai jam kiek vėliau viskas prasidėjo, alia viens prie vieno...
Atsakyti
jo apie nesiko ir man patiko. mano pupai du, bausme kampas pas mus nauja praktika, tik neviltis kad kartais tokia pramoga jai gaunasi. atejau pasiimti is lopselio tai kai puole negraziai elgtis ir kartoti I pampa pampa ka reiskia kampa :-) . I sudrausmink kad nori, buna man ignybia, subaru niu niu, o ji atksa rankute su mintimi jei nori gali man ignybti :-) .
Atsakyti
QUOTE(biski tinginiuke @ 2013 10 16, 14:44)
Labas merginos  4u.gif 100 metų nerašiau, o kai paskaičiau, kad gliuka labai pasiilgo, nusprendžiau pasidalint ir aš savo reikalais. Priminsiu - mano merginai rugsėjį suėjo 2 metai, pas mus ji nuo 11 mėn.
Prieš pat antrąjį gimtadienį mano mergina pasikeitė vos ne per vieną naktį, pati ilgai negalėjau priprast, toks jausmas, kad kas būtų pakeitęs mano vaiką - iš ramios, klusnios, tvarkingos, puikiai išauklėtos merginos pavirto į padūkusią, be proto judrią, išdykusią, protestuojančią mergičką. Tik kas nors bent truputį nei taip, kaip ji nori - iškart ašaros, kartais tiesiog zirzimas, apsimestinis verkimas, kai nėra ašarų ir pan. dalykai. Tada dar pradėjo eiti į lopšelį, kuriame tiesiog kaifuoja, leidžia sau toliau bandyti auklėtojų ribas ir jų neklausyti smile.gif Tačiau į darželį eina su didžiuliu džiaugsmu nuo pirmos dienos, užteko pasakyt, kad mama ateis pasiimti vakare ir jokių ašarų niekad nebuvo (tik aš apsiašarojau pirmą dieną, kai reikėjo ją palikti kelioms valandoms - maždaug ta serija: mano leliukas užaugo, jai manęs nebe taip reikia)  lotuliukas.gif O iš lopšelio parėjus namo, mano panelė rožė pirmom savaitėm, kol vyko adaptacija, visiškai nebesivaldė, nebesuvokė, kur kaip galima elgtis.
Trumpai, aš griežta mama  smile.gif Myliu savo vaiką, bet labai labai su protu. Kadangi pati vaikystėje buvau nesvietiškai lepinama, viskas man buvo leidžiama, ribų ir įsipareigojimų nulis, paauglystėj buvo labau sunku suvokt, kad ne viskas būna kaip aš noriu ir dar net iki šiol tenka kovot su tuo išlepusio vaiko sindromu, atsineštu iš vaikystės. Prisiekiau, kad savo dukros taip nežalosiu - mokysiu dalintis, klausyti, susitaikyti su pasekmėm, žinoti bausmes už netinkamą elgesį ir pan. Mano mergina nuo atsiradimo mūsų šeimoj iškart priprato prie ręžimo, pusryčiai, kada atsibunda, o pietūs ir vakarienė visad tuo pačiu metu (išskyrus ypatingus atvejus), miegoti griežtai tuo pačiu metu, valgyti TIK prie stalo, maisto nesinešioti po kambarius, prieš einant valgyti/miegoti/į lauką ir pan. susitvarkyti žaislus, ne savo daiktų nuo stalo neimti (visi mūsų draugai ir artimieji būdavo apšalę, kad mano panelė niekad neklibindavo gėlių, sustatytų ant žemės; neimdavo nuo stalo telefonų, tv pultų, net nebandydavo, nes žinojo - tai ne jos, o mamos)  smile.gif Spintelių duris ir stalčiukus pradėjo atidarinėti tik prieš antrąjį gimtadienį, iki tol net nebūdavo įdomu, kas ten ir kaip. Angelas, ne vaikas buvo - kur padėsi, ten ir rasi, o švelnumas, glaustydavos kaip kačiukas, siusdavom, šokdavom kartu, daineles dainuodavom, žaisdavom, ir viena kieme pažaisdavo, užtekdavo man per langą ją stebėti; prie puoduko priprato greit, nuo 1,6 metų be pampersų; apetitas nuostabus, valgė VISKĄ visada, net sotumo jausmo kurį laiką neturėjo; miegojo nuo pirmos dienos kitam kambary nei mes su vyru, nė karto naktį neverkė, jei atsibusdavo, apsiversdavo ant šono ir miegodavo toliau; žiemą susirgo plaučių uždegimu, daugiau nesirgo išvis, sloga gal 2 k yra turėjus (čia viskas iki lopšelio). Iki 2 metų.
O pirmoms savaitėm parėjus iš lopšelio vienos isterijos - mama einam žaisti, jei atsakau, kad suplausiu indus ir paskui ateisiu žaisti (kaip iš tos indų ploviklio reklamos), tai pradeda klykti, griūva ant žemės, cypia, kol prisisioja į kelnes. Tuomet, aš ramiai pasakau, kad eitų prie šaldytuvo į kampą (bausmės vieta mūsų namuose) ir pasėdėtų, išsiverktų, o kai nusiramins, galės ateiti ir mes pasikalbėsim. Šitą "pasėdėk kol nusiraminsi" metodą taikom nuo maždaug 1,6 metų, labai gerai veikia, ašaros nudžiūva vos tik atsisėda į kampą. Tai va, nenukrypstant, įvardinu visus jos "ne, nenoriu, nedarysiu, dabar ir čia arba bliausiu ", suprastėjusį apetitą, netvarkingumą, grubumą ir kartais net agresyvumą ir pan. kaip 3 metų krizę ar tiesiog charakterio formavimąsi atsiskiriant nuo tėvų. Bendradarbės mergaitė perėjo lygiai tą patį. Gliuka, tavo panelė irgi per tą patį eina, taip kad čia viskas normalu. Nuo to ne lengviau, aišku. Tai čia jos pokyčiai, kurie ne taip džiugina.
O šiaip mergina mano be proto savarankiška, pati pavalgo, kažkiek jau pati rengiasi, kalba ji pas mane daug ir aiškiai. Yra labai protinga ir tiek daug supranta, kad pačiai kartais keista, kaip tokia mažutė gali tiek išmąstyti. Pamaiva ne tas žodis, viską mėgdžioja, prijuokina su savo vaikiška logika: anądien pasodinau ant tualeto ir klausiu vyro: ar šiko šiandien? O mano panelė atsako: nešiko nešiko...  lotuliukas.gif Dabar ypatingai stebiu, ką kalbu  smile.gif
Jau mąstom apie antrą vaikiuką, labai noriu dar vienos mergytės, o ir mūsų mergaitei sesutės reiktų. Pavasarį planuojam vėl judinti dokumentus, ko visai nepasiilgau ir viską visiškai pamiršus esu.
Išsiplėčiau, kaip visada  blush2.gif

Šita istorija tiesiog puiki...... man atgaiva sielai super:))) labai
Atsakyti
- Labas... Prašau, nepadėk ragelio..
- Ko reikia? Neturiu laiko tavo
plepalams, sakyk greičiau!
- Šiandien buvau pas gydytoją...
- Ir? Ką pasakė?
- Aš nėščia. Jau 4-as mėnuo.
- Ir kuo aš tau galiu padėti? Man
problemų nereikia. Atsikratyk!
- Sakė, kad jau vėlu... Ką man daryti?
- Pamiršk mano telefoną!
- Kaip tai – pamiršk? Alio... Alio!
- Telefonas yra išjungtas arba...
Praėjo 3 mėnesiai.
- Sveikas, mažyli!
- Labas... Kas tu?
- Aš – tavo Angelas Sargas.
- O nuo ko mane saugosi? Aš juk iš
čia niekur nedingsiu.
- Koks tu juokingas... Papasakok, kaip
gyveni?
- Aš – gerai. O štai mama kažko
dažnai verkia.
- Mielasis, neimk to taip giliai į širdį.
Suaugusieji visada kuo nors
nepatenkinti. Tu tiesiog daugiau
miegok, kaupk jėgas – tau jų dar oi
kaip prireiks...
- O tu matei mano mamą? Kokia ji?
- Žinoma, aš juk visada šalia! Tavo
mama graži ir labai jauna!
Praėjo dar 3 mėnesiai.
- Ką tu dabar darysi? Atrodo, kad
kažkas griebia už rankos – jau antrą
stiklinę išpyliau. Taip visą degtinę
išlaistysiu...
- Angele, tu čia?
- Žinoma.
- Šiandien mamai kažko bloga... Visą
dieną verkia ir pykstasi pati su
savimi.
- Nekreipk dėmesio. Ar jau pasiruošęs
išvysti pasaulį?
- Taip, jau pasiruošęs, bet labai
bijau... Kas, jei mane pamačiusi
mama dar labiau nusimins?
- Ką tu... Ji būtinai apsidžiaugs! Argi
galima nepamilti tokio mažylio, kaip
tu?
- O kaip ten? Koks pasaulis už pilvo?
- Dabar čia žiema. Aplinkui viskas
balta, krinta gražios snaigės. Greitai
pats viską pamatysi!
- Aš jau pasiruošęs!
- Gerai, mažyli, laukiu tavęs!
- Angele, man skauda ir baisu...
- Dievuliau, kaip skauda! Oi, padėkit
kas nors... Ką aš viena darysiu?
Padėkite, skauda...
Mažylis gimė labai greitai, be jokios
pagalbos. Tikriausiai labai nenorėjo,
kad mamai skaudėtų dar labiau.
Po paros, vakare, miesto pakraštyje,
netoli daugiabučio:
- Sūneli, atleisk man. Dabar tokie
laikai, aš tokia ne vienintelė. Kur aš
su tavimi? Man visas gyvenimas prieš
akis. O tau juk tas pats – užmigsi ir
viskas...
- Angele, kur nuėjo mano mama?
- Nežinau... Nesijaudink, ji tuoj
sugrįš.
- O kodėl tavo balsas toks? Tu verki?
Prašau, paskubink mamą, man labai
šalta...
- Ne, mažyli, aš neverkiu, tau tik
pasirodė. Tuojau ją atvesiu. Tu tik
nemiegok, garsiai verk!
- Ne, Angele, aš neverksiu. Mama
pasakė, kad reikia miegoti.
Tuo metu artimiausiame
penkiaaukštyje, viename iš butų,
kalbasi vyras ir žmona:
- Nesuprantu tavęs! Kur išsiruošei?
Lauke jau tamsu! Po ligoninės tapai
kaip nesava. Mieloji, mes ne vieni
tokie, egzistuoja tūkstančiai
nevaisingų porų. Jos visos kažkaip su
tuo gyvena, susitvarko.
- Prašau, apsirenk ir eime!
- Kur?
- Nežinau! Tiesiog jaučiu, kad turiu
kažkur eiti. Prašau, patikėk manim...
- Gerai, bet tai – paskutinis kartas.
Daugiau paskui tave nelakstysiu.
Laiptinėje pasirodė pora. Pirmoji
skubiais žingsniais žengė moteris, o
vyras ėjo iš paskos.
- Mieloji, man atrodo, kad tu eini iš
anksto pasirinktu maršrutu.
- Nepatikėsi, bet jausmas toks, lyg
mane kas vestų už rankos.
- Tu mane gąsdini... Pažadėk, kad
rytoj gulėsi lovoje ir nesikelsi, aš
paskambinsiu tavo gydytojui!
- Tyliau... Girdi? Kažkas verkia!
- Taip, tiesa... Kūdikio verksmas
girdėti iš tos pusės!
- Mažyli, verk garsiau! Tavo mama
pasiklydo, bet greitai tave suras!
- Kur tu buvai? Aš kviečiau tave...
Man labai šalta!
- Aš ieškojau mamos... Ji jau visai
šalia!
- O, Dieve, tai tikrai vaikutis! Jis visai
sušalo, greičiau namo! Mielasis!
Dievas pasiuntė mums mažylį!
- Angele, mano mamos balsas
pasikeitė...
- Pratinkis... Tai TIKRASIS tavo mamos
balsas!
Atsakyti
jaudinanti istorija.
siandien sutikom bevaiksciodamos savo sena pazystama.sako kieno cia vaikas?sakau mano.na va kaip dziugu.paplepejom ir pasakiau kad ivaikinom.o jis ir sako mergytei mano.mazyle kur tu taip ilgai buvai?o as atsakau as laukiau savo mamytes blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
newyear.gif
Linkiu Jums visada būti savimi. Nemanykite, kad tai paprasta...
Daugelis žmonių nemoka to daryti ir gyvenime vaidina ne savo vaidmenį. Kai kuriems žmonėms patinka būti nevykėliais, kažkam- sėkmės lydimu žmogumi, kai kas nori būti dėmesio centre, o kažkas -nuošalyje. žmonės sau susigalvoja įvairių vaidmenų, tačiau tik nedaugelis žino savo tikruosius poreikius ir veikia pagal juos. Juk tik būdamas savimi pačiu gali tapti laimingas. 4u.gif Taigi- būkite savimi, nes niekas kitas negali to padaryti 4u.gif

Nuoširdžiai sveikinu visas likimo drauges, artėjančių šv.Kalėdų proga. Tegul Dievas duoda mums stiprybės, kantrybės ir pilnus kibirus meilės , sau , vaikams, ir artimam. smile.gif ačiū,kad esat mirksiukas.gif

Būkit sveikos ir laimingos. Vilmandra
Atsakyti
Vilmandra, dekui uz sveikinimus mirksiukas.gif
Atsakyti
sveiki, daug konkrečių atsakymų gausite įtėvių palaikymo grupėje:
https://www.facebook...7/?notif_t=like
Ten patirtimi dalinasi jau įsivaikinę tėveliai
Atsakyti
QUOTE(angel-le @ 2014 05 27, 11:40)
sveiki, daug konkrečių atsakymų gausite įtėvių palaikymo grupėje:
https://www.facebook...7/?notif_t=like
Ten patirtimi dalinasi jau įsivaikinę tėveliai

taip, gražiais paveiksliukais.
Atsakyti
Nesupratau g.gif (na, man, beje, ir nuorodos neatidaro).

QUOTE(Karusia @ 2014 05 27, 12:17)
taip, gražiais paveiksliukais.

Atsakyti