Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į priekį link įvaikinimo - IV

QUOTE(deola @ 2013 10 11, 11:35)
zinoma mes ismoksim visko.ir valgyti ir piesti ir kalbeti ir visko visko.biski palepinu savo maziuke.....o dabar augam tobulejam ir dziaugiames kad turim vieni kitus.grazaus rudenio mergaites nesusalkit smile.gif

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(deola @ 2013 10 11, 10:35)
ismoksim visko.ir valgyti ir piesti ir kalbeti ir visko visko.biski palepinu savo maziuke.....o dabar augam tobulejam ir dziaugiames kad turim vieni kitus
Sugadinsi vaikui apetitą.Juk lakstydama žaisdama valgo tarsi nejučiom,o ne dėl poreikio.Sunkiai išmoks kalbėt ir piešt,jei neleisi dirbti pirštukais-laikyti šaukštą,šakutę,čiupinėti įvairios tekstūros ir temperatūros maistą.Juk smulkioji motorika tiesiogiai susijus su kalba.Valgant pačiai lavėja koordinacija,vaikas gali pasirinkti tinkamą maisto kiekį.O lakstant paskui su šaukštu ir nukreipiant dėmesį į kažką kitą sunku pajust tiek alkį,tiek sotį.Tu nepyk ant manęs 4u.gif Palepinti gali kitaip-pamyluoti,panešioti,paskaityti,pažaisti su dukrele.Maistas yra vienas pagrindinių gyvenimiškų poreikių.Poreikių.O tu tą poreikį slopini nuo mažų dienų.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 10 11, 12:30)
Sugadinsi vaikui apetitą.Juk lakstydama žaisdama valgo tarsi nejučiom,o ne dėl poreikio.Sunkiai išmoks kalbėt ir piešt,jei neleisi dirbti pirštukais-laikyti šaukštą,šakutę,čiupinėti įvairios tekstūros ir temperatūros maistą.Juk smulkioji motorika tiesiogiai susijus su kalba.Valgant pačiai lavėja koordinacija,vaikas gali pasirinkti tinkamą maisto kiekį.O lakstant paskui su šaukštu ir nukreipiant dėmesį į kažką kitą sunku pajust tiek alkį,tiek sotį.Tu nepyk ant manęs  4u.gif Palepinti gali kitaip-pamyluoti,panešioti,paskaityti,pažaisti su dukrele.Maistas yra vienas pagrindinių gyvenimiškų poreikių.Poreikių.O tu tą poreikį slopini nuo mažų dienų.

oi mergytes aisku nepykstu,ne.ir dar nebuvo nei dienos kad su saukstu begiociau ir to nebus.tfu tfu.tiesiog kartais uzeina oziukai as leidziu mergaitei pavaikscioti ir JI bevaiksciodama suvalgo visa maisteli.ir JI vaiksto tikrai ne as as ramiausiai sau sedziu.ir tarpkitko ji pas mus biski tokia poniute jau jei kur bevalgydama isipurvina pirsteli tai jetau atrodo svieto pabaiga turiu is karto valyti.siandien blynus valgem po gabaliuka tai jau jai labaaaaai jau buvo slykstu ciupineti pirsciukais.
aciu JUMS visoms uz patarimus ir uz diskusijas.po zodeli po sakineli vis paimam tai is vienos mamytes tai is kitos va taip ir augamir tobulejam.o man jusu patarimai kaip aukso gabaleliai.as gi neturejus iki siol lialiuku.
o del kalbejimo tai zinokit ko gero jau gal per daug kalba? smile.gif kol vaikstom lauke tai ciauska be perstojimo visur visur.nemaciau kad TIEK vaikai kalbetu.ji labai bendrauti nori.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deola: 11 spalio 2013 - 11:52
Atsiprašau, kad įsikišiu... Teko man saviškį irgi maitinti iš paskos lakstant. Ir ką...vaikas paauga, paprotingėja, lengviau gali susitarti ir pradeda valgyti taip kaip reikia. Ar tikrai visur reikia įžvelgti problemą mirksiukas.gif Su antru į daug ką pradėjau žiūrėti paprasčiau. Viskam ateina laikas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2013 10 11, 12:20)
Ar tikrai visur reikia įžvelgti problemą
Tiesiog man
keistai atrodo meilė per pilvą ax.gif Juk suaugę tikrai nevalgom nustatytom valandom ir tam tikrus produktus,nes neva sveika.Vaikas toks pats žmogus su savo skoniu.
Tiesiog patariau deolai,nes ji patirties neturi,o aš turiu daug ir ilgametę.Pagalvojau,kad iš didelės laimės ir meilės tuoj ims žvaigždes dukrytei raškyti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 10 11, 14:21)
Tiesiog man
keistai atrodo meilė per pilvą  ax.gif Juk suaugę tikrai nevalgom nustatytom valandom ir tam tikrus produktus,nes neva sveika.Vaikas toks pats žmogus su savo skoniu.
Tiesiog patariau deolai,nes ji patirties neturi,o aš turiu daug ir ilgametę.Pagalvojau,kad iš didelės laimės ir meilės tuoj ims žvaigždes dukrytei raškyti  wub.gif

Bet, kad tie vaikai baisiai skirtingi. Vienas kol mažas buvo valgė kuo puikiausiai pats, dabar reikia priverst valgyti. Kitą reikėjo maitinti lakstant iš paskos, bet dabar valgo kada nori. Ir aš žinau, kad jei nevalgo pietų, pavalgys, kai pats panorės. Kiti žiūrėk būna tokie nevalgus, kad kol nepriversi, neįsiūlysi, neprikalbinsi ir visai nevalgys.
O jei kažkam noras yra lakstyti su šaukšteliu nematau problemos. Palakstys ir nustos. Svarbu abiems būtų gera drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 10 11, 14:21)
Tiesiog man
keistai atrodo meilė per pilvą  ax.gif Juk suaugę tikrai nevalgom nustatytom valandom ir tam tikrus produktus,nes neva sveika.Vaikas toks pats žmogus su savo skoniu.
Tiesiog patariau deolai,nes ji patirties neturi,o aš turiu daug ir ilgametę.Pagalvojau,kad iš didelės laimės ir meilės tuoj ims žvaigždes dukrytei raškyti  wub.gif

smile.gif smile.gif smile.gif visas pastabas prarijau.taisisimes.
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2013 10 11, 13:38)
dabar reikia priverst valgyti.Kiti būna tokie nevalgus, kad kol nepriversi, neįsiūlysi, neprikalbinsi ir visai nevalgys.
Šito aš nesupratau ir nesuprasiu.Fizinių bausmių atsisakėm,auginam atsakingai? doh.gif Aš visus taip besielgiančius tėvus maitinčiau per prievartą biggrin.gif
QUOTE(deola @ 2013 10 11, 13:39)
smile.gif  smile.gif  smile.gif visas pastabas prarijau.taisysimes.
Brangioji,dukrytė tavo,kaip nori,taip ir augini 4u.gif Aš tik išsakiau savo nuomonę ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 11 spalio 2013 - 13:45
noretusi isgirsti LIUTES nuomone siuo valgymo klausimu
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 10 11, 14:44)
Šito aš nesupratau ir nesuprasiu.Fizinių bausmių atsisakėm,auginam atsakingai?  doh.gif Aš visus taip besielgiančius tėvus maitinčiau per prievartą  biggrin.gif
Brangioji,dukrytė tavo,kaip nori,taip ir augini  4u.gif Aš tik išsakiau savo nuomonę  ax.gif

Tai aš ne apie fizines bausmes ir kalbu blink.gif Maniškis bernužėlis 10-ies metų nevalgytų parą, jei nelieptum ir kartais pakankamai griežtai ax.gif kai tuo tarpu mažas budamas valgė kuo puikiausiai ax.gif

Kokius tėvus maitintum per prievarta? Liepiančius valgyti???
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2013 10 11, 13:56)
Kokius tėvus maitintum per prievarta? Liepiančius valgyti???
Taip
Atsakyti
Apetitas toks slidus dalykas. Bent manieji juo nesiskundžia, kai saldumynų kiekis saikingas, kai gauna įvairių vaisių. O va paleidžiu vadeles svečiuose ar svečių sulaukus ir matau labai aiškų rezultatą. Ir košė neskani, ir mėsa nevalgoma... blink.gif
Aišku, kiekviena auginam taip, kaip atrodo geriausia... Aš su savo vaikais tariuos, kad pirmiau turi būti maistas, kurio reikia, kad jie augtų sveiki.
Atsakyti