Įkraunama...
Įkraunama...

***Balandukai 2008***

Labas rytas,

mes gyvenam iprastu ritmu, keliaujam i darzeli, beje i nauja sukomplektuota grupe is likusiu vaiku doh.gif Sitas reikalas man siaubingai nepatinka, nes musu grupes buvo like 8 vaikai ir visus perkele i grupe kurios likutis buvo tik 5, dar 7 is kitu surankiojo. Zodziu kazkoks kratinys grupeje, vaikas kas vakara gryzta piktas, nemiega pietu miego, sako kad grupeje aukletojos garsiai kalba ir jis negali uzmigti, o ir kiti vaikai trukdo doh.gif Rytoj susirinkimas, kelsiu sita tema, nes maniskiui pietu miegas kaip maistas butinas, namie jis miega po 3-4 valandas ir vakarai buna ramus, o dabar tragedija (reikia ivertinti, kad jis eina velai miegoti, na netvarkingas dabar musu tas gyvenimas, o keliasi kaip bebutu 6,30, 7 jau buna paliktas darzelyje unsure.gif )
Siaip vaikas kaip vaikas, kalba gana graziai, noriai uzsiima ukine veikla namuose, puikiai vaziuojam su 20 coliu ratu dviraciu (be papildomu ratuku), aisku kiti gal seniai jau taip vazineja, bet mums tai didele pazanga nuo pavasario, kadangi atsisakeme ne tik ratuku, bet ir dvirati keitem i dideli bigsmile.gif Turim tik viena beda - kompiuteri, cia jau vaikas ligonis, pamates net dreba kaip nori, pykstames ir neduodam, bet tada man tenka dirba nakti arba jo pietu miego metu... Aisku seneliai palepina, bet neturiu kitos iseities, tenka kartais ir jiems palikti pasaugoti.
Atsakyti
Labas balandukai biggrin.gif Tema tikrai mirus, fainai kad nors kas nors pakeliat thumbup.gif

Nuo rugsejo ir as turiu du darzelinokus namie drinks_cheers.gif Mazasis pirma savaite rytais bliaudavo, o nuo sio pirmadienio stebuklingai persilauze, dabar eina noriai, nusirengia, duoda bucki ir parodo man duris -iseik biggrin.gif Bet dar nemiega pietu, bandysim kita savaite. Na tik beda, kad nevalgo nieko darze, bet su situ as susitaikius jau buvau, neimu galvon, nevalgys tai nevalgys...jau cia jo mitybos ypatumai doh.gif doh.gif Eina abu i viena grupe, pas mus misri, tai dickis brolis priziuri, aisku anas neklauso, viskas pagal plana zodziu biggrin.gif
Del uzklasiniu veiklu, Matas toliau lankys daile, o va sokt sake nebenori g.gif na nenori, tai nenori...daugiau darzelyje pas mus nieko ir nera.

Ruta Zalia, o ka veikia taviskis prie kompo? Musiskiai irgi pasedi, leidziam vakarais pora valandu, kol vakariene pasidarom ir pavalgom ramiai, zinias paziurim. Bet jie filmukus aisku ziuri, daugiau ten jokiu zaidimu ar pan. nezaidzia. Na Matas dar kartais su Paint'u papeckioja ka nors biggrin.gif Kazkaip kol kas dar problemos tame nematau...
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 09 11, 12:04)
Ruta Zalia, o ka veikia taviskis prie kompo? Musiskiai irgi pasedi, leidziam vakarais pora valandu, kol vakariene pasidarom ir pavalgom ramiai, zinias paziurim. Bet jie filmukus aisku ziuri, daugiau ten jokiu zaidimu ar pan. nezaidzia. Na Matas dar kartais su Paint'u papeckioja ka nors  biggrin.gif Kazkaip kol kas dar problemos tame nematau...

Maniskis labai nori zaidimus zaisti, jis ten kazkokiu budu per delfi juos susirado (patevis delfio fanas, matyt mazajam uzteko proto ten zaidimus atrasti) Fimukus ziurim per Lolo TV, na per kompo koki nors nauja tetis suranda pvz Masa ir meska. Del paciu zaidimu, tai gerai jeigu zaidzia kokius nors protngesnius t.y. kur reikia betn kiek pamastyti, o ne tokius kur nei vaizdo nei garso normalaus nera tik ka nors musti reikia bash.gif schmoll.gif
Atsakyti
Labas, miegalės smile.gif)) tik nesakykit,kad prie kompo kasdien neprisėdat. o jei prisėdat, tai ir čia nosį įkišti galit biggrin.gif. Mikliai prisipažinkit,kaip balandukas sekasi mėtyti dantis ? maniškis neturi jau 5 . kaplių natūraliu būdu ir 3 krūminių, šalintų chirurgiškai. Bet jis patenkintas, mažėjant dantų - daugėja pinigų biggrin.gif
Atsakyti
Oho, kaip sparčiai Dovydukas atnaujina dantukus bigsmile.gif

Elingutei apatiniai du jau išdygę ir kliba viršutiniai truputį. Bet jai labai mažas apatinis žandikaulis, išdygo vienas labai kreivas. Po metų pradėsim gydymą treineriu.
O šiaip gyvenam neblogai, išskyrus, kad kaip tik po vasaros grįžtam į darželį, tai sloga. Ir praktiškai visus metus, kol baigia eiti į darželį verysad.gif Darželyje lanko anglų, dailės, baleto būrelį. Po darželio dar dainuoja "Lauros studijoje" Žodžiu veiklos sočiai biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos seniai girdėtos ir matytos...

Wau su dantukais įdomiai, mes skaitom, rašom, bet dantukus visus dar tvirtus turim biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Ilendam, ilendam, ale kai nera diskusijos, tai negi ja dirbtinai darysi biggrin.gif
Mes su visais dantukais, dantukai tvirti, grazus. Pasitvirtino senas patarimas: neskubekit valyti dantu su pastom, nieko gero jos neduoda, tik grauzia emali ir pudo dantukus. Isbandziau ta su treciu vaiku, akurat drinks_cheers.gif Mes ir dabar valom dantukus tik karta per diena ir tik su sepeteliu bei vandeniu. thumbup.gif Zodziu, nuimam tik mechaniskai maisto likucius, bet nededam jokio fluoro ant dantu.

Kas liecia darzeli-einam i ji, jau siais metais tfu, tfu, tfu, dar be slogu thumbup.gif Paskutinieji antibiotikai del kosuliu buvo balandzio pabaigoj, na o birzelio pradzioj tai del sepsio itariamo(koja puliavo), nuo balandzio pabaigos gyvenam be slogos thumbup.gif Ar jau isaugom, ar apsipratom su darzelio bacilom, o gal itakos turi ir tai, kad pradejom gerti saltalankio, putino uogu sirupa kasdien po sauksteli-nezinau, bet net tada, kai musu visa seimyna buvo dabar iskritusi su bronchitais, jis vienintelis nesusirgo drinks_cheers.gif Darzelyje uzrasiau i sokiu bureli, bet dar nebuvo ne vienos treniruotes. Nieko daugiau nelanko, darzelyje darbeliais neuzsiima verysad.gif Atmintis labai prasta, eilerascio ketureilis mums prilygsta vos ne diplominiam darbui doh.gif Nu atsilieka mano vaikas, bijau pagalvoti apie mokykla. unsure.gif Mama mane ramina, sako, ji buvo tokia, kaip Evaldas, pradinese klasese taip raida atsiliko, kad buvo net sprendimas ja i protiskai atsilikusiu internata ikisti doh.gif Tai viena laime, kad gera pradiniu klasiu mokytoja turejo, kuri pasipriesino tam, sako, viskas su ta mergaite gerai, tiesiog atsilieka. Ir ka, persilauzymas ivyko tik 4 klaseje ir paskui jau taip ejo pirmyn, kad baige mokykla medaliais, baige aukstuosius raudonaisiais diplomais. thumbup.gif Nu duok Dieve, kad Evaldas butu i mano mama drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dovydas darželyje lanko šokius ir dailę. Papildomai paprašiau logopedo, tikrai nepamaišys. Augustė šiemet irgi darželyje jau šoks ir paišys . Papildomai Dovydas lanko gatvės šokius "RED Style" studijoj. Du kartai per savaitę , bet abu labai laukiam. Vaikui labai ten patinka, o ir pažanga per nepilną mėnesį labai matosi bigsmile.gif , o aš džiaugiuosi tais vakarais, nes vaikas po visko tik valgyti ir miegoti eina, nereikia mokslinių darbų išradinėti biggrin.gif. Kaip toliau -bus matyti, bet čia ir šoka ,ir koordinaciją ugdo, ir drausmės gauna thumbup.gif
Atsakyti
Nu va, nors kazkas neleidzia numirti temai thumbup.gif

Nustebau del dantu...pas Mata dar visi smile.gif niekas nekliba net.

Darzelis gerai, lanko abu ta pacia grupe, mazius gerai ir greit priprato, varo su noru. Matas lanko daile, sokius. Daugiau darzelyje nieko nera, o kazkur po darzelio veziot nera galimybiu g.gif noreciau kad koks anglu kalbos burelis butu g.gif tfu tfu tfu, neserga...na dickis nebuvo niekad sirgalius, bet ziuriu ir mazius kol kas laikosi, matysim kaip toliau g.gif

Tiek smile.gif

Atsakyti
Sveikos,
Pas mus irgi dar visi dantys (aš net ir nesitikiu kad greit kris, nes gi išdygo mums primieji tik metukų amžiaus) 4u.gif Nors ir taisomės juos dažnai wink.gif O dėl dantų valymo ar nea, aš manau, kad ne vien higiena lemia vaikų dantų stiprumą, bet ir genai wink.gif Ignui va jau n+k dantų užplombuotų, nors ir valėmės sąžiningai wink.gif Mažajam viską darau analogiškai, bet dantukai kol kas tvirti pfiu pfiu pfiu smile.gif

Mes darže einam pas logopedę, ir papildomai ne darže lankom Yamaha, mokosi groti sintezatorium smile.gif

Dabar jau antrą savaitę abu serga, o nuo vakar ir aš prisijungiau su LARINGITU, nu puikuma wink.gif sloga, gerklė, kosulys ir galvos skausmas, puiki puokštelė savaitgaliui wink.gif

Pumpica
thumbup.gif 4u.gif Puiki liniuotė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Soterija @ 2013 10 18, 17:47)
sloga, gerklė, kosulys ir galvos skausmas, puiki puokštelė savaitgaliui wink.gif

Pumpica
  thumbup.gif  4u.gif Puiki liniuotė  thumbup.gif

oi nesmagu, sveikit 4u.gif 4u.gif

aciu, man irgi patinka biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos.
Patarška, įlendame gi kartas nuo karto smile.gif Būtinai.
Matau su dantukais gana aktyviai čia Jūs... Adomui vienas nemenkai kliba, manau jau greitai mesime smile.gif Vaikui daug baimės, vis stresuoja, kaip ten bus, tai labai saugoja tą dantį, kad nesiklibintų biggrin.gif
Šiai į darželį eina noriai, savaitgaliais lanko muzikos mokyklėlę, moka jau 3 natas smile.gif (mokomės fortepijonu). Šiaip sveiki ir laimingi. Tikiuos čia pas mus formume iš mūsų didelio būrio visi vaikučiai sveiki ir tėveliai neturi rūpesčių. Jau dabar atgalios nepriskaitinėsiu smile.gif
Atsakyti