Įkraunama...
Įkraunama...

***Balandukai 2008***

QUOTE(sena pažįstama @ 2013 05 09, 07:20)
O besilaikydama dietos-svorio priaugau doh.gif Nezinau, net ka daryti, svoris krenta tik gyvenant su kefyru, bet jei suvalgiau koki saslyka su darzovem, vsio, ir liko ant manes doh.gif
Evaldas su visais dantimis dar, laksto murzius po laukus, namo grizta juodas kaip anglis, lanko darzeli(tfu, tfu, tfu), vaikai aplinkui sveiki, tai ir jis sveikas. thumbup.gif Dziaugiames graziu oru, tokiom akimirkom patenkinta, kad turim nama ir nuosava kiema, vaikas laisvai migruoja per kaimynu kiemus, susitinka su kitais vaikais, bendrauja, zaidzia, paeiliui valgo vieni pas kitus biggrin.gif
Gavom is Pedagogines ir psichologines arnybos atsakyma, kur Evaldas atsilieka, kur reikia jam pagalbos. Vis tik ivertinus, man Raidos centre patiko labiau drinks_cheers.gif Ten konkreciai viskas buvo, plius ir dirbo tuo paciu, ne tik vertino, o cia atmestinai, pasiziurejo ir parase-atsilieka kalba, netaiko gramatikos pincipu. doh.gif O ka konkreciai daryti, kokia pagalba suteikti-nieko nezinau. Toks ispudis, kad pliusiuka uzsidejo ir irasa padare. Gerai man sake poliklinikoj, neik tu i ta tarnyba, maza ka prifantazuos, paskui turesi bedos, uztampys tave su Evaldu del tu dokumentaciju(ir taip uztampe du menesius, kol sugebejo israsa padaryti doh.gif ).
Taip ir gyvenam. cool.gif

savas namas gerai wub.gif mes savaitgaliais pas MB tėvus lekiam kai geras pras, sode pabūnam... thumbup.gif

Tai smagu, kad tik kalbos atsilikimas thumbup.gif gal gera logopedė pagelbėtų? g.gif vaiko raidos centre tikrai geros dirba 4u.gif O tos PPT tai košmariškai dirba... man baisu, kaip atmestinai žmonės daro savo darbą, kuris iš tikro turėtų būti labai kruopščiai atliktas, juk tai su vaiko ateitim susiję...
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 05 09, 06:20)
O besilaikydama dietos-svorio priaugau doh.gif Nezinau, net ka daryti, svoris krenta tik gyvenant su kefyru, bet jei suvalgiau koki saslyka su darzovem, vsio, ir liko ant manes doh.gif

netikiu cool.gif ismeskit is raciono grudinius produktus ir cukru -pamatysit kaip svoris kris mirksiukas.gif

As irgi pavydziu kas turit namus ir kiemus rolleyes.gif labai labai pavydziu...Mes bute smirstam biggrin.gif iseinam i lauka, pasitrinam po miesto dulkes, ir vel atgal biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumpica: 09 gegužės 2013 - 11:09
QUOTE(pumpica @ 2013 05 09, 12:08)
netikiu cool.gif ismeskit is raciono grudinius produktus ir cukru -pamatysit kaip svoris kris  mirksiukas.gif

As irgi pavydziu kas turit namus ir kiemus rolleyes.gif labai labai pavydziu...Mes bute smirstam biggrin.gif iseinam i lauka, pasitrinam po miesto dulkes, ir vel atgal  biggrin.gif

Sulauksi mano metu-patikesi mirksiukas.gif Taviskiu metu budama irgi sveriau 70, labai lengvai numetusi nuo 85 per du menesius, apribojusi tik kiekius. Deja, deja, cukraus(o ir visu saldumynu) kaip atsisakiau 30ties, taip ir nevartoju. Grudiniu...kaip ir nevalgau(ta prasme, miltiniu, laaaabai retai, i menesi karta tik). Valgau namine duona, savo kepta, tai tikrai griesiju, po riekute kasdien blush2.gif Bet valgau daug mesos. Vistienos nepernesu, zuvies irgi. blush2.gif Valgau daug pieno produktu(kefyro, varskes, surio).
Zodziu, matau pati, kad keiciasi medziagu apykaita, leteja ji. Seniau stebedavausi, kodel moterys, sulaukusios menopauzes, staiga ima pustis, galvodavau, valios neturi, o dabar as jas jau suprantu doh.gif

Tiesa, pernai stipriai susirgau, staigiai krito svoris, organizmui konstatavo issekima, tai dietologe kad sudare mitybos plana, jog jo besilaikydama priaugau svorio lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 09 gegužės 2013 - 11:36
QUOTE(pumpica @ 2013 05 09, 12:08)
As irgi pavydziu kas turit namus ir kiemus rolleyes.gif labai labai pavydziu...Mes bute smirstam biggrin.gif iseinam i lauka, pasitrinam po miesto dulkes, ir vel atgal  biggrin.gif

Kaip as dabr suprantu koks neidomus gyvneimas bute... Aisku mes praktiskai kasdien vaziuojam dirbti prie namo, tai lauke pabunam, bet vistiek buna dienu kai trinames prie Nemuno, vaika vos istempiu, sako nera ka veikti... doh.gif
Atsakyti
Sveikos,
Žiūriu, jau dantukai krist pradėjo. Mes dar stabiliai laikomės, net nejuda nei vienas.
O šiaip gyvenam gerai, irgi mėgaujamės geru oru, po darbo į gryčią jau nesinori. Aš buvau dar išvykus į Portugaliją (dėl mokslų) dviems savaitėms, tai grįžau ant pavasario, taip gera, šilta. Baigiu daržus susėt, išvažiuodama nespėjau, nes dar sniego buvo. Žodžiu kaip ir nieko labai naujo, tik kad laikas nerealiai greitai bėga...

QUOTE(pumpica @ 2013 05 09, 11:08)
netikiu cool.gif ismeskit is raciono grudinius produktus ir cukru -pamatysit kaip svoris kris  mirksiukas.gif

Čia matyt kaip kam. Aš valgau viską, tik vakarais stengiuosi nepriėsti. Man užteko porcijas sumažinti ir šiek tiek pasportuoti, ir to pakako. Pas mane labai svarbus kiekis, jeigu tik padaugini, tai ir jauti kaip užsideda. Tiesiog, reikia įprasti visada taip valgyti ir viskas gerai. Mano svoris stabiliai laikosi pora metų. (+-1kg). Dabar aš jau patenkinta kaip atrodau, daugiau numesti ir nebesinori.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 05 09, 12:32)
Sulauksi mano metu-patikesi mirksiukas.gif Taviskiu metu budama irgi sveriau 70, labai lengvai numetusi nuo 85 per du menesius, apribojusi tik kiekius. Deja, deja, cukraus(o ir visu saldumynu) kaip atsisakiau 30ties, taip ir nevartoju. Grudiniu...kaip ir nevalgau(ta prasme, miltiniu, laaaabai retai, i menesi karta tik). Valgau namine duona, savo kepta, tai tikrai griesiju, po riekute kasdien blush2.gif Bet valgau daug mesos. Vistienos nepernesu, zuvies irgi. blush2.gif  Valgau daug pieno produktu(kefyro, varskes, surio).
Zodziu, matau pati, kad keiciasi medziagu apykaita, leteja ji. Seniau stebedavausi, kodel moterys, sulaukusios menopauzes, staiga ima pustis, galvodavau, valios neturi, o dabar as jas jau suprantu doh.gif

Tiesa, pernai stipriai susirgau, staigiai krito svoris, organizmui konstatavo issekima, tai dietologe kad sudare mitybos plana, jog jo besilaikydama priaugau svorio lotuliukas.gif

Su tuo labai sutinku. Iki 35 metų užtekdavo vos sumažinti porcijas, o jei dar pasportuoji, tai staigiai ir nukrenta. O dabar jau reikia vis daugiau pastangų ne tik kad numesti, bet netgi norint palaikyti esamą svorį verysad.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 05 09, 11:32)
Sulauksi mano metu-patikesi mirksiukas.gif Taviskiu metu budama irgi sveriau 70,

o kas yra maniskiai metai? biggrin.gif man 36, tai puikiai zinau ta apykaitos letejima...pati savo kailiu patiriu. Bet dabar labai domiuos sveika mityba, tai esu tokia pakraipa atradus, kur mane itikino apie grudus ir t.t. Daug pasakoti zodziu. O tai koks jusu meniu iprastinis? g.gif gal koja ir kisa pieno produktai, gal jie jums netinka paprasciausiai mirksiukas.gif

o ir numesti per du men 15 kg (nuo 85 iki 70) -absurdas...labai daug, jo jo efektas garantija g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumpica: 09 gegužės 2013 - 12:42
Geriausios dietos: nervai, rupesciai, stichines nelaimes ir hyperaktyvus vaikas doh.gif Aisku cia as krastutinumus parasiau, visa gyvenima daug judejau, tik ne sporto klube, valgiau sveika, namini maista ir kazkaip normaliai visai laikiausi, na buvau iki 65 priaugusi, bet ant 176 cm. tai sakyciau normalu, o siaip laikydavosi 62-63 kg. Tiesa mano maisto racione nera jokiu miltiniu padazu, grietine skiedziu su kefyru, megstu lasinius, bulves ir tortus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2013 05 09, 12:45)
Geriausios dietos: nervai, rupesciai, stichines nelaimes ir hyperaktyvus vaikas  doh.gif  Aisku cia as krastutinumus parasiau, visa gyvenima daug judejau, tik ne sporto klube, valgiau sveika, namini maista ir kazkaip normaliai visai laikiausi, na buvau iki 65 priaugusi, bet ant 176 cm. tai sakyciau normalu, o siaip laikydavosi 62-63 kg. Tiesa mano maisto racione nera jokiu miltiniu padazu, grietine skiedziu su kefyru, megstu lasinius, bulves ir tortus  biggrin.gif

Oi ne, man tai rūpesčiai ir nervai į kitą pusę veikia, man atsiranda didžiulis noras užkandžiaut, negaliu tada atsilaikyt, o tai matyt ne į naudą. Man tinka receptas, kai viskas gerai, laiku, pagal grafiką, tada ir savijauta gera, ir jėgų daug, ir piktnaudžiauti maistu nesinori.
Aš kai suėmiau save į rankas ir perėjau prie sveikesnės mitybos, tai per pusę metų numečiau kokius 6 kg, paskui per kitus pusę dar 2 kg., Tada jau daugiau atsipalaidavau ir valgydavau viską, tik labai saikingai. O paskui dar 1 kg nukrito per kokius pusę metų. Taigi dabar mano svoris 54-55 kg (165 cm).
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 09, 13:33)
o kas yra maniskiai metai?  biggrin.gif man 36, tai puikiai zinau ta apykaitos letejima...pati savo kailiu patiriu. Bet dabar labai domiuos sveika mityba, tai esu tokia pakraipa atradus, kur mane itikino apie grudus ir t.t. Daug pasakoti zodziu. O tai koks jusu meniu iprastinis?  g.gif gal koja ir kisa pieno produktai, gal jie jums netinka paprasciausiai mirksiukas.gif

o ir numesti per du men 15 kg (nuo 85 iki 70) -absurdas...labai daug, jo jo efektas garantija g.gif

jo-jo efekto nebuvo desimt metu biggrin.gif
Nu pvz pirmadienis:
pusryciai-kefyras, pietus-kefyras, vakariene-kefyras biggrin.gif Cia taip po savaitgalio as atgailauju. biggrin.gif
Antradienis: pusryciai-varske su cesnaku ir agurkais(darausi pati namuose is liesos varskes, ispaudziu cesnako, supjaustau agurko)-indelis kazkur 150gr ganasi.
Pietus-vistienos sriuba(krutinele nuverdu ir ant jos sultinio verdu bulves+morkos+ryziai+petrazoles)-200gr.
Vakariene-ta virta vistos krutinele su riekele namines duonos ir ridikeliais pjaustytais(be grietiniu, be jokiu pagardu, man skanu, raunu is siltnamio ir edu blush2.gif )
Treciadienis
pusryciai-avizu kose be cukraus, bet druskos dejau, kitaip nepraryju.
Pietums plovas is ryziu ir kiaulienos(bet kepiau orkaitej, tai be riebalu, tik kiek toj pacioj kiaulienoj)
Vakarienei pasidariau saltibarsciu su bulvem.
Ketvirtadienis, t.y. siandien:pasikalbejau su klasioku, jis pasake, kad numete 12kg badaudamas, man pasidare nefaina, kad as valios neturiu, tad siandien "sedziu ant" grikiu ryte, vakare ir per pietus. blush2.gif
I tuos tarpus geriu kava/arbata be cukraus, nusipirkus gurksnoju mineralini negazuota vandeni.

Mano akimis ziurint, tai normalus moters racionas blush2.gif Nezinau, gal jis tik man atrodo normalus, kad kitoms jis neatrodys patrauklus ir pamokys, kur as darau klaidas, kodel svoris nekrenta 4u.gif
Sestadieni leidziu sau daugiau, t.y. visa diena valgau normaliai, bet vakare valgau saslykus ir geriu vyna(balandzio menesi geriau tik karta, bet geguze nusimato du baliai, vadinasi, du sestadienius gersiu tikrai biggrin.gif ). Uz tai paskui atgailauju su kefyru pirmadieni biggrin.gif
Atsakyti
Sena pazistama, as tik noriu pasidalint savo atradimais. Perskaitykit, gal jum pades, gal kils minciu. Nebruku niekam savo tiesu, jokiais budais 4u.gif
Zodziu kaip uzsidejau 15 kg po Mato gimimo, taip man jie 5 metai ir laikosi. Kazkiek susiemus numetu (panasia mityba kaip jusu), paskui truputi pasileidi, ir opa atgal. Simet kazkas cvanktelejo galvon. Sese ikalbejo laikytis Dukano dietos. Trumpai apibudinu, jei negirdejot - esme tenai -bet kokios rusies baltyminis maistas, bet kada ir kiek nori. Angliavandeniu ribojimas, t.y. -leidziamos tik darzoves ir tai ne kasdien (na pvz. kas antra), pieno produktai iki 2 proc., daaaug vandens, leidziamas saldiklis. Taip, sita dieta krikitikuotina, nes yra didelis riebalu ribojimas, riebiai negalima. Bet su ja labai daug zmoniu numete svorio, ypac kieno didelis antsvoris, nes ten jautiesi sotus, ir nesinori mesti. Beje, ten nera trumpalaike dieta, pasiekus savaji svori -yra itvirtinimo etapas ir pan.
Zodziu kalbu toliau. Pasedejau as ant to Dukano menesi. Viskas ok. Pradejau daug skaityt, apie angliavandeniu zala ir t.t., ir atradau mitybos pakraipa, vadinama Paleo, -tai mityba, kopijuojanti paleolito amziu, kada nebuvo zemdirbystes, civilizacijos, pramones ir civilizaciniu ligu. Paskaiciau kaip zmones issigydo autoimunines ligas, vezi, diabeta. (mano vienas artimas zmogus turi autoimunine liga), sudomino labai. Sios mitybos esme artima tam dukanui -valgomas kuo imanoma naturalesnis (laisvai augintu vistu, karviu ir t.t.) maistas -pirmu nr. mesa, zuvis, toliau kiausiniai, darzoves, vaisiai, kai kurie aliejai, riesutai. Pieno produktai arba vartojami arba ne (jei organizmas toleruoja, o patikrinama taip -menesi nevalgot pieno pr, paskui uzvalgot ir stebit organizmo reakcija). Yra daug info, tik gaila lietuviu kalba mazai, bet isigilinus labai graziai paaiskinta apie viska -kuom susije ivairios ligos su grudais ir pan. Nes pvz sakoma, kad kas 5 zmogus yra alergiskas grudu glutenui, tik to nezino, nes tai pasireiskia per ilgalaikes pasekmes. Na ir t.t. Mano dabar visai kitokia nuomone apie cholesteroli ir kt. dalykus. Bulves beje irgi nevalgomos, nes jose visai nieko vertingo, tik krakmolas ir t.t. Grieztai nekepama ant visokiu dabartiniu alieju -blogiu blogis ten, kepam ant gyvuliniu tauku arba kokosu aliejus toks yra (ten velgi paaskinta apie tuos visus polinesociuosius ir sociuosius riebalus ).
Tai va sitaip as dabar valgau biggrin.gif Pajutau ka reiskia gerai jaustis, kai niekada nebuna pilvo putimo, kai pavalgius nesijauti sunki, kai miegas pagerejo, tapo gilus ir labai ramus, atsirado energijos, nagai auga graziausi, na ir -po truputi krenta svoris, cia to man ir reikejo smile.gif
Zodziu prirasiau as cia, bet ka as matau jusu mityboje -tai ryziai, avizos, ir nelabai toks sotus maistas kai kur. Jeigu jus sudomins, pasidomesit placiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumpica: 09 gegužės 2013 - 13:32
QUOTE(pumpica @ 2013 05 09, 14:25)
Sena pazistama, as tik noriu pasidalint savo atradimais. Perskaitykit, gal jum pades, gal kils minciu. Nebruku niekam savo tiesu, jokiais budais  4u.gif

Zodziu prirasiau as cia, bet ka as matau jusu mityboje -tai ryziai, avizos, ir nelabai toks sotus maistas kai kur. Jeigu jus sudomins, pasidomesit placiau mirksiukas.gif

As jau siuo seniai susidomejau ir bent jau Dukano dieta isbandziau. Baigesi tuom, kad pernai vos neuzverciau koju, nes isbalansavau taip organizma, kad mane tik per du menesius su lasaliniu pagalba atstate, jau rasiau testamenta blush2.gif
Tada kreipiausi i dietologe, kuri mane apramino, sakydama, kad "kiek karve badu marinsi, ozka ji netaps niekada" biggrin.gif Ir sudare toki mitybos plana, kad organizmas gautu ir grudiniu produktu(ne miltiniu, o grudiniu) butinai, nes tai mitybos pagrindas.
Su Dukano dieta laimejau tik tuom, kad isivariau sau skrandzio liga, ko pasekoj dabar negaliu valgyti zaliu(ta prasme, nevirtu) darzoviu doh.gif
Kaip ten sake romenai: kas tinka Jupiteriui, netinka jauciui drinks_cheers.gif Daug zmoniu giria Dunkano dieta, o as per ja vos galo negavau. Dabar tikrai vengiu visu mandriu dietu, geriau stora ir sveika, nei kad grabe dailiai atrodysiu drinks_cheers.gif
Atsakyti