Dovyda su gimtadieniu
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 04 22, 07:00)
Prisidedu prie sveikinimu Gal turi dar visu balanduku gimtadieniu sarasa? Idetum, galetumem suziureti ir pasveikinti
nea, neturiu Pumpica rase, kad Matuko gimke bus per musu planuota baliu tai ir prisiminiau
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 04 22, 09:18)
Tai kad neveluojat beje net laikas beveik pataikytas, tavo zinute 23.47, o Matas gimes 23.27 taip kad laaabai laiku aciu
Ir Senai pazistamai aciu
pasirodom va Balius
Ir Senai pazistamai aciu
pasirodom va Balius
Nu tai sakau veluojam 20min
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 04 23, 08:07)
Vakar grizo mano penkiametis patenkintas is darzo su dovanom -karuna, knyga tokia faina, ir vaiku piesiniai suristi su linkejimais, tai griuk negyvas is tu linkejimu, pvz. - Matai, linkiu tureti tau dideli nama ir grazia zmona linkiu tureti motocikla ir daug vaiku ir pan. oi tie vaikai
Na ka, is po gimtadienio namuose apsigyveno daaug lego tai veiklos dabar yra...bet deda viska pats kuo puikiausiai, norejau dar as eit pazaist, bet nedave -mama, as pats
Na ka, is po gimtadienio namuose apsigyveno daaug lego tai veiklos dabar yra...bet deda viska pats kuo puikiausiai, norejau dar as eit pazaist, bet nedave -mama, as pats
QUOTE(kerija @ 2013 04 23, 09:00)
Pas mus lygiai taip pat gimtadienis darželyje švenčiamas Ir karūna ir knygutė su piešinukais bei linkėjimais. Jo, linkėjimų šiemet ir pas mus yra gerulių : " Užaugti didele gražuole ir turėti daug berniukų" "Tapti žvaigžde ir kad rodytų per televizorių"
O pas mus plastilino rinkinių anplūdis
Dovyduką su gimtadieniu
O pas mus plastilino rinkinių anplūdis
Dovyduką su gimtadieniu
Papildyta:
Mes irgi sveikinam Patarškiuką su gimimo diena ir linkim turėti gražią žmoną ir motociklą
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 04 23, 09:07)
Ignas šian jau FB nagrinėjo Matuko dovanas, lego aišku sakė šitą turiu šitą turiu... viską žodžiu turi Tik sako o va šito tai neturiu plastelino... gaila.... dar pasidomėjo kokie berniukų vardai
Papildyta:
O brolis pašonėj rėkė i paskos šitą džipą turyyyyy Serga mano mažius džipo liga, diedukas tai negali praeiti ramiai pro šoną, vos tik pamato iškart rėkia, kad "dedukai važiuojam su džipu" (taip aiškiai ir pasako jau sneka daug, nors dar 2 metu neturi
QUOTE(Soterija @ 2013 04 23, 22:32)
Ignas šian jau FB nagrinėjo Matuko dovanas, lego aišku sakė šitą turiu šitą turiu... viską žodžiu turi Tik sako o va šito tai neturiu plastelino... gaila.... dar pasidomėjo kokie berniukų vardai
tai manau kad Ignas viska turi, pas mus tai pirmieji smulkus lego
Matas irgi megsta su manim fotkes paziuret ir viska isklausinet
Pavydziu del brolio, manasis reksnys beveik nieko dar nekalba savo zodziu turi kruvas, kurie kartais visiskai nesirisa su originalu, pvz:
pienas -plim plim
brolis -jaja
lempa -papei ir pan.
Pasako tokiu smulkiu normaliu zodeliu, bet iki sakiniu tai dar toli grazu
QUOTE(pumpica @ 2013 04 24, 09:06)
Pavydziu del brolio, manasis reksnys beveik nieko dar nekalba savo zodziu turi kruvas, kurie kartais visiskai nesirisa su originalu, pvz:
pienas -plim plim
brolis -jaja
lempa -papei ir pan.
pienas -plim plim
brolis -jaja
lempa -papei ir pan.
Maniskis iki triju metu praktiskai bebalsis buvo, jau stogas vaziavo, galvojau taip ir nekalbes. Savo kalbos pas ji nebuvo, keli pavieniai garsai ir pora zodziu, pries trejus pradejom logopedes paslaugomis darze naudotis, o dabar tikrai graziai kalba, netgi pasako R, Š, Ž, sunkiau su V raide. Kiekvienas vaikas skirtingas ir individualiai viska priima. Beje, maniskis nuo dveju pradejo puikiai delioti puzles skirtas 4-5 metu vaikams. Va giminaites vaikas virs treju , o net nezino ka daryti su stambiomis 12 daliu puzlemis. Taip, kad nieko negalima lyginti
QUOTE(ruta_zalia @ 2013 04 24, 08:18)
Taip, kad nieko negalima lyginti
tai as ir nelyginu...nes jei pradeciau lygint, kad ir su Matu va, tai tik nusisaut Martynui iki tokio amziaus Matuko tai kaip iki menulio. Matas 2.5 metu abecele ir skaicius jau mokejo ir kalbejo normaliai su visom R ir pan.
Mano vaikai nors isore panasus, bet siaip absoliuciai kardinaliai skirtingi viskuom
QUOTE(pumpica @ 2013 04 24, 09:26)
tai as ir nelyginu...nes jei pradeciau lygint, kad ir su Matu va, tai tik nusisaut Martynui iki tokio amziaus Matuko tai kaip iki menulio. Matas 2.5 metu abecele ir skaicius jau mokejo ir kalbejo normaliai su visom R ir pan.
Mano vaikai nors isore panasus, bet siaip absoliuciai kardinaliai skirtingi viskuom
Tavo Matas tai tikras gudruolis Pazystamos mergaite jau sesiu metu, o skaiciuoti gli tik iki 10 ir tevai visai nesuka galvos. I darzeli labai mazai eina, namuose graziai zaidzia su zaislais, praktiskai jokio demesio is suaugusiuju nereikalauja ir niekas ten galvos nesuku. Sako leisim i paruosiamaja ir viska ismoks .
O pati gal galvoji Mata nuo sesiu metu i mokykla leisti?
Sveikos gyvos
Visus balandukus su gimstadieniais
Kaip man patinka tie lego, bet Rusnei įdomiau Little pet shop ir Disney princesės
Jau Pumpicos Matukas tai nerealus vaikas, taip anksti visko išmoko, šaunuolis intelektualus vaikas O kad broliai skirting, taik dar įdomiau tėvams Bus trečias- bus dar kitoks
Visus balandukus su gimstadieniais
Kaip man patinka tie lego, bet Rusnei įdomiau Little pet shop ir Disney princesės
Jau Pumpicos Matukas tai nerealus vaikas, taip anksti visko išmoko, šaunuolis intelektualus vaikas O kad broliai skirting, taik dar įdomiau tėvams Bus trečias- bus dar kitoks
QUOTE(ruta_zalia @ 2013 04 24, 08:30)
nea, siaip negalvojam, nors butu 6.5..dabar eis 7.5 -gal ir didelis amzius, bet manau kad spes prisimokint dar is tikruju net nezinau kaip elgtis, kad vaikui geriau butu. As pati pradinese visiskai neturejau ka veikt, nes viska mokejau jau nuejus. Bet kad blogai nuo to butu, nepasakyciau, kaip stojau i pirmunu gretas, tai taip iki 12-os bet as mergaite. Berniukas gali uzmigt ant lauru ir apsileist...ai nzn, matysim -dar truputi laiko yra Bet planas toks, kad eis nuo 7.5, toks manau ir liks...
Papildyta:
QUOTE(Eripa @ 2013 04 24, 08:44)
Bus trečias- bus dar kitoks
ka kaa sakei? sitame reikale jau taskas
Kur pati dingus? kaip sekasi?
QUOTE(pumpica @ 2013 04 24, 09:47)
nea, siaip negalvojam, nors butu 6.5..dabar eis 7.5 -gal ir didelis amzius, bet manau kad spes prisimokint dar is tikruju net nezinau kaip elgtis, kad vaikui geriau butu.
Is patirties galiu pasakyti, kad teisingai ir darai Gal mergaitems kitaip, bet as viena sunu isleidau 6,5, kita 7,5(balandukas), nu skiriasi kaip diena nuo nakties. Su pirmu vargau nuo pirmos dienos, sededavau salia jo, mokemes skaityti, rasyti, skaiciuoti nuo 6 metu(juk eis i pirma klase ). Su antru nesiskubinau, emem skaityti, skaiciuoti tik nuo 7 metu-ir tas labai pasijaute, vaikas atsiputes viska pereme daug greiciau, nei pirmas sunus. Ir dabar vyresnelis vargsta, pagal amziu dar turetu 9 klasej sedeti, o jau laiko 10 klases egzus. O antras sunus atsiputes kramto mokslus ir dar nemazu vidurkiu-9 balais.
Taip kad dziaugiuosi, kad Evaldas i mokykla iseis irgi virs 7 metu, gal iki to laiko jau ir suprotinges
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 04 24, 09:49)
Su pirmu vargau nuo pirmos dienos, sededavau salia jo, mokemes skaityti, rasyti, skaiciuoti nuo 6 metu
tai jeigu reikia vargti ir visko mokinti, tai tada savaime asku, kad koks tikslas leisti taip anksti, bet maniskis dabar jau raso, skaiciuoja ir beveik skaito, ir jo nereik sedet ir mokint, as tingine ant sito, jis pats viska taiva delto ir sako, kad gal anskciau leisti i mokykla, nes paskui tiesiog nebus tobulejimo, nebus ka veikti ir pan.
QUOTE(pumpica @ 2013 04 24, 08:26)
Mūsiškiai irgi kaip diena ir naktis. mažas tooooks ožys, tooooks užsispyręs, sugeba pvz 3val nakties išsėdėti ant puodo pusę valandos ir pastoviai tėvus siuntinėti, "mama, ateik" "mama išeik" "tėti ateik" "tėti išeik" užeina vat kaip kada ožys ir tu daryk ką nori rėkimas, ar diržas išvis visą situaciją iki beprotybės nuvesti gali, tai ir sėdim ir deramės po pusvalandį ir ilgiau... Oj, oj oj... o dar kai jau moka savo norus ir pageidavimus išreikšti žodžiu
Aš tai vis norom nenorom lyginu savo vaikus tarpusavyje, nes Ignas kalbėt normaliai pradėjo tik kai nuėjo į darželį, tai kažkur 2,5m. O mažius jau ir skaičiuoti iki 10 moka Nors dar net dvejų neturi metų ( ir du gaidelia padainuoja, ir žibuoklėm pražydo šiellio laukai) . Man tai čia užtat kosmosas, nes jis viską anksčiau daro už Igną ir atsisėdo, ir atsistojo ir nuėjo ir dantis išsidaigino ir kalbėti pradėjo viską žyyymiai anksčiau, va aiškiais žoiais 1,5m pradėjo šnekėti, man tai kosmosas, turim pusbrolį 4mėn jaunesnį, tai atrodo kad metais jaunesnis, nes jie skiriasi kaip diena ir naktis. Va jau ir be pampio gyvenam net ir be naktinio mėnesiuką, nu žodž, ir pats valgo ir pats apsirengia kai ką.. koks nerealus tas mano antras dublis Tai koks 10tas vaikas išvis vunderkindas būtų turbūt
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 04 24, 08:06)
tai manau kad Ignas viska turi, pas mus tai pirmieji smulkus lego
pienas -plim plim
brolis -jaja
lempa -papei ir pan.
pienas -plim plim
brolis -jaja
lempa -papei ir pan.
na tai maniškis irgi sako pvz ant meškino šliumpu pumpu bet ir meška moka kuo puikiausiai pasakyti