Įkraunama...
Įkraunama...

***Balandukai 2008***

QUOTE(sena pažįstama @ 2013 04 12, 07:18)
Eina sau thumbup.gif  thumbup.gif Man pedagoginej tarnyboj liepe savo vaiko nelyginti su svetimais, o dziaugtis jo pasiekimais. Labai dziaugiuosi jau tuom, kad laisvai kalba, kad jau gali papasakoti sapna, kad nupasakoja, sakykim, picos darymo procesa(taip patare pedagoginej tarnyboj, kad vaikas ismoktu susieti vaizda su kalba), pazista kelias raides ir sugeba is atminties parasyti "mama, tete, baba", bet tai ir viskas.
O cia balandukai jau savarankiskai skaito thumbup.gif Kai paskaitau ju pasiekimus, vel savuoju nusiviliu blush2.gif

Aš ir šiaip stengiuosi nelygint, nes visi labai skirtingi... turim mėnesiu vyresnį drauga ir matau kokie skirtingi vaikai, kokie skirtingi gebėjimai ir kaip jie greitai keičiasi, kokie skirtingi poreikiai ir t.t. Matyk tik savo vaiko pasiekimus
wub.gif
Atsakyti
Aš kažkodėl manau, kad galiausiai vaikai visi daug maž susilygina mokykloje smile.gif Taip, kad nusiraminkite smile.gif Mano va nemoka dviračiu važiuoti (bijo) ir manau dar ką rasčiau kuo Evaldas pranašesnis už Majų tongue.gif
Bet skaitymo klausimu vaikas visiškai ne į mane, nes aš iki šiol lėtokai skaitau ir esu tiksliukė iki kaulų smegenų cool.gif
Atsakyti
Maniškė irgi neskaito, ir, panašu dar negreit skaitys. Savo vardą, ir dar kelis parašo ir perskaito(gal greičiau atpažįsta), ir, kai bando atgaminti kokią pamirštą raidę, tai mintyse sako žinomą vardą, nes žino, kad ten yra ta raidė ir, lenkdama ant piršto atskaičiuoja bigsmile.gif Man taip keistai.
Atsakyti
QUOTE(kerija @ 2013 04 12, 09:33)
Maniškė irgi neskaito, ir, panašu dar negreit skaitys. Savo vardą, ir dar kelis parašo ir perskaito(gal greičiau atpažįsta), ir, kai bando atgaminti kokią pamirštą raidę, tai mintyse sako žinomą vardą, nes žino, kad ten yra ta raidė ir, lenkdama ant piršto atskaičiuoja  bigsmile.gif  Man taip keistai.

Oho, bando logiskai viska atsirinkti, saunuole thumbup.gif

Kuom galiu pasigirti(pavydekit tongue.gif ), Evaldas supranta, kalba, skaiciuoja rusu kalba, skaiciuoja anglu kalba, eilerascius deklamuoja lenku kalba lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 04 12, 10:43)
Oho, bando logiskai viska atsirinkti, saunuole thumbup.gif

Kuom galiu pasigirti(pavydekit tongue.gif ), Evaldas supranta, kalba, skaiciuoja rusu kalba, skaiciuoja anglu kalba, eilerascius deklamuoja lenku kalba lotuliukas.gif

Nu nieko sau bigsmile.gif Na, anglų kalba suprantu, čia šiuolaikiniai vaikai dažnai greičiau išmoksta (mano sūnėnas 4 metų, ištisai žiūri angliškus filmukus, tai daugiau anglų kalba pasako, nei lietuvių doh.gif ), o ioš kur rusų, lenkų, čia pas jus šeimoje dvikalbystė, ar jau net trikalbystė?
O ji dar sako neturi kuo pasigirti nono.gif
Atsakyti
QUOTE(kerija @ 2013 04 12, 11:12)
Nu nieko sau bigsmile.gif Na, anglų kalba suprantu, čia šiuolaikiniai vaikai dažnai greičiau išmoksta (mano sūnėnas 4 metų, ištisai žiūri angliškus filmukus, tai daugiau anglų kalba pasako, nei lietuvių doh.gif ), o ioš kur rusų, lenkų, čia pas jus šeimoje dvikalbystė, ar jau net trikalbystė?
O ji dar sako neturi kuo pasigirti nono.gif

Pas mus multikus ziuri rusu kalba(kabeline tokia isivede, kad rodytu pagrinde viska rusu kalba), tai ir ismoko, filmukus ziuredamas biggrin.gif Pamenu, pasakiau mamai, ji nepatikejo, klausia garsiai "Evaldai, ty konfetu xoces?". Evaldas: "nixociu". Mama:"ko nexocies?", Evaldas: "saldainiuko" lotuliukas.gif
Anglu kalba pramoko nuo dickiu bernu, kurie kompu zaidzia zaidimus angliskai, na o lenkiskai tai Evaldo seneliai pasidarbavo, kai ji isvezdavom po ligos atsigauti(seneliai, konkreciai, anyta yra lenke, kalba ji svariai ir graziai lietuviskai, gyvena tarp kaimynu lietuviu, na o lenku kalba jai kaip nostalgija tokia, prisimena karts nuo karto ir Evaldui eilerasciu forma ikala biggrin.gif ).
Atsakyti
Oi kaip idomu del tu kalbu bigsmile.gif Matas kelis zodzius moka rusiskai, kelis angliskai, kelis lenkiskai, kelis turkiskai biggrin.gif cia diedukai primokine pastaruju biggrin.gif
O siaip skaito jau gana neblogai, paprastus zodzius be problemu, sunkiau tuos kur priebalsiai salia smile.gif na ir paraso zodzius, bet is klausos dar turbut neparasytu g.gif sudeda, atima 10 lygyje. Siaip vaikas tikrai pagal savo amziu labai daug sugeba, bet va brolis -priesingybe biggrin.gif o tu paciu tevu vaikai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 04 12, 20:56)
Oi kaip idomu del tu kalbu  bigsmile.gif Matas kelis zodzius moka rusiskai, kelis angliskai, kelis lenkiskai, kelis turkiskai  biggrin.gif cia diedukai primokine pastaruju biggrin.gif
O siaip skaito jau gana neblogai, paprastus zodzius be problemu, sunkiau tuos kur priebalsiai salia smile.gif na ir paraso zodzius, bet is klausos dar turbut neparasytu g.gif sudeda, atima 10 lygyje. Siaip vaikas tikrai pagal savo amziu labai daug sugeba, bet va brolis -priesingybe  biggrin.gif o tu paciu tevu vaikai biggrin.gif

Majus ir rašo iš klausos spausdintinėmis viską, tik nesusideda principo, kad keliamas žodis žemyn, o ne aukštyn doh.gif Bet iš esmės aš jo nieko nemokinau- prieina paklausia - atsakau ir tiek- niekada nesėdėjome ir nesimokėme skaityti ar rašyti - viskas juk savu laiku. Atimti pridėti dar nemoka schmoll.gif Lanko anglų kalbą - sakyčiau labai patinka (bandėme keramiką- metė cool.gif ) - vis klausinėja kokia kalba kalba žmogus ir klausosi. Mes tokį kanalą žiūrim Sony Entertainment, tai ten subtitrai lietuviškai eina, tai atkreipiau dėmesį, kad skaito juos - aišku spėja vieną kitą žodį tongue.gif
O Meda, kaip sakau, bus tik graži lotuliukas.gif Bet irgi pažangą jau matau.
Prisigyriau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Latte @ 2013 04 13, 07:50)
-Bet iš esmės aš jo nieko nemokinau- prieina paklausia - atsakau ir tiek- niekada nesėdėjome ir nesimokėme skaityti ar rašyti - viskas juk savu laiku.

-Mes tokį kanalą žiūrim Sony Entertainment, tai ten subtitrai lietuviškai eina, tai atkreipiau dėmesį, kad skaito juos - aišku spėja vieną kitą žodį tongue.gif

-ir as nemokinau blush2.gif tiesiog toks vaikas ir tiek. Atmintis pas ji labai labai gera, tesiog kartais net stulbina, darzelyje jau gavo profesoriaus pravarde is aukletoju biggrin.gif bet mano atmintis tokia buvo irgi , man buvo ziauriai lengva mokintis delto. Labai noriu kad pagaliau jau pilnai ismoktu skaityti, butu tada ir uzsiemimas jam ir nauda didele.

-mes irgi ziurim, irgi skaito biggrin.gif dar pastebejau, kad paziurejes koki trecia karta ta pati filmuka, jis jau mintinai pradeda kartu su veikejais sakyt dialoga doh.gif biggrin.gif

O kur jus lankot anglu kalba? g.gif darzelyje yra? Pas mus tai nera, lanko sokius ir daile...patinka sake.

O siaip nepavadinciau cia pagyrom pasakojimu apie savo vaikus, nes nu visos va suvokiam, kad skirtingi jie, ir anskciau veliau viska ismoks. Va ir asmeniniu pavyzdziu turim su broliais , seserim, tad lotuliukas.gif yra kaip yra ir tiek. Svarbiausia, kad nieko neverciam daryti, mokintis, nes man nieko nera ziauriau, kai koks 5-metis lanko kruva bureliu, mama pastoviai "dirba" su juo ir pan. Ir paskui giriasi visiems ir vadina genijais. Na nzn kam to reikia....
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 04 13, 10:33)
O kur jus lankot anglu kalba?  g.gif darzelyje yra? Pas mus tai nera, lanko sokius ir daile...patinka sake.

Taip darželyje yra papildomai mokama ax.gif Kai atradome šį kanalą tada Majui labai parūpo ką ten šneka, tai pasiūliau nueiti darželyje į anglų kalbą (jis pas mus nedrąsus galvojau tikrai neis) niu ir eina su pasišokinėjimu iki šiol.
Dar nuo Kalėdų senio gavo žaidimą "Smart games" toki ale puzzle bet ne viasai tai labai jam patiko ax.gif "Galvosūkių pasaulyje" yra ten tokių vaikams, net man įdomu blush2.gif Tai va vėl pirkome kitokį truputi tos firmos - pardavėja ir sako kas užsikabina tai beveik viska išbando biggrin.gif Gal kam irgi patiks pažiūrėkite mirksiukas.gif
Dar dėl gimtadienių, tai mes jį pakolkas švenčiame šeimos rate su seneliais - kol įmanomas variantas toks, nes jau matau, kad yra interesas pasikviesti draugus iš darželio ir t.t. Tai spėju šeimyninis toks paskutinis gimdienis bus ir eisim į TV bokštą biggrin.gif
Atsakyti
Tai sakot vaikai užsienio kalbas moka įvairias, o vat mano Ignas moka korėjiečių lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Visą gangnam style dainą sudainuoja biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

O šiaip tai nei mes skaitom, nei skaičiuojam wink.gif bet raidėm ir skaičiais domimės, žino nemažai raidžių, bet iki skaitymo dar toli doh.gif

Skaičiuoti tai moka wink.gif ir atmintis irgi nebloga wink.gif labai greitai įsimena viską wink.gif Va pvz pasakas ilgiausias žodis žodin atpasakoja, kaip knygoj wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soterija: 15 balandžio 2013 - 10:00
Matuką su gimimo diena sveikinam!!!!! Linkime ir toliau stipriai ir greitai tobuleti smile.gif Šiek tiek vėluojam... blush2.gif
Atsakyti