Sveikos,
As dabar pati perskaiciau, ka parasiau ir paciai juokingai nuskambejo.. ypac ramiu naktu (Ir šiaip jau labai pasiilgau miegojimo ant pilvo, ramių naktų ir gebėjimo judėti normaliu tempu)
Bet turejau galvoje visai ka kita kalbejau daugiau apie tai, kad apsiversti jau sunku ir i wc vis norisi suprantu, kad ramesniu naktu nei dabar tikriausiai jau nebus artimiausiais metais o del judejimo normaliu tempu tai velgi, dabar judu kaip vezlys ir dar storas laukiu nesullaukiu kol galesiu suktis kaip bitute ir nereikes stenet norint ka nors nuo zemes paimti o gal ir reikes... jei vaikas rankose bus na zodziu
QUOTE(smileDB @ 2013 06 24, 14:38)
Sveikos,
As dabar pati perskaiciau, ka parasiau ir paciai juokingai nuskambejo.. ypac ramiu naktu (Ir šiaip jau labai pasiilgau miegojimo ant pilvo, ramių naktų ir gebėjimo judėti normaliu tempu)
Bet turejau galvoje visai ka kita kalbejau daugiau apie tai, kad apsiversti jau sunku ir i wc vis norisi suprantu, kad ramesniu naktu nei dabar tikriausiai jau nebus artimiausiais metais o del judejimo normaliu tempu tai velgi, dabar judu kaip vezlys ir dar storas laukiu nesullaukiu kol galesiu suktis kaip bitute ir nereikes stenet norint ka nors nuo zemes paimti o gal ir reikes... jei vaikas rankose bus na zodziu
Na nors ir sunkiai, bet nupuskuoji ir iki tuoleto ir dar i miesta isbegi, va kai vaiko is ranku negali paleist ir vos ne apsislapinus po namus lakstai tada jau mastai, kad geriau jau nesiociau pilve Aisku nebutinai tuom noriu pasakyt, kad tavo toks vaikas ir bus, tiesiog is savo varpines sneku
Papildyta:
maniske sianakt vel visa nakti prazyze, kas valanda saziningai pralakstem pas ja i kambari tai va tau ir ramios naktys siandien kaip dauzta sedziu
Giedre-taviske menesi su biskiu uz mano vyresne o pala,tu jau dirbi? O maternity atostogu metam neturejai? Mano baigsis rugseji,tai galvoju db ka daryt reiks-eit mokytis ar dirbt :-(
Man namie visai patinka sedet
o pries tai nedirbai, ar tik galvoji kur geriau gryzt i darba ar i mokslus? O ka nori mokintis?
Papildyta:
taip maniske tik menesiuku vyresne o as jau senokai dirbu, deja motinystes atostogom pasidziaugt negalejau gavau tik apie 4 menesius, tai teko gryzt i darba, na bet pasirinkau kaip pasirinkau, o ir pasirinkimo nlb turejau, nesam is tu kurie galetu laisvai sau leist nedirbt, o ir be to nenorejau prarasti darbo dabartinio, nes tokio daugaiu butu nebebuve galimybes gaut, na gal ir butu bet vel metu paieskos tai va tap pas mane viskas susikloste
Papildyta:
QUOTE(Ms_JoJo @ 2013 06 24, 16:41)
Giedre-taviske menesi su biskiu uz mano vyresne o pala,tu jau dirbi? O maternity atostogu metam neturejai? Mano baigsis rugseji,tai galvoju db ka daryt reiks-eit mokytis ar dirbt :-(
taip maniske tik menesiuku vyresne o as jau senokai dirbu, deja motinystes atostogom pasidziaugt negalejau gavau tik apie 4 menesius, tai teko gryzt i darba, na bet pasirinkau kaip pasirinkau, o ir pasirinkimo nlb turejau, nesam is tu kurie galetu laisvai sau leist nedirbt, o ir be to nenorejau prarasti darbo dabartinio, nes tokio daugaiu butu nebebuve galimybes gaut, na gal ir butu bet vel metu paieskos tai va tap pas mane viskas susikloste
kur visos?
vasara dziaugiates?
vasara dziaugiates?
QUOTE(Ms_JoJo @ 2013 07 10, 16:18)
as jau vasara pasidziaugiau, vakar gryzau namo, buvau LT su maze db vel bandom prisipratint prie kito rezimo, klykimo visa nakti buvo
QUOTE(giedre1222 @ 2013 07 25, 09:46)
as jau vasara pasidziaugiau, vakar gryzau namo, buvau LT su maze db vel bandom prisipratint prie kito rezimo, klykimo visa nakti buvo
ir kaip atostogos
mazai zyzliukei
Aha, "dziaugiuosi".. sedejau namie langus uzsibarakadavus ir ventiliatoriu apsikabinus visas tas dienas.. nepatinka mano pilvui tokie karsciai.. kojos sutinusios ir silpna darosi i lauka isejus Aciu dievui dabar jau atveso kazkiek..
Pirma karta gyvenime nesidziaugiau tokiais karsciais, nes paprastai tai karsti orai ir saule mano geriausi draugai
Kaip kitoms?
Nors geriau pagalvojus tai cia Anglijoj, gal ir nereikia tokiu kartu oru, vis tiek nera kur maudytis Kad tik saulyte butu ir gana
Pirma karta gyvenime nesidziaugiau tokiais karsciais, nes paprastai tai karsti orai ir saule mano geriausi draugai
Kaip kitoms?
Nors geriau pagalvojus tai cia Anglijoj, gal ir nereikia tokiu kartu oru, vis tiek nera kur maudytis Kad tik saulyte butu ir gana
QUOTE(Ms_JoJo @ 2013 07 26, 17:34)
Atostogos gerai mazike gavo daug demesio, aisku islepo su kuo dabar mums patiems reikia kovoti, orai pats tas, labai dziaugiausi, kad nebuvo karsciu tokiu, kokius palikom is cia isvaziuodami, nes su vaiku tai tikrai ne kas. Na ir po dvieju metu pirma karta gavau atsipalaiduoti ir as, palikom mazike seneliams ir patys islekem porai naktu pasiausti
Tik kelione atgal buvo nepakenciama, negana to, kad paskutine nakti praleidom pas teta, nes norejom mociute aplankyt, ta naktis buvo, kazkoks siaubas, bet cia kita istorija, esme tame, kad uzmigom 5ryto, nes vaikas reke visa nakti ir 6ryto jau reikejo keliaut i oro uosta, negana to dar i lektuva papuole pauksciu pulkas, darem avarini sustojima, as i kelnes taip pridariau, kad net apsizliumbiau is tos baimes , na aisku lektuvas gavo gryzti i vieta patikrinimui, tai vel laukimas ir neramus rekiantis vaikas, zodziu ne kas.
Na bet visumoje atostogos liuks. Tik kainos Lietuvoje netelpa man i galva, kaip zmones su minimaliu atlyginimu ten vaikus uzaugina, niekaip man protu nesuvokiama.
Papildyta:
na kai pagalvoji per tokius karsciu buti su dideliu pilvu tai oi oi oi jau ir dabar slapi lakstom, vaika vonioj mirkinam, nes naimanoma, namuose dusnumas baisus, apie miegojima nekalbu, va siandien visai jau nebekarsta, netgi vesoka sakyciau, tai biski atsigaivinimo, aisku nefainai butu jei vel prasidetu lietus ir saltos dienos, na koki 20laipsniu ir saulyte pats tas.
Oo pagaliau yra Nottinghamo plepuciu, nes ilga laika vis ieskodavau, bet nebudavo sukurtos temos..
Labas gyvenu Nottinghame 1,5m, gyvenam dabar Stapleforde. Bet siuo metu atostogaujam LT ir beatostogaudama suzinojau smagia zinia-
UK niekada nedirbau, sedziu namie, tai ir kalba nekokia, tai kazkaip baisu man viskas... kaip reiks eit pas gydytojus, gimdyt ir t.t.
Gal kuri gimde UK ir gauna motinystes ismokas LT? Nezinau, kaip isleidzia dekretiniu, jei pas gydytoja busiu nevaiksciojus LT..Ar tiesiog reiks skrist 30sav ir prasyt kad isleistu...gal kuri susidure?
Labas gyvenu Nottinghame 1,5m, gyvenam dabar Stapleforde. Bet siuo metu atostogaujam LT ir beatostogaudama suzinojau smagia zinia-
UK niekada nedirbau, sedziu namie, tai ir kalba nekokia, tai kazkaip baisu man viskas... kaip reiks eit pas gydytojus, gimdyt ir t.t.
Gal kuri gimde UK ir gauna motinystes ismokas LT? Nezinau, kaip isleidzia dekretiniu, jei pas gydytoja busiu nevaiksciojus LT..Ar tiesiog reiks skrist 30sav ir prasyt kad isleistu...gal kuri susidure?
QUOTE(Lukos_mama @ 2013 07 30, 15:12)
Oo pagaliau yra Nottinghamo plepuciu, nes ilga laika vis ieskodavau, bet nebudavo sukurtos temos..
Sveika prisijungus
Sveikinimai didziausi tapus
Na as gimdziau UK viskas cia gerai, na jei kalba ne kokia visada gali prasyt vertejo, jie visada tuom apsirupine ir nori, kad viskas butu suprantama, bet tik tiek, kas liecia nesciuju ir ne tik prieziura, na... Pats gimdymas turetu buti tikrai ramioj aplinkoj ir tarp maloniu zmoniu, na bent mandagus jie buti sugeba.
O del pasalpu LT ir gyvenant cia, na tikrai nezinau, zinau tiktai kaip cia viskas vyksta, bet turi buti pradirbusi bent 26 savaites. Tos 26 savaites gali buti ne paeiliui ir ne vienam darbe, bet jos turi buti isdirbtos 66savaiciu (pries nustatyta gimimo data) laikotarype.
Beje jei gauni Job Seekers Alowence gali pretenduoti i vienkartine motinystes ismoka kuri yra 500£.
Tai va tiek zinau ir tiek teko dometis, kadangi pati turejau tvarkytis dekretines, nes is darbo negavau, kadangi isdirbau jame nepakankamai ilgai, nes buvau tik pakeitusi darba, kai suzinojau jog laukiuosi. Taigi ir motinystes pasalpa gavau is Goverment.
Aciu uz info o jei as niekada nedirbus UK galiu pretenduoti i ta Job Seekers Alowence?