Įkraunama...
Įkraunama...

Vėlyvosios pacankės bendrauja

labu,

Ir mes su MB ir maže buvome tame filme apie Ozą, tik sekmadienį mirksiukas.gif šiaip aš į tokius filmus niekada neinu, čia MB su maže mėgėjai, bet šį kartą ir aš norėjau, bo neturėjau ką veikt ax.gif

kas dėl crocs'ų, tai aš pati turiu ir mažei nupirkau, kai pati išbandžiau lotuliukas.gif prieš tai turėjom ale crocs'us, tai skirtumas kaip diena ir naktis lotuliukas.gif kol nepabandai tikrų, tai ir nesuprastum kame reikalas, aš tai pirkau vasarą čia po savo to pėdos lūžio važiuojant prie jūros atostogaut, tai kai išbandžiau iš kart nuvarėm mažei nupirkt, bo ana mėgsta ant pirštų galų eit, o crocsai neleidžia to daryt, labai gerai koja išsipildo juose thumbup.gif tai taip visą vasarą iš jų ir neišlipom ax.gif ir kaina verta to, juolab man, tai užteks iki gyvenimėlio pabaigos, gaila, bet mažė, aišku, išaugs doh.gif
dėl žieminių nežinau, nebandėm, neturiu nuomonės g.gif

kas dėl taupymo rolleyes.gif
mes, bankininkai esame prieš visokius investicinius draudimus per draudimo bendroves schmoll.gif kodėl, todėl, kad pati draudimo bendrovė neinvestuoja, ji moka mokesčius investicinėms bendrovėms, kad investuoti, to pasekoje, klientas sumoka dvigubus mokesčius mirksiukas.gif
jei imti draudimą, tai kaip draudimą, t.y. drausti sveikatą, o jei investuoti, tai investuoti tiesiai ten kur reikia, o ne per tarpininkus ax.gif

ką turiu aš pati ax.gif
mano gyvybė iki praeito rudens buvo apdrausta kartu su dičkės jos naudai kaupiamuoju studijiniu draudimu. Rudenį suėjo 10 metų ir mano dičkė gavo virš 20 TLTL, t.y. gyvenimo pradžiai ar užmokėti kažkiek už mokslą pradžiai užteks. Galėjau arba pasiimti visą sumą iš kart arba gauti kaip stipendiją kažkiek metų kas mėnesį.
MB gyvybė kartu su maže taip pat apdrausti mažės studijiniu draudimu kartu su nelaimingais ir našlaičio pensija, t.y. jei kas , tai draudimas toliau kaupia ir moka našlaičio pensiją, o pasibaigus kaupimo laikotarpiui išmokama suma arba pasirinktinai mokama stipendija kas mėn.
dar ir aš sau ir MB vis metų gale papildau III pensijos pakopos įmokas, čia mūsų senatvei ax.gif
maniškiai abu draudimai ERGO

ką dar galiu pakomentuot, sunku raštu, bet žinau tikrai nemažai blush2.gif
yra banke, bent jau pas mus, kaupiamasis indėlis, kur galima papildyti kada nori ir kiek nori. Palūkanos nėra didelės (pas mus jos yra tokios, kaip terminuotų indėlių, kurių terminas virš metų), bet šis produktas labai populiarus tarp klientų.
Dar ką aš patariu visoms savo draugėms, tai jei yra vaikų, būtina drausti savo gyvybę jų naudai ir jų nelaimingus atsitikimus, nes jei tau kažkas, vaikai, bent kažkokį laiką, neliks be nieko. Vaikų gyvybių nerekomenduoju draust, nes jei jiems kas nors, tai tau jų vis vien niekas negrąžins, o ir kam tie pinigai, juk pats save išlaikai, o ne vaikai tave unsure.gif aš rinkčiausi paprastą kaupiamąjį draudimą, o ne investicinį, nes ten nežinai kiek atgausi, gal ir daugiau teoriškai turėtum gauti, bet garantijų jokių, o kaupiamasis, tai žinai kiek gausi, nors ir gal mažiau.

dar galima kažkiek bandyti investuoti į valstybines obligacijas ar taupymo lakštus, čia jei kokiems 3 metams, tai šiuo metu, ko gero, pats tinkamiausiais instrumentas ir saugiausias mirksiukas.gif šie instrumentai taip pat labai populiarūs tarp klientų ...

turin kokius 10 TLTL reiktų ateiti į bankelį pas finansų konsultantą ir su juo padėlioti planelį kur, kiek, kokiam laikotarpiui ir pan.

šiaip tipiškas lietuvis gyvena šia diena doh.gif
o mes visada sakome, kad turėtų turėti sukaupęs bent 6 mėn. darbo užmokesčio dydžio rezervą, kad netekus darbo ar šiaip kažkam nutikus, nebūtų labai striuka mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Coja @ 2013 03 13, 15:21)
Dar ką aš patariu visoms savo draugėms, tai jei yra vaikų, būtina drausti savo gyvybę jų naudai ir jų nelaimingus atsitikimus, nes jei tau kažkas, vaikai, bent kažkokį laiką, neliks be nieko. Vaikų gyvybių nerekomenduoju draust, nes jei jiems kas nors, tai tau jų vis vien niekas negrąžins, o ir kam tie pinigai, juk pats save išlaikai, o ne vaikai tave  unsure.gif aš rinkčiausi paprastą kaupiamąjį draudimą, o ne investicinį, nes ten nežinai kiek atgausi, gal ir daugiau teoriškai turėtum gauti, bet garantijų jokių, o kaupiamasis, tai žinai kiek gausi, nors ir gal mažiau.

Tą patį man brokerė sakė, todėl apdraudžiau save mirties atveju, o vaiko ne, nes jokie pinigai neatpirktų jo netekties, o vat vaikui pinigai pagelbėtų, jei aš mirčiau. O dėl investicinio ir aš abejojau, bet ji man jį rekomendavo, ai kaip bus, taip bus... Beje, aš apdraudžiau 20 metų, sakė taip geriau, vis tiek po 10 metų galima bus nutraukti arba pasiimti sukauptus pinigus ir toliau kaupt, o draudžiant vėl po 10 metų pagal mano amžių jau didesnės įmokos būtų. Dar, Coja, noriu paklaust, čia mane viena kolegė sumutino. Aš dabar metams pasibaigus susigražinu 15 proc pajamų mokestį. Ar pasibaigus draudimui man jo nepriskaičiuos? Draudikė sakė, kad ne, bet va kolegė man drumsčia smegenis, kad priskaičiuos pajamų mokestį doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2013 03 13, 16:03)
Draudikė sakė, kad ne, bet va kolegė man drumsčia smegenis, kad priskaičiuos pajamų mokestį doh.gif

žiūrint kada tavo sutartis sudaryta g.gif jei neklystu, tai visoms sutartims, sudarytoms iki 2006, nebus taikomas, o vėlesnėms gali būti taikoma, jei tu susgrąžinėji kasmet g.gif bet mano žinios gali būti netikslios, čia tiksliau draudikai galėtų pasakyti g.gif
žinau tiksliai, kad nuo mano mažės sutarties joks mokestis išmokant nebus atskaičiuotas, o draudimo sutartis sudaryta 2006.
Atsakyti
QUOTE(Coja @ 2013 03 13, 14:21)
mano gyvybė iki praeito rudens buvo apdrausta kartu su dičkės jos naudai kaupiamuoju studijiniu draudimu.
MB gyvybė kartu su maže taip pat apdrausti mažės studijiniu draudimu kartu su nelaimingais ir našlaičio pensija

Tai sitie abu yra ERGO? Vadinasi man ne i banka reik, o to ERGO ieskot? wacko.gif Kaip cia viskas sudetinga lotuliukas.gif
Dar apie pensijas reik issiaiskint. Kas ta III pakopa? Ir ar tikrai man jos reik? doh.gif cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimingway: 13 kovo 2013 - 16:28
QUOTE(Coja @ 2013 03 13, 16:45)
žiūrint kada tavo sutartis sudaryta  g.gif jei neklystu, tai visoms sutartims, sudarytoms iki 2006, nebus taikomas, o vėlesnėms gali būti taikoma, jei tu susgrąžinėji kasmet  g.gif bet mano žinios gali būti netikslios, čia tiksliau draudikai galėtų pasakyti  g.gif
žinau tiksliai, kad nuo mano mažės sutarties joks mokestis išmokant nebus atskaičiuotas, o draudimo sutartis sudaryta 2006.

Mano 2011 m. doh.gif , kažin kur klaust, gal mokesčių inspekcijoj g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Rimingway @ 2013 03 13, 17:28)
Tai sitie abu yra ERGO? Vadinasi man ne i banka reik, o to ERGO ieskot?..........
Dar apie pensijas reik issiaiskint. Kas ta III pakopa? Ir ar tikrai man jos reik?

jo, mano abu Ergo smile.gif aš rinkausi, ne pagal pajamingumą, o pagal patikimumą mirksiukas.gif aišku, geriausia tiesiai su draudimo komapnija kalbėt, bet dabar ir bankai tą daro, galima ir per jį. Bet draudikai visada aiškiau viską paaiškintų nei bankinininkai, nes ne jų tiesioginis produktas ax.gif
dar vienas patarimas iš mano pusės, kad visada naudingiau sumokėti vieną įmoką per metus, nei skaldyti įmokas pamėnesiui ar ketvirčiais ax.gif

dėl III pakopos, tai papildomas savanoriškas pensijinis draudimas ax.gif iš jo taip pat, kaip ir iš draudimo galima deklaruojant pajamas susigrąžinti 15 proc., tik jo neišimsi bet kada, o tik likus tam tikram metų laikotarpiui iki pensijos. Patogu tuom, kad gali pildyti kada nori ir min suma 50 lt., bet naudingiausiai, kaip ir draudime, pildyti vieną kartą per metus, pvz. gruodį, geriau vieną kartą didesnę sumą, nei dažnai po nedaug, tada mažiau visokių mokesčių nuskaičiuoja bigsmile.gif

o va kaupiamąjį indėlį galima pildyti ir dažnai ir nebūtinai didesnėm sumom, nes ten jokie mokesčiai nenusiskaičiuoja

vnž geriausia tau su kažkuo protingu ramiai pasikalbėti žodžiu, nes viską surašyti sudėtinga doh.gif

QUOTE(Maja Di @ 2013 03 13, 17:49)
Mano 2011 m.  , kažin kur klaust, gal mokesčių inspekcijoj  .

žinok, aš galiu ir klysti, nes vis tik mokesčiai ne mano sritis, galėjo kas nors ir keistis per tą laiką g.gif geriausiai turi žinoti draudikai, na, aišku ir VMĮ lotuliukas.gif

labu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coja: 14 kovo 2013 - 11:37
Sveikos 4u.gif
Na ką paskambinau į VMI ir išaiškino, kad jei prabusim apdrausti ne mažiau nei 10 metų ir vaikas atsiims iki jam sueis 26 metai, tai atsiimant nebus apmokestinama. Nuramino bigsmile.gif .
O dabar noriu papasakot kokia aš pikta ant Igno mokyklos. Penktadienį jis pargrįžo pamiršęs pratybas, savo Lego instrukciją, nes atėjo kažkokia mokytojos draugė po pamokų, uždegė degtuką ir liepė kol jis sudegs visiem išeit iš klasės namo. Mano jautruolis tai pasakojo su ašarom akyse. Bandžiau skambint penktadienį mokytojai, tai ragelio nekėlė, na gal užsiėmus buvo g.gif . Paskui kažkaip nurijau kartėlį, bet vis tiek neišeina iš galvos tos kareivinės blink.gif . Sesei paskambinau, ji irgi pradinukų mokytoja, tai apšalus, sakė, dar tokių bajerių dar negirdėjo. Tuo labiau, kad kai priiminėjo į mokyklą buvo žadama, kad vaikai galės būt iki 17 val, o čia 13 val vaikai tokiais būdais varomi namo. Iki šiol buvau labai patenkinta vaiko mokykla, bet dabar net nežinau kaip elgtis...
Atsakyti
Labas.

MajaDi, nuniekosau... blink.gif Bandau įsivaizduot tokią situaciją - nelabai gaunasi... Kad taip šiais laikais... unsure.gif
Tai čia ta draugė, kaip supratau, ne mokytoja taip pasakė? Gal taip papokštaut sugalvojo? Toks nekaltas juokelis, gal nieko pikto nesiekdama? Ale vat, jautresniam vaikui kaip gali baigtis -stresas scare.gif Ai, aš tai eičiau irgi į mokyklą pasiaiškint, kaip čia taip buvo... kitą syk tegul juokauja atsakingai cool.gif

O mes (tiksliau vaikai) savaitgalį buvom tam naujam filme Krudžiai. Man vaikas sako: taigi jį tik nuo 22 d. rodys, per teliką taip sakė blink.gif Pareinam po visko namo - akurat, per reklamą sako, kad tik nuo 22 d. lotuliukas.gif Tai gal čia Vilniuj taip, o mes va, jau matėm ax.gif
Dar prieš tai McDonaldan užšokom, tai ten ir žaisliukai vaikiškiems rinkiniams ta pačia Krudžių tema. Žodžiu, savaitgalis gavosi toks krudžininis... tongue.gif

Orai dienomis jau džiugina wub.gif nors rytai dar šalti būna, brrr...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimingway: 18 kovo 2013 - 11:40
QUOTE(Rimingway @ 2013 03 18, 12:39)
... Ai, aš tai eičiau irgi į mokyklą pasiaiškint, kaip čia taip buvo... kitą syk tegul juokauja atsakingai 

.....- akurat, per reklamą sako, kad tik nuo 22 d. ..

drinks_cheers.gif ir aš eičiau g.gif
gerai jei juokai, o jei iš tikro doh.gif
o savo vaikiui tai jau dabar pasakyk, kad čia tos mokytojos pajuokavo, kad tik jis taip nestresuotų doh.gif
manoji, tai irgi labai jautri, tai ne neįsivaizduoju jos reakcijos tokioje situacijoje doh.gif bet mūsų mokytoja tai superinė, vien dėl jos į tą mokyklą ir ėjom ax.gif rolleyes.gif
..........
nu ir mes laukiam tos 22 d., nes pas mus visur plakatų prikabinta, kad nuo kovo 22 d., aišku, mes kino teatrų repertuaro netikrinom, gal irgi jau rodo lotuliukas.gif

labu

o mes jau kašaką naują turim , nai nai nai
Atsakyti
QUOTE(Rimingway @ 2013 03 18, 12:39)
Orai dienomis jau džiugina wub.gif nors rytai dar šalti būna, brrr...

Jo , jau kvepia pavasariu, tik dar šalta, o taip jau noris šilumos. Mes gi jau už dviejų savaičių Turkijon išskrendam. Laukiu wub.gif , gal nesušalsim.
Skambinau mokytojai, tai ji nudavė, kad nieko nežino, sako, pamačiau tik kad vaikai visi labai greit išeina, sako, buvau išbėgus į mokytojų kambarį. Sakė išsiaiškins kokia ten mokytoja juos išvarė. Kažkaip neapsivertė liežuvis pasakyt, kad Ignas sakė, jog pati padavė anai mokytojai degtukus. Tik pasakiau, kad Ignas sakė, jog tai ne pirmas kartas kai taip ta mokytoja juos namo išvaro. Padėkojo, aišku, už informaciją, nes pasakiau, kad jei tai kartosis, tai kreipsiuos pas direktorę. Na bet tikiuosi tokie dalykai nebesikartos.
Papildyta:
QUOTE(Coja @ 2013 03 18, 15:06)
o mes jau kašaką naują turim , nai nai nai

Na tai pademonstruok ax.gif .
Man irgi mokytoja superinė atrodė ir Ignas noriai eina į mokyklą ir pažanga jaučiasi, nes po darželio visi vaikai silpnesni buvo ir skaityt beveik nemokėjo, paruošiamukai buvo stipresni, o dabar jau mūsiškiai darželiniai juos pasivijo. Skiepija pagarbą mergaitėms, kas irgi man labai patiko, na bet šis akibrokštas tai ką aš žinau...
Atsakyti
labu rytu,

kur dingot bigsmile.gif
einam kavikės

šiandien mano abi mergės namie liko doh.gif dičkė tai jau nuo pirmadienio su tempa ir skaudančia galva bei kosuliu guli, o šiandien mažikė sunkiai kėlėsi ir pareiškė, kad skauda galvą, tai palikau namie stebėjimui doh.gif kažkoks virusas g.gif visą žiemą atsilaikė, nesirgo ir še tau unsure.gif
o ryt mažoji turi konkurse eilėraštį sakyt ir dičkė turi savo speaktaklį vaidint, tai abi nervuojasi lotuliukas.gif

kašako nuotraukų telefone turiu ale jau šimtą metų nedėjau, tai nebemoku blush2.gif ir nežinau per kur blush2.gif gal savaitgalį pabandysiu rolleyes.gif šiaip jis fainuolis, linksmuolis, smalsuolis...

Atsakyti
Labas iš ryto. Ir aš su kava biggrin.gif

Sveikatos Cojutėms 4u.gif Gal čia gripas kabinasi? Sako antroji jo banga eina unsure.gif
Maniškiams kol kas nieko tfu tfu tfu... Nors irgi turim įprotį pavasariais sirgt, tai dar visko gali būt biggrin.gif Bet tuoj atostogos, o per tą laiką gal ir atšils kažkiek cool.gif

Pavasaris kažkaip ilgokai eina. O gal ir ne, juk dar tik kovas, tai nėr ką norėt... Nors prisimenu, kad lygiai prieš du metus su vėlyvosiom pajūry ant kelmelio sėdėjom, saulute džiaugėmės, vat... cool.gif Gerai dar bent sniego nėra, ne taip, kaip anam LT krašte...

Coja, tai pasakok bent kaip namiškiai naujoką priėmė, kaip jis jaučiasi, kaip senasis katinas, susidraugavo?

Aš vakar buvau mokyklos tokioj ale Velykinėj popietėj. Dainavau, žaidimus žaidžiau, kiaušinį marginau... lotuliukas.gif Ir svarbiausia, kėliaus nuo kėdės kažkaip neatsargiai ir kai variaus liaška į stalo kampą... wacko.gif dzievedzieve... šiandien prie tos vietos net nešamos rankinės negaliu priglaust doh.gif lotuliukas.gif guzas mėlynas cool.gif

Šiandien einu su vaikais į parodą galerijoj. Patys lipdė gyvuliukus visokius, tai turim pristatyme sudalyvaut. Eisim.

Ai, šiandien gi Kengūra. Ar jūsiškiai dalyvauja? Nepamenu, gal jau klausiau... blush2.gif
Atsakyti