Spėju, jau buvo sakyta kažkada temoj anksčiau, bet norint gaut mokamą palatą, reikia iškart užsiprašyt. Užsirašiau į eilę, kai tik buvo pasakyta, kad kels iš palatos į gimdyklą, o su mažiuku dar beveik parą nemokamoj teko prabūt iki atsilaisvino mokama palata.
Skirtumas tarp nemokamos ir mokamos bent man buvo didelis - iš gimdyklos į palatą atvežė, padėjo atsigult (buvau po epidūro, tai nelabai sekėsi judėt), paguldė šalia mažiuką, pasakė maitint ir paliko
buvo vakaras, bet neparodė nei kaip maitint, nei kaip patogiai mažiuką paimt, kad nupraust (buvau pavargus ir nė nepagalvojau, kad taip ir paliks be informacijos, o vyras iškart namo išvažiavo, kad pailsėtų ir palatos kaimynei netrukdytų) - maitinau, kaip išėjo, o kai vėliau pasikviečiau akušerę pagalbos, pasijutau kalta, kad jai trukdau. Ačiū palatos kaimynei už pagalbą.
Persikėlus į mokamą palatą labiausiai padėjo tai, kad kartu galėjo būti vyras. Mažiuką pamaitindavau ir vyras dažniau jį migdydavo/prausdavo. Taip pat mokamoj palatoj telefonu galėjom bet kuriuo metu, kad ir naktį, išsikviest akušeres - ateidavo iškart, kad ir ko reikėjo. Dieną šiaip dažnai užsukdavo pažiūrėt, ar mažiukas teisingai valgo ir ar nieko netrūksta.
Dėl palučių, kaip sakiau, bėdų nebuvo, atnešdavo kasdien. Spintoj buvo ir naktiniai bei chalatas. Vat ko nebuvo, tai wc popieriaus
Gulėjau beveik savaitę, wc popierius baigėsi, o paprašius valytoja tik šyptelėjo ir dingo
Smulkmena, nes patys turėjom atsivežę, bet tiesiog:) šito ten tik ir trūko.
Ai, su vyru pasijuokėm, kad gal dėl to taip ilgai laikė, kad mokamoj palatoj buvom, nes vis "na, pažiūrėkim dar dieną, kaip jums seksis"..