Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Kauno Klinikose

QUOTE(liepa27 @ 2014 01 29, 12:47)
4u.gif jei tik pavyks gauti mokama,zinoma,ja ir imsiu.nors su pinigais siuo metu tikrai striuka,bet net ir jei teks skolintis,vis tiek imsiu,nes neisivaizduoju,kaip po operacijos iki bendro tualeto nueit,kaip atsikelt be vyro pagalbos ir pan.
labai liudna,kad tokia situacija vienoje is geriausiu ligoniniu Lietuvoje...


Na tikrai nera ten taip blogai kaip kartais isivaizduojama ar piesiama. As po opercijos buvau nemokamoj palatoj, tai tikrai nieko netruko tik tai kad kaip minejau savaitgaliais wc popieriaus nebudavo, bet cia ne tragedija, turejau savo.
Atsakyti
liepa27, kad čia dar kai paklausai atsiliepimus apie Vilniaus ligonines, KMUK dar labai gerai, ne viena pažįstama gimdyt iš Vilniaus į KMUK važiavo prieš kelis metus, dabar lyg ir Vilniuj jau remontuoja, darosi geresnė situacija gimdyt. O šiaip yra dvi ligoninės Lt, KMUK ir Santariškės, kurias finansuoja visai kita tvarka, čia ir algos darbuotojų perpus ir dar daugiau mažesnės nei kitur ir mažiau skiria maistui ir t.t. Galų gale 5000 darbuotojų KMUK, ligonių iš visos LT didžiulis skaičius, gi suvažiuoja iš visų miestų, visų kaimų, reikia išsilaikyti...


Dėl ko ko, bet mokamos palatos nesigailėjau nė sekundės, kad ir kiek kainavo, ir teko pagulėt ilgiau nei planavau. Pirmą dieną iki vakaro nemokamoj gulėjau, kol gavau vietą, maniau stogas pavažiuos, nors tikrai nesu išlepus ir piniginis klausimas aktualus labai. Kaimynė buvo visai vaikas pagimdžius vaiką, kurios nieks nesiteikė iš kito miesto pasiimt namo, o be tėvų parašo nepilnametės nepaleidžia, galų gale neturėjo nei drabužėlių, visiškai nieko, tai per dieną skambinėjo telefonu ir prašinėjo visų ją pasiimti (jos draugas kaip supratau iškoliojo, kodėl šiandien, o ne rytoj paimti, ir galų gale padėjo ragelį, pasakęs, kad neims). Tiesiog kovo gale kai gimdžiau, tom dienom buvo bumas didžiulis, po gimdymo buvo 91 vieta palatose, o pagimdžiusių buvo 95, kai kurios gulėjo gimdyklose per naktį, nes nebuvo kur kelt, mane iškėlė į intensyviosios terapijos palatą, ryte irgi belekiek laukėm kol atsilaisvins palata ir galės perkelt į skyrių.
Atsakyti
Spėju, jau buvo sakyta kažkada temoj anksčiau, bet norint gaut mokamą palatą, reikia iškart užsiprašyt. Užsirašiau į eilę, kai tik buvo pasakyta, kad kels iš palatos į gimdyklą, o su mažiuku dar beveik parą nemokamoj teko prabūt iki atsilaisvino mokama palata.

Skirtumas tarp nemokamos ir mokamos bent man buvo didelis - iš gimdyklos į palatą atvežė, padėjo atsigult (buvau po epidūro, tai nelabai sekėsi judėt), paguldė šalia mažiuką, pasakė maitint ir paliko unsure.gif buvo vakaras, bet neparodė nei kaip maitint, nei kaip patogiai mažiuką paimt, kad nupraust (buvau pavargus ir nė nepagalvojau, kad taip ir paliks be informacijos, o vyras iškart namo išvažiavo, kad pailsėtų ir palatos kaimynei netrukdytų) - maitinau, kaip išėjo, o kai vėliau pasikviečiau akušerę pagalbos, pasijutau kalta, kad jai trukdau. Ačiū palatos kaimynei už pagalbą.

Persikėlus į mokamą palatą labiausiai padėjo tai, kad kartu galėjo būti vyras. Mažiuką pamaitindavau ir vyras dažniau jį migdydavo/prausdavo. Taip pat mokamoj palatoj telefonu galėjom bet kuriuo metu, kad ir naktį, išsikviest akušeres - ateidavo iškart, kad ir ko reikėjo. Dieną šiaip dažnai užsukdavo pažiūrėt, ar mažiukas teisingai valgo ir ar nieko netrūksta.

Dėl palučių, kaip sakiau, bėdų nebuvo, atnešdavo kasdien. Spintoj buvo ir naktiniai bei chalatas. Vat ko nebuvo, tai wc popieriaus biggrin.gif Gulėjau beveik savaitę, wc popierius baigėsi, o paprašius valytoja tik šyptelėjo ir dingo biggrin.gif Smulkmena, nes patys turėjom atsivežę, bet tiesiog:) šito ten tik ir trūko.

Ai, su vyru pasijuokėm, kad gal dėl to taip ilgai laikė, kad mokamoj palatoj buvom, nes vis "na, pažiūrėkim dar dieną, kaip jums seksis"..
Atsakyti
QUOTE(sakuya @ 2014 01 29, 17:23)

Ai, su vyru pasijuokėm, kad gal dėl to taip ilgai laikė, kad mokamoj palatoj buvom, nes vis "na, pažiūrėkim dar dieną, kaip jums seksis"..

4u.gif tikrai nelaiko be reikalo ilgiau.o mokamos palatos manau akimirksniu isgraibstomos.taip,kad jei ir butumete anksciau iseje,i jusu vieta iskart norinciu atsirastu smile.gif
Atsakyti
O mes mokamos negavom. Uzrase iskarto i eile dar gimdykloj, bet deja deja. Man buvo sunku, labai reikejo vyro pagalbos, bet teko viska per asaras daryti paciai
Atsakyti
QUOTE(nerutez @ 2014 01 27, 13:23)
Taip. Gimdykloj is anksto paprase, kad duociau rubelius. Paskui skyriui naudojau savas vienkartines palutes mazylio pervystymui. Akusere atejus pasake, "oi kaip gerai, kad turit savo, nes pas mus beda su palutemis". Nezinau, gal kad savaitgalis, tai cia taip buvo.

Sveikos, keista, kad taip skiriasi situacija, gimdziau sausio 20, gulejau 3 dienas visa ta laika, buvo ir popieriaus, ir palu ir netgi sukarpytu vienkartiniu patiesaliuku, dar del palu kaskart atejusi valytoja vis klausdavo ar dar turit.. tiesa gal yra skirtumas tarp aukstu, as gulejau 3a. kai pries 3 metus gimdziau, gulejau 2a. tai ten ir tualetai prastesni buvo, vejas kiaurai kosdavo.. tai tokia mano patirtis 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. O kaip yra su vyro apranga, jei dalyvaus gimdyme ? Ar parduoda klinikose vienkartinius rūbus, ar reikia atsivežti savo ? Nes mažylio GN tai pirkom. Ir kaip su klizma, jei pageidauji, kad ji būtų atlikta. ? O gal šį reikalą reikia namie pasidaryti ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Indrulka @ 2014 02 04, 10:00)
Sveikos. O kaip yra su vyro apranga, jei dalyvaus gimdyme ? Ar parduoda klinikose vienkartinius rūbus, ar reikia atsivežti savo ? Nes mažylio GN tai pirkom. Ir kaip su klizma, jei pageidauji, kad ji būtų atlikta. ? O gal šį reikalą reikia namie pasidaryti ?  blush2.gif

4u.gif As gimdziau pries 4 metus naturaliai.tai nei vyrui rubu reikejo,nei klizma kas state,nei depiliacija butina buvo bikini srityje.cia visa sita aktualu,kai operacija nusimato.Nors antra vertus niekada negali zinoti kaip gimdymas pasibaigs...
Atsakyti
Klizma namie stačiaus, nesuveikė, jie nebestato jau seniai, tipo viskas čia natūralu. Vyrui aprangos nereikėjo.
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2014 02 04, 11:37)
Klizma namie stačiaus, nesuveikė, jie nebestato jau seniai, tipo viskas čia natūralu. Vyrui aprangos nereikėjo.



Senokai gimdžiau smile.gif tad nebežinau, kas atgyventa jau smile.gif
Ačiū už atsakymus.
Atsakyti
Kaip tik prašo klizmos nesistatyt (gali būti dar poveikis nepraėjęs ir pusę gimdyklos aptaškyt galima), depiliacijos nelabai rekomenduoja, kad nesusipjaustyt ir infekcijos neįnešt. Vyrui reikia turėti šlepetes (jei neturės, duos maišiukus ant batų) ir būt apsirengus taip, kad galėtų viršutinį megztinį nusirengt (gimdyklose šilta).
Atsakyti
QUOTE(vasaros_lietus @ 2014 02 04, 16:50)
Kaip tik prašo klizmos nesistatyt (gali būti dar poveikis nepraėjęs ir pusę gimdyklos aptaškyt galima), depiliacijos nelabai rekomenduoja, kad nesusipjaustyt ir infekcijos neįnešt. Vyrui reikia turėti šlepetes (jei neturės, duos maišiukus ant batų) ir būt apsirengus taip, kad galėtų viršutinį megztinį nusirengt (gimdyklose šilta).

4u.gif taip tikrai,man net per silta buvo,taip norejau,kad langa atidarytu,vis oro truko,o gimdziau gruodi biggrin.gif
Atsakyti