Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Kauno Klinikose

Gimdžiau klinikose spalio 24d, su niekuo nesitariau, niekam nieko nemokėjau (tiesa, apsigyvenom mokamoje "pagerintoje" palatoje, bet tai ne tas pats, kas mokėti kažkam atsidėkojant).

Bendroj sumoj išbuvom apie savaitę laiko - pradžiai dėl nesivystančios gimdymo veiklos, vėliau - dėl mažiaus maitinimo problemų.

Nors niekam nieko nemokėjom, iki paties gimdymo matėm 3 gydytojų/akušerių pamainas, akušerės buvo viena už kitą malonesnės, gydytojos labai rūpinosi (tiek kad su dauguma gydytojų susisiejo ne itin malonūs pojūčiai kaklelio apžiūrėjimo metu, tai akušerės patiko labiau:) ).

Kadangi gavosi kiek komplikuotas gimdymas (tiksliau, turėjo polinkį toks būti, nes virkštelė mažiaus kakliuką buvo apsivijus keletą kartų), labai džiaugėmės, kad važiavom būtent į KMUK. Mums patiems nesakė, kas negerai, bet dėmesio sulaukėm tiek iš skyriaus vedėjo, tiek iš tuo metu budėjusių gydytojų.

Planavau išsiversti be nuskausminamųjų, bet dėl užsitęsusios nepilnavertės sąrėmių veiklos, teko prašyti epidūro. Nesu tikra, ar epidūras dabar KMUK nemokamas, ar mano atvejis buvo vienas iš tų, kai matoma, kad gimdyvei pernelyg sunku (akušerė kelias valandas primygtinai siūlė, nes nepadėjo nei masažai, nei dušas nei kita veikla sumažinti skausmą), bet nieks neprašė nei susimokėti, nei jį atpirkti.


Kas dėl rūbelių, tai kiek supratau, pirmiausia paklausia, ar turit atsivežę, jei ne, tada duoda valdiškus. Mes turėjom savo, bet nebuvom pasiėmę šiltesnio dekučio mažiui miegot, tai dekučių porą gavom gimdykloj.

Iš pačių rūbelių, tai svarbu turėti siaustinukus, kuriuos reiks keist kasdien ir šliaužtinukus. Taip pat, vilnones kojinytes, kojinytes ant šliaužtinukų ir kepurytę (šitos reikėjo tik kol pervežė į palatą). Na, ir aišku sauskelnių.
Atsakyti
KMUK akušerė sakė, kad epidūras nemokamas ir nereikia nieko atpirkti 4u.gif
Atsakyti
[quote=sakuya,2013 11 05, 18:12]

Bendroj sumoj išbuvom apie savaitę laiko - pradžiai dėl nesivystančios gimdymo veiklos, vėliau - dėl mažiaus maitinimo problemų.



sveiki,
ir kaip sekesi su maitinimu ? viska noriai aiskino, padejo, pamoke, pagelbejo ?
man tas labai aktualu, tai ieskau info apie klinikas, nes paciai gimdymas ant nosies. ax.gif
aciu !
Atsakyti
QUOTE(Milanka @ 2013 11 06, 09:19)
sveiki,
ir kaip sekesi su maitinimu ? viska noriai aiskino, padejo, pamoke, pagelbejo ?
man tas labai aktualu, tai ieskau info apie klinikas, nes paciai gimdymas ant nosies.  ax.gif
aciu !


Laba, pradžiai su maitinimu buvo problemų - spėju, nepasisekė, kad gavosi savaitgalis, kai tik budinčios akušerės buvo. Be to, ir patys turbūt per mažai klausinėjom, nes atrodė, kad viskas gerai - mažiukas pavalgydavo ir miegodavo ramiai.

Kai tik prasidėjo darbo savaitė, tai kasdien po kelis kartus buvo ir žindymo specialistė ir akušerė dažnai užeidavo - visos noriai padėjo ir pataisydavo, jei ne taip mažių glausdavau.

Pamokė ir kaip rankomis pienuką nusitraukt bei sugirdyt, bet dažniausiai vis tikrino, ar mažiukas teisingai valgo ir taisydavo.

Buvau prieš primaitinimą, bet kai gavosi, kad per savaitgalį mažiukas biški nusilpo ir pametė daugiau nei 10% svorio, teko prašyt mišinuko. Tiesa, mišinukas buvo duodamas per zonduką - vaikas valgo iš krūties, bet papildomai gauna ir mišinuką. Užteko poros tokių primaitinimų, mažiukas atgavo kažkiek svorio, pradėjo visai kitaip žysti ir pagrindinių problemų kaip ir nebeliko. Ilgiau laikė tik įsitikinti, kad pienuko užtenka.

Ai, gal kiek keistas tas požiūris, kad "mes už natūralų maitinimą" (tas jaučiasi iš akušerių ir žindymo specialistės požiūrio), bet iš abiejų prižiūrėjusių gydytojų - pastovus grasinimas, kad vaikas be primaitinimo neaugs ir kad atvažiuosim jį prie lašelinių prijungt :| Be to, po primaitinimo nakties gan keistai nuskambėjo gydytojos pabrėžiamai pasakytas mišinuko pavadinimas - maždaug, užsirašyk, bo tikrai pravers:)

Na, bendroj sumoj, be tam tikrų niuansų, esu patenkinta priežiūra - patys kalti, kad per savaitgalį neieškojom pagalbos, nes galimybės visada buvo.
Atsakyti
Šiaip mes irgi bandėm taip pat zonduku primaitint kai per daug svorio pametė nemokėdamas žįsti, irgi gavo mišinuką, bet netraukė nors tu ką per zonduką teko buteliuką duot, pavadinimo nieks išvis neminėjo net koks mišinukas g.gif Tik supratau iš buteliukų, kad NAN.
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2013 11 06, 15:39)
Šiaip mes irgi bandėm taip pat zonduku primaitint kai per daug svorio pametė nemokėdamas žįsti, irgi gavo mišinuką, bet netraukė nors tu ką per zonduką teko buteliuką duot,  pavadinimo nieks išvis neminėjo net koks mišinukas g.gif Tik supratau iš buteliukų, kad NAN.



Toks klausimas iskilo. Gyvenu Kauno raj. prie Lapiu. Jei prasidejus saremiams tektu greitaja kviesti, tai i kokia ligonine mane veztu? I arciausia ar pagal pageidavima? ax.gif pati esu prisirasiusi klinikose, visa nestumo laika lankausi klinikose ir gimdyti planuoju klinikose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zigri @ 2013 11 14, 22:27)
Toks klausimas iskilo. Gyvenu Kauno raj. prie Lapiu. Jei prasidejus saremiams tektu greitaja kviesti, tai i kokia ligonine mane veztu? I arciausia ar pagal pageidavima?  ax.gif  pati esu prisirasiusi klinikose, visa nestumo laika lankausi klinikose ir gimdyti planuoju klinikose  4u.gif

pagal pageidavima,nebent jie susisieke su kmuk,gautu paliepima vezti jus kitur del vietu trukumo,bet nemanau kad taip butu,blogiausiu atve kviesciausi taxa ir vaziuociau kur man reikia biggrin.gif
sekmes
Atsakyti
QUOTE(Totoria 123 @ 2013 11 15, 14:50)
pagal pageidavima,nebent jie susisieke su kmuk,gautu paliepima vezti jus kitur del vietu trukumo,bet nemanau kad taip butu,blogiausiu atve kviesciausi taxa ir vaziuociau kur man reikia biggrin.gif
sekmes



4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zigri @ 2013 11 15, 17:47)


per gimdyma klinikose duoda naktinius? ar savo reikia tureti?
Atsakyti
QUOTE(zigri @ 2013 11 23, 11:59)
per gimdyma klinikose duoda naktinius? ar savo reikia tureti?

Duoda savo 4u.gif
Atsakyti
Merginos,kurios dabar KMUK gimde, ką liepė atsivežti į gimdyklą? Reiktų į kursus nulekti, bet nežinau ar pavyks doh.gif Su pirmu per kursus pasakė ką reik turėti gimdyme(pvz gerti, savo rankšluostį leliui užkloti, kad ne ligoninės būtų ir pan.) O kaip dabar? Va kai kurios nėštukės spekuliuoja kad reikia savo naktinius gimdymui turėti, bet aš iš viso naktinių neturiu blink.gif Tikiuosi duos, kaip ir chalatą (juk gimdymo metu ten iš jo ne kas liks mastau.gif)
Ir beje kiek dabar kainuoja mokamos palatos? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mikki @ 2013 12 03, 20:26)
Merginos,kurios dabar KMUK gimde, ką liepė atsivežti į gimdyklą? Reiktų į kursus nulekti, bet nežinau ar pavyks  doh.gif Su pirmu per kursus pasakė ką reik turėti gimdyme(pvz gerti, savo rankšluostį leliui užkloti, kad ne ligoninės būtų ir pan.) O kaip dabar? Va kai kurios  nėštukės spekuliuoja kad reikia savo naktinius gimdymui turėti, bet aš iš viso naktinių neturiu  blink.gif Tikiuosi duos, kaip ir chalatą (juk gimdymo metu ten iš jo ne kas liks mastau.gif)
Ir beje kiek dabar kainuoja mokamos palatos?  rolleyes.gif


Apie naktinius paskaitykit postus auksciau, man cezaris buvo tai viska dave, savo neleido. Vaikui buvau paruosus kepuryte, apatinius ir virsutinius marskinukus, sliauztukus ir vilnones kojines. O po gimdymo viska savo turejau.
Atsakyti