Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Kauno Klinikose

QUOTE(Aga @ 2013 05 15, 09:31)
Mokama, kur vyras gali likti kainuoja pirmas tris paras po 120, nuo ketvirtos po 70 Lt.

O kitose negali likt?
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2013 05 15, 09:31)
Mokama, kur vyras gali likti kainuoja pirmas tris paras po 120, nuo ketvirtos po 70 Lt.


Teisingai, pati tiek mokėjau. Iš kur man "susišvietė" kiti skaičiai doh.gif
Šiaip, brangoka.
Atsakyti
Kitose negirdėjau, kad leistų, nes tos dvivietės su wc bendru kelioms palatoms berods g.gif
Brangoka, kai guli ilgai, bet bent man verta, geriau pataupyti ant kažko kito buvo, bet čia nesigailiu nė kiek mokėjus, nes be vyro būtų buvę šakęs tiek laiko gulėt, galų gale vaiko būčiau neėmus...
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2013 05 15, 11:11)
Kitose negirdėjau, kad leistų, nes tos dvivietės su wc bendru kelioms palatoms berods g.gif
Brangoka, kai guli ilgai, bet bent man verta, geriau pataupyti ant kažko kito buvo, bet čia nesigailiu nė kiek mokėjus, nes be vyro būtų buvę šakęs tiek laiko gulėt, galų gale vaiko būčiau neėmus...


Aš ir nesigailiu. Tikrai sunku būtų su kažkuom dalintis palata. Per sienas girdėjau šalimais besiklausančių muziką, garsesnius pokalbius telefonu, tad ilsėtis, kai šalia kita moteris su naujagimiu būtų išties sunku. O ir be vyro neįsivaizduočiau buvimo. Man Jis ir labai padėjo. Nedvejodama imsiu mokamą palatą ir su antru.
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2013 05 13, 16:02)
Praejusia savaite teko pabuvoti klinikose, tai man akusere pasake, jog nei viena nescioji negali buti issiusta kazkur kitur gimdyti, jeigu ji atvaziuoja jau su prasidejusia veikla. Ir tada as jai sakau, jog esu girdejusi kitaip, bet ji mane uztikrino, jog tikrai NE. O prasidejusi veikla yra: nubege vandenys arba saremiai, kurie kartojasi kas 15 min. Tokia gimdyve negali buti nepriimta. tai kazkaip nuramino  smile.gif

kai as gimdziau, buvo labai uzimta viskas ir tikrai buvo ka siunte i kitas ligonines. Viena buvo susitarusi su daktaru, o vietu nebuvo, kai atvaziavo gimdyt. Gydytojas pasake, kad cia jau ir pazintys nieko nepades, nes nera laisvu gimdyklu. Na nezinau kaip pavyko susitart, bet gimdyt pradejo ne gimdykloj, o baige jau ten. Tik kiek girdejau, jai nedare epiduro, nes tokia va buvo situacija.
O mokamu palatu nebedave kas buvo paprastoj, o po to atsiradus laisvom mokamom, norejo persikelt. Sake, kad kai atsilaisvina, tai naujom atvykusiom pirma duoda.
Papildyta:
Man pasiseke su kaimynem nemokamoje. Tada mokamu laisvu nebuvo.
Atsakyti
dėl rūbelių, geriau tikrai daugiau savų turėti, nes tie valdiški negražūs. nors maniškį po gimimo jais aprengė, bet kitą kartą tikrai savus duočiau. gimdžiau lapkritį, palatose buvo žvėriškai karšta, bet vaiką reikėdavo prirengti nemažai, nes nelaikė temperatūros. o va man nekas buvo, nes galėjau rūbus keistis nors ir kas valandą, tiesiog plaukiau.
atvykę iškart prašėm mokamos palatos, bet tokių deja nebuvo, tai visą laiką toj nemokamoj prabuvom. aišku smagiau būtų buvę su vyru būti, bet kadangi gimdymas buvo lengvas, pati puikiai tvarkiausi, o dienom vyras ateidavo. Kaimynės irgi normalios buvo, nesiskundžiu.
Atsakyti
QUOTE(rugsėjė @ 2013 05 07, 14:50)
Noriu pasiteiraut dėl rūbelių naujagimiui. KMUK duoda vaikui rūbelius ar savo reikia turėti?
Gali tekti apie 6 dienas praleist ligoninėj, nusimato 3 cp, tad norisi pasiruošt, kad vyrui nereiktų vežt visko kas yra namie


Manęs gimdykloje iš karto paprašė drabužėlių - iš pradžių tik kepurytės, kojinyčių ir pamperso, o jau vežant į palatą buvo aprengta šliaužtukais.

Labai ilgai svarsčiau, kokius rūbelius įsigyti, nes kūdikis pirmas ir nelabai turėjau supratimo, ko ir kiek reikia... Visgi man labai pasiteisino sprendimas pirkti ne bodžiukus, o siaustinukus - kaip tik iš SM vienos mamytės nusipirkau gal 5 vnt., jų visų ir prireikė, kaip ir panašaus kiekio šliaužtinukų - ligoninėje praleidome savaitę. Man tik nelabai patiko akušerės reikalavimas ištisai keisti tuos siaustinukus ir šliaužtukus (suprantu, kad reikia keisti apatinius marškinėlius, bet šliaužtinukus...), nors jie būdavo švarūs - būdavo nurengia, numeta ir rėžia "keiskit", net nepaklausia, ar dar tebeturiu švarių, net pritrūkusi buvau, mama skalbė greituoju būdu doh.gif Kadangi vaikutis pirmas, nežinau, ar būčiau drįsusi rengti jį bodžiukais, o su siaustinuku ir pampersą pakeisti paprasčiau biggrin.gif Kepurytės palatoje nereikėjo, pirštinyčių apskritai nė karto nedėjome. Palatose labai šilta. Mano mažiukė gimė labai mažo svorio, anksčiau laiko, todėl dėl žemos kūno temperatūros jai dar vilkome megztą vilnonę liemenę.

Kažkas klausė dėl rūbų mamai - man labai pasiteisino vietoje šlepečių crocs'ai, išsiverčiau su pora treningų ir maikutėmis - jų prireikė daug, nes dėl gausaus prakaitavimo kartais tekdavo keisti kelias per dieną. Chalato prireikė tik tol, kol iš gimdyklos nukeliavau į palatą. Palatoje tik pirmą dieną buvau su naktinukais, o po to - treningai ir maikutė. Tiesa, dar būtinai reikia maitinimo liemenėlės - ją liepia dėtis kitą dieną po gimdymo - man labai pasiteisino paprasta medvilninė liemenėlė, tinkama nešioti ir dieną, ir naktį.
Atsakyti
kaip visoms skirtingai pasiseke su akuseremis ax.gif Mums neliepe sliauztu keist kasdien, tik bodziukus. Visos salia esancios kaimynes turejo bodziukus ir sliauztukus.
Man pradzioj buvo sunku teisingai uzdeti pampersa. Atrodo, kad dejau gerai, o mazius prasisiodavo. Todel teko keist tikrai kasdien viska blush2.gif
Atsakyti
As kadangi gimdziau pirmaja per ilgaja sventini 4 dienu savaitgali, tai mums niekas neliepe perrenginet vaikucio, pati perrengdavau kas diena savo nuoziura, niekam kita nebuvo tas idomu smile.gif Kadangi buvom vienvietej palatoj, o niekas musu nelanke, tai kazkada praeinant sesutes uzklausem, kaip cia suprasti tokia tyla, sako, tai jums viskas gerai, nenorim trukdyt biggrin.gif zodziu kiekvieno patirtis skirtinga smile.gif manau mums "pasiseke", nes ilgas savaitgalis buvo, tai nei rengti leliuko, nei maitinti, nei kaip apvalyti niekas nepamokino.. del to dziaugiuosi, kad paciai viskas gavosi ir nebijojau nieko daryti, kitu atveju nezinau kaip butu buve.
O siaip tos vienvietes palatos tai nerealus dalykas, tik va vis bijau ar pasiseks ja gauti vel ar ne..
Atsakyti
Na, kad liepia keist ir viršutinius drabužiukus, manau puiku, nes visgi ir nuo rankų vaikutis nusičiupinėja, aš niekad namie nesu vilkus mažiukui kitą dieną tų pačių nei viršutinių, nei apatinių. Elementari higiena. O ten dar vistik bambutė nesugijus, infekcijos greičiau nei bet kas sklinda ligoninėnese, galų gale ir prieš jus palatoj neaišku kas ir su kokia infekcija gulėjo, gal koks auksinis stafilokokas nepastebėtas buvo, ką man pačiai ir įtarinėjo. Taigi aš tik UŽ, kad drabužiukus visus keist reikia ir pasiruošus kaip per paskaitą sako kiek dienų tai dar plius du komplektukus. Pvz. jei guli 5 dienas, tai mažiausiai 7 vnt. komplektukų ir apatinių dar ir daugiau.
Atsakyti
sveikos mamytes smile.gif
Pati gimdysiu klinikose, tai įdomu gal kuri mamytė turi sąrašą daiktų kurių būtent klinikose prireikė? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nekarita @ 2013 05 24, 18:52)
sveikos mamytes smile.gif
Pati gimdysiu klinikose, tai įdomu gal kuri mamytė turi sąrašą daiktų kurių būtent klinikose prireikė? smile.gif


butinai isidek keleta ranksluosciu didesniu ir mazesniu, nes ten neduoda. Bei tualetinio popieriaus smile.gif )) dar koki peiliuka, nes maistas ten neskanus, tai kai vyras atnes koki kepsni ar cepelinu, turetum irankiu mirksiukas.gif Sakute, sauksta ir lekste duoda.
Atsakyti