Įkraunama...
Įkraunama...

Malinua

QUOTE(malinua @ 2013 05 03, 22:35)
nu va biggrin.gif ir kas cia teisus?

man atrodo kad su BA kaip ir su kinų kuoduotais, kaip ir turbūt su kokiom nors kitom veislėm (nežinau) - kergiant tarpusavy, gaunasi arba malina, arba griunas arba terviurenas, priklausomai kaip genai suplaukioja smile.gif kaip ir kiniečiai - pūkas su pliku kergiant, gaunasi vadoj vieni pūkai, kiti pliki. ir nesigauna mixai.
Atsakyti
QUOTE(malinua @ 2013 05 03, 22:35)
nu va biggrin.gif ir kas cia teisus?

kas teisus???na ateik i dresuros aikshtele ir pamatysi Kas Teisus,o internete galima tik TEORIJA. Malinua normalus-KOsmosas-tai super draivas ir ramybe. ....aishku yra urodu-juos reikia naikinti. o kai nori,kad veisle butu ir Grazi ir Dirbanti.... tada jau veisliai Aleliuja-visogero. kol kas malinua dar laikosi...
man Grazus shuo-kuris gali buti sunulepusiom ausimis-bet Puikus instinktai...
Meldziuosi Belgams,olandams ir prancuzams,kad NEZEJO i grozi-o veise pagal darbines savbes. Tokiu Shunu-Pasaulyja paprasciausia NE_RA.
na pastebekite shiu metu FMBB ir bus aishku... (dabar vyksta)
Atsakyti
Tiesa pasakius, man tas pats kaip FCI keis savo cirkuliarus. Man malinua yra veisle, su kitom belgu veislem nesulyginama. Macius ir gerai dirbanciu ilgaplaukiu malinua. Jei kilmeje tik malinua, tai malinua :-D

As su savo malinua jau antra diena megaujuosi pasaulinio lygio dresura, gerais sunimis ir puikia kompanija Kretingoje. Pasnekesim kai susitiksim egzaminuose ir varzybose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karinna: 04 gegužės 2013 - 14:17
QUOTE(mondioring @ 2013 05 04, 14:26)
kas teisus???na ateik i dresuros aikshtele ir pamatysi Kas Teisus,o internete galima tik TEORIJA. Malinua normalus-KOsmosas-tai super draivas ir ramybe. ....aishku yra urodu-juos reikia naikinti. o kai nori,kad veisle butu ir Grazi ir Dirbanti.... tada jau veisliai Aleliuja-visogero. kol kas malinua dar laikosi...
man Grazus shuo-kuris gali buti sunulepusiom ausimis-bet Puikus instinktai...
Meldziuosi Belgams,olandams ir prancuzams,kad NEZEJO i grozi-o veise pagal darbines savbes. Tokiu Shunu-Pasaulyja paprasciausia NE_RA.
na pastebekite shiu metu FMBB ir bus aishku... (dabar vyksta)

Argi kas sako,kad kažkas neteisus dėl malinų gebėjimų? Pritariu visom keturiom, kad tai puikus šuo su puikiom darbinėm savybėm ir t.t., visiškai sutinku, kad jam lygių nėra drinks_cheers.gif Diskusija eina apie veislės pavadinimą ir kaip bebutu tai yra Belgų aviganis, kaip ir visi šou ir ne šou tervikai, griūnai ir lakenua :-)
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2013 05 04, 15:14)
Tiesa pasakius, man tas pats kaip FCI keis savo cirkuliarus. Man malinua yra veisle, su kitom belgu veislem nesulyginama. Macius ir gerai dirbanciu ilgaplaukiu malinua. Jei kilmeje tik malinua, tai malinua :-D

As su savo malinua jau antra diena megaujuosi pasaulinio lygio dresura, gerais sunimis ir puikia kompanija Kretingoje. Pasnekesim kai susitiksim egzaminuose ir varzybose.

Na dar neįvertinau ar man tas pats...nors jei tai padėtu pagerinti darbinės plaukuotų savybes...kodėl gi ne, savarbiausia, kad nepablogintu smile.gif Mišrunams ir bedokumenčiams irgi visokias veisles priklijoja ir vadina kas kaip nori -lesi, vilkšunis ir t.t., tai kad nuo to kaip bevadinsim esmė nesikeičia mirksiukas.gif
Dėl ilgaplaukių malinų - tai čia daug visokių įdomybių,taip pas malinas tokie gimsta, bet pas tervikus malinos negimsta,nes kiek suprantu ilgas plaukas dominuoja. Po karo tervikas taip pat buvo"pagamintas" iš malinos kombinacijos, o pas maliną vienas iš pradininkų lakenua g.gif Pas šitą maliną(kiek suprantu nusipelnusi) http://pedigrees.ber...ree.php?id=2837 visa kruva tervikų pedegree tai kad dar didėlis klausymas kodėl pas malinas ilgaplaukiai gimsta. Kol kas atsakymo neradau ir vargu ar ieškosiu, nes kuo toliau į mišką tuo daugiau grybų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2013 05 04, 15:14)

Na dar neįvertinau ar man tas pats...nors jei tai padėtu pagerinti darbinės plaukuotų savybes...kodėl gi ne, savarbiausia, kad nepablogintu smile.gif Mišrunams ir bedokumenčiams irgi visokias veisles priklijoja ir vadina kas kaip nori -lesi, vilkšunis ir t.t., tai kad nuo to kaip bevadinsim esmė nesikeičia mirksiukas.gif
Dėl ilgaplaukių malinų - tai čia daug visokių įdomybių,taip pas malinas tokie gimsta, bet pas tervikus malinos negimsta,nes kiek suprantu ilgas plaukas dominuoja. Po karo tervikas taip pat buvo"pagamintas" iš malinos kombinacijos, o pas maliną protėviai lakenua g.gif Pas šitą maliną(kiek suprantu nusipelnusi) http://pedigrees.ber...ree.php?id=2837 visa kruva tervikų pedegree ir dabar dar atradimą sau pasidariau - pas Elgos du Chemin des Plaines irgi visa kruva ir griunų, ir tervikų, ir net Milsart - pirma tervikų čempionė http://www.working-d...ommy-LOSH-13705 , tai kad dar didėlis klausymas kodėl pas malinas ilgaplaukiai gimsta. Kol kas atsakymo neradau ir vargu ar ieškosiu, nes kuo toliau į mišką tuo daugiau grybų bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saber: 05 gegužės 2013 - 01:46
saber, tu rodai pedigree šunų, kurie gimė kai show neegzistavo ir belgų aviganis buvo viena darbine veisle įvairiu plauku, bet visi lygiomis darbinėmis savybėmis. Vėliau gi gražius belgus ir net dalį malinua parodistai nuveisė. Pirmas šuo dar ir gan mažoje populiacijos dalyje yra kilmėje, jei gerai supratau.

Ilgas plaukas kaip tik recesyvinis požymis. Pati pagalvok, jeigu nuo malinua gimsta ilgaplaukiai, reiškia jie neša tą geną. Būtų jis dominantinis, visi geno turėtojai būtų ilgaplaukiai, ir AA, ir Aa (raidė atsitiktinė). Ir nuo tų Aa ilgaplaukių gimtų trumpaplaukiai aa. Yra gi atvirkščiai :-D O va ilgaplaukis, turintis abu recesyvinius genus, tiesiog neturi trumpo plauko geno. Čia tas pats kas su normaliais juodais vokiečiais. Gimsta tik jei abu tėvai recesyve juodą neša, o nuo juodų tik juodi.
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2013 05 05, 07:37)
saber, tu rodai pedigree šunų, kurie gimė kai show neegzistavo ir belgų aviganis buvo viena darbine veisle įvairiu plauku, bet visi lygiomis darbinėmis savybėmis. Vėliau gi gražius belgus ir net dalį malinua parodistai nuveisė. Pirmas šuo dar ir gan mažoje populiacijos dalyje yra kilmėje, jei gerai supratau.

Ilgas plaukas kaip tik recesyvinis požymis. Pati pagalvok, jeigu nuo malinua gimsta ilgaplaukiai, reiškia jie neša tą geną. Būtų jis dominantinis, visi geno turėtojai būtų ilgaplaukiai, ir AA, ir Aa (raidė atsitiktinė). Ir nuo tų Aa ilgaplaukių gimtų trumpaplaukiai aa. Yra gi atvirkščiai :-D O va ilgaplaukis, turintis abu recesyvinius genus, tiesiog neturi trumpo plauko geno. Čia tas pats kas su normaliais juodais vokiečiais. Gimsta tik jei abu tėvai recesyve juodą neša, o nuo juodų tik juodi.

Kad nuveisė tai tikrai, bet šaknys tos pačios. Beje nagrinėdama Saibos tėvo medį irgi išlindau ant tų pačių šaknų http://baza.belgi.pl....php?pedid=3740 g.gif
Aj, nieko aš čia nebesuprantu, o tie visokie recesyviniai požymiai man aukštoji matematika biggrin.gif Bet belandžiojant žiauriai idomu pasidarė, reikės kada padiskutoti su tavim tą temą ax.gif
Atsakyti
pedigree-dauk reishkia-bet Ne viska! na statistika yra tokia-dauginasi superiniai malinua ish zinomu veiseju-kartais pasitaiko shuniuku daug urodu ir geru. na geri lieka vietoje,o shudukas(Kaip sako Marius) keliauja ir rytu europa,Amerika ir t,t. o pas juos (belgus,olandus,Prancuzus lieka grietine smile.gif)) cia apie Darbinius malinua,o apie visus ktus pusiau shouo-pusiau neaishku BA,na tai ishvis ten loterija smile.gif
bet kokiu atveju-tu noresi Gero malinua-tau kokioj Belgijoje Niekas Neparduos. na nebent tu 10 metu draugai su juo ir t.t.,bet net ir Marius kiek zinau savo malinku Neparduoda bet Kam,be rekomendaciju.
Atsakyti
QUOTE(mondioring @ 2013 05 05, 13:01)
pedigree-dauk reishkia-bet Ne viska! na statistika yra tokia-dauginasi superiniai malinua ish zinomu veiseju-kartais pasitaiko shuniuku daug urodu ir geru. na geri lieka vietoje,o shudukas(Kaip sako Marius) keliauja ir rytu europa,Amerika ir t,t. o pas juos (belgus,olandus,Prancuzus lieka grietine smile.gif)) cia apie Darbinius malinua,o apie visus ktus pusiau shouo-pusiau neaishku BA,na tai ishvis ten loterija smile.gif
bet kokiu atveju-tu noresi Gero malinua-tau kokioj Belgijoje Niekas Neparduos. na nebent tu 10 metu draugai su juo ir t.t.,bet net ir Marius kiek zinau savo malinku Neparduoda bet Kam,be rekomendaciju.

Be abėjo pedegree ne viskas smile.gif Bet kuo labiaiu landžiojau tuo labiau išaugo isitikinimas kad tai viena veislė, nes visų keturių pradininkai tie patys, tik paskui jų keliai skyriasi. Atkasiau, kad mano šuns tėvo linijose yra cesar(malina), kuris yra Elgos linijose , pas jį vadoje 1961 gime vienas ilgaplaukis http://www.working-d...0/Kiou-de-lAssa ir toliau jau jų keliai išsiskiria.
Dėl nepardavimo malinkų be rekomendacijų visiškai pritariu, kad visi atsakingai veistu ir atsakingai ieškotu šeimininkų "urodų"butu žymiai mažiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saber: 05 gegužės 2013 - 12:22
Turiu tokį klausymėlį ax.gif Žiauriai gražiai šunys dirba, bet nei vienas, nei kitas nedaro aplojimo, ar tai normalu ir ar už tai balai nemažinami?
https://www.youtube....h?v=oVwuSesxG2k
https://www.youtube....h?v=2W9Pyhq9TUQ
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saber: 07 gegužės 2013 - 23:51
Aplojimas reikalingas tik pirmo pratimo metu, palapinėje ir abu šie šunys tai daro geriau nei puikiai. Saugojimo fazės gali būti tiek tylios, tiek su aplojimu. Abu variantai lygiaverčiai, paprastai paliekama ką šuo daro natūraliai.
Atsakyti